Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το Cern παραδέχεται ότι λέει ψέματα!

    Το Cern ξανάνοιξε -αν είχε ποτέ κλείσει- και ο επιταχυντής του “πατάει γκάζια”, έτσι γράφει το Βήμα Science και πολλά άλλα συνεπή προς την πλύση εγκεφάλου μας ΜΜΕ και ιστολόγια

    Την Τετάρτη το πρωί ο μεγάλος επιταχυντής στο CERN επέστρεψε στην πλήρη λειτουργία του και όπως έγινε γνωστό ο LHC ξεκίνησε πραγματοποιώντας συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων στην ενέργεια ρεκόρ των 13 TeV (τρισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ). Πρόκειται για σχεδόν διπλασιασμό της ενέργειας των συγκρούσεων σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο λειτουργίας του επιταχυντή. Ο νέος κύκλος λειτουργίας του LHC θα διαρκέσει τρία χρόνια και ελπίζεται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για νέες ανακαλύψεις.

    Οι συγκρούσεις

    Οι συγκρουόμενες από αντίθετες κατευθύνσεις δέσμες αποτελούνται από ομάδες πρωτονίων που κινούνται, με τη βοήθεια ισχυρών υπεραγώγιμων μαγνητών, σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, στο εσωτερικό ενός δακτυλίου περιμέτρου 27 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης. Σήμερα, ο LHC περιείχε 12 ομάδες, η κάθε μια αποτελούμενη από 100 δισεκατομμύρια πρωτόνια. Αυτός ο ρυθμός σταδιακά θα αυξάνεται, φθάνοντας τις 2.800 ομάδες ανά δέσμη, με αποτέλεσμα ως και ένα δισεκατομμύριο συγκρούσεις το δευτερόλεπτο.

    Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και κάτι που ‘ξέχασαν’ να σας πουν!

      Γέμισε η Ελλάδα με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων λες και δεν έχουμε αλυκές. Και ξαφνικά το βρίσκεις παντού -από τη λαϊκή μέχρι μικρομάγαζα και σούπερ μάρκετ.

      Γιατί; ρωτάω. Δεν έχουμε αλατάκι εμείς; Πολλών και διαφόρων ποιοτήτων – διαλέγεις και παίρνεις!
      Όοοχι! μου λένε. Αυτό είναι καλό, γιατί δεν ανεβάζει της πίεση! μου λένε και… μου ανεβάζουν τη δική μου!
      Λοιπόν ας δούμε πόσο καλό είναι αυτό το αλάτι.
      «Η συγκομιδή γίνεται στα βουνά των Ιμαλαΐων. Οι κρύσταλλοι πλένονται σε άλμη και ύστερα αφήνονται στον ήλιο να στεγνώσουν φυσικά».
      Που πλένεται και με τι νερό και που απλώνεται; Ξέρετε ότι η Κίνα είναι από τις πιο μολυσμένες περιοχές και ότι τα Ιμαλάια βρέθηκαν να είναι μπίμπα σε αρσενικό, μόλυβδο και άλλα;

      Νέες αποτελεσματικές θεραπείες για τον προστάτη!

      Νέες αποτελεσματικές θεραπείες για τον προστάτη!

      Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
      Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του προστάτη, προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας με την πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδο TURis, η οποία συνδυάζει την κλασσική διουρηθρική με εξάχνωση με πλάσμα.
      Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του προστάτη, προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας με την πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδο TURis, η οποία συνδυάζει την κλασσική διουρηθρική με εξάχνωση με πλάσμα!

      Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα,ενώ ο ασθενής μπορεί την επομένη να επιστρέψει σπίτι του.

      «Η νέα μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες τεχνικές τόσο για τον ασθενή όσο και για τον γιατρό»αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ. Βασίλης Πρωτογέρου Επικ.Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

      Σύμφωνα με τους ουρολόγους τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα μέθοδος είναι:

      Μούδιασμα άκρων: Ποιες είναι οι ''ένοχες'' αιτίες;

      Το μούδιασμα στα άκρα είναι μη φυσιολογική αίσθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο στο σώμα σας, αλλά γίνεται περισσότερο αισθητό στα δάχτυλα, στα χέρια και στα πόδια.

       
      Αιτίες
       
      Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο αυτό:
       
      Όρθια ή καθιστή θέση στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα
      Τραυματισμός ενός νεύρου όπως στον αυχένα ή στον βραχίονα 
       
      Έρπητας ζωστήρας 
       
      Κακή κυκλοφορία του αίματος από αθηροσκλήρωση ή κρυοπαγήματα , ή φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων 
      Έλλειψη ασβεστίου, καλίου ή νατρίου στο σώμα σας ή βιταμίνη Β12 
       
      Ακτινοθεραπεία
      Τσιμπήματα  ζώων
       
      Το μούδιασμα μπορεί να προκληθεί και  από άλλες ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων:

      Κολπική μαρμαρυγή: Πότε να ανησυχήσετε;



      Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια πάθηση η οποία προκαλεί τρόμο στους ασθενείς αφού με τα ''προβλήματα της καρδιάς δεν είναι να παίζεις''.
      Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται; Ποιοι κινδυνεύουν;
      Τι είναι η κολπική μαρμαρυγή;
       
      Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια κατάσταση κατά τη διάρκεια της οποίας διαταράσσεται ο καρδικός χτύπος με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής ανεπάρκειας.
       
       Όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται, συχνά περιλαμβάνουν:

      Ποιες τροφές θα δώσουν ώθηση στο θυρεοειδή σας φυσικά

      Σαρδέλες, μοσχάρι, γαλοπούλα, αρνί, μύδια, ηλιόσπορος είναι μερικές μόνο από τις τροφές που μπορούν να κάνουν καλό στον πιο σημαντικό αδένα του οργανισμού σας.
      Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας του ανθρώπινου σώματος και είναι αυτός που επηρεάζει σχεδόν όλες τις μεταβολικές διεργασίες, γι’ αυτό και πρέπει να τον φροντίσουμε και να τον διατηρήσουμε υγιή, όσο μπορούμε. Το τι θα επιλέξουμε να τρώμε είναι ένας τρόπος που μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του, γι’ αυτό μαζί με τον έλεγχό του από ενδοκρινολόγο, δείτε τι χρειάζεται και από ποιες τροφές θα το πάρετε φυσικά, σύμφωνα με την Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

      Τα φώτα τροχαίας... και η ιστορία τους

      Τα φώτα τροχαίας... και η ιστορία τους

      "Άναψε πράσινο ξεκινάμε"! "Πάλι κόκκινο με έπιασε"; "Με κίτρινο πέρασα κύριε αστυνόμε"! Όλες αυτές τις εκφράσεις και αρκετές ακόμα, τις έχουν πει ή σκεφτεί εκατομμύρια οδηγοί σε όλο τον κόσμο, αναφερόμενοι στους άγρυπνους τροχονόμους των δρόμων, τα "φώτα τροχαίας κίνησης". Πώς όμως φτάσαμε στο να καθορίζεται η κίνηση των οχημάτων από αυτά; Πώς ανακαλύφθηκαν και γιατί έχουν τα συγκεκριμένα χρώματα; Ας δούμε την ιστορία τους.
      Του Θάνου Κοφινά
      Η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα σύστημα φωτεινής σηματοδότησης με σκοπό τον έλεγχο της κίνησης οχημάτων, ήταν στα μέσα του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο των ΗΠΑ. Οι σιδηροδρομικές εταιρίες της εποχής, ανέπτυξαν ένα σύστημα φωτεινής σηματοδότησης όπου κάθε φωτεινός σηματοδότης θα έχει διαφορετικό χρώμα και κάθε χρώμα θα αντιπροσωπεύει διαφορετική ενέργεια από μέρους των μηχανοδηγών. Τα 3 χρώματα που επελέγησαν αρχικά ήταν το κόκκινο, το άσπρο και το πράσινο. Το κόκκινο είχε την έννοια που έχει και σήμερα, δηλαδή ακινητοποίηση του οχήματος. Το λευκό σήμαινε πως το όχημα μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα και το πράσινο προειδοποιούσε για κίνδυνο.

      Γιατί η ασθένεια ονομάστηκε "καρκίνος";

      Σε 10

      Ο όρος "καρκίνος", δεν αποδίδεται σε μία και μόνο ασθένεια, αλλά σε μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων

      Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας μάζας κυττάρων, που ονομάζεται όγκος

      Οι όγκοι μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις

      Ο πρώτος ο οποίος ονόμασε την ασθένεια αυτή ως "καρκίνο", ήταν ο "πατέρας της ιατρικής" Ιπποκράτης. 

      H Eλλάδα ζήτησε να πληρώσει πακέτο τις δόσεις του ΔΝΤ

      ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ
      H Eλλάδα ζήτησε να πληρώσει πακέτο τις δόσεις του ΔΝΤ

      Μία ημέρα πριν αρχίσει η πρώτη από τις πολλές δόσεις που έχει να πληρώσει εντός του Ιουνίου προς το ΔΤΝ και η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα ομαδοποίησης δόσεων.
      Την είδηση μετέδωσε το ΣΚΑΪ το απόγευμα της Πέμπτης και τονίζεται ότι θα πληρωθούν όλες μαζί οι δόσεις σε μία προς το τέλος του μήνα.

      «Υπάρχει κάτι που αξίζει»

      Αποστόλης Σαμακοβλής
      «Υπάρχει κάτι που αξίζει»
      Και σε φαντάζομαι απορημένο αγαπητέ φίλε αναγνώστη να αναρωτιέσαι και να απορείς, τι ακριβώς είναι αυτό το κάτι, είναι κάτι που υπάρχει μέσα στον καθένα, είναι κάτι που παρουσιάζεται σε ανύποπτο χρόνο σε κάποιον εκλεκτό και παρακαλάς να είσαι εσύ αυτός, είναι κάτι που δεν θα εμφανιστεί ποτέ αν το προσμένεις αλλά θα σε χαστουκίσει μια καθημερινή καθώς βαδίζεις κατηφής και περίλυπος, πάντως όλα τα κάτι του κόσμου αποσκοπούν σε κάτι: να σε αλλάξουν.

      Σε συνέχεια κατά κάποιο τρόπο του προηγούμενου κειμένου μου, συμπληρώνω με αοριστίες για κάποιους, αλλά μέσα από αοριστίες μπορεί να βγάλεις νόημα (αν θες και το επιδιώξεις). Λοιπόν, ας σκεφτούμε όλοι μαζί, διαβάζοντας τις αράδες τούτες, τι ακριβώς αξίζει στη ζωή, υλικό η άυλο, χρηστικό και μη, μέσα στο μυαλό ή μέσα στα χέρια. 

      Ψάξε μέσα σου για την απάντηση, για αυτό το κάτι, που πολλοί το εντόπισαν μετά από χρόνια, ίσως άλλοι να μην το βρουν ποτέ γιατί πολύ απλά δεν ψάχνουν καν, άλλοι είναι τόσο μπερδεμένοι που δεν ξέρουν ακριβώς τι ψάχνουν, άλλοι χάνονται μέσα στην αναζήτηση, άλλοι αποτυγχάνουν με την πρώτη προσπάθεια και τα παρατάνε. Για αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους η αναζήτηση για κάτι που αξίζει μπορεί να διαρκεί μια ζωή ολόκληρη.

      Ποιοι είναι οι τοξικοί άνθρωποι & επίδραση τους

      toxikoi-anthrwpoi

      Η απομάκρυνση της «τοξικότητας» από τη ζωή μας είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προφέρουμε στον εαυτό μας!
       • Προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή σου τόσο υπερβολικά που φτάνει στη… χειραγώγηση; Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του.
      • Δεν μπορεί ποτέ να μοιραστεί τη χαρά των επιτυχιών σου; Ακόμη και των… μικρών; Ποτέ δεν θα χαρεί αληθινά.
      • Ψεύδεται συνεχώς και… ασύστολα; Θα το κάνει και σε εσένα!
      • Ισχυρίζεται συνεχώς ότι είναι κυνηγημένος από τη ζωή και την κοινωνία και εμφανίζεται πάντοτε ως θύμα; Η απελπισία είναι η… «αγαπημένη» του!
      • Κουτσομπολεύει ασταμάτητα σε σημείο που οι διηγήσεις του να θυμίζουν επιστημονική φαντασία, ενώ αποφεύγει θέματα ουσίας; Θα το κάνει και για εσένα!

      Ποιος Είναι ο Απολογισμός της Ζωής σας ως Τώρα;

      realize
      Το να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή στη ζωή μας -με διάρκεια- δεν είναι κάτι απλό, διότι δεν απαιτεί μονάχα αλλαγή στον τρόπο που δρούμε, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο έχουμε δομήσει την κοσμοθεωρία μας.
      Πώς, όμως, θα γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές, εάν πρώτα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το ήδη υπάρχον υπόβαθρο, όσον αφορά το επίπεδο αξιών μας;
      Ένας τρόπος να καταλάβουμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε διανοητικά, ηθικά και πνευματικά είναι να κάνουμε μια λίστα με όλα τα πιστεύω μας για τη ζωή γενικά, αλλά και ειδικά, από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε τον εαυτό μας ως προσωπικότητα έως σήμερα.
      Ίσως, να αποτελούσε αφετηρία σκέψης, η λίστα που ακολουθεί:

      Τα Πλεονεκτήματα του Σαρκασμού

      sarcasm2

      Η δεξιοτεχνία του να είσαι σαρκαστικός, είναι αρκετά υποτιμημένη, ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να θεωρείται ως ένα γνήσιο χαρακτηριστικό της προσωπικής μας ταυτότητας.
      Δυστυχώς, δε συναντάμε καθημερινά ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε αβίαστα, ειλικρινά και ουσιαστικά, ανθρώπους που θα μας χαρίσουν στιγμές εποικοδομητικού γέλιου με τον πνευματώδη σαρκασμό τους και θα μας προσφέρουν μια άκρως ενδιαφέρουσα και διόλου ανιαρή συζήτηση.
      Τι είναι αυτό που κάνει το άτομο που διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό, τόσο σπάνιο και άκρως ενδιαφέρον; Πέρα από το να εκνευρίζει και να βγάζει από τη μέση με περίσσεια άνεση τους ανίδεους συνομιλητές, που προσπαθούν να προσποιηθούν και να μιμηθούν μία προσωπικότητα που δεν είναι, έχει τη δυνατότητα να:

      Η Σκέψη που δε Γίνεται Πράξη

      think
      Όταν προσπαθείς να καταπιαστείς με ένα θέμα που εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα απόψεων, δύο είναι τα τινά: είτε να μείνεις στην επιφάνεια κενολογώντας είτε να εκφραστείς τόσο σύνθετα, ώστε στο τέλος να μη καταλάβεις ούτε εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.
      Επιλέγοντας να ξεκινήσω κατ’ αυτό το τρόπο, σκόπιμα καταδεικνύω την επιτακτική ανάγκη της πρακτικής θεωρίας.
      Είναι όμορφο να υπάρχει μια σωστή πρώτη ύλη, βασισμένη σε μια ολοκληρωμένη θεωρία, όμως, δεν αρκεί αν δε συνοδεύεται με την ανάλογη απόδειξη.
      Η κοινωνία μας και οι σχέσεις αλληλεπίδρασης που ενυπάρχουν σε αυτή διαμορφώνονται, αναπτύσσονται και εξελίσσονται πρακτικά.
      Τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε στη καθημερινότητά μας, μας δημιουργούν συναισθήματα, τα οποία πρέπει να εκτονωθούν με κάποια μορφή αντίδρασης. Όταν η αντίδραση μετασχηματίζεται σε απόφαση, το συναίσθημα αποκτά τη μορφή της διέγερσης, κατά την οποία διακατεχόμαστε από ένα ευχάριστο άγχος.
      Γιατί οι σκέψεις μας αδυνατούν να μεταφραστούν, τις περισσότερες φορές, σε πράξεις, λοιπόν;

      ΠΛΑΚΩΣΕ Η ΓΥΦΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΓΥΦΤΙΑ


      ΠΗΓΗ: FOSPHOTOS
      Με αφορμή τη δολοφονία, από ένα Πακιστανό, σα σήμερα, 4 Ιουνίου το 2013, του πιο ρομαντικού οπαδού του Παναθηναϊκού που έχω γνωρίσει, του Νίκου Πολυδωρόπουλου, δύο λόγια για τους μετανάστες. Γι’ αυτό το τόσο καυτό ζήτημα που ακουμπάει την καθημερινότητά μας εδώ και 25 χρόνια.

      Τι γινόταν, ρε, στην Γερμανία μετά τον πόλεμο; Η χώρα έπρεπε να ξαναπατήσει στα πόδια της. Να σηκώσει κεφάλι. Αυτά επιτυγχάνονται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Και με χέρια εργατικά. Που να τα βρει η Γερμανία, όμως;

      Η αφρόκρεμα της γερμανικής νεολαίας είχε αφήσει τα κόκκαλα της στο μέτωπο. Στα μέτωπα που άνοιγε ο Χίτλερ. Εκατομμύρια οι νεκροί Γερμανοί. Έτσι άνοιξαν οι πόρτες σε Ισπανούς, Τούρκους, Έλληνες, Σέρβους. Τις άνοιξαν οι Γερμανοί, όχι οι μετανάστες.

      Δε σου κράτησα ποτέ κακία. Παράπονο μόνο…


      Δε σου κράτησα ποτέ κακία. Παράπονο μόνο…

      Να ήξερες πόσες νύχτες προσπαθούσα με τη σκέψη μου να επικοινωνήσω μαζί σου…

      Να σου στείλω ένα μήνυμα… Κι εσύ δεν άκουγες…

      Ξέρεις, ο πονεμένος αποζητά τον ίσκιο ενός ανθρώπου,

      για να καθήσει από κάτω, να κουρνιάσει και να κλάψει με την ησυχία του.

      Ο πόνος θέλει μια σκέψη.

      Ένα καταφύγιο για να καταλαγιάσει. Όταν δεν υπάρχει τίποτα γίνεται πιο σκληρός.

      Πιο κοφτερός. Σε παίρνει το κατόπι κι όπου σε βρει σε μαχαιρώνει,

      ώσπου να σε ρημάξει…
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      1

      Το Ενατο Κυμα