Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ανοιχτή επιστολή «οφειλέτη» προς την συγκυβέρνηση

Γράμματα απελπισίας έφτιαχνα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στο όνομα «της συνέχειας του κράτους», βλέπω ότι πρέπει να ανοίξω αλληλογραφία και μαζί σας. Και με υποχρεώνετε, για μια ακόμα φορά, να εκτίθεμαι, εκθέτοντας τη μίζερη ζωή, στην οποία φέρατε εμένα και εκατοντάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατομμύρια, άλλους. Ως  το 2009 ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ ΔΕΚΑΡΑ, σε κανέναν, παρ’ εκτός στο παιδί μου, στους γονείς μου και σ’ αυτό που λέγεται Πατρίδα.  Έκτοτε, χρωστώ σε εφορία, ΟΑΕΕ και τράπεζες, αλλά και σε φίλους μου, όντας, πια, άνεργος, ανασφάλιστος και οσονούπω άστεγος. Από τη μία μέρα στην άλλη, εγώ και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες, μετατραπήκαμε σε «οφειλέτες», ελέω μιας διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής υποτέλειας.
            Νάρθει, μετά από αυτά που θα εκθέσω,  ο κ. Καμμένος και, να μου πει, ξανά, το «ανακάλεσε», όπως τότε, όταν του είπα «όλοι, στην πράξη, είστε στην υπηρεσία των τραπεζιτών». Ούτε, τότε, ανακάλεσα, και, δυστυχώς, τώρα, η πάλαι ποτέ κομμουνίστρια κ. Βαλαβάνη το επιβεβαιώνει. Μακάρι, να μπορούσα να ανακαλέσω, να διαψευστώ και να τιμωρηθώ, για εκείνη την αμετροέπεια μου. Δυστυχώς, όλα αυτά θα συμβούν, επειδή σας ψήφισα.    

ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

lifehub-anthropos-filosofia-32

ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΕΡΟΣ Α’


Διαβάστε ποια ήσαν τα φιλοσοφικά ρεύματα και οι φιλοσοφικές σχολές των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις όλων των κατοπινών φιλοσοφικών θεωριών και δογμάτων σε φιλοσοφικό ή θεολογικό επίπεδο, σε σχέση με ορισμένα χωρία της Βίβλου!..
Στις σελίδες που ακολουθούν δημοσιεύονται στοιχεία για όλες σχεδόν τις φιλοσοφικές σχολές που υπήρχαν κατά την αρχαιότητα και τους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες.
Εξυπακούεται ότι μετά την γενική αναφορά των στοιχείων για τις φιλοσοφικές σχολές, ο γράφων παραπέμπει τον αναγνώστη στα βιβλικά κείμενα, ώστε ο ενδιαφερόμενος να διασταυρώνει τα φιλοσοφικά στοιχεία με αυτά της Βίβλου και μάλιστα να έχει την ακριβή παραπομπή της Αγίας Γραφής:

Υγιές ήπαρ με απλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας

Tο συκώτι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας, ζυγίζει περίπου 1,5 κιλά και είναι υπεύθυνο για πολλές βασικές λειτουργίες του σώματος καθημερινά. Κατά κύριο λόγο, η δουλειά του συκωτιού μας είναι να φιλτράρει το αίμα που προέρχεται από την πεπτική οδό, μεταβολίζοντας έτσι τα θρεπτικά συστατικά, τα φάρμακα, το αλκοόλ και άλλες ουσίες που καταναλώνονται ενώ παράλληλα βοηθάει κ στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Επίσης κατασκευάζει πρωτεΐνες και παράγει χολή, η οποία συμβάλει στη διάλυση του λίπους και στην μείωση της χολερυθρίνης, μιας δυνητικά επιβλαβής ουσίας που σχηματίζεται από τη διάσπαση των νεκρών ερυθρών αιμοσφαιρίων, από το αίμα.
Γιατί η υγεία του ήπατος μας μπορεί να χρειαστεί επιπρόσθετη υποστήριξη
Ένα υγιές ήπαρ είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία σχεδόν όλων όσων καταναλώνουμε - πρωτεΐνη, λίπος ή υδατάνθρακες - μετατρέποντάς τα σε γλυκόζη που χρησιμοποιείται ως καύσιμο. Αλλά, αφού ό, τι καταναλώνουμε περνά μέσα από το συκώτι αυτό σημαίνει πως το συκώτι μας υποβάλλεται σε μια σειρά από τοξίνες (φυτοφάρμακα, ορμόνες, πρόσθετα τροφίμων, το αλκοόλ, τα φάρμακα, μικροοργανισμούς, και άλλα) σε τακτική βάση.

O πρόεδρος του Ισημερινού στο euronews: «Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα για όσα έγιναν»

Αποτέλεσμα εικόνας για O πρόεδρος του Ισημερινού στο euronews: «Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα για όσα έγιναν»



Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.
Η χώρα του είναι μία από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής και προσελκύει επενδυτές από όλο τον κόσμο.
Μιλώντας αποκλειστικά στο euronews, ο Κορρέα εξηγεί την προσωπική του συνταγή για τη δημιουργία μιας βολιβαριανής μεν αλλά και προσανατολισμένης στην παγκόσμια αγορά χώρας, ενώ παρουσιάζει τις σκέψεις του για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα.

Φως και σκιές

Follow The Light by Nelleke

Κάθε άνθρωπος, αυτός ο ίδιος, είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν φταίει ούτε ο διάβολος, ούτε η κοινωνία, ούτε οι περιστάσεις. Γιατί, αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, στις όποιες συνθήκες ζει, μπορεί όμως να είναι αξιοπρεπής. Αυτό δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανένας. Εκτός, αν ο ίδιος πουλήσει την αξιοπρέπειά του για τριάντα ψίχουλα.
*
Ό,τι αποδεικνύεται λογικά ισχύει, κι είναι αληθινό, στο επίπεδο της λογικής σκέψης. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πραγματικό; Μήπως είναι το πραγματικό που θα έπρεπε να καθορίζει την λογική; Αλλά αυτό θα απαιτούσε μι εμπειρία ανώτερη από αυτήν της σκέψης, κι αυτά είναι δύσβατα ύψη για τους ανθρώπους.
*
Όταν ο Θεός Μιλά στα Βάθη της Ψυχής μας, δηλαδή της Εσωτερικής Ύπαρξής μας, όλες οι φωνές της αμφιβολίας χάνονται στην σιωπή. Η Παρουσία του Θεού είναι Βίωμα, κι όχι διανοητική γνώση. Είναι βεβαιότητα όχι κάποια λογική αλήθεια.

Μπάρντο Τοντόλ...Η Μόνη Αλήθεια που Δίδαξε ο Βούδας



Η Μόνη  Αλήθεια που Δίδαξε ο Βούδας είναι ότι:

Budda sits at peace by digitaljon

« Η Πραγματικότητα Είναι Μία, ο Χώρος Εμπειρίας Είναι Ενοποιημένος, και δεν υφίσταται καμία διαφορά ανάμεσα στο Απόλυτο Νιρβάνα και την Κοσμική Ύπαρξη του Σαμσάρα.

Η Βίωση, Κατανόηση, Αντίληψη, Αυτής της Μιας Πραγματικότητας, είναι η Κατάσταση της Αφύπνισης.

Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη είναι Άγνοια.

Τα «Φαινόμενα» (σαν Δραστηριότητα της «Ουσίας») υφίστανται πραγματικά.

Η Άγνοια δεν σημαίνει την «ανυπαρξία» των φαινομένων, αλλά την λανθασμένη, από το υποκείμενο, ερμηνεία των φαινομένων.

Η ίδια η «ανάδυση» του υποκειμένου είναι προϊόν άγνοιας, κι οτιδήποτε αντιλαμβάνεται το υποκείμενο είναι στα πλαίσια της άγνοιας.

ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ


Όταν έχεις Ησυχία Μέσα σου Ακούς την Φωνή του Παντός να σου Μιλάει… Όταν όμως δεν «ακούς» αναζητάς έξω την γνώση, την αλήθεια, τον προσανατολισμό… Αλλά, έξω, ποιόν μπορείς να εμπιστευτείς; Οι άνθρωποι «αναγνωρίζονται» από αυτό που «είναι» πραγματικά, από τους σκοπούς που θέτουν στον εαυτό τους και τις δραστηριότητές τους. Μάθε να «διακρίνεις». Εμπιστεύσου Αυτόν που είναι πέρα από τον κόσμο, που θέτει τον σκοπό του έξω από τον κόσμο και ζυγίζει 
την ζωή με την ζωή και δεν ζυγίζει την ζωή με κέρδη και ζημιές… Δεν μπορείς να εμπιστευτείς ανθρώπους που έχουν κοσμική ατομικότητα, που οι σκοποί τους είναι κοσμικοί και επιδιώκουν να κερδίσουν κάτι, πνευματικό, ψυχολογικό, υλικό, οτιδήποτε.

Μάθε να Βαδίζεις την Οδό ακόμα κι αν «βαδίζεις» μόνος σου. Μην λυπάσαι για τους δήθεν φίλους σου που αφήνεις πίσω… Δεν είναι αληθινοί φίλοι, αν ήταν αληθινοί φίλοι θα ήταν εδώ, μαζί σου, θα «βάδιζαν» μαζί σου την Οδό…

Να προτιμάς, όταν μπορείς, τόπους διαμονής και περιπάτου ήσυχους, κι όχι πολυσύχναστους τόπους όπου η ατμόσφαιρα βαραίνει από την άγνοια των ανθρώπων, τις αντιλήψεις τους, τις επιθυμίες τους, και τις «φωνές» τους.

Αυτή η σκάλα δεν κατεβαίνει ~ Μάρω Βαμβουνάκη


-Ανάμεσά τους κυλά και θα κυλά πάνω σε ήσυχα νερά προς το θάνατο.
-Τίποτα δεν τον κρατά  εδώ εξόν από τις τύψεις του πως την εγκαταλείπει.
-Μα πως μπορεί να τη γεμίζει αυτό το  πράμα, αυτό το ακίνητο νερουλό πράμα που το λέει «ο γάμος μας», που το κορνιζώνει, το  ξεσκονίζει, το βάζει σε άλμπουμ, το γιορτάζει κάθε χρόνο με τούρτες.
Τη σύγκρινε λοιπόν με το τίποτα και προτιμούσε  το τίποτα.
-Άπλωσε το χέρι του και της άγγιξε τον ώμο. Τη χάιδεψε και κάτι στο σώμα της σκλήρυνε κι αντιστάθηκε στο χάδι του. Αυτή η αντίσταση του προδομένου κορμιού τον συγκίνησε.
-…να  μην διανοούμαι  καν τη γιγάντια σκευωρία που καθορίζει τη ζωή μουόπως και τα πάντα.
-…ν’ αναρωτιέμαι τί να κάνω για να φανώ αντάξια της φιλίας του, ν΄αναρωτιέμαι τί μου βρίσκει και μου εμπιστεύεται όλα αυτά τα σπουδαία.
-Πρέπει να υπάρχει μια αναλογία ανάμεσα σ’ αυτούς που φιλιούνταιαλλιώς αφανίζεσαι όπως αφανίστηκαν όσες ερωτεύτηκε ο Δίας των κεραυνών.
Ποιητής και επαναστάτης. Το τέλειο!
Τα λόγια του γίνονται μόνο ήχος, γίνονται βόμβος.
-…να γλιτώσω από τον  καλοσιδερωμένο κύριο που περιαυτολογεί μπροστά μου γλείφοντας  τις λέξεις.
-Είναι μερικές συμφορές που μας ηδονίζουν
Δεν είχες κοινό, καημενούλα κι ήθελες να πιστεύεις πως ο εαυτός σου σου αρκούσε.
-Με κάποιο τρόπο με λάξεψες, σε λάθος μέρος όμως. Από κάτω. Γκρεμίστηκα και φεύγω με το ρεύμα μακριά σου.
-Είναι φορές που τον άλλον τον βρίσκουμε φεύγοντας μακριά του…Εσύστ΄αλήθεια έφυγες φεύγοντας.
Η ζωή που ζήσαμε  μαζί έγινε πέτρα που πάνω της κόλλησα κι η νοσταλγία σου ο γύπας. Δεν περνά μέρα που να μη μου  ραμφίζει το συκώτι. 

Αν κάνεις αυτά θα πεις για πάντα αντίο στην κακοσμία των ποδιών

Ειδικά το καλοκαίρι, η κακοσμία των ποδιών είναι ένα από τα βασικά προβλήματα των αντρών. Αν, λοιπόν, και τα δικά σου πόδια μυρίζουν πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά και να σου δώσουμε πολλές σοβαρές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από την κακοσμία των ποδιών;

MarketWatch: Τα τρία σημάδια του Grexit

DRACHMA EURO

Αέρα...Αποκάλυψης έχει άρθρο ανάλυσης στο MarketWatch (11wall.st), το οποίο υπογράφει ο Μάθιου Λιν, στο οποίο παρουσιάζονται τα «τρία σημάδια που θα σας πουν ότι πρέπει να αρχίσετε να δίνετε και πάλι προσοχή» όσον αφορά σε ένα ενδεχόμενο Grexit.
«Πώς θα προστατέψετε τον εαυτό σας από το να εξαντληθείτε από την όλη “saga”- και να καταλάβετε εάν αυτή τη φορά το ενδεχόμενο Grexit είναι αληθινό; Θα υπάρξουν τρία μεγάλα σημάδια: Μία επιτάχυνση της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Ένα πακέτο έκτακτης βοήθειας που συντίθεται για την Ελλάδα. Και ένα πάγωμα της διατραπεζικής αγοράς δανεισμού. Μέχρι να αρχίσουν να αναβοσβήνουν κόκκινα όλα αυτά τα προειδοποιητικά φώτα, όλες οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι μόνο αυτό- φήμες».
Όπως συμπληρώνεται στο δημοσίευμα, το ελληνικό ζήτημα αρχίζει να κάνει το Game of Thrones να μοιάζει απλό. «Μία σειρά ειδικών που ακούγονται πολύ σοφοί συνεχίζουν να μας λένε ότι βρισκόμαστε “πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα”, ή τρία, ή δύο. Αλλά τα μεσάνυχτα δεν φτάνουν ποτέ. Είναι πολύ εύκολο για τον μέσο επενδυτή απλά να τους αποκλείσει και να σταματήσει να προσέχει» αναφέρεται.

Πιστεύω ότι βλέπω..




Πόσο μεγάλη παγίδα μπορεί να είναι αυτό? Το πιστεύω ότι βλέπω, μια φράση που ακολουθεί πάντα τους ανθρώπους που θεωρούν ότι στηρίζονται στην λογική και ότι γι’ αυτούς το συναίσθημα είναι αδυναμία. Μα είναι άραγε το βλέπω αξιόπιστο ? Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που βλέπουμε ότι είναι έτσι ακριβώς όπως το βλέπουμε ? Ή η όρασή μας είναι ένας υπέροχος σκηνοθέτης που μας παρουσιάζει τα πράγματα όχι όπως είναι αλλά όπως τα ορίζει το οπτικό μας νεύρο?
Κι αν το βλέπω είναι μία αλήθεια, ένας δρόμος που μας κάνει να πιστεύουμε, ότι έτσι είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας, ο πόνος τι είναι ?

Ο πόνος είναι ένας μη ορατός παράγοντας στη ζωή του κάθε ανθρώπου, που μόνο ορατός δεν είναι. Που σημαίνει ότι ακόμη και αυτός που πιστεύει, ό,τι βλέπει μόνο και θεωρεί τον εαυτό του λάτρη της λογικής, ο πόνος πάντα θα τον διαψεύδει. 

Οι Παλαιστίνιοι προσφεύγουν στο Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ



Ιούνιος 19, 2015.

Ισραηλινό δημοσίευμα, αναφέρει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή σχεδιάζει αρχές της επόμενης εβδομάδας να καταθέσει την πρώτη μήνυση της  κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.


Σύμφωνα με το κείμενο,  θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστές να ξεκινήσουν έρευνα για την «σιωνιστική κατοχή».

Οι Παλαιστίνιοι προτίθενται να προσκομίσουν «χιλιάδες έγγραφα που μαρτυρούν για τα εγκλήματα του Ισραήλ», όπως για ανέγερση παράνομων οικιών, προληπτικές συλλήψεις κ.ο.κ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν ενταχθεί στο Διεθνές Δικαστήριο  της Χάγης από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ




Ο εμβολισμός όπως αποδίδεται από τον Κώστα Νικέλλη 
Οι Έλληνες αρχικά προωθήθηκαν αργά προς τον εχθρό ψέλνοντας τον παιάνα «Απόλλων, σωτήρα θεέ» καθώς ο «Δελφίνιος Απόλλων» εθεωρείτο προστάτης των ναυτικών. Μόλις άρχισαν να δέχονται βλήματα από την Ψυτάλλεια άρχισαν να κωπηλατούν προς τα πίσω αλλά με τις πρώρες στραμμένες προς τον εχθρό.

Ο περσικός στόλος άρχισε να προχωρεί με αυτοπεποίθηση αλλά και να αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα καθώς έπρεπε να στενέψει το μέτωπό του για να μπει στο χώρο μεταξύ της Κυνόσουρας και της νησίδας του Αι Γιώργη. Οι Έλληνες είχαν πάψει να «ανακρούουν πρύμνα» καθώς πλέον τα πλευρά τους ήταν εξασφαλισμένα. Και δεν έψαλλαν πλέον τον ύμνο του Απόλλωνα. Μια βοή σηκώθηκε  από τον ελληνικό στόλο, υπόκωφη σαν απειλή; ένας καινούργιος παιάνας ακούστηκε: 
«Παιδιά των Ελλήνων! Εμπρός ελευθερώστε πατρίδες, 
ελευθερώστε τα παιδιά, τις γυναίκες, των πατρώων θεών τα ιερά, 
τους τάφους των προγόνων, τώρα είναι υπέρ πάντων ο αγώνας!» 

ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ το twitter με Μαρινάκη! Τρολάρισμα μέχρι δακρύων για τον Βαγγέλα! (ΦΩΤΟ)

MARI

Eφτά ώρες απολογία δεν τις λες και λίγες…
Κάτι τέτοια περιμένουν πώς και πώς οι τουιτεράδες για να ξεσαλώσουν. Ειδικά αν ο απολογούμενος λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης.
twitter1

Για χάρη της παράτησα το γάμο μου


Γράφει ο Ηλίας Ασπράκης


Αναπολώ την ευτυχισμένη μου οικογενειακή ζωή και τελικά φτάνω σε λυπηρές διαπιστώσεις. Τελικά δεν ήταν και τόσο χαρούμενη. Ρουτινιασμένη ήταν και έντονα βαρετή. 
Παντρευτηκάμε απο έρωτα με την Ελένη. Τα πρώτα χρόνια περάσαν όμορφα. Μετά ήρθαν τα προβλήματα. Παιδιά, φροντιστήρια, υποχρεώσεις, κόντρα υποχρεώσεις. 
Εξάλλου είκοσι χρόνια γάμου ήταν αυτά. Ήμουνα νιος και γέρασα. Για την ακρίβεια καβαντζάρισα τα πενήντα.
Δεν ήθελα και πολύ. Ξενοκοιμήθηκα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Πολλές περιπέτειες της μιας βραδιάς είτε με συναδέλφους, είτε με κοινές γυναίκες.
Πάντα βέβαια με γούστο και εκλεκτικότητα. Δεν υπήρξα ποτέ σαβουρογάμης. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα