Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Οι άνθρωποι και οι στιγμές

Φωτογραφία του χρήστη Η μικρή γλωσσού.

Σύμφωνα με το Λούθηρο “Η υποκρισία είναι ο σεβασμός που προσφέρει η κακία στην αρετή”.

 Αυτό σημαίνει ότι εκείνος που δεν είναι ενάρετος, υποκρίνεται ότι είναι, φορώντας ένα μανδύα υποκρισίας, που περιβάλλει κάθε προσχεδιασμένη κίνηση ή συμπεριφορά του, αποτίοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής στην αρετή.

Εις μάτην όμως... Γιατί οι άνθρωποι δεν κρίνονται μόνο στα προσχεδιασμένα, στα σοβαρά και τα μεγάλα. Εκεί που φορούν το προσωπείο της προσποίησης. 

Αυτή την ασπίδα προστασίας που με πολύ επιμέλεια αποκρύπτει τα πραγματικά αισθήματα και τον αληθινό τους χαρακτήρα και προωθεί την εικόνα που επιβάλλουν τα κοινωνικά πρότυπα, προκειμένου να γίνουν αρεστοί και αποδεκτοί από τον περίγυρο. 

Ευτυχώς υπάρχουν και οι στιγμές... 

Η δίαιτα του ενός γεύματος -Οι τεράστιοι κίνδυνοι που κρύβει

Η δίαιτα του ενός γεύματος -Οι τεράστιοι κίνδυνοι που κρύβει

Θραύση κάνει ανάμεσα στις σταρ του Hollywood, η δίαιτα του ενός γεύματος την ημέρα, η οποία υπόσχεται θεαματική απώλεια βάρους.
Δεν είναι λίγες οι διάσημες τραγουδίστριες και ηθοποιοί που ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή για να είναι πιο αδύνατες μέσα σε πολύ μικρό διάστημα. Η δίαιτα του ενός γεύματος κάνει θαύματα, καθώς πέρα από την απώλεια βάρους, γεμίζει ενέργεια τον οργανισμό και βελτιώνει τον έλεγχο ποσοτήτων φαγητού. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι διαιτολόγει εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία. 
Πως λειτουργεί;

Σημάδια ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης D που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Η έκθεση στον ήλιο σας κάνει να αισθάνεστε περίφημα, έτσι δεν είναι; Γνωρίζετε όμως γιατί συμβαίνει αυτό;
Ένας από τους λόγους είναι ότι η λιακάδα εφοδιάζει το σώμα μας με βιταμίνη D. Η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η βελτίωση της συνολικής μας διάθεσης. Θα έχετε παρατηρήσει πόσο ''πεσμένοι'' νιώθουμε κατά τη διάρκεια μιας βροχερής μέρας. Ακόμη και με μόλις μιας ημέρας συννεφιά, τα επίπεδα της βιταμίνης D ''πέφτουν'' και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε λυπημένοι.
Επιγραφές-Of-βιταμίνη-D-ανεπάρκειας-you-shouldnt-αγνοούν
Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας βιταμίνης D
Ο μόνος τρόπος για να βρείτε πραγματικά αν έχετε έλλειψη βιταμίνης D είναι να κάνετε εξετάσεις αίματος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που μπορείτε να ελέγξετε ώστε να  δείτε αν έχετε πρόβλημα με τα επίπεδα της βιταμίνης D.
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η βιταμίνη D μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. 

Μη φοβάστε να λέτε «σ’ αγαπώ» όπως έκανα εγώ και έχασα τον άνθρωπό μου!

Μη φοβάστε να λέτε «σ’ αγαπώ» όπως έκανα εγώ και έχασα τον άνθρωπό μου!


Με τον Ανέστη ήμασταν μαζί από παιδιά, μεγαλώσαμε μαζί ουσιαστικά.Μετα από 11 χρόνια παντρευτήκαμε, κάναμε 2 γιους, ήμασταν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Δεν είχαμε φίλους. Περνάγαμε υπέροχα οι δυο μας βγαίνοντας βόλτες, πηγαίνοντας ταξιδάκια, περνώντας χρόνο μαζί. Ζούσαμε μία ήρεμη ευτυχισμένη ζωή.
Εκείνος μου έδειχνε με κάθε τρόπο την αγάπη του. Ακόμα και μετά τόσα χρόνια μου έφερνε λουλούδια και με φλέρταρε, εγώ όμως όχι. Τον αγαπούσα τόσο αλλά δεν του το έδειξα ποτέ αρκετά (και πόσο λάθος έκανα).Νόμιζα ότι το γνώριζε, ότι το καταλάβαινε. Ώρες-ώρες μου το ζητούσε απελπισμένα, τώρα το καταλαβαίνω, όμως τότε εγώ ήμουν στον κόσμο μου. Έτσι άρχισε ν” απομακρύνεται, να μη μου μιλάει, να μη νοιάζεται, πήγε στο άλλο άκρο.

«Κόλλησα» με το διαδίκτυο και διέλυσα το σπίτι μου…

«Κόλλησα» με το διαδίκτυο και διέλυσα το σπίτι μου…

Η Ιωάννα από μικρή ήταν ένα γλυκό και όμορφο κοριτσάκι. Πάντα όπου και αν πηγαίναμε έκλεβε τα βλέματα με την χάρη της και την τσαχπινιά της. Εγώ καμάρωνα σαν χαζομαμά και πάντα την είχα καθαρή περιποιημένη και προσπαθούσα να μην της λείψει τίποτα.Μεγαλώνοντας και γύρω στην ηλικία των 7 χρονών εγώ άρχιζα να αλλάζω.Δεν έβρισκα ενδιαφέρον στην ζωή μου,απολύθηκα από την δουλειά μου και κόλλησα με το διαδίκτυο.
Από το πρωί που ξύπναγα άνοιγα τον υπολογιστή και δεν έλεγα να ξεκολλήσω. Ξέχναγα να μαγειρέψω, τις δουλειές του σπιτιού τις άφηνα για αργότερα…. κρεβάτια ,πιάτα άπλυτα μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε στο σπίτι. Ξεκίνησαν τα delivery, ατάκες του στυλ:» σε λίγο έρχομαι …άσε με τώρα έχω δουλειά… » και η Ιωάννα να μου λέει: «μαμά πεινάω» και εγώ να την στέλνω μια στην γιαγιά που την μπούκωνε με ότι είχε,μια στο ντουλάπι που πάντα ήταν γεμάτο με μπισκότα,πατατάκια ,κρουασάν για να της κόβουν την πείνα.

Το ταξίδι θέλει πάθος!


pathosτου Γιάννη Αραχωβίτη
SucceesMentor- Top Performance Trainer- Speech Coach
Το πάθος, η μεγάλη επιθυμία για κάτι, είναι η κινητήριος δύναμη για να προχωρήσεις στη ζωή. Χωρίς αυτό θα παραμένεις στάσιμος, χωρίς πρόοδο, χωρίς βελτίωση και θα μαραίνεσαι μέρα με τη μέρα. Το πάθος είναι εκείνη η ζωντανή φλόγα που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις, να αποπροσανατολιστείς και να αναβάλλεις συνεχώς. Σε κρατάει σε συνεχή εγρήγορση, σε κάνει να πετάγεσαι από τον ύπνο και να ονειρεύεσαι την ώρα κα τη στιγμή που θα ασχοληθείς με τα θέλω σου και που θα ανοίξεις τα πανιά για το ταξίδι της επιτυχίας.
Για μένα δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να υπάρχεις ση ζωή και να μη θέλεις τίποτα. Είναι η μόνη σίγουρη συνταγή για να γίνεις καταθλιπτικός, άρρωστος και απομονωμένος, χωμένος στα πιο βαθύ και πηχτό σκοτάδι της ζωής.
Χωρίς θέλω, χωρίς κίνητρο, και χωρίς πάθος για κάτι, είσαι σαν το ακυβέρνητο καράβι, που βολοδέρνει άσκοπα στις ανοιχτές θάλασσες χωρίς κατεύθυνση, πυξίδα και πανιά. Το μοιραίο δεν θα αργήσει. Θα πέσεις στα βράχια, θα γκρεμοτσακιστείς και θα βουλιάξεις αύτανδρα.

Γιατί δεν χάνετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς

Η προσπάθεια απώλειας του περιττού λίπους από την περιοχή της κοιλιάς δεν πρέπει να έχει μοναδικό στόχο την βελτίωση της εξωτερικής σας εμφάνισης. 

Η περίσσεια κοιλιακού λίπους, ιδιαίτερα εκείνου που βρίσκεται βαθιά και περιβάλλει τα όργανά σας, είναι ένας προγνωστικός δείκτης καρδιακής νόσου, διαβήτη τύπου-2, αντίστασης στην ινσουλίνη και ορισμένων μορφών καρκίνου.
 
Αν με την διατροφή και την άσκηση δεν χάνετε όσο λίπος θα περιμένατε από την κοιλιακή χώρα, τότε μπορεί να υπάρχουν ορισμένες αιτίες που δεν γνωρίζατε:

Σημάδια ότι πάσχετε από αγχώδη διαταραχή

Ο καθένας μπορεί να έχει αυξημένη νευρικότητα ή άγχος από καιρό σε καιρό, ή ανά περιστάσεις, όπως για παράδειγμα όταν περνάμε οικονομικές δυσκολίες. Για μερικούς ανθρώπους, όμως, το άγχος γίνεται τόσο συχνό, ή τόσο έντονο, ώστε να “καταλαμβάνει” ή να “ορίζει” μεγάλο μέρος της ζωή τους. Δείτε τα πιο “δυνατά” σημάδια ότι πάσχετε από αγχώδη διαταραχή
ddiataraxi
Προβλήματα στον ύπνο
Η δυσκολία να αποκοιμηθείτε ή να κάνετε ήσυχο ύπνο χωρίς να ξυπνάτε συχνά μέσα στη νύχτα, συνδέεται με μια σειρά από επιμέρους προβλήματα υγείας, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Αν έχετε μια ανήσυχη νύχτα πριν από κάποια σημαντική εξέλιξη στην δουλειά, είναι φυσιολογικό. Αλλά αν το πρόβλημα στον ύπνο είναι χρόνιο, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι σημάδι αγχώδους διαταραχής. Υπολογίζεται ότι οι μισοί άνθρωποι με αγχώδη διαταραχή έχουν προβλήματα στον ύπνο.

Κάνουμε όνειρα στην τρίτη ηλικία;




Μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς όνειρα; Από πού μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη για τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις της ζωής μας, αν δεν κάνουμε όνειρα; Από πού μπορούμε να αντλήσουμε ζωή αν όχι μέσα από τα όνειρά μας;

Όνειρα… όνειρα με μάτια ανοιχτά… όνειρα που μας ταξιδεύουν δίνοντάς μας ελπίδα και αισιοδοξία, όνειρα που μας κάνουν να βάζουμε στόχους και να θέλουμε να ζούμε, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, να θέλουμε να αλληλεπιδράσουμε με τους άλλους και να μάθουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας. 

Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία και ταυτότητα, δεν χρειάζονται κόπο και δεν έχουν απαιτήσεις… Μπορούν όμως να μας πείσουν ότι αξίζει η προσπάθεια, ότι αξίζουμε να ζήσουμε και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Εσωτερικός διάλογος


Δεν ξέρω πώς να εκφράσω όλα όσα νιώθω και κάθε φορά που σκέφτομαι να το κάνω, μένω ακίνητη και αποσβολωμένη, λέγοντας στον εαυτό μου «όχι δεν μπορώ, δεν μπορώ να πω σε κανέναν πώς νιώθω… τι νιώθω… γιατί νιώθω έτσι…», «όχι, κανείς ποτέ δεν θα μάθει τα συναισθήματά μου». Εξάλλου, αυτό που έμαθα όλα τα χρόνια και αυτό που κι εγώ η ίδια έλεγα στον εαυτό μου είναι «μην θυμώνεις, δεν είναι σωστό να θυμώνεις, απαγορεύεται να θυμώνεις, όχι, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ…».

Καταπιεσμένα συναισθήματα και σκέψεις που απεγνωσμένα αναζητούν μια διέξοδο. Πρέπει όμως; 
Μήπως είναι πιο εύκολο να επιλέξω την παραίτηση; Μάλλον είναι καλύτερη η παραίτηση, δεν ασχολείσαι ούτε με συναισθήματα, ούτε με ανθρώπους, ούτε με σκέψεις… Τι καλά…
Είμαι όμως καλά; Νιώθω καλά; Λέω δεν πρέπει και μένω σ’ αυτό. Δεν πρέπει γιατί δεν είναι σωστό να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Κι όμως, θέλω να εμπλακώ στα συναισθήματα, να γνωρίσω άγνωστους δρόμους που καθοδηγούνται από το συναίσθημα… Πώς;

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο, σε σχήμα πουλιού, πετάει κοντά στο ήλιο!

ufo ήλιο ανωμαλίες NASA Soho






Για άλλη μια φορά φωτογραφίες της NASA / SOHO, δείχνουν ένα γιγαντιαίο, αγνώστων στοιχείων, αντικείμενο, το οποίο έχει το σχήμα ενός πουλιού, να πετάει κοντά στον Ήλιο, στις 20 Ιουνίου, 2015.

Ο Ιερός Χώρος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ιερός Χώρος


Η Πραγματικότητα, το Ως Έχει, Αυτό που Συμβαίνει (κι όχι κατ’ ανάγκη αυτό που συλλαμβάνει η αντίληψη) Είναι Χωρίς Όρους, Χωρίς Όρια. Ο Φωτισμένος Νους το συλλαμβάνει Αυτό όταν είναι Τελείως Άδειος, με Πλήρη Προσοχή, Καθαρή Ενατένιση, Διαυγή Παρατήρηση. Ένας Τέτοιος Φωτισμένος Νους, Αντιλαμβάνεται την Πραγματικότητα σαν Ανοιχτό Ενοποιημένο Χώρο, Ομοιογενή Παντού, σαν Ενιαίο Χώρο Εμπειρίας, σαν Μια Ενιαία Παρουσία Εντός της Οποίας Συμβαίνουν τα Πάντα. Δεν Υπάρχει (πραγματικά) κανένας διαχωρισμός και καμία διαφοροποίηση στην Συνείδηση. Η Μία Συνείδηση είναι όλες οι συνειδήσεις, κάθε συνείδηση, κι όλα Διαπερνιούνται από το Θείο Φως της Αντίληψης της Πραγματικότητας.
*
Όταν ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να Βλέπει Καθαρά, χωρίς «κέντρο», με Καθαρή Παρατήρηση, τον Ανοιχτό Χώρο της Πραγματικότητας σαν Ενιαίο Χώρο Εμπειρίας, ενεργεί μέσα από την σκέψη, μέσα από ένα νοητικό, ψυχολογικό, κέντρο, σε μια «διασπασμένη» (σε υποκείμενο-αντικείμενο) διττή πραγματικότητα. Ο συγχυσμένος από την σκέψη νους συλλαμβάνει μόνο τις δικές του κατασκευές και προβάλει την δική του ερμηνεία για την Πραγματικότητα.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΔΑΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!;!


Στις 30 Απριλίου 2015 στην Βραζιλία από όσο λένε τα ειδησεογραφικά ΜΜΕ της Νότιας Αμερικής ( χωρίς να αναφέρουν τοποθεσία ) ένας αγρότης ανακάλυψε αυτό το περίεργο πλάσμα όπου μοιάζει σαν ανθρωπίδα ( πιθηκοειδές )! Αν κάποιος όμως το παρατηρήσει καλύτερα θα διαπιστώσει ότι δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε γνωστό πίθηκο!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα