Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ





Η ζωή μπορεί να έχει προκλήσεις. Αναποδιές, αρρώστια, διαζύγιο, άγχος και κατάθλιψη μπορεί να μας εμποδίζουν να πάμε μπροστά. Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά επιστρέφουμε στην ανησυχία ή τον φόβο. 
Αρκετά χρόνια πριν, ο γιατρός μου διέγνωσε κλινική κατάθλιψη. Μου έγραψε κάποια φάρμακα και μια εσωτερική φωνή έλεγε: "Δεν χρειάζεσαι φάρμακα για να νοιώσεις καλύτερα". 
Εκείνο τον καιρό, υπέφερα από τροφικές διαταραχές, εξάρτηση από ναρκωτικά και επαγγελματική εξουθένωση. Βρίσκοντας μιαν ακόμη εύκολη λύση έμοιαζε με επίδεσμο σε σπασμένο μπράτσο. Δεν επρόκειτο να κάνει τίποτα για την αιτία του προβλήματος.
Εκείνη η στιγμή ήταν μια στροφή για μένα. Αντί να ψάξω για απαντήσεις έξω από μένα, στράφηκα μέσα μου και εκεί βρήκα την αλήθεια μου. Όσο πιό άνετα ένοιωθα με τον εαυτό μου, τόσο λιγότερο διατεθειμένη ήμουν να μείνω σε καταστάσεις που έπνιγαν την ψυχή μου.
Βρήκα το κουράγιο να αφήσω την δουλειά μου στην εταιρία για να ασχοληθώ με το πάθος μου για το γράψιμο. Άφησα την εξάρτηση των ναρκωτικών, την κατάθλιψη και τον φόβο πίσω μου, καθώς έκανα βήματα καθημερινά να γίνω αυτή που ήθελα να είμαι.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για Bilderberg Backs Hillary For 2016 Run

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ελληνική «υπόθεση» θα είναι φέτος ένα από τα κύρια θέματα των συζητήσεων στην φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 14 Ιουνίου στο ορεινό θέρετρο Telfs Buchen της Αυστρίας. Το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ελληνική οικονομική κρίση, δείχνει πόση σπουδαιότητα έχει για τις παγκόσμιες εξελίξεις το ελληνικό θέμα και πόσο έχουμε γίνει παγκόσμιο επίκεντρο καθώς από την απόληξη της ελληνικής κρίσης θα κριθούν πολλά οικονομικά, αλλά και γεωπολιτικής φύσεως κρίσιμα θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Στην φετινή συνάντηση των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπργκ θα πάρουν μέρος 140 «επίλεκτα» μελη από 22 χώρες, ενώ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην γύρω περιοχή έτσι ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κάποιος «ανεπιθύμητος» στον χώρο των συνεδριάσεων της πιο κρυφής, της πιο συνωμοτικής, της πιο σατανικής όπως έχει χαρακτηριστεί και πιο νεοταξικής λέσχης στον κόσμο. Όπως έχει γραφεί από πολλούς ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με την Λέσχη, εκεί μέσα σχεδιάζονται οι μεγαλύτερες συνομωσίες της νεώτερης παγκόσμιας ιστορίας.

Στη ζωή μου...



Στη ζωή μου, οι πιο μεγάλοι ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα, από τους ανθρώπους, ζωντανούς και πεθαμένους, πολύ λίγοι βοήθησαν τον αγώνα μου. Όμως, αν ήθελα να ξεχωρίσω ποιοί άνθρωποι αφήκαν βαθύτερα τ' αχνάρια τους στην ψυχή μου, ίσως να ξεχώριζα τρεις τέσσερεις: τον Όμηρο, τον Μπέρξονα, το Νίτσε και το Ζορμπά.

Ο πρώτος στάθηκε για μένα το γαληνό κατάφωτο μάτι - σαν το δίσκο του ήλιου - που φωτίζει με απολυτρωτικιά λάμψη τα πάντα, ο Μπέρξονας με αλάφρωσε από άλυτες φιλοσοφικές αγωνίες που με τυραννούσαν στα πρώτα νιάτα, ο Νίτσε με πλούτισε με καινούργιες αγωνίες και μ' έμαθε να μετουσιώνω τη δυστυχία, την πίκρα, την αβεβαιότητα σε περηφάνια, κι ο Ζορμπάς μ' έμαθε ν' αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο.
[.........................................]

Γιατί οι άντρες δεν πρέπει να κυκλοφορούν γυμνοί;


Μια τρομερά έξυπνη και πολύ αστεία μικρή συλλογή από κινούμενα σχέδια ενός μικρού μπέμπη που περιγράφει τον λόγο για τον οποίο οι άντρες δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν χωρίς ρούχα!

Απολαύστε τα χιουμοριστικά σκίτσα...:

Το μυστικό της συνουσίας


Το μυστικό της συνουσίας είναι να κοιτάζεις την ουσία του άλλου, όχι την δικιά σου.
Η γεύση που παίρνεις είν' αυτή της ουσίας του άλλου. Γλυκειά, πικρή, καυτερή, αλμυρή ή ξυνή. Ή συνδυασμός αυτών που φτιάχνει άπειρες άλλες.
Του άλλου όμως. Για καθέναν η γεύση της συνουσίας είναι αυτή του άλλου. Η δικιά σου είναι ήδη γνωστή στη γλώσσα σου, και δεν την γεύεσαι. Αν γεύεσαι τη δική σου γεύση, τότε δεν είναι συνουσία.
Για να ενώσεις την ουσία σου, χρειάζεσαι να αφήσεις πίσω σου για μια στιγμή, όλα όσα με τα χρόνια μάζεψες που σου εμποδίζουν να γευτείς. Τις ουλές και τα καψίματα.
Μη φοβάσαι όμως. Μετά θα τα ξανάχεις. Μετά όμως.
Η συνουσία είναι πράξη αφαιρετική. Γι' αυτό είναι τόσο λαμπερή. Είναι πράξη προσωπική, σε πληθυντικό αριθμό. Πρώτο πρόσωπο. Πάντα πρώτο.

Βελονισμός: Ποιες παθήσεις γιατρεύει;



Ο βελονισμός κερδίζει φανατικούς οπαδούς αφού όλο και περισότεροι πιστεύουν ότι με τις βελόνες θα ανακουφιστούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλούν διάφορες παθήσεις. Μάθετε που κάνει καλό!


Ο βελονισμός γίνεται με πολύ λεπτές και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται πόνο όταν εισάγονται στα σημεία που πονούν.
Ποιες παθήσεις γιατρεύει;

Μυστικά για ακόμη πιο λευκά δόντια!



Ποιος ή ποια δεν επιθυμεί να έχει το λαμπερό χαμόγελο των σταρ του Χόλιγουντ;
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να το αποκτήσετε!
Μην ξεχνάτε καθημερινή συντήρηση
 
Μια απλή στρατηγική μπορεί να σας βοηθήσει στη διατήρηση των λευκών δοντιών: Βούρτσισμα τουλάχιστον δύο φορές και οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά ημερησίως.
Ακόμα καλύτερα είναι να τα βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα και σνακ. Το βούρτσισμα βοηθάει στην πρόληψη λεκέδων και στην εμφάνιση των κίτρινων δοντιών, ειδικά στη γραμμή των ούλων.
 
Ένοχα κάποια φάρμακα
 
Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων όπως ορισμένα αντιβιοτικά, αντιισταμινικά, αντιψυχωσικά φάρμακα και φάρμακα πίεσης του αίματος  μπορεί να προκαλέσουν  λεκέδες  στα δόντια.

Δείτε πως αλλάζει η όραση ανάλογα με την ηλικία!



Όταν τα χρόνια περνούν δεν επηρεάζεται μόνο το σώμα και το πρόσωπό μας αλλά και άλλα ζωτικά όργανα του σώματος μας όπως είναι τα μάτια. 
Δείτε πως αλλάζει η όραση ανάλογα με την ηλικία.
Υπολογιστές και Καταπόνηση των ματιών
 
Σε όλες τις ηλικίες η πολύωρη ενασχόληση με οθόνες υπολογιστών, smartphones και μπορεί να προκαλέσουν ξηρά και κουρασμένα μάτια. Για να αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών, ρυθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας, έτσι ώστε να είναι αρκετά μακρυά σας. Χρησιμοποιήστε φωτισμό στο γραφείο για να μειώσετε την αντανάκλαση. Κάντε διάλειμμα κάθε ώρα. 
 
Προστατέψτε τα μάτια σας!
 
Οι υγιείς ενήλικες ηλικίας κάτω των 40 έχουν συνήθως σταθερή όραση. Για να εξακολουθείτε να έχετε μάτια αετού φοράτε γυαλιά ηλίου που έχουν UV προστασία και να τρέφεστε με τροφές που κάνουν καλό στην υγεία των ματιών σας.
 
Ωχ Όχι!

Μούχλα στο σπίτι. Τι μπορεί να προκαλέσει στην υγεία μας, ποιοι κινδυνεύουν πιο πολύ. Πώς την αντιμετωπίζουμε στο ψυγείο, στο μπάνιο, στο στρώμα



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Μούχλα είναι η κοινή ονομασία για πολλούς και διαφορετικούς μύκητες, που αναπτύσσονται σε οργανικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αποσύνθεση και έχουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά, είναι συνήθως άχρωμη και συνήθως δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι στην φάση της δημιουργίας της. Για τον πολλαπλασιασμό και τη διάδοση της βοηθούν μικροσωματίδια. Αυτά έχουν χρώματα και σε αυτό το στάδιο γίνεται ορατή με γυμνό μάτι ως μαύρη ή κίτρινη κηλίδα. Πως προκύπτει η μούχλα; Σε εσωτερικούς χώρους, η επώαση της μούχλας προκαλείται ιδιαίτερα λόγω τριών παραγόντων: υγρασία, θρεπτικά συστατικά και θερμοκρασία. Τα θρεπτικά συστατικά στο σπίτι και στο διαμέρισμα είναι πολλά. Οι μύκητες εγκαθίστανται σε ξύλα και γυψοσανίδες ή τρέφονται από ταπετσαρίες, χρώματα, βερνίκια, σιλικόνη, κόλλες δαπέδων, δέρμα και πολλά άλλα υλικά. Σε περίπτωση υλικών με υψηλή τιμή pH η επώαση περιορίζεται. Η μούχλα αναπτύσσεται όμως και σε υλικά που δεν προσφέρουν από μόνα τους θρεπτικές ουσίες, όταν έχουν πάνω τους οργανικά σωματίδια και ρύπους, για παράδειγμα το κεραμικό και το γυαλί. Η επώαση είναι δυνατή μόνο με την παρουσία υγρασίας.
Αναπαράγεται με σπόρια και χρειάζεται τροφή από εξωτερικές πηγές, γιατί δεν περιέχει χλωροφύλλη.
Γίνεται ορατή όταν αναπτύσσεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

O πόλεμος των έξι ημερών

O πόλεμος των έξι ημερών

Το καλοκαίρι του 1967, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, επιτέθηκαν διαδοχικά στην Αίγυπτο, την Συρία και την Ιορδανία. Σε διάστημα λιγότερο απο μία εβδομάδα το νεοσύστατο σχεδόν Ισραηλινό κράτος είχε αυξήσει την επικράτεια του, έχοντας καταλάβει την χερσόνησο του Σινά, τα υψώματα του Γκολάν, την Ιερουσαλήμ και την δυτική όχθη του Ιορδάνη. Η εκπληκτική αυτή νίκη ενάντια σε ισχυρότερους και πολυπληθέστερους αντιπάλους, επετεύχθει μέσα σε έξι ημέρες σφοδρών συγκρούσεων και συγκαταλέγεται μέσα στις πιο τολμηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις της παγκόσμιας ιστορίας.
Γράφει ο Αλέξανδρος Σαμοΐλης

Ήταν Λάθος που Εμπιστεύτηκα Εσένα περισσότερο από Εμένα

Εμπιστεύτηκα εσένα περισσότερο από εμένα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε νιώσει έστω μία φορά στη ζωή σας ότι κάποιος πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του δείξατε. 

Σίγουρα πέσατε από τα σύννεφα κι αναρωτηθήκατε ποιος είναι ο άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη στιγμή νομίζατε ότι ξέρατε. Πιστέψατε ίσως ότι τα έχετε καταλάβει όλα λάθος για τους ανθρώπους ή ότι υπάρχει κάτι εγγενώς προβληματικό με εσάς για να εισπράξετε τέτοια συμπεριφορά. 

Σε κάποιο βαθμό, είναι αναμενόμενα και φυσιολογικά όλα αυτά. Όμως, αν βιώνετε κάθε νέα «προδοσία» με πολύ επώδυνο τρόπο, αν συχνά αισθάνεστε ότι οι άλλοι σας αφήνουν ξεκρέμαστους κι απογοητευμένους κι, ακόμα, αν κάποιες φορές αναρωτιέστε μήπως θα ήταν καλύτερα να σταματήσετε να εμπιστεύεστε γενικά, τότε συνεχίστε το διάβασμα…  

 ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ 

Καταρχάς, η απόφαση να εμπιστευτούμε είναι μονόδρομος. 

Από τη στιγμή που εξαρτιόμαστε συναισθηματικά και πρακτικά από τους άλλους, δεν έχουμε επιλογή παρά να εμπιστευτούμε, αν όχι όλους τους ανθρώπους, τουλάχιστον κάποιους από αυτούς.

 Είναι θέμα εμπιστοσύνης το ποιοι είναι φίλοι και ποιοι «εχθροί» μας, το αν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, αν θα ταξιδέψουμε με αεροπλάνο ή αν θα καταθέσουμε τα λεφτά μας στην τράπεζα. 

Είναι σχεδόν ενοχλητικό να το σκεφτεί κανείς, αλλά η ικανότητα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας δεν είναι εξολοκλήρου στον έλεγχό μας[1] – εξαρτάται από τη συμβολή των άλλων. 

Στην ουσία εμπιστοσύνη θα πει ότι χρειαζόμαστε τη συνεργασία κάποιου άλλου για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε[2]. Σημαίνει, για παράδειγμα, ότι εμπιστευόμαστε τον κολλητό μας να μας βοηθήσει με τη μετακόμιση, ελπίζοντας ότι δεν θα μας κρεμάσει.

ΕΜΙΛΙ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ

lifehub-afieromata-41

ΕΜΙΛΙ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ 


Η Έμιλι Ελίζαμπεθ Ντίκινσον (Emily Elizabeth Dickinson, 10 Δεκεμβρίου 1830 – 15 Μαΐου 1886) ήταν Αμερικανίδα ποιήτρια. Αν και όχι τόσο διάσημη όσο ήταν εν ζωή, πλέον θεωρείται, μαζί με τον Ουώλτ Ουίτμαν, από τους πιο αναγνωρισμένους και αντιπροσωπευτικούς Αμερικανούς ποιητές του 19ου αιώνα. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μένοντας αποκλεισμένη στο σπίτι των γονιών της στο Άμερστ και ολόκληρη η εργογραφία της παρέμεινε ανέκδοτη και κρυμμένη μέχρι και το θάνατό της. Εξαίρεση αποτέλεσαν μονάχα πέντε ποιήματα, από τα οποία τρία δημοσιεύτηκαν ανώνυμα και ένα εν αγνοία της ίδιας της ποιήτριας.
Οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στο βόρειο Ευβοϊκό – Πότε θα “ξυπνήσετε”;

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξύπνησε την πρωτεύουσα νωρίς το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Ο σεισμός έγινε στις 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας και εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων.
    Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Ακολούθησαν 15 μετασεισμοί, μεγέθους απο 2 εως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
    Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, τα ρήγματα της περιοχής, τα οποία  συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης και προκάλεσαν και τους σεισμούς της 18ης Νοεμβρίου 2014, δίνουν σεισμούς σχετικά χαμηλού μεγέθους και δεν εμπνέουν ανησυχία στους σεισμολόγους.
    Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

    Πότε θα “ξυπνήσει” η ηγεσία;

    Στην αρχή, ξεκίνησε με το “άστο κάτω αυτό”.


    Στην αρχή, ξεκίνησε με το “άστο κάτω αυτό”.
    Μετά, ο χώρος μου περιορίστηκε από το “μη εκεί”.
    Όταν θέλησα να μάθω, έμαθα το “πολλά ρωτάς”.
    Στο σχολείο, μου δίδαξαν το “μάθε αυτό όπως σου το λέω”, και έτσι, ποτέ δεν έμαθα αυτό που ήθελα.
    Μεγαλώνοντας κι άλλο, γνώρισα τη ζωή ως “γιατί έτσι πρέπει”, “μη με κάνεις ρεζίλι”, και “τι θα πουν οι γείτονες”.
    Πήγα να βγω με χαρά στην καθημερινή συναναστροφή, όπου συνάντησα “το πόσα βγάζεις”, “τι δουλειά κάνεις”, “πόσα είναι τα αποκτήματά σου”.

    Πόσες ευκαιρίες χάθηκαν, επειδή δεν τολμήσαμε, δεν ρισκάραμε, δεν επιλέξαμε για εμάς!


    Και έμεινα στη γωνιά του κήπου μου απορημένος:
    Πόσο χρόνο χάσαμε κρίνοντας τους άλλους, αντί να αφιερώσουμε αυτόν τον χρόνο για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας!
    Με πόση ζήλια ποτίσαμε το κορμί μας, αντί να το θεριέψουμε με την αυτοπεποίθηση και να ορμίσουμε για τη ζωή μας!
    Πόσες ώρες σπαταλήσαμε αποζητώντας αυτό που δεν είχαμε, αντί να ευφρανθούμε με αυτά που είχαμε και τα οποία όμως τα θεωρήσαμε δεδομένα!
    Πόσο φόβο ζήσαμε, επειδή φοβηθήκαμε να αγαπήσουμε!

    Ειλικρινά, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την παρατήρηση για να γνωρίσεις τη Σοφία



    -Δάσκαλε, που βρίσκεται η Σοφία;

    -Η Σοφία είναι παντού γύρω σου. Απλά δεν έχεις μάθει να κοιτάς. Πρέπει να κοιτάς με το βλέμμα του παρατηρητή και όχι με τα μάτια του κριτή.

    Η παρατήρηση, θα σου ξεδιπλώσει όλα τα μυστήρια και τα μυστικά του σύμπαντος. Συνέχεια αυτά εκεί είναι, δεν είναι τίποτα κρυφό!

    Αν κατορθώσεις να δεις ένα λουλούδι το πώς μεγαλώνει, ανθίζει, πολλαπλασιάζεται και μαραίνεται, με τα μάτια του παρατηρητή, έχεις ανακαλύψει το μεγαλείο της δημιουργίας και την πνοή της ζωής. 

    Βλέπεις Μόνο Οτι Σκέφτεσαι

    Δεν Βλέπουμε  Αυτό που Υπάρχει Βλέπουμε Αυτό που Σκεφτόμαστε
    Αυτό που βλέπουμε πόσο ταυτίζεται τελικά με αυτό που όντως υπάρχει; Μπορούν οι αυστηρά καθορισμένες γραμμές να ξεφύγουν απο την πορεία τους, τουλάχιστον στα μάτια μας;
    Κοιτάζοντας γύρω μας, έχουμε πάντα τη βεβαιότητα ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια πιστή αποτύπωση του πραγματικού κόσμου που μας περιβάλλει. Ο γνωστός νευροφυσιολόγος Vernon Mountcastle λέγει ότι «στην πραγματικότητα είμαστε φυλακισμένοι μέσα σε έναν εγκέφαλο και η μόνη μας επικοινωνία με τον έξω κόσμο γίνεται με διαύλους επικοινωνίας, τις αισθήσεις, που μεταφέρουν ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφοριών για το τι συμβαίνει εκεί έξω»
    Σ’ αυτή τη φιλτραρισμένη αναπαράσταση του κόσμου θα πρέπει να προσθέσουμε και τη διαστρέβλωση, μεγέθυνση ή σμίκρυνση του ποσού πληροφοριών που γίνεται σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας καθώς οι πληροφορίες αυτές οδεύουν μέσα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι τελικά παρά το αποτέλεσμα πολλαπλής σύνθετης και επιλεκτικής επεξεργασίας του σήματος που διεγείρει την όραση, δηλαδή της φωτεινής ακτινοβολίας που έρχεται από τον κόσμο που βρίσκεται έξω από εμάς.
    Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε τα βήματα αυτής της επεξεργασίας καθώς η φωτεινή ακτινοβολία από το περιβάλλον διεγείρει το όργανο της όρασης, δηλαδή τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Τα κύτταρα του χιτώνα αυτού είναι ευαίσθητα στην ένταση της ακτινοβολίας και στο μήκος κύματος της ακτινοβολίας που είναι και τα χαρακτηριστικά που την καθορίζουν. Από το σημείο αυτό και πέρα, το σύστημα αρχίζει να γίνεται επιλεκτικό.
    Ενώ το μήκος κύματος της φωτεινής ακτινοβολίας είναι συνεχές στο ορατό φάσμα, οι φωτοϋποδοχείς, τα φωτοευαίσθητα δηλαδή κύτταρα του ματιού μας, απαντούν επιλεκτικά σε τρεις ζώνες μήκους κύματος που αντιστοιχούν στο μπλε, πράσινο και κίτρινο κόκκινο χρώματα. Έτσι το συνεχές φάσμα μετατρέπεται σε έναν συνδυασμό τριών βασικών στοιχείων και με το συνδυασμό αυτό αντιλαμβανόμαστε το μήκος κύματος της φωτεινής ακτινοβολίας και το κωδικοποιούμε σε κατηγορίες, τα χρώματα.

    Η γνώση του πριν, ονομάστηκε ιστορία


    Κάθε άνθρωπος έχει 2 ειδών ιστορίες,μία των προγόνων του και μία της πατρίδας του. Οι δύο αυτές ιστορίες του διδάσκουν πώς να ζήσει ένα δημιουργικό τώρα και να δομήσει ένα υπέροχο μετά,, για την επόμενη γενιά.

    Χωρίς την ιστορία, χωρίς τη γνώση από το παρελθόν, βιώνουμε το τίποτε, βιώνουμε το αλτζχάιμερ, τότε λειτουργούμε συνειρμικά, αντανακλαστικά χωρίς ουσία.  

    Η Αφρική Γέννησε Τη Σύγχρονη Μουσική


    Mama-Africa2
    Είχα γνωρίσει κάποτε έναν Χιλιανό, από τον οποίο έμαθα πολλά για τη μαγική σχεδόν χώρα του.
    Εκείνος μου επισήμανε το εξής: Στη Χιλή, ίσως λόγω της γεωγραφικής θέσης ή επειδή δεν έχει απέραντες φυτείες, είχαν μεταφερθεί ελάχιστοι σκλάβοι απ” την Αφρική. Ο πληθυσμός της αποτελείται κυρίως από Ευρωπαίους άποικους (και όσους Ινδιάνους επέζησαν).
    «Γι” αυτό», μου είπε ο Πατρίσιο, «στη Χιλή δεν έχουμε καλή μουσική».
    ~~
    Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό, όμως είναι ένα ευλογοφανές συμπέρασμα.
    Όλα τα νέα είδη μουσικής στην Αμερικανική Ήπειρο δημιουργήθηκαν απ” τους σκλάβους Αφρικάνους.

    Ποιο είναι επιτέλους το πρόβλημα μας σαν λαός;

     
     
    Τα χρόνια περνάνε και αντί να γινόμαστε αυτό που δήθεν θέλουμε, δηλαδή περισσότερο Έυρωπαίοι', όλο και με μεγαλύτερη ταχύτητα προχωράμε προς τα βάθη της Ασίας.
     
    Ζούμε σε μία χώρα που οι δικαστικές αποφάσεις θέλουν αρκετά χρόνια για να ανακοινωθούν, εκτός ειδικών περιπτώσεων που αφορούν συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως ας πούμε αυτή που πριν μερικές μέρες δικαίωσε τους υπαλλήλους του δημοσίου για την εισφορά αλληλεγγύης, επισημοποιώντας για μία ακόμα φορά ότι η  χώρα κατοικείται από πολίτες που ανήκουν σε δύο κατηγορίες, αυτούς που εργάζονται για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σαν δικαστικοί, στρατιωτικοί, ή απλοί υπάλληλοι και τα πρόβατα του ιδιωτικού τομέα που γι' αυτούς η ισότητα είναι άπιαστο όνειρο.
     
    Όμως, όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού εξελίσσεται σε λαϊκούς δικαστές και βγάζοντας αποφάσεις λοιδορεί και κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει την ιστορία μας σε κάθε επίπεδο της καθημερινής μας ζωής, κυρίως μέσω του διαδικτύου όπου εργολαβικά θα έλεγα μερικοί έχουν αναλάβει την ' τήρηση της τάξης'.

    Γνωμικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο..

     wonderful-forest


    Φτιάξτε τα δικά σας όνειρα, αλλιώς κάποιος άλλος θα σας προσλάβει για να χτίσει τα δικά του. Farrah Gray

    Αν θέλετε τα παιδιά σας να εξελιχθούν σωστά, ξοδέψτε το διπλάσιο χρόνο από αυτό που περνάτε μαζί τους και τα μισά από αυτά που ξοδεύετε. Abigail Van Buren

    Δεν είναι αυτά που κάνεις για τα παιδιά σου, αλλά αυτά που τα έχεις μάθει να κάνουν για τους εαυτούς τους. Αυτό θα τα κάνει επιτυχημένους  ανθρώπους. Ann Landers

    Ένα πραγματικά πλούσιος άνθρωπος είναι αυτός του οποίουτα παιδιά τρέχουν στην αγκαλιά του, όταν τα χέρια του είναι άδεια. Άγνωστος

    Θα προτιμούσα να πεθάνω από το πάθος από ό, τι από την πλήξη. Vincent van Gogh

    Γίνεσαι αυτό που πιστεύεις. Oprah Winfrey

    Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είσαι. George Eliot

    Ποιες σχέσεις διαρκούν και ποιες καταλήγουν σε διαζύγιο

    Τρία είναι τα κλειδιά μιας επιτυχημένης σχέσης, σύμφωνα με έρευνα του διάσημου ψυχολόγου John Gottman:
    couple-2Να φερόμαστε στον σύντροφό μας όπως σε έναν καλό μας φίλο, να αντιμετωπίζουμε τις συγκρούσεις με θετικό τρόπο και να μπορούμε να επανέλθουμε μετά από μια διαφωνία ή αρνητικές καταστάσεις. Πως θα το καταφέρετε αυτό σύμφωνα με αυτόν;

    Τον αποκεφαλισμό αυλικών γελωτοποιών διέταξε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών


    erdoganΤον αποκεφαλισμό 30 αυλικών γελωτοποιών ζήτησε αργά χθες το βράδυ στην είσοδο του Λευκού Παλατιού στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Μετά το σοβαρό πλήγμα που υπέστη το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (συμφερόντων του Τούρκου προέδρου) στις εκλογές της Κυριακής, η Αυτού Εξοχότης επέστρεψε στο παλάτι του σε έξαλλη κατάσταση, καθυβρίζοντας τους πάντες στο διάβα του, παραγγέλνοντας στη συνέχεια εκτελέσεις σε οποιονδήποτε απ’ τους αυλικούς τολμούσε να τον κοιτάξει κατευθείαν στα μάτια.
    Ο ισχυρός άνδρας της χώρας, εδώ και δεκατρία συναπτά έτη, θεωρούσε δεδομένη την αυτοδυναμία του κόμματός του στην εθνοσυνέλευση μετά τις εκλογές και είχε ως απώτερο σκοπό την αλλαγή του πολιτεύματος σε προεδρικό, μετατρέποντας τον εαυτό του και επίσημα σε σουλτάνο. Η αλλαγή των σχεδίων του προέδρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής φαίνεται ότι τον εκνεύρισε υπερβολικά, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες χαστούκιζε τον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου για δυο ολόκληρες ώρες χωρίς σταματημό.

    Με ψεύτικο γυναικείο προφίλ επικοινώνησε ο Τσίπρας με τον Γιούνκερ!

    tsipras-gioungerr-630x400
    Οργανωμένο Διαδικτυακό Σχέδιο έβαλε σε εφαρμογή ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να καταφέρει να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!
    Επρόκειτο για μια ιδέα του φανατικού χρήστη των social media Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος είχε διαπιστώσει εδώ και καιρό πως τα γυναικεία προφίλ του facebook αποτελούν δέλεαρ για κάθε άνδρα που τρέφει εκτίμηση στο ωραίο φύλο.
    «Ήμουν σίγουρος ότι θα τσιμπήσει και πως μόλις δει το add από την γκομενάρα που βάλαμε να φαίνεται στο προφίλ που του έφτιαξα, θα τον κάνει accept με τη μία.
    Τελικά δεν έπεσα έξω.

    Ο Πούτιν «κυνηγά» τα σύννεφα με αεροπλάνα για να μην βρέξει!

      Ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε στην μεγαλειώδη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την νίκη του Κόκκινου στρατού κατά των ναζί, να είναι όλα στην εντέλεια και φυσικά, να μη… βρέξει

      Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως αποφασιστικός και δυναμικός ηγέτης, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ούτε τον καιρό. Έτσι πήρε τη θέση του Θεού το περασμένο Σάββατο, κι αποφάσισε τι καιρό θα κάνει κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους παρέλασης στη Μόσχα, για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την νίκη των Σοβιετικών κατά των ναζί.
      Το Κρεμλίνο διέθεσε τετρακόσια εκατομμύρια ρούβλια (επτά εκατομμύρια ευρώ), για να επιστρατεύσει την αυγή της 9ης Μαΐου αεροσκάφη που διέσχιζαν τον ουρανό της Μόσχας και ψέκαζαν τα σύννεφα με τις κατάλληλες χημικές ουσίες για να μη βρέξει!
      Την ίδια μέθοδο, που χρησιμοποιεί ως κύρια χημική ουσία τον ιωδιούχο άργυρο, είχε χρησιμοποιήσει και το 2008 η Κίνα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων για να διασφαλίσει ότι μια ενδεχόμενη βροχή δεν θα αποτελούσε μια δυσάρεστη έκπληξη για το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.
      Η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί και στη Γαλλία, για να περιοριστούν οι ζημιές από το χαλάζι στις καλλιέργειες και αποδείχθηκε επιτυχημένη, ειδικότερα, στην περιοχή της Βουργουνδίας. Πάντως, η εταιρεία ANELFA (Εθνικός οργανισμός για την μελέτη και την αντιμετώπιση κατά των ατμοσφαιρικών προβλημάτων), έχει δηλώσει ότι αυτή η ουσία είναι τοξική για τους μικροοργανισμούς και τα ψάρια.
      Αυτά γράφει το Πρώτο Θέμα που προφανώς δεν γνωρίζει ότι εμείς αυτή τη μέθοδο δεν την εφαρμόζουμε στις παρελάσεις, αλλά όλο το χρόνο στα πλαίσια του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας; Επίσης ο ΕΛΓΑ που μας διαβεβαιώνει ότι η ουσία είναι αβλαβής, άραγε δεν διάβασε τη συγκεκριμένη μελέτη;

      10 περιπτώσεις ανθρώπων που οδηγήθηκαν στην τρέλα από κυβερνήσεις

      Οι άδικοι νόμοι, τα κρατικά μυστικά και το παράλογο πρόσωπο μιας κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσει πολίτες στη τρέλα (Pics)

      Οι κυβερνήσεις έχουν αρκετή δύναμη στα χέρια τους αλλά καθήκον τους είναι να τη χειρίζονται με σωστό και ηθικό τρόπο. Μερικές φορές όμως επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη προκειμένου να μην αποκαλυφθούν κάποια μυστικά ή για να μην πληγεί η εικόνα τους.

       Στη παρακάτω λίστα λοιπόν βλέπουμε 10 περιπτώσεις που οι κυβερνήσεις οδήγησαν κάποιον άνθρωπο στην απόγνωση:

       1. Ο άνθρωπος που περίμενε εισβολή από εξωγήινους
      Στη δεκαετία του 1980 ο Paul Bennewitz συνεργαζόταν με την αεροπορική βάση Kirkland Air Force στο Αλμπουκέρκη των Η.Π.Α. Μάλιστα ο Bennewitz ζούσε και κοντά στη βάση μαζί με την οικογένεια του. Μια μέρα λοιπόν είδε κάτι περίεργο στον ουρανό και πίστεψε ότι πρόκειται για UFO. Στη συνέχεια άρχισε να προειδοποιεί ότι πρόκειται να γίνει εισβολή από εξωγήινους, η οποία θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή και ο κόσμος θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος.  Μάλιστα τόνιζε ότι όλα αυτά η κυβέρνηση τα γνώριζε αλλά τα έκρυβε από το κόσμο.
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      1

      Το Ενατο Κυμα