Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Παντζάρι : το παρεξηγημένο λαχανικό του Μάη


pantzari-1
Ίσως το παρεξηγημένο λαχανικό που αποφεύγουν οι διαβητικοί ή οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κάνουν δίαιτα, ακριβώς επειδή θεωρείται παχυντικό, γλυκό και ζαχαρωμένο. Στην πραγματικότητα το παντζάρι είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό με λίγες θερμίδες, λίγες περισσότερες από τα πιο πολλά λαχανικά, χωρίς περιεκτικότητα ζάχαρης και με μεγάλη ανοσοενισχυτική δράση.
Τα παντζάρια του Μάη
Απόγονος του αγριοσέσκουλου που φύεται στις ακτές της Μεσογείου, το παντζάρι έχει νοστιμιά αλλά και φαρμακευτικές ιδιότητες. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε στους Ρωμαϊκούς χρόνους, οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον ως φαρμακευτικό φυτό και το πρόσφεραν ως δωρεά στους θεούς. Στις αρχές του 18ου αιώνα ενώ οι Γάλλοι σεφ το ενέταξαν στην κουζίνα τους και έκτοτε χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές και σαλάτες. Στην σημερινή εποχή δεν το προτιμούμε ιδιαίτερα γιατί θεωρούμε λανθασμένα ότι μας παχαίνει και ότι αυξάνει το ζάχαρο του αίματος. Μπορούμε να το βρούμε τους χειμερινούς μήνες, αλλά τα μαγιάτικα παντζάρια είναι όντως τα πιο γλυκά!

Οριζόντια φοροεπιδρομή σημαίνει «Σφαγή Φτωχών» αντί λαμογιών...όπως πάντα...τι πρωτότυπο!!!




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Όλη αυτή η καταιγίδα φόρων που ποτέ δεν ανακόπηκε και πουσυνεχίζει και τώρα με την νέα (αριστερή) κυβέρνηση να συντηρείται, να «σιγοβράζει» και να «σερβίρεται ανανεωμένη ώρα την ώρα», έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Είναι «οριζόντια».

Τι ήταν - και παραμένουν - οι φοροαυξήσεις της τιμής του πετρελαίου;
Οριζόντιες σφαγές.

Τι ήταν - και παραμένουν - τα διάφορα χαράτσια/ΕΝΦΙΑ;
Οριζόντιες σφαγές...

Πληρώστε όλοι (δηλαδή, οι «μικροί κι αδύνατοι») αφού αδυνατούν (ή δεν θέλουν) οι κυβερνήσεις να «τα πάρουν από αυτούς που πρέπει».

Εκείνα τα «δικτυωμένα λαμόγια» - κάθε "μεγέθους κι εκτοπίσματος" που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια επί δεκαετίες...(ναι, και συνεχίζουν να τρώνε...πολλοί από δαύτους)

Με καυτές εξαιρέσεις κάτι μέτρα φοροκρεμάλες που σφαγιάζουν στοχευμένα κάτι ήδη τσακισμένους πολίτες, όπως πχ η άρση του αφορολόγητου και η στυγνή άδικη (υπερ)φορολόγηση με ανεδαφικά τεκμήρια των ήδη κατεστραμμένων μικροεμπόρων....που παραμένουν σε ισχύ και τώρα με τη νέα "φιλολαϊκή κυβέρνηση της αριστεράς"...

 Θα πουν βεβαίως οι διάφοροι καλοθελητές:

«ρε τρελός είσαι; Που να τους πιάσεις τώρα αυτούς; Πότε τους έπιασε κανείς για να τους αγγίξουν τώρα;»

«Τρεις παράγοντες της επανάστασης της Συνείδησης»




Οι τρεις παράγοντες της επανάστασης της Συνείδησης είναι:
1.Ο Θάνατος (Η Διάλυση του Εγώ)
2.Η Γέννηση (Η Αλχημεία)
3.Η Θυσία προς την ανθρωπότητα
Για να μπορεί κάποιος να ενσαρκώσει το Είναι, οφείλει να κατασκευάσει τα ηλιακά του σώματα μέσω της Αλχημείας (Η Γέννηση). Παράλληλα όμως θα πρέπει να διαλύει το Εγώ με την βοήθεια της σεξουαλικής ενέργειας (Ο Θάνατος). Η Θυσία προς την ανθρωπότητα σαν τρίτος παράγοντας, αναφέρεται στο να δείξουμε και να διδάξουμε αυτόν τον δρόμο της επανάστασης της Συνείδησης στους άλλους, γιατί πραγματικά αυτό αποτελεί ένδειξη αγάπης προς αυτούς.
Επισημαίνουμε ότι η εσωτερική αυτοπραγμάτωση επιτυγχάνεται από αυτούς που ασκούν και τους τρεις παράγοντες.
Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ηλικία, τον διανοητικό περιορισμό του, τις προκαταλήψεις και τις αδυναμίες του, αντιδρά με τον δικό του τρόπο μπροστά σε αυτούς τους τρεις παράγοντες.

Η εποχή του Υδροχόου και… η ωραία κοιμωμένη!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η εποχή του Υδροχόου

Η ανθρωπότητα κάθε 2000 χρόνια αλλάζει συχνότητα.
Αυτο συνεπάγεται αλλαγή στο επίπεδο της αντίληψης. 
Τα επόμενα 2000 χρόνια θα εκπέμπει από τον Υδροχόο, οι αισθήσεις ,ιδιαίτερα η όραση, θ’αμβλυνθνούν
Τώρα βρίσκεται σ’ενα μεταίχμιο και μένει να γίνουν κάποιες ξεκαθαρίσεις και αποσαφηνίσεις μέχρι να περάσει στη φάση της ενηλικιώσης της για ν’αναλαβει τις ευθύνες της.
Ο κραδασμός των Ιχθύων τελείωσε. Να μην κλαψουρίζουν μερικοί. Καποτε θα τελείωνε. ..
Ο φόβος του Πατέρα και η λατρεία του Υιού ολοκληρώθηκε.

«Η εποχή του Υδροχόου»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Η εποχή του Υδροχόου»

Στις 4 Φεβρουαρίου 1962 μεταξύ 2 και 3 μμ, οι αστρονόμοι όλου του κόσμου έγιναν μάρτυρες σε ένα ασυνήθιστο γεγονός. Όλοι οι πλανήτες συγκεντρώθηκαν σε συνόδους, κάτω από τον αστερισμό του Υδροχόου. Αυτό το γεγονός συμβαίνει, μόνο όταν διαδέχεται η μία εποχή την άλλη. Τότε λοιπόν άρχισε η εποχή του Υδροχόου. «Ο Υδροχόος κυβερνιέται από τον Ουρανό που είναι εκρηκτικός, τρομερός και ατομικός και θα φέρνει κάθε επαναστάτη σε ένα τρομερά επαναστατικό κόσμο». Έτσι λέει ο Σαμαέλ.
Πολλοί όμως είχαν προφητεύσει ότι μετά το 2000, όταν θα μπαίναμε στη εποχή του Υδροχόου, μια νέα Χρυσή Εποχή θα άρχιζε στην γη. Αυτές οι προφητείες ήταν λανθασμένες, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά απλές σοφιστείες, σαν τοίχοι χωρίς θεμέλια, που αρκούσε ένα απλό σπρώξιμο για να μετατραπούν σε άμμο.
Είναι αναμφισβήτητα αδύνατον το ψυχολογικό Εγώ του πλήθους να μπορέσει να δημιουργήσει μια Χρυσή Εποχή, μία εποχή φωτός, ομορφιάς, μεγαλοπρέπειας, αδελφότητας και αγάπης.
Και αυτό γιατί, οι παράγοντες της διαφωνίας που προκαλούν τους πολέμους, τον εγωισμό, το μίσος, την βία και την λαγνεία βρίσκονται μέσα μας. Και όταν ο εγωισμός και η βία εκφράζονται συλλογικά, τότε εμφανίζονται στη σκηνή της ζωής οι πόλεμοι. Πόλεμοι, εγκληματικότητα, διαφθορά και Χρυσή Εποχή ταυτόχρονα, είναι ασυμβίβαστα.
Για να μπορεί να δημιουργηθεί κάτι, πρέπει πρώτα να καταστραφεί.

Ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.
"Η θεωρία των επιστημόνων σας ότι το κέντρο του Ήλιου είναι μια κόλαση πυρός και θερμοκρασίας πολλών εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου, είναι μια λάθος εκτίμηση που οφείλεται στα ελλειπή αποτελέσματα των ερευνών τους, λόγω της μεγάλης απόστασης και των ατελειών των οργάνων παρατήρησης του Ήλιου.
... Όμως η σημαντικότερη αιτία των εσφαλμένων ενδείξεων των επιστημονικών οργάνων παρατήρησης, οφείλεται στους δικούς μας επηρεασμούς, για να μην μπορούν οι επιστήμονες της Γαίας να έχουν σαφή γνώση της κατάστασης του εσωτερικού του Ήλιου με πιθανότητα να εντοπίσουν ή να υποψιαστούν την δική μας παρουσία στο εσωτερικό του. Δεν θέλαμε να διαπιστώσουν την μεγάλη αλήθεια, ΟΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΛΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑΥΛΟΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΜΑΣ. Είναι ένα αέρινο σώμα που λειτουργεί σαν διάφανη Κρυστάλλινη Σφαίρα πυρακτωμένου περιβλήματος και είναι κενός στο εσωτερικό του.

ΑΘΗΝΑ "ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙΑ"

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.

Με την δύση του Ήλιου σήμερα, άρχεται η τρίτη ημέρα του μηνός Θαργηλιώνος και όπως και κάθε τρίτη ημέρα εκάστου μηνός, ετιμάτο η γαλανομάτα κόρη του Διός Αθηνά, φέρουσα την προσωνυμία "Τριτογένεια", την οποίαν έλαβε εις ανάμνησιν των τριών καθόδων της σε ισάριθμες αποστολές στον πλανήτη μας, οι οποίες απέχουν χιλιάδες χρόνια μεταξύ των.
- Την πρώτη φορά κατήλθε στην Γαία πολύ πριν την μεγάλη σύγκρουση Διός - Κρόνου, με αποστολή την νοητική προώθηση του ανθρωπίνου είδους και έλαβε την προσωνυμία Αθηνά - Αφαία (Λαμπερή, Ακτινοβόλος).

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ


Εξουσιαστής. Εξουσιαστίτιδα. Μικρόβιο που δεν φεύγει από επάνω σου μέχρι θάνατο. Μέγα κάθαρμα ο Κωνσταντίνος που τον είπαν Μέγα διότι από «ειδωλολάτρης», οπαδός του Θεού Ήλιου, υποτίθεται την έκανε γυριστή κι έγινε χριστιανός, επειδή μια τέτοια παραμυθένια κίνησή του εξυπηρετούσε την αθεράπευτη εξουσιαστική του.
Κάτι άλλο. Μια άλλη ιστορικής αξίας μούφα. Ο πρώτος στην Ιστορία είναι ο Μέγας Κωνσταντίνος, με προχωρημένη κουλτούρα πλανητάρχη, που με τον συναυτοκράτορα Λικίνιο υπέγραψε το περιβόητο Διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο θεσμοθετούνταν η ανεξιθρησκεία. Συνέβη τον Φεβρουάριο του 313.

Το ταξίδι της ελευθερίας έχει μία βασική αρχή




Ελεύθερος νιώθει ο άνθρωπος που έχει τα πάντα και είναι καλά. Όμως αν παρατηρήσουμε καλά θα δούμε ότι ένας άνθρωπος για να φτάσει σε αυτό το σημείο, μοιάζει αδύνατο. Γιατί πάντα κάτι θα του λείπει από αυτό το μονοπάτι που θα τον οδηγήσει στην ελευθερία. Και αυτό γιατί ο άνθρωπος σχεδόν ποτέ δεν νιώθει πληρότητα, πάντα θα βρει κάτι για να γκρινιάζει και πάντα θα έχει κάτι που του λείπει ή θα ψάξει να βρει κάτι να θέλει.

Σε κάθε δρόμο- στόχο, κάθε άνθρωπος, δίπλα στο στόχο- δρόμο θα ορίσει και μία αμοιβή, μία απολαβή. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο φρένο, βάρος που θέτει ο άνθρωπος στον ίδιο του τον εαυτό. Πάντα για να κάνει κάτι, πρέπει να υπάρχει κάτι από πίσω να τον περιμένει ως αμοιβή. Αλήθεια πόση αμοιβή μας έχει ζητήσει ο ήλιος, η θάλασσα, ο ουρανός γι’ αυτά που μας δίνουν ? Πόση αμοιβή σας έχει ζητήσει το χέρι σας για όλα αυτά που κάνει για σας καθημερινά ? Καμία αμοιβή, το χέρι σας, σας δίνει για να σας δώσει και από αυτά που σας δίνει δεν αμείβετε σχεδόν καθόλου. Μόλις τελειώσει τη μία εργασία, του δίνουμε άλλη.

Άρα η πραγματική διαδρομή της δοτικότητας είναι αυτή και μόνο η στάση, μόνο δίνω. Αν τώρα για να αρχίσετε έναν στόχο- δρόμο αναζητάτε αμοιβή και πόσα θα πάρετε τελικά, μη τον ξεκινήσετε καθόλου. Οι άνθρωποι μέσα από αυτόν τον τρόπο χάνουν το πραγματικό νόημα του δίνω. Αλλά και τις περισσότερες φορές δίνουν πολύ λιγότερα από αυτά που παίρνουν τελικά. 

Η Ζωή μας όλη


Πρωτοφανές σκηνικό που δεν το χωράει ανθρώπινος νους με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή, ενώ ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της φρίκης που βίωσε ένας ταξίαρχος της Αστυνομίας στα χέρια της αδίστακτης Προέδρου, σύμφωνα με τα έγκυρα ΜΜΕ της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σφυροκοπούσε λεκτικά επί ώρες έναν ανυπεράσπιστο ταξίαρχο, ο οποίος προσπάθησε διακριτικά με 28 κλούβες να ανακόψει την πορεία αφιονισμένων εργαζομένων και συνταξιούχων από το χώρο της Υγείας που απειλούσαν να μπουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Μέγαρο Μαξίμου και να τα κάνουν Κούγκι.

Όπως ήταν φυσικό, η πρωτοφανής κίνηση της Προέδρου της Βουλής έκανε το γύρο του κόσμου, με τα διεθνή μέσα να μιλούν για απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας και μονομερή ενέργεια που περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις και καθιστά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους σχεδόν αδύνατη.

Στο πλευρό του άτυχου αστυνομικού τάχθηκε αμέσως ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αποκάλυψε στο Mega ότι ο Αλέξης Τσίπρας τού είχε εκμυστηρευτεί πως θέλει να ξεφορτωθεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά δεν της το λέει γιατί φοβάται μήπως η Περιστέρα βρεθεί σε κανά χαντάκι.

Παρόλα αυτά, όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε τη σιωπή τους επικρίνοντας δημόσια τις ανορθόδοξες τακτικές που ακολουθεί η Πρόεδρος της Βουλής και το σχέδιό της να σαμποτάρει την καλοκουρδισμένη κυβερνητική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι οι εξωγήινοι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του ανθρώπινου είδους; Αρχαία Κείμενα λένε ναι (Βίντεο)

Πολλές αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν φέρει στο φως αντικείμενα που αφήνουν τους ερευνητές με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.
Το ένα σταθερό και φλέγον ζήτημα είναι αν οι εξωγήινοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του ανθρώπου.
Οι αρχαίοι λάτρευαν και δημιούργησαν πολιτισμούς γύρω από τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες της εποχής τους.


Τα αντικείμενα που βλέπουμε να υπαινίσσονται την καταγωγή μας είναι από άλλο κόσμο ή σύμπαν.
Σε πολλά ιερά αρχαία κείμενα, βρίσκουμε τις ιστορίες της δημιουργίας του ανθρώπου. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά κείμενα, έχουμε τα κείμενα των Σουμερίων περί δημιουργίας , τα οποία αναφέρουν τη δημιουργία του ανθρώπου και των δημιουργών τους, των Ανουνάκι, "Αυτοί οι οποίοι από τον ουρανό ήρθαν στη Γη."

Δημιουργική ικανότητα : το Θεϊκό κομμάτι του ανθρώπου

Το μεσημέρι σήμερα, μισοξαπλωμένη στον καναπέ για την μεσημεριανή μου σιέστα, άρχισα να…

Θυμάμαι τον εαυτό μου να εφημερεύω σαν επιμελήτρια στο νοσοκομείο της Αγ. Όλγας στην Ν.Ιωνία, όταν ακόμη αυτό ήταν ένα μικρό παράπηγμα, με μόνους γιατρούς εμάς τους παθολόγους, που κάναμε χρέη όλων, σχεδόν, των ειδικοτήτων για την περιοχή, με περισσή αφοσίωση και αγάπη. Θυμάμαι ακόμη την εξοντωτική δουλειά μας, την εποχή που είχε πλήξει ο καύσωνας την Αθήνα, για ολόκληρα 48ωρα χωρίς ξεκούραση…

Θυμάμαι όμως πως, μετά από τόση κούραση και αγωνία, γυρίζοντας στο σπίτι, άνοιγα τα σύνεργά μου και μέχρι αργά το βράδυ, με συνοδεία κλασσικής, μουσικής ζωγράφιζα, ζωγράφιζα, ζωγράφιζα…

Θυμάμαι επίσης, πως όποτε επιθυμούσα να χαρίσω ένα έργο μου σε κάποιον φίλο και του ζητούσα να διαλέξει ανάμεσα στα έργα που είχα αθροισμένα στο σπίτι μου, οι περισσότεροι διάλεγαν έργο μου αυτής της περιόδου της ζωής μου…

Και αναρωτιέμαι γιατί άραγε;

Η απορία μου με έκανε να σηκωθώ, και να ανατρέξω στις φωτογραφίες των περισσοτέρων έργων μου, που διατηρώ ακόμη. Τις κοίταξα προσεκτικά και ξαφνικά… κατάλαβα!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ; ΚΑΙ ΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ;



ΕΝ ΑΡΧΗ  ΗΝ Ο ΟΝ ΚΑΙ Ο ΜΗ ΟΝ

Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΝΟΥΣ
Νους είναι η Ζωή και Αντινούς είναι ο θάνατος.
Νους είναι Φως και Ζωή
Αντινούς είναι Σκότος και θάνατος

Νους είναι η ζωή και Αντινούς ο θάνατος.

Σήμερα από άπλετο Φως και Ζωή που είμασταν ζούμε στον κόσμο το σύμπαν των αντιθέτων, που προήλθε από την σκοτεινή φύση του Αντινού, όπου μπήκε μέσα της το Φως, και της έδωσε κίνηση και ΖΩΗ!!

Ετσι δημιουργήθηκε το σύμπαν των αντιθέτων!
Και έμβια νοητή ζωή υπήρξε από την στιγμή  που μπήκε μέσα της ο Φωτεινός Νους! ο Άνθρωπος!!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;



Στο ταξίδι της ζωής ότι μαθαίνουμε είναι από γνώσεις άλλων, και μάλιστα τυχαίνει να επικρατούν αυτές του εκάστοτε κατεστημένου που επικρατεί σε ένα σύνολο ανθρώπων, και έτσι οι άνθρωποι ενώνονται η χωρίζονται από την πληροφόρηση που κατέχουν η οποία δεν είναι αποτέλεσμα δικής τους σκέψης.

Ότι αντιλαμβανόμαστε πάνω στην ύλη, είναι αποτέλεσμα πρωτύτερης κατανόησης του περιβάλλοντος, μέσα από την επεξεργασία των δεδομένων στον εγκέφαλο μας.

Το σώμα μας αντιλαμβάνεται τις σκέψεις που κάνει ο εγκέφαλος πάνω στην ύλη, και μάλιστα θεωρεί αλήθεια μόνον αυτό που ζει.

Η αντίληψη της πραγματικότητας γύρω μας πάνω στην ύλη, είναι υποκειμενική ανάλογα με το που εστιάζουμε την αντιληπτικότητα μας...για παράδειγμα, θεωρούμε όλοι ότι τα λεφτά θα μας διώξουν από την δουλεία του σώματος και θα μας δώσουν την ελευθερία μας να κάνουμε ότι θελήσουμε...ταυτόχρονα όμως θεωρούμε ότι τα λεφτά θα μας φέρουν την απληστία και θα θα μας κάνουν απάνθρωπους.

3 Πράγματα Που Μας Μαθαίνουν Για τη Ζωή οι Επιθανάτιες Εμπειρίες

3 Πράγματα Που Μας Μαθαίνουν Για τη Ζωή οι Επιθανάτιες Εμπειρίες
Οι επιθανάτιες εμπειρίες (NDEs) είναι εμπειρίες που έχουν οι άνθρωποι όταν το φυσικό τους σώμα είναι νεκρό. Ενώ το σώμα τους είναι νεκρό, η συνείδησή τους αποκολλάται από αυτό και έχουν ζωντανές και διαυγείς εμπειρίες άλλων κόσμων. Αυτοί οι κόσμοι συνήθως είναι παραδεισένιοι στη φύση τους, κι όλοι οι άνθρωποι που έχουν μία επιθανάτια εμπειρία επιστρέφουν πίσω τελείως μεταμορφωμένοι απ’ όσα έχουν βιώσει.
Μπορεί κάποιοι να πουν πως αυτές οι εμπειρίες είναι υπερβολική έγχυση της διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) στον εγκέφαλο, ή ότι είναι απλώς παραισθήσεις. Γνωρίζουμε πως δεν είναι παραισθήσεις καθώς κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν με ακρίβεια συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το τι έκαναν οι γιατροί στο δωμάτιο κατά την ώρα που είχα αποκολληθεί από το σώμα τους. Και γνωρίζουμε πως δεν είναι DMT, επειδή ο Dr Eben Alexander, ένας εκπαιδευμένος νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Harvard για 25 χρόνια, είχε μία ζωντανή επιθανάτια εμπειρία ενώ ο εγκεφαλικός φλοιός του ήταν τελείως απενεργοποιημένος.
Η επιθανάτια εμπειρία του παραμένει η πιο επιστημονικά αξιόπιστη εμπειρία της μετά θάνατον ζωής που έχει καταγραφεί ποτέ. Για να διαβάσετε περισσότερα για την εμπειρία του, πηγαίνετε εδώ. Αλλά, το θέμα αυτού του άρθρου δεν είναι να σας πείσει πως οι άνθρωποι έχουν πραγματικές εμπειρίες. Πρόκειται για τις επιπτώσεις των εμπειριών των ανθρώπων που έχουν και πως αυτές σχετίζονται με τη ζωή μας στη γη.
Εδώ είναι 3 πράγματα που οι επιθανάτιες εμπειρίες μας έχουν διδάξει:

Γιατί αγαπάμε το ψέμα

lies1

Ναι, το αγαπάμε. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εξάρτηση μας από αυτό. Φαίνεται να είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Είναι δημοφιλέστερο και πιο αποδεκτό από την αλήθεια. Μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν είστε κι εσείς ψεύτες. Είστε. Όλοι είμαστε. Προτιμάμε το ψέμα από την αλήθεια. Μας αρέσει να το λέμε και καλωσορίζουμε το άκουσμα του. Γιατί άραγε;
Έχουν γίνει πολλές έρευνες για το πόσο ψεύδεται ο άνθρωπος κατά μέσο όρο. Έχει εξεταστεί το θέμα τόσο από την πλευρά της ανθρώπινης ψυχολογίας όσο και στην κοινωνική του διάσταση. Συνεχίζει να αποτελεί ένα θέμα για περεταίρω έρευνα και υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις στην αιτιολόγηση του. Εκεί που συγκλίνουν όμως όλες οι έρευνες είναι στο εντυπωσιακά διευρυμένο μέρος που καταλαμβάνει το ψέμα στην ζωή μας. Οι αριθμοί ποικίλουν αλλά μια καλή εικόνα μας παρουσιάζεται από μια έρευνα στην οποία μετρήθηκε το 60% των ανθρώπων να μην μπορεί να μιλήσει πάνω από 10 λεπτά χωρίς να πει ένα ψέμα. Ίσως το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο στην πραγματικότητα.

Ο αριθμός

thenumber1

Υπάρχει άραγε κάποια αντικειμενική εκτίμηση για το πόσους σεξουαλικούς συντρόφους πρέπει να έχει κάποιος στην ζωή του; Υπάρχει αλήθεια ο ‘σωστός’ και ο ‘λάθος’ αριθμός; Και πόσο τελικά επηρεάζει αυτός ο αριθμός την ζωή ενός ανθρώπου, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά;
Όλοι έχουν έναν ‘αριθμό’. Μην προσπαθήσετε να το αρνηθείτε. Δεν θα σας πιστέψει κανείς. Αν αυτό υπάρχει σε μια καταγεγραμμένη λίστα με πολλές ή λίγες λεπτομέρειες, ή αν άπλα είναι όλα καλά φυλαγμένα στο μυαλό σας, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε να μην υποστηρίξετε ότι ‘δεν θυμάστε’, να μην δείξετε αδιάφοροι και υπεράνω και σε καμία περίπτωση, μην πείτε «στάσου, ένα λεπτό…» και ξεκινήσετε να μετράτε με τα δάκτυλα κοιτώντας προς τα πάνω σκεπτικά. Στην τελική, να μην υποκριθείτε. Δεν είναι κακό να τον διατηρείτε. Αποδεχτείτε την προ-διάθεση όλων των ανθρώπων στην συλλογή των εμπειριών, ειδικά των ευχάριστων.
Το αν επιλέξετε όμως να μοιραστείτε την πληροφορία αυτή, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Είναι αναμφισβήτητα μια εμπιστευτική πληροφορία που χρήζει ειδικής διαχείρισης. Ο λόγος που την κάνει εμπιστευτική είναι διότι αυτός ο πολύ ιδιαίτερος αριθμός σέρνει μια ουρά από στερεότυπα και φανταστικά συμπεράσματα τα οποία μπορούν να καταπιούν την προσωπικότητα σας. Είτε ο αριθμός αυτός είναι μικρός, αναμενόμενος ή μεγάλος, θα σας στιγματίσει με κάποιον τρόπο. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα