Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι άντρες χάνουν τα μυαλά τους μιλώντας με μια ωραία γυναίκα

Η συναναστροφή με μια πολύ ωραία γυναίκα μπορεί να κάνει έναν άνδρα να χάσει κυριολεκτικά το μυαλό του, σύμφωνα με μια ολλανδική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, κάνοντας σχετικά πειράματα, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάνουν παρέα έστω και λίγα λεπτά με μια πολύ ελκυστική γυναίκα, αποδίδουν στη συνέχεια λιγότερο καλά στα νοητικά τεστ, σε σχέση με όσους συνομίλησαν με μια γυναίκα που δεν θεωρούσαν ωραία.
 
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό πιθανώς συμβαίνει, επειδή από την απαρχή του κόσμου, οι άνδρες χρησιμοποιούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δυνατοτήτων του εγκεφάλου τους προκειμένου να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες, με συνέπεια -ειδικά στην περίπτωση μιας αληθινά ωραίας γυναίκας- να μην τους απομένουν και πολλές νοητικές δυνατότητες για άλλες διαδικασίες και δραστηριότητες.
Όμορφη συνάδελφος; Χαμηλή απόδοση στη δουλειά…

ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΙΟΙ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣE MIA ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ

ΦοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μας λένε ότι η χώρα περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας της. Μας λένε ότι έρχεται δυνατή μπόρα, ότι μας απειλεί μεγάλο τσουνάμι, ότι θα γίνει κατακλυσμός, ότι θα γίνουμε Μπαγκλαντές, ότι θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει και θα ανοίξει η γη να μας καταπιεί. Μια εκστρατεία τρομολαγνείας και τρομοκρατήσεως από τα γνωστά ΜΜΕ σε όλο της το μεγαλείο για να σκύψουμε χωρίς καμία αντίσταση το κεφάλι μας. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό που έγραψε ένας Γερμανός πριν από λίγες μέρες, «Griechenland-Krise für Dummies» δηλαδή, «Η Ελληνική κρίση για Ηλιθίους»!
Κάθε κρίση όμως είναι και μια ευκαιρία συνειδητοποίησης να κατανοήσουμε ποιοι μας υπονόμευαν όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι για το δικό τους συμφέρον ξεπούλησαν κάθε ιερό και όσιο. Έτσι θα πρέπει να δούμε και αυτή την κρίση. Η Ελλάδα, μια από τις πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα κατοικείται κυρίως από τρεις κατηγορίες ανθρώπων.
Η πρώτη είναι μια μειοψηφία που ασπάζεται τις παραδοσιακές αξίες οι οποίες κράτησαν τον ελληνισμό σε ζωή επί τόσους αιώνες. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει οπισθοδρομική, σκοταδιστική, ρομαντική, ακόμα και εμπόδιο και ανάχωμα στην ανάπτυξη και στην «πρόοδο» αυτού του τόπου.
Η δεύτερη είναι η μεγάλη μάζα των Νεοελλήνων.

Οι σωματοποιημένες σχέσεις κλειδιά

Ο άνθρωπος από την πολύ μικρή ηλικία έχει την ιδιότητα να σωματοποιεί ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα, γεύσεις και ακούσματα. Έτσι δημιουργεί ένα σώμα το οποίο συνθέτεται από όλα όσα ανέφερα.


Ο τρόπος που σωματοποιούνται όλα αυτά είναι μέσα από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που παρουσιάζονται στη ζωή μας και έτσι αυτά έρχονται και γίνονται ένα με εμάς. Τόσο ένα, σαν να είναι ένα κτήριο που κτίζεται αργά και σταθερά ώσπου μία μέρα κρύβεται εντελώς ο «ήλιος». Ποιος ήλιος ? Μα φυσικά η δική μας αυθεντική προσωπικότητα. Αφού καταφέρνετε μέσα από το κάθε «τούβλο», κατάσταση- γεγονός κλπ να δημιουργείται το οικοδόμημα αυτό που μας έχει εγκλωβισμένους μέσα του.
Έτσι σωματοποιούμε όλο μας το περιβάλλον, χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να έχουμε τρόπο να ξεφύγουμε από αυτό. Έτσι γεννιούνται οι χρόνιες ασθένειες που στέκουν στην ζωή μας και δημιουργούν τη δική μας σκλαβιά. 

Η λέξη που ψάχνεις είναι…


Coffee-Shop,-Railway-Statio
(Ιστορίες απ” το μπαρ)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Έχεις παρατηρήσει ότι στην πόλη δεν υπάρχει ουρανός;»
Μου το “πε κοιτώντας το ποτήρι του.
«Εννοείς δεν φαίνεται.»
Κούνησε το κεφάλι του, σαν εκείνα τα παιχνίδια που βάζουν στα αυτοκίνητα, εκείνα που συνήθως είναι σε σχήμα σκύλου ή γάτας, και σε κάθε λακούβα ή στροφή το κεφάλι τους πηγαίνει πέρα-δώθε.
«Δεν υπάρχει. Κι εδώ δεν φαίνεται, αλλά αν βγεις απέξω θα τον δεις, υπάρχει.»
Ήμασταν σ” ένα υπαίθριο μπαρ, στην Νάξο. Πάνω απ” το κεφάλι μας απλωνόταν μια κληματαριά. Πιο πάνω ήταν, πράγματι, ο ουρανός.
«Στην πόλη δεν υπάρχει ουρανός, μόνο μπαλώματα… Αυτό είναι που μου λείπει πιο πολύ.»
Πήγα ως την άκρη της μπάρας, να πάρω την παραγγελία από τη Δήμητρα, τη σερβιτόρα.
«Είναι παράξενο αυτό», συνέχισε καθώς έβαζα μπύρες, και χωρίς να τον νοιάζει αν τον άκουγα, «γιατί… Μεγάλωσα στην πόλη. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Οδός Σμύρνης, 39. Το σχολείο μου ήταν ένα τετράγωνο παραπέρα. Γκράβα. Την ξέρεις τη Γκράβα; Δεν χάνεις τίποτα. Άλλωστε όλα τα σχολεία έτσι είναι, σαν φυλακές.»
Πήγα τις μπύρες στη Δήμητρα και χτύπησα την απόδειξη. Γυρίζοντας έβαλα ένα ποτό και για μένα. Ο τύπος μιλούσε κι όσο έλειπα. Σαν έφτασα κοντά του άκουσα τη συνέχεια.
«… που για πρώτη φορά το κατάλαβα. Όταν ήμουν παιδί μάλλον δε μ” ένοιαζε. Η πόλη ήταν τεράστια, τι να τον κάνω τον ουρανό; Αλλά τώρα πνίγομαι.»
«Στις διακοπές φορτώνεις τις μπαταρίες σου», του είπα, για να πω κάτι πιο πολύ, μπάρμαν ήμουν.
Με κοίταξε, σαν να έβλεπε έντομο που μιλούσε, λες και δεν είχε προσέξει ότι ήμουν εκεί. Τα μάτια του θολά, σαν μπαγιάτικο ψάρι.
«Δεν κάνω διακοπές», είπε και μου “δωσε το ποτήρι του. «Πουλάω.»
«Τι πουλάς;»
Δεν απάντησε, μόνο άναψε τσιγάρο.
«Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου έλεγε ότι θα πάμε να ζήσουμε σε μια φάρμα. Με ζώα, λουλούδια, κατσικάκια κι ουρανό. Εγώ τον πίστευα, αλλά αυτός δεν πίστευε τα ψέματα του.

Ο καφές μας βοηθά να παραμένουμε…ήρεμοι;

Προκαταρκτική έρευνα σε ποντικούς έδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ήρεμοι σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Ο καφές μας βοηθά να παραμένουμε…ήρεμοι;

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ήρεμοι σε δύσκολες καταστάσεις.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στην Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, είναι προκαταρκτική και καθώς έγινε σε ποντικούς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αφορά και τους ανθρώπους. Ωστόσο, περιέχει ορισμένα ευρήματα που προκαλούν έκπληξη.
Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση της καφεΐνης σε ποντικούς που υποβλήθηκαν σε διάφορους στρεσογόνους παράγοντες, όπως κρύο μπάνιο.
Για διάστημα 3 εβδομάδων, μια ομάδα ποντικών έλαβε καφεΐνη στο νερό της, ενώ η άλλη ήπιε απλό νερό. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε στρεσογόνους παράγοντες.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι ποντικοί που έπιναν νερό είχαν αλλαγές λόγω στρες στον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά τους, όπως να δρουν ως απελπισμένοι και να έχουν χειρότερη επίδοση σε τεστ μνήμης.

Ο βασιλιάς του Μπαφού με τις 100 γυναίκες



«Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα πρέπει να υπάρχει μία πετυχημένη και αφοσιωμένη γυναίκα», δηλώνει η Βασίλισσα Κοστάνς, τρίτη σύζυγός του Αμπούμπι B’, 11ου βασιλιά του Μπαφούτ


Όμως στην περίπτωση του ανώτατου ηγέτη ενός από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά βασίλεια του Καμερούν φαίνεται πως δεν αρκεί μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά σχεδόν εκατό σύζυγοι. Αρκετές από αυτές, ο Αμπούμπι Β’ δεν τις παντρεύτηκε αλλά τις κληρονόμησε από τον προκάτοχό του, σύμφωνα με όλα όσα ορίζει η τοπική παράδοση. Κύριο καθήκον των ηλικιωμένων συζύγων είναι προετοιμασία του εκάστοτε βασιλιά για τον ιδιαίτερα απαιτητικό του ρόλο.  

" Μια φορά κι ένα καιρό στην έρημο"

     Γύριζε όλη μέρα στην αγορά όπου οι γονείς της πούλαγαν υφάσματα .
Μοναχικός εκείνος, έστεκε και παρατηρούσε τα πάντα γύρω του με βλέμμα σταθερό , ερευνητικό , βαθύ και καθαρό . Στοχαστής από μικρός , της έκανε εντύπωση, δεν έμοιαζε με τ’ άλλα παιδιά , λιγομίλητος κι απόμακρος έμοιαζε χαμένος σ’έναν δικό του κόσμο .
     Aντίθετα με 'κείνη που ήταν η χαρά της ζωής κι όλο έβρισκε με κάτι ν’ασχολείται, ήταν περίεργη κι ανήσυχη  φύση ήθελε να μαθαίνει για όλα , ρωτούσε και μάθαινε από τους μεγαλύτερους σε σημείο που γινόταν κουραστική και συνέχεια την έδιωχναν γιατί μπλεκόταν στα πόδια τους και δεν τους άφηνε να κάνουν τη δουλειά τους.
      Εκείνος πήγαινε και καθόταν σ’ένα πεζούλι και χάζευε τους ανθρώπους από μακρυά , καθόταν εκεί με τις ώρες . Της τράβηξε την προσοχή αυτό το περίεργο παιδί, δεν έμοιαζε θλιμμένος, αλλά ούτε χαρούμενο μπορούσες να τον πεις, ούτε χαζός φαινόταν μα ούτε κι έξυπνος, είχε ένα βλέμμα που κανείς άλλος δεν είχε, χωρίς ανησυχία, χωρίς άγχος, απλώς  παρατηρούσε σαν να μην συμμετείχε σε όσα διαδραματίζονταν γύρω του.
      Χμμ, αναρωτήθηκε, τι να σκέφτεται άραγε? Τι βλέπει τόσες ώρες εδώ κάθε μέρα? Γιατί δεν παίζει με τ’άλλα παιδιά? ΄Ηταν κι όμορφος , δεν ήθελε και περισσότερα για να κινητοποιηθεί η περιέργεια της. Πάντα της άρεσε να λύνει μυστήρια, οι γρίφοι ήταν το αγαπημένο της παιχνίδι , κι αυτό το παιδί ήταν ένας γρίφος για το μυαλό της.
      Τον πλησίασε, κάθησε δίπλα του , εκείνος ούτε που σάλεψε, σαν να μην την είδε, έτσι έκανε μέρες τώρα , σαν να μην την έβλεπε, κι όμως εκείνη φρόντιζε να βρίσκεται στο ορατό του πεδίο , ήταν ο μόνος που δεν υπέκυπτε στην γοητεία της, γιατί όντας μεγαλωμένη στην αγορά , ήξερε τους πάντες και με τον τρόπο της γινόταν το επίκεντρο όλων , δεν της άρεσε να την αγνοούν, αυτός γιατί ήταν τόσο αδιάφορος?

" Αχέροντας ο ποταμός των ψυχών ,της αναγέννησης και της αθανασίας "



Αχέροντας , ο μυθικός ποταμός γιός του Ουρανού και της Γαίας  αναφέρεται ως , ο σπουδαιότερος ποταμός της αρχαιότητας μετά τον Ωκεανό.
Πολλές οι αναφορές και οι μύθοι για τον παράξενο και μυστήριο  ποταμό που μετέφερε τις ψυχές στον Κάτω κόσμο , στο βασίλειο του Άδη .



Στην αρχαιότητα τα νερά του ήταν μαύρα και πικρά ,λέει ο μύθος και δεν φύτρωνε τίποτα στις όχθες του .
Σήμερα τα νερά του είναι γλυκά και πεντακάθαρα  με περισσότερα από 600 είδη βλάστησης στις όχθες του .

Κάποτε δεν μπορούσε κανείς να διασχίσει τις πύλες του  Άδη, τις φύλαγε ο Κέρβερος ο φοβερός και τρομερός τερατόμορφος σκύλος με τα τρία κεφάλια και την φιδίσια ουρά.
Σήμερα οι πύλες είναι ανοιχτές , προσβάσιμες σε όλους και Κέρβερος δεν υπάρχει.

 Αργότερα στα χρόνια της πρώτης χριστιανικής περιόδου, φτιάχτηκε ένας άλλος μύθος που λέει , ότι στις πηγές ζούσε ένας δράκος ,  τον σκότωσε  όμως ο 'Αγιος Δονάτος , πολιούχος της περιοχής και τα νερά του Αχέροντα μετατράπηκαν σε γλυκά. Έτσι άλλαξε και το όνομα της κοντινότερης πόλης που λεγόταν  Ισορεία  κι έγινε Γλυκή. Η δε πηγή και πύλη του  Κέρβερου που λεγόταν Ομφαλός , λέγεται πλέον Πηγές Αχέροντα .
Τις διασχίζει όποιος θέλει σχετικά εύκολα , αρκεί να αντέξει τα παγωμένα νερά , που αναβλύζουν βρυχώμενα  μέσα απο τα βουνά , δημιουργώντας "αχό" ή βρυχηθμό που σύμφωνα με μια ερμηνεία έχει πάρει το όνομά του ο ποταμός.

  Το φαράγγι και οι πηγές έγιναν  προσβάσιμες μετά το 1996 , όταν άνοιξε το μονοπάτι απο το χωριό προς τις πηγές.  Μέχρι τότε η πρόσβαση στις πηγές  ήταν δύσβατη κι επικίνδυνη. Το κρυφό πέρασμα  το γνώριζαν  μόνο οι Σουλιώτες, κάποιοι κυνηγοί και βοσκοί ή εκπαιδευμένοι ορειβάτες και πεζοπόροι αργότερα.
     Οι Σουλιώτες ζούσαν ανάμεσα στα ψηλά βουνά , γνωστά ως βουνά Σουλίου ή Κασσόπεια όρη που βρίσκονται πάνω απο τις πηγές του Αχέροντα και το χωριό Γλυκή . Σ΄ένα κρυφό σημείο ανάμεσα τους , όπου τα βουνά σχεδόν διπλώνουν ,σχηματίζοντας ένα φυσικό  τοίχος , βρίσκεται το Σούλι και τα άλλα Σουλιοτοχώρια.
      Στο κατέβασμα του απο το Σούλι,  ο ποταμός σχηματίζει ένα ελικοειδές φαράγγι που πλαισιώνεται απο πανύψηλα απότομα κι επιβλητικά βράχια . Οι πολλές εναλλαγές  και χρωματικές αντιθέσεις με σπάνια  και πολύ πλούσια χλωρίδα και πανίδα  σχηματίζουν ένα παραδεισένιο τοπίο που σου κόβει την ανάσα. Ανεβαίνοντας απο τις πηγές ή πύλες του
Άδη , αν καταφέρεις και περάσεις τα δύσκολα σημεία , γιατί υπάρχουν κάποια , αυτό που αντικρύζεις μπορείς να το παρομοιάσεις μόνο με παράδεισο .

Είσαι είς, είσαι το ΠΑΝ, χωρίς να είσαι ούτε το ΕΝΑ, ούτε το ΠΑΝ.

 


«Πολλές από τις ιδέες των Χριστιανών διατυπώθηκαν καλύτερα και νωρίτερα από τους Έλληνες. Πίσω από αυτές τις απόψεις υπάρχει μία αρχαία διδασκαλία η οποία προϋπήρχε όλων.»
ΚΕΛΣΟΣ

«Δεν γνωρίζουμε το Θεό στην ουσία του. Τον ξέρουμε μάλλον από το μεγαλείο της δημιουργίας του και από την προνοητική φροντίδα του για όλα τα πλάσματα. Γιατί μ' αυτό το μέσο, σαν να χρησιμοποιούμε καθρέφτη, αποκτούμε επίγνωση της άπειρης καλοσύνης του, της σοφίας και της δύναμής του».
Άγ. Μάξιμος ο Ομολογητής

«Καμία σκέψη μας δεν θα μπορούσε να δεχτεί το Θεό, καμία γλώσσα δε θα μπορούσε να τον προσδιορίσει. Αυτό που είναι ασώματο, αόρατο, άμορφο είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό από τις αισθήσεις μας, αυτό που είναι αιώνιο είναι αδύνατο να μετρηθεί από το μικρό μέτρο του χρόνου. Άρα ο Θεός είναι άφατος.»
Ερμής ο Τρισμέγιστος

«Σύ που είσαι επέκεινα του Παντός, πως είναι δυνατόν να σε υμνήσει κατ’ άλλον τρόπον; Πώς να σε παινέσει, σε που είσαι υπερβατικώτερος όλων; Με τι επίθετα να σε αποκαλέσει; Διότι πράγματι με κανένα όνομα δύνασαι να χαρακτηριστείς. Αν και είσαι ανωνόμαστος, δίδεις γένεσιν είς παν ότι ο λόγος σου εξαγγέλει.
Πως θα ημπορούσε η διάνοια να σε θεωρήση; Διότι από καμμίαν νόησιν δύνασαι να γίνεις αντιληπτός. Αν και είσαι αδιανόητος, γεννάς εν τούτοις ΠΑΝ ότι το πνεύμα αντιλαμβάνεται. Ότι προφέρει ο λόγος και ότι ακόμη δεν ημπορεί να συλλάβει, σε εξαγγέλλει. Κάθε τι που το πνεύμα συλλαμβάνει, και ότι ακόμη δεν δύναται αν συλλάβει, σε δοξάζει. Όλαι αι επιθυμίαι, και όλαι αι ανατάσεις στρέφονται περί Σε.
Όλα γύρω σου ίστανται εν κατανύξει και καθένας που γνωρίζει την ένοιαν του σημείου δια του οποίου δύναται τις να σε αναγνωρίσει σε υμνεί εν σιγή. Τα πάντα προέρχονται από εσένα. Σύ από τίποτε δεν απορρέεις και δια τούτο είσαι μόνος. Όλα εν σοί παραμένουν σταθερά και τα πάντα συγκεντρούντια δια να εκτιναχθούν από εσένα. Είσαι το τέλος του παντός.
Είσαι είς, είσαι το ΠΑΝ, χωρίς να είσαι ούτε το ΕΝΑ, ούτε το ΠΑΝ.
Ω σύ, τον οποίον επικαλούνται με τόσα ονόματα, πώς να σε αποκαλέσω;
Εσο ευμενής προς εμέ, συ που είσαι επέκεινα του παντός, διότι πως είναι δυνατόν να σε υμνήσει κατ’ άλλον τρόπον;»
Ύμνος του Πρόκλου ΕΙΣ ΘΕΟΝ

Η Ευρώπη και η χώρα των Λωτοφάγων...



H Ελληνική Κρίση δεν είναι μόνο Οικονομική, είναι πολυδιάστατη, έχει ρίζες που βρίσκονται στον πυρήνα των αξιών μας, αυτή η Κρίση είναι κυρίως πολιτική και Πολιτισμική. 

Αυτό που ζούμε είναι το τέλος ενός πολιτικού κύκλου με τον αξιακό πολιτισμό που αυτός γέννησε, του πολιτισμού της μεταπολίτευσης….!!

Η ιστορία και τα ερείπια που άφησαν οι πολιτισμοί του παρελθόντος πίσω τους, (ακόμα και οι κάποτε πανίσχυρες αυτοκρατορίες), στέκουν μάρτυρες της νομοτελειακής παρακμής που αναμένεις όλες τις κοινωνίες και τα έθνη, όταν πια αυτά δεν αποτελούν «μαγιά» για την γέννηση δημιουργικών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν όραμα και ικανότητες, ώστε να παράγουν πολύτιμα έργα τόσο πνευματικά όσο και υλικά…. 

Η παρακμή και το τέλος έρχεται, όταν ο πολιτισμός ενός έθνους ή μίας ολόκληρης εποχής, δε μπορεί πλέον να βρει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί, ή που φέρνουν νομοτελειακά οι καιροί και οι αλλαγές τόσο στο φυσικό ή κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον….

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο πως οι άνθρωποι γίνονται μαλθακοί, όταν περνάνε περιόδους ευμάρειας και επίπλαστης ευδαιμονίας. Πρέπει λοιπόν να ζούμε λιτούς βίους;

Γίνε ο σκηνοθέτης της ζωής σου



Δεν υπάρχει καμιά άλλη πραγματικότητα 
πέρα από τον ορισμό που εμείς δίνουμε γι’ αυτήν


Υπάρχουν κυρίως δύο τρόποι για να αντιληφθούμε τη ζωή και τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω μας. Ο πρώτος είναι σαν τα γεγονότα απλώς να συμβαίνουν ΣΕ μας. Υπό αυτό το πρίσμα βέβαια, εμείς δεν είμαστε παρά απλά θύματα των περιστάσεων. Επηρεαζόμαστε από την τύχη ή την συμπεριφορά των άλλων συνανθρώπων μας και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κατηγορούμε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες για την κακή μας διάθεση, την δυστυχία, τη φτώχια, το αίσθημα του ανικανοποίητου, την έλλειψη αγάπης γύρω μας και τη μοναξιά μας. 





Σ’ αυτή την περίπτωση ο ηθοποιός ταυτίζεται απόλυτα με τον χαρακτήρα τον οποίο πρωταγωνιστεί στην ταινία της ζωής του και αρχίζει να πιστεύει ότι δεν έχει απολύτως κανένα έλεγχο πάνω στον τρόπο που θα βιώσει τις σκηνές που ο σκηνοθέτης θα εμφανίσει στο δρόμο του. Αυτός ο χαρακτήρας συχνά επηρεάζεται αρνητικά από κάθε απρογραμμάτιστη αλλαγή ή οτιδήποτε ο ίδιος έχει ορίσει ως “αρνητική περίσταση”.  Έτσι, όταν η ζωή δεν του κάνει τα κέφια, καταλήγει να την χαρακτηρίζει σκληρή, τρομερή, έναν ατέλειωτο αγώνα επιβίωσης όπου όλα πραγματοποιούνται δύσκολα, με κόπους και με βάσανα.

Ηλιακοί Έρωτες




Ακατανίκητη έλξη νιώθουν οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος προς τον Ήλιο και περιστρέφονται γύρω από αυτόν καθώς δικό τους φως δεν έχουν και το συλλέγουν από αυτόν που το προσφέρει απλόχερα κι αδιάκριτα για να φωτιστούν. Ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από την έλξη τους κι αν για κάποιο λόγο οι πλανήτες καταστρέφονταν, αυτός θα συνέχιζε να σκορπάει το φως του στο σύμπαν. Αν βέβαια ερχόταν σε επαφή με έναν άλλο ήλιο ανάλογης ισχύος, τότε θα μπορούσε να βιώσει μια σχέση ισορροπίας και αμοιβαιότητας. Μπορεί κανένας από τους δύο ήλιους να μην είχε ανάγκη τον άλλον για να φωτιστεί, η ένωσή τους όμως θα κατέληγε σε μια αύξηση της φωτεινής τους σφαίρας.



Έχοντας υπόψη το παραπάνω παράδειγμα θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τριών ειδών έλξεις στο σύμπαν. Πρώτα, την έλξη ανάμεσα σε δυο αδρανή, παθητικά, σκοτεινά σώματα, όπως π.χ. ανάμεσα σε δυο πλανήτες. Η έλξη τους είναι έλξη ομοιογένειας και η ένωσή τους ένωση δύο αδρανών μονάδων. Έπειτα έρχεται η ετερογενής έλξη ανάμεσα σε δύο ανόμοια σώματα, όπως π.χ. η έλξη των αδρανών και σκοτεινών πλανητών προς το φωτεινό σώμα του Ήλιου. Και μια τρίτη σχέση ομοιογένειας, ανάμεσα σε δύο φωτεινά σώματα.

Η ψυχική ενέργεια αυξάνει όταν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους άλλους

 
 
Μια φορά θυμάμαι τον Δάσκαλό μου σε μια συνέντευξη με έναν επιχειρηματία. Τον ρώτησε, "Όλα αυτά που έχεις κάνει στη ζωή σου ήταν για να παράσχεις μια ευτυχισμένη ζωή στον εαυτό σου. Πόσο σκέφτηκες την ευτυχία των άλλων;"
Ο άντρας τον κοίταξε με ένα θλιβερό χαμόγελο και είπε, "Γιατί πρέπει να ανησυχώ για την ευτυχία των άλλων;"

Ο Δάσκαλος, βάζοντας το χέρι του στον ώμο του άνδρα είπε, "Η μόνη ευτυχία μας εξαρτάται από την ευτυχία των άλλων - ας είναι ο Θεός μαζί σου", και έφυγε από το δωμάτιο.

Αργότερα ρώτησα τον Δάσκαλό μου γιατί δεν μίλησε περισσότερο για να πείσει τον άντρα για το τι εννοούσε. Ο Δάσκαλος απάντησε:

Όταν εκφράζετε συναισθήματα, να είστε εκεί

 
 
Όταν εκφράζετε συναισθήματα, να είστε εκεί. "Σ 'αγαπώ!" "Σ' αγαπώ..." Πόσο ανόητο είναι να το λέτε αυτό με ανειλικρίνεια. "Ξέρεις, είσαι όμορφη." Όχι, να είστε ειλικρινείς και να πείτε, "Είσαι τόσο όμορφη!" Κοιτάξτε τι θα κάνει αυτό.
 
Όταν το εννοείτε, αυτός ή αυτή αισθάνεται την επαφή της ενέργειάς σας και ξαφνικά ταυτίζεται με τις όμορφες εκφράσεις που έχετε δώσει.
 
 Της λέει, "Είσαι πολύ όμορφη. Πραγματικά το πιστεύω." 
 
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η γυναίκα αισθάνεται ότι είναι τόσο όμορφη. Την θεραπεύετε. 

Η σημασία της σεξουαλικής επαφής στο γάμο

o-COUPLE-SLEEPING-SEPARATE-facebook

Η ερωτική επαφή σε ένα ζευγάρι αποτελεί μια από τις σημαντικές πτυχές της σχέσης που αναπτύσσουν. Η ερωτική συνεύρεση σηματοδοτεί την οικειότητα που υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, την επιθυμία του ενός για τον άλλο και την ικανοποίηση που λαμβάνουν και οι δύο από τη σχέση. Η σεξουαλική επιθυμία και η συχνότητα της πράξης διαφέρουν ανάλογα με τη φάση ζωής κατά την οποία βρίσκεται ένα ζευγάρι. Μολονότι δεν είναι απόλυτη αυτή η εκδοχή, έχει φανεί από έρευνες ότι τα παντρεμένα ζευγάρια τείνουν να έχουν λιγότερες ερωτικές επαφές συγκριτικά με τα ζευγάρια που ξεκινούν μια σχέση ή σε εκείνα που συζούν.
Συγκεκριμένα υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι κάποιες φορές μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή περίπου μία ή δύο φορές την εβδομάδα ή περίπου επτά φορές το μήνα (Christopher and Sprecher 2003). Η συχνότητα αυτή και πάλι ποικίλλει ανάλογα με τον κύκλο ζωής του κάθε ζευγαριού. Στα πρώτα χρόνια του γάμου μπορεί να αυξάνεται αλλά όταν το ζευγάρι αποκτά παιδιά συνήθως οι δυνατότητες περιορίζονται για διάφορους λόγους που θα αναλυθούν στη συνέχεια. Υπάρχουν επίσης και οι περιπτώσεις που τα ζευγάρια αναφέρουν ότι μετά από χρόνια σχέσης έχουν φτάσει να συνηθίζουν ο ένας τον άλλο και η ερωτική επιθυμία μειώνεται.

Αγαπητέ μου φιλοευρωπαίε

 από τον Χάρη Ζάβαλο

Αγαπητέ μου φιλοευρωπαίε / φιλελέ/ νεοδημοκράτη / πασόκε,

Χτες έκανες διαδήλωση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Και πολύ σε χάρηκα.
Αλήθεια.

Είναι καλό ο κόσμος να βγαίνει στο δρόμο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του.
Γιατί αυτό έκανες χτες εσύ.

Υπερασπίστηκες τα συμφέροντά σου που πολύ πιθανόν να θιγούν αν η Ελλάδα βγει από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.

Αναπόφευκτα πολλές ισορροπίες στον υπάρχον οικονομικό status quo της χώρας θα αλλάξουν και αυτό δεν το θες.
Και βγήκες να το φωνάξεις.

Αυτό ακριβώς που δεν ήθελες να κάνουν οι υπόλοιποι όταν διεκδικούσαν τα δικά τους δικαιώματα.
Και τους λοιδορούσες, τους κορόιδευες, τους σιχτίριζες.

Αδύνατη και θλιμμένη ή παχιά και χαρούμενη;


Τα αντικαταθλιπτικά που σας έγραψε ο γιατρός δουλεύουν. Αλλά έχετε πάρει 4 κιλά. Τι είναι πιο σημαντικό: η ψυχική σας ισορροπία ή η σιλουέτα σας;

Από τότε που άρχισε να παίρνει λίθιο για να καταπολεμήσει τις σκέψεις αυτοκτονίας, η ζωή της 38χρονης μηχανικού άλλαξε. Όχι μόνο γιατί οι αρνητικές σκέψεις έφυγαν από το μυαλό της αλλά επιπλέον γιατί η όρεξη της έγινε πελώρια. «Από εκεί που έτρωγα μία χούφτα αμύγδαλα για απογευματινό σνακ, βρέθηκα ξαφνικά να χρειάζομαι σάντουιτς με απ' όλα για να χορτάσω». Μετά από δύο μήνες ανακάλυψε ότι είχε πάρει 9 κιλά. Ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού της και εκείνος της άλλαξε το φάρμακο.

Και… χάνουμε το μυαλό μας;


«Αυτός που ζει χωρίς τρέλα, μικρή μου, μάλλον δεν είναι και τόσο νοήμων όσο νομίζει», μου είπε τις προάλλες ένας άνθρωπος, που ο ίδιος ανήκει στον «κόσμο των τρελών». Μου χαμογέλασε και έφυγε. Και στο βλέμμα του μόνο τρέλα δεν διέκρινα. Πόνο και παράπονο. Αυτά ναι. Ίσως και μια μικρή ικανοποίηση γι αυτό που είπε. Αλλά όχι τρέλα.

Ποιος μπορεί άλλωστε να ορίσει αυτή την έννοια? Από πολύ παλιά ήδη, άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές βρίσκονταν αποκομμένοι, απομονωμένοι και αβοήθητοι. Για πολλούς, η παράξενη αυτή συμπεριφορά είχε τις ρίζες της σε κάποιο δαίμονα που κυριαρχούσε το μυαλό. Γι αυτό και οι μάγισσες θεωρούνταν εκείνες που θα έλυναν με τα ξόρκια τους το μυστήριο. 
Στην πορεία, όμως, η λογική σκέψη άρχισε να κυριαρχεί σταδιακά και το κέντρο των ψυχικών προβλημάτων μετατοπίστηκε στον εγκέφαλο. Ο Foucault (1975) είναι εκείνος που πρωτοαναφέρθηκε στην έννοια της τρέλας ενώ στην πορεία ο Pinel πρότεινε έναν νέο όρο, εκείνον της «αποξένωσης» προς αντικατάσταση του παλιού και μη δόκιμου. 
Όσο τα χρόνια περνούσαν, πολλοί ειδικοί άφησαν στο περιθώριο έως και κακομεταχειρίστηκαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη τη βοήθειά τους. 

«Mind Control TV», ε;

    «Mind Control TV», ε;

    Μα τι καταπληκτικά πράγματα έχουμε ακόμα να δούμε; Πόσα ακόμα επιτεύγματα της τεχνολογίας; Και όλα… για το καλό μας!

    Και τι όμορφα μας τα πλασάρουν:
    Ένα πρωτοποριακό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα κανάλια της τηλεόρασης με τον νου τους δοκιμάζει το BBC. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν πρόγραμμα απλώς εστιάζοντας τη σκέψη τους στο κανάλι που θέλουν κάθε φορά να δουν και αυτό εμφανίζεται στην οθόνη τους.

    «Άλλο κανάλι»…

    Το «νοητικό τηλεχειριστήριο» μπορεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό φυσικό τηλεχειριστήριο στο μέλλον. Η εφαρμογή«Mind Control TV» (τηλεόραση νοητικού ελέγχου) αναμένεται να διευκολύνει ιδίως τους παράλυτους και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να βλέπουν τηλεόραση. Από την άλλη όμως, θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις κινήσεις του μέσου τηλεθεατή, ο οποίος θα μπορεί να μένει κυριολεκτικά «καρφωμένος» στον καναπέ του.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα