Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η Αθηνά και ο Ηρακλής στον Καύκασο

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Στον Καύκασο, όπως ξέρουμε, ο Ηρακλής διασώζει τον Προμηθέα από την τριαντάχρονη σαρκοβόρα δράση του αετού. Αυτός όμως με θαυμαστό τρόπο εισέρχεται στο σώμα του Ηρακλή, καθιστώντας τον διάδοχο της φιλάνθρωπης αποστολής του. Παρούσα σ' αυτή τη συγχώνευση και η Θεά Αθηνά, που προσκαλεί τον Ηρακλή να ζήσουν μαζί στον ουρανό.

Αθηνά: “Πάμε μαζί στον ουρανό, καλέ μου!”

Ηρακλής: “Ποιον ουρανό, Αθηνά μου αγαπημένη;

Η αρπαγή της Αίθρας από τον Ποσειδώνα

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Ο Θησέας συναντά τον Ποσειδώνα

Ο Θησέας, ο δεύτερος σε δημοτικότητα ήρωας της αρχαίας Ελλάδας μετά τον Ηρακλή, είναι ο καρπός της αρπαγής της Αίθρας από τον Ποσειδώνα, που αποτελεί το σημερινό μας θέμα.
Η μητέρα του ήρωα, Αίθρα ήταν κόρη του βασιλιά της Τροιζήνας, Πιτθέα. Πατέρας του θεωρείτο ο Αιγέας, ο ένατος κατά σειρά βασιλιάς της αρχαίας Αθήνας, ο οποίος καταγόταν απ’ ευθείας από τη γενιά του Ερεχθέα.
Ο μύθος όμως θέλει αληθινό πατέρα του τον Ποσειδώνα, ο οποίος ερωτεύθηκε, άρπαξε την νεαρή Αίθρα και την έκανε δική του.
Ας δούμε όμως πώς εξελίχθηκε η όλη ιστορία:
Ο Αιγέας από τα Μέγαρα όπου είχε γεννηθεί επέστρεψε στην Αθήνα και κατόρθωσε να πάρει το θρόνο που είχε χάσει ο πατέρας του Πανδίων. Είχε όμως ένα πρόβλημα. Δεν μπορούσε να αποκτήσει διάδοχο, ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει δύο γάμους. Μες την απελπισία του πήγε να συμβουλευθεί το Μαντείο των Δελφών.
Εκεί η Πυθία του έδωσε ένα σκοτεινό χρησμό που πήρε από τη Θέμιδα: « Ασκού τον προύχοντα πόδα, μέγα φέρτατε λαών, μη λύσης, πριν εις άκρον Αθηναίων αφίκειας» δηλαδή "Μη λύσεις το προεξέχον πόδι του ασκού, μεγάλε αρχηγέ των λαών, πριν φτάσεις στο δήμο των Αθηναίων".
Αυτό που ήθελε να πει ο χρησμός ήταν ότι ο Αιγέας πριν φθάσει στην Αθήνα δε θα έπρεπε να μεθύσει για να μην πέσει στην παγίδα και νυμφευθεί. Ο ασκός στον οποίον αναφερόταν ο χρησμός χρησίμευε για να μεταφέρουν το κρασί και το προεξέχον πόδι για το γέμισμά του.

Επιβεβαίωση: Το “άλλοθι” που έστησαν για τον τεχνητό σεισμό στο Νεπάλ τους προδίδει!



Όπως λένε, τέλειο έγκλημα δεν μπορεί να υπάρχει και ο δολοφόνος πάντα κάνει λάθη. Όσο περνούν οι ώρες κι όσο ανεβαίνει ο τραγικός αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού στο Νεπάλ τόσο πληροφορίες επιβεβαιώνουν την αρχική μας γνώμη: Ο σεισμός ήταν τεχνητός!

Ξεπέρασε τις 2.500 ο αριθμός των νεκρών και αναμένεται να περάσει τις 10.000. Οι ειδικοί λένε ότι δεν ήταν μόνο η σφοδρότητα του που σκόρπισε το θάνατο αλλά η “ασυνήθιστη διάρκεια του”.
Ο καλός και οργανωμένος φονιάς, προσπαθεί να καλύψει τα νότα του και να δημιουργήσει ένα καλό άλλοθι. Ιδιαίτερα, όταν είναι κατά συρροή φονιάς και βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση.
Όπως εμείς, ακτιβιστές ανά τον κόσμο ψάχνουν πάντα τον συνήθη ύποπτο σε αυτές τις “φυσικά” αφύσικες καταστροφές που χτυπούν πρωτιές σε δριμύτητα το τελευταίο διάστημα. Κι αυτός ο ύποπτος έχει ένα μόνο όνομα: HAARP.
Άρα αυτό τους υποχρεώνει να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν ισχυρότερο άλλοθι ότι δεν εμπλέκονται. Και τι έκαναν οι ευφάνταστοι γκλομπαλιστές;

Έστειλαν 50 σεισμολόγους μόλις μια βδομάδα πριν το σεισμό στο Νεπάλ!

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ – Η ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΔΗ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ – Η ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΔΗ

H Tρίαινα δεν είναι απλά το όπλο του Ποσειδώνα, που το κρατά αντί για σκήπτρο, είναι και το κατεξοχήν σύμβολό του, που η παρουσία του είναι κυρίαρχη σε κάθε εκδήλωση προς τιμήν του Θεού και κυρίως στην εορτή των Ισθμίων και των Ποσειδέων. Τα Ίσθμια ήταν οι αγώνες, που γίνονταν προς τιμήν του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου. 
Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί σήμερα όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά οι αγώνες αυτοί είχαν μεγάλη απήχηση κατά την Αρχαιότητα και έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού τους νικητές στεφάνωναν  με στεφάνι από σέλινο (ένα καθαρά νεκρικό σύμβολο -αφού στεφάνι από σέλινο φορούσαν στις κηδείες- που ερχόταν να υπενθυμίσει στον αθλητή ότι παρά τη νίκη του δεν έπαυε να είναι θνητός). 
Παράλληλα, όμως, έδιναν στους νικητές ως βραβείο και ένα κλαδί από έλατο, δηλαδή κλαδί από δένδρο αειθαλές, θέλοντας έτσι να τονίσουν ότι ο ίδιος ο αθλητής μπορεί να έφευγε από αυτόν τον κόσμο, αλλά η νίκη του θα ήταν αθάνατη. 

Κάτι μεγάλο δείχνει το Lasco C2..(Βίντεο)

Άκρως εύστοχο σχόλιο Αμερικάνου ακτιβιστή στο ίντερνετ για την Ελλάδα!



Μπορεί κάποιοι να φορούν “ποδίστες” όταν κάνουν ακτιβισμό και να λένε για Γεωμηχανικές και κλιματικές αλλαγές, άλλοι όμως δεν μασούν τα λόγια τους και λένε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μια – δεν κόβεται, δεν ράβεται, δεν εφαρμόζεται στα γούστα και συμφέροντα του καθενός!

The epicenter of the quake was 80 kilometers northwest of Kathmandu, a city with a population about 1 million. It was at a depth of 31km and this shallow HAARP assault was pointed at the TPP and BRICS bank member. Since India represents the I (9), I fully expected it and therefore predicted it.
I am also expecting if Greece keeps the heat up on EU default, they too may see one. In the committee TRIAD, this plays into climate change and thats a win-win-win for Agenda 21, Trade deals and “never wasting an opportunity” to depopulate.

Υπάρχουν τροφές που μας «διεγείρουν»; Κι όμως ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

couple-eating-chocolate

Υπάρχουν τρόφιμα που ανεβάζουν την ερωτική λίμπιντο; Αν κάποιοι πιστεύετε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, οι ειδικοί τονίζουν ότι συνήθως, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θεωρούνται διεγερτικά, γιατί αφού τονώνουν ολόκληρο τον οργανισμό, τονώνουν και το αναπαραγωγικό σύστημα! Εμείς λοιπόν σας παραθέτουμε κάποιες από τις τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές....

Τι κάνει στις γυναίκες το....πολύ σεξ;

boy-girl-man-woman-sex-sexy

Σεξ...η απόλυτη ευτυχία...! Το απίθανο είναι πως έρευνες καταλήγουν ότι το...παραπάνω σεξ στις γυναίκες έχει συνέπειες...
Όπως αποκαλύπτουν ειδικοί του πανεπιστημίου του Οχάιο η έντονη σεξουαλική διέγερση, η οποία γίνεται μόνιμη συχνά πυκνά, μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά σημεία του γυναικείου σώματος. Ο εγκέφαλος δέχεται άπειρα σήματα με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται. Δίνει εντολή να απελευθερωθούν ορμόνες ενώ την ίδια στιγμή τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται. Αυτό έχει σαν συνέπεια η γυναίκα να ζαλιστεί ή και να παρουσιάσει συμπτώματα ναυτίας!
Μάλιστα, αυτό παρατηρείται και στους άνδρες: η έντονη σεξουαλική διέγερση (και η συνεχόμενη) συνήθως του ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος (πυρετός). Οι γιατροί έχουν εντοπίσει το φαινόμενο αυτό και το έχουν ονομάσει «μετα-οργασμική» νόσο.

Εθισμένοι με το σεξ σαν…ναρκωτικό!

zeugari sexΟ εθισμός στο σεξ μοιάζει με τον εθισμό στα ναρκωτικά… σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Στην έρευνα που συμμετείχαν άνδρες που έβλεπαν πορνογραφικά βίντεο και οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενεργοποιούνταν τα ίδια κέντρα του εγκεφάλου όσων ήταν εθισμένοι στο σεξ με εκείνα που ενεργοποιείται όταν ένας τοξικομανής επιθυμεί να πάρει το ναρκωτικό στο οποίο είναι εθισμένος.
Οι ερευνητές υπέβαλλαν τους άνδρες σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου κατά τη διάρκεια έβλεπαν πορνό. Συγκεκριμένα τους υπέβαλλαν σε μια προηγμένη μορφή μαγνητικής τομογραφίας που καταγράφει τις δομές του εγκεφάλου και την λειτουργία τους.
Όπως ανακάλυψαν, στους εθελοντές με εθισμό στο σεξ το πορνογραφικό υλικό προκαλούσε ενεργοποίηση και στα τρία κέντρα που σχετίζονται με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Πρόκειται για περιοχές που παίζουν ρόλο στο αίσθημα επιβράβευσης, παρακίνησης και της επιθυμίας.

Γιατί κάνει καλό να βάζετε σακουλάκια τσαγιού στον καρπό



Ξέρατε ότι ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού, έχει πολλές χρήσεις; Για παράδειγμα, η πιο δημοφιλής χρήση είναι προς χάρη της ομορφιάς. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, βάζουν τα φακελάκια στο ψυγείο και ακολούθως τα τοποθετούν στα μάτια τους προκειμένου να μειωθεί η ερυθρότητα, το πρήξιμο, και να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων.
Τα παγωμένα υγρά φακελάκια τσαγιού, αν τα συμπιέσετε πάνω σε εγκαύματα από τον ήλιο, σε μώλωπες, σε τσιμπήματα μέλισσας ή σε τσιμπήματα κουνουπιών, καταπραΰνει την περιοχή, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, και επιπλέον βοηθά στην επούλωση.

Πόσο αντέχουν άνδρες και γυναίκες χωρίς σεξ;


couple-sex-keeping-cool-horiz
Μπορούμε να αντέξουμε χωρίς σεξ; Και πόσο; Οι γυναίκες αντέχουν περισσότερο καιρό χωρίς να κάνουν σεξ απ' ότι οι άντρες; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά νέα μελέτη.

Οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία που άντλησαν από 500 άντρες και 500 γυναίκες. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Sex Roles, έδειξαν πως μια στις πέντε γυναίκες δεν αντέχει να μην κάνει σεξ  τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Οι άντρες δήλωσαν πως δεν αντέχουν καθόλου να μην κάνουν σεξ.
Στην ίδια μελέτη αποδείχτηκε κάτι ακόμη: οι γυναίκες πρέπει να διακατέχονται και από συναίσθημα για να κάνουν σεξ σε αντίθεση με τους άνδρες που είναι αδιάφοροι…

Το χαμομήλι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδή!


chamomile tea_benefits_thyroid_gland_cancer

Η κατανάλωση ροφήματος χαμομηλιού συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς, σε μελέτη που διεξήχθη στην Ελλάδα.
Ερευνητές πήραν συνέντευξη από κατοίκους της Αθήνας τους οποίους ρώτησαν σχετικά με τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές τους ως προς το φαγητό και το ποτό και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ανέφεραν ότι πίνουν περισσότερο ρόφημα χαμομηλιού για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν κακοήθειες ή καλοήθεις όγκους του θυρεοειδούς σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν χαμομήλι.
Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι το χαμομήλι προλαμβάνει τον καρκίνο, ενισχύει στοιχεία που αφορούν τα πιθανά οφέλη της μεσογειακής δίαιτας στην υγεία. Η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει άπαχο ψάρι, φρέσκα λαχανικά και υγιεινά λίπη αλλά και ροφήματα, αναφέρει σε e-mail η Δρ . Αθηνά Λινού, συν-συγγραφέας της μελέτης και ερευνήτρια περιβαλλοντικής ιατρικής στην Prolepsis στην Ελλάδα.

Καθαρή δολοφονία ο σεισμός στο Νεπάλ – Χτύπησαν την ‘αριστερή’ κυβέρνηση!



Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού ο οποίος έπληξε χθες Σάββατο το Νεπάλ αυξήθηκε αλματωδώς στους 2.000 νεκρούς. Μόλις τελειώσουν την καταμέτρηση των νεκρών, θα αρχίσει η καταμέτρηση των δανείων…

Η κυβέρνηση του Νεπάλ κάλεσε άλλες χώρες να αποστείλουν βοήθεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό, τον χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 81 χρόνια.
nepal21430033370Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι 4.718 ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 2000 και ο αριθμός ανεβαίνει ραγδαία.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι ο θεσμός είναι έτοιμος να εκτιμήσει το ταχύτερο τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Νεπάλ μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε τη χώρα.

Στραβοπάτησες…. αλλά δεν σταμάτησες


Στραβοπάτησες … αλλά δε σταμάτησες να βαδίζεις και αυτό είναι υπέροχο… να μη σε ορίζει το στραβοπάτημα.

Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα. Θα ξεκινούσαμε την μέρα μας με προκατάληψη και σιγά σιγά θα αποκτούσαμε μία δυσκαμψία..
Έτσι αντιμετωπίζουμε τα τόσο μικρά στραβοπατήματα, δεν τους δίνουμε σημασία και συνεχίζουμε σαν να μην έγινε τίποτε. Γιατί άραγε ? Επειδή τα θεωρούμε τυχαία συμβάντα και επειδή εκείνη την ώρα μετράμε τα σωστά μας βήματα και όχι το ένα στραβοπάτημα. Αυτή είναι η σοφή συνεργασία του σοφού μηχανισμού μας, όπου εκεί συνεργάζεται το σώμα μας, η αυθεντική πτυχή του μυαλού μας και το συναίσθημά μας. Οπότε αφού έχουμε τέτοια σοφία και αφού όλο αυτό ένα γεγονός που λίγο πολύ όλοι το έχουμε περάσει με την ίδια σοφία. Ας το κάνουμε ως διαδρομή φιλοσοφίας και να το περάσουμε και σε όλα τα υπόλοιπα λάθη της ζωής μας. Να σταματήσουμε να τους δίνουμε έκταση και παραπάνω υπόσταση. Να προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίζουμε ως «στραβοπάτημα» . 

Tο μικρόβιο της Πίστης


Ανοιχτή επιστολή στην «BILD»
Είπατε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στην Ελλάδα 240δισ. ευρώ σαν δάνειο, το οποίο ισοδυναμεί με 100 φορτηγά από τα οποία το καθένα έχει 40 τόνους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Η Ελλάδα έχει 1.000.000 νεκρούς εξ’αιτίας των γερμανών ναζί στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο.  Αν ο καθένας τους ζύγιζε 40kgr. κατά μέσο όρο, υπήρχαν ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, τότε μιλάμε για 40.000 τόνους νεκρούς, 1000 φορτηγά με 40 τόνους νεκρούς το καθένα.  Αν για κάθε νεκρό χύνονταν 4 – 5 λίτρα δάκρυα θλίψης και δυστυχίας, τότε αυτό ισοδυναμεί με 100 φορτηγά με 40 τόνους δάκρυα το καθένα από αυτά.
Γιατί εσείς οι Γερμανοί έχετε δίκιο να προκαλείτε πολέμους, να καταστρέφετε (2 φορές σε 40 χρόνια σε δύο παγκόσμιους πολέμους) να σκοτώνετε χωρίς κανένα τίμημα, χωρίς συνέπειες; ΞΑΝΑΧΤΙΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ MARSHAL ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ!  Από πού αντλείτε ηθική και θάρρος για να είστε τόσο σκληροί με την Ελλάδα;

Θάνατος Στα Κομούνια, Στους Γύφτους, Στους Πούστηδες Και Στους Διανοούμενους


Δεν ήταν τόσο ελαφρόμυαλος κι επιφανειακός όσο φαινόταν, όσο ήθελε να φαίνεται. Η άβυσσος της ψυχής του ήταν το ίδιο σκοτεινή όσο και κάθε άλλου ανθρώπου κι ο Μιλάν πολύ συχνά βυθιζόταν στα βάθη της, όπου έκανε παρέα με διάφανους μικροοργανισμούς, ψάρια-οχιές που φώτιζαν με βιοφωταύγεια τα ωκεάνια ρήγματα και αλμπίνους αστακούς που περιφέρανε τις κουρελιασμένες τους δαγκάνες στα πατώματα των σιωπηλών θαλασσών.
Η δικιά του άβυσσος ήταν η ηρωίνη. Την είχε κόψει, οριστικά, τέσσερις φορές. Και κάθε φορά μετρούσε την αποχή σε μέρες, ώρες, δευτερόλεπτα.
Στην αρχή κάθε προσπάθειας είχε ν’ αντιμετωπίσει τον οδοστρωτήρα. Ήταν ένας ολοκαίνουριος αστραφτερός οδοστρωτήρας, που ζύγιζε καμιά δεκαριά τόνους και κατέφτανε πιο γρήγορα κι από ειδησεογραφικό κανάλι στο επίκεντρο ταραχών, μόλις ο Μιλάν το έπαιρνε απόφαση να καθαρίσει.
Τον έβλεπε να έρχεται, αλλά δεν μπορούσε να ξεκολλήσει απ’ το κρεβάτι. Του πατούσε πρώτα τα δάκτυλα των ποδιών, τα γόνατα, τ’ αρχίδια και μετά ανέβαινε μουγκρίζοντας στο στήθος, για να καταλήξει στο κεφάλι. Τον έλιωνε, τον έκανε χαλκομανία σαν το κογιότ που καταπλακώνεται αέναα από κάποιον βράχο, τον ισοπέδωνε, αλλά δεν τον σκότωνε και ο Μιλάν συνέχιζε να αναπνέει μ’ επίπεδα πνευμόνια.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ

21_0338_EURO20FIN_thumbΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε αυτή την χώρα συχνά μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να πιστεύουμε σε εικονικές πραγματικότητες οι οποίες όμως όταν καταρρέουν μας προσγειώνουν ανώμαλα.
Κλασικό παράδειγμα αυτής της συνήθειας είναι οι διάφορες κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν τελευταία και δείχνουν πως η μεγάλη πλειοψηφία είναι σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας στο Ευρώ. Φανατικοί υποστηρικτές αυτής της στάσης είναι τα κόμματα εκείνα που έριξαν την χώρα στον γκρεμό, που κατεδάφισαν την ελληνική οικονομία και διέλυσαν την ελληνική κοινωνία στέλνοντας χιλιάδες στην αυτοκτονία και εκατοντάδες χιλιάδες νέους στο εξωτερικό.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως κανείς δεν βάζει με σαφήνεια το πραγματικό δίλημμα σε αυτές τις δημοσκοπήσεις και πολύ περισσότερο στις δημόσιες συζητήσεις που γίνονται για τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

Πως να επιτύχετε ταχεία μείωση της αρτηριακής πίεσης!

πώς-να-γρήγορα-κάτω της αρτηριακής πίεσης σε
1. Μείωση της αρτηριακής πίεσης με ηλιόσπορους

Συστατικά που απαιτούνται:

- 1,5 λίτρα κρύο νερό
- 2 φλιτζάνια ηλιόσποροι μη αποφλοιωμένοι

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε καλά πλυμένους μη αποφλοιωμένους σπόρους σε ένα εμαγιέ μπολ. 

Ρίχνετε το κρύο νερό και τοποθετήτε το μπολ στη φωτιά.

 Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλες δύο ώρες.

Θεραπεύστε το πάγκρεας με αυτή τη φυσική συνταγή!

θεραπεία-παγκρέατος-ασθένειες-με-αυτή-φυσικά-συνταγή

Αφιερώνουμε αυτό το άρθρο σε μια παλιά συνταγή της Μογγολίας για τη θεραπεία του νοσούντος παγκρέατος.

Αυτή η συνταγή είναι επίσης πολύ χρήσιμη για τους διαβητικούς, επειδή επηρεάζει θετικά το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.

Συστατικά που απαιτούνται:

- 10 γραμμάρια κόλιανδρο
- 200 γραμμάρια νερού

Τρόπος παρασκευής:

Πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ψιλοκόψετε ή να τρίψετε το κόλιανδρο. 

Βάλτε το νερό σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στη φωτιά. 

ΣΕΞ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

lifehub-diatrofi-5

 

Στην αρχαία Ελλάδα στα Ασκληπιεία υπήρχε μόνο ένας ναός ,της θεάς Αφροδίτης.
Ο αναγραμματισμός της λέξης Αφροδίτη δίνει την λέξη διατροφή .Η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς .Οι πρόγονοι μας, μας λένε ότι αν θέλουμε στην  ζωή μας να έχουμε ενέργεια (έρωτας= η ενέργεια που ρέει)σωματική , ψυχική και πνευματική ισορροπία (ομορφιά) απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατροφή

Η αγάπη ,το σεξ και η υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι είναι δραστήριοι σεξουαλικά έχουν υψηλότερο ποσοστό ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα τους και καλύτερη κυκλοφορία αίματος . Επίσης δεν αρρωσταίνουν εύκολα έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα .Αυτό συμβαίνει γιατί το σεξ διεγείρει και ανανεώνει τους αδένες μας .Oι επιστήμονες συνέκριναν τις απολήξεις των νευρώνων ανθρώπων που είχαν μια ευτυχισμένη σεξουαλική σχέση με τις απολήξεις δυστυχισμένων και σεξουαλικά ανικανοποίητων ανθρώπων .Διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμυντικών κυττάρων ήταν συγκεντρωμένος κοντά στους νευρώνες των ευτυχισμένων ανθρώπων. Αυτή η συγκέντρωση δεν υπήρχε στην άλλη ομάδα.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

lifehub-esotera-psychologia-17

Με το μύθο αυτό για άλλη μια φορά φανερώνεται η αδυναμία της ψυχής και η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει να αντιμετωπίσει αυτό που στον αποκρυφισμό ονομάζουμε προσωπικότητα, τις αυτόνομες ζωές που στην ενότητά του συνιστούν ένα θηρίο με μεγάλες δυνάμεις.
Οι παρατηρήσεις γίνονται με βάση την ταινία του Κόπολα <<Μπραμ Στόκερς Δράκουλα>>. Δεν θα σταθούμε όμως στις λεπτομέρειες της υπόθεσης όσο στα βαθύτερα ζητήματά της.
Αν και διάφορες κοσμογονίες μιλούν για την <<πτώση της ψυχής>> ωστόσο το θέμα αυτό παραμένει ένα αίνιγμα.
Είναι η πριγκιποπούλα που αυτοκτονεί επειδή νόμισε ότι ο πρίγκιπας της σκοτώθηκε στη μάχη. Εκείνος επιστρέφει, συγκλονίζεται από το θάνατό της και ορκίζεται αιώνια εκδίκηση. Αποκηρύττει την πίστη του στο Θεό, καρφώνει το σπαθί του στο σταυρό και ο βωμός του πλημμυρίζει με αίμα.
Ο ιππότης γίνεται …βαμπίρ. Καταδικάζεται σε αιώνια ύπαρξη και δίψα για αίμα.
Γινόμαστε <<αθάνατοι>>, αναγκασμένοι να ενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά κουβαλώντας στην πλάτη το καρμικό φορτίο των σκέψεων και των πράξεών μας. Δύσκολη η εμπειρία στον κόσμο της ύλης.

Άνθρωποι σε Χ περιβάλλοντες χώρους

Άνθρωποι σε Χ περιβάλλοντες χώρους
Αναρωτιέσαι μόνο κι έρχεσαι και πέφτεις πάνω στον Νερούδα, τον ποιητή του μεγάλου άσματος, που λέει για την πατρίδα του την Χιλή, για την ατιμασμένη άμμο, όπου πάνω στο χώμα γεννιέται η δύναμη για τις αυριανές νικητήριες μέρες, για το ταπεινό ψωμί που υπεράσπιζε η ενότητα του βασιλιά λαού (!) κι έρχεσαι και ισιώνεις για το τι σημαίνει πατρίδα και τι λαός και καταλαβαίνεις πως είναι ένα και το αυτό.
Και στις μέρες μας που μια ανάγκη μικρή και δειλή αχνοφαίνεται να ‘ρχεται μέσα από το νεφελώδες παραπέτο, καλά υψωμένο ακόμα, του τείχους των προηγούμενων αμαρτιών να θυμίζει έντονα πως για να γίνεις άγγελος πρέπει να έχεις υπάρξει διάβολος και μάλιστα από τους κακούς. Ανθρώπινη εξέλιξη το είπαν. Αυτή η ανάγκη όμως η δειλή, γυμνή και μόνη, μέσα στη συνείδηση του καθενός, είναι η ενδοτική αρχή της εξέλιξης σου και κατ’ επέκταση είναι η εξέλιξη του χώρου όπου ζεις, της μιας όποιας ομάδας σου, της πόλης σου και της χώρας σου. Ας πούμε της ζωής σου για να τελειώνουμε.
Η τωρινή ανάγκη ανεύρεσης ενός ιδανικού έχει έρθει με την απίστευτη ανακάλυψη της πολιτικοποίησης. Θέμα μοναχικό κι απίστευτα ματωμένο κατά τους πρότερους χαλεπούς καιρούς της σπατάλης, της πάσης φύσεως κατρακύλας, της πνευματικής ατροφίας και της γενικότερης εντύπωσης πως ό,τι λάμπει (γυαλίζει καλύτερα) είναι χρυσός. Οι εντυπώσεις όμως μετριάστηκαν, τα παρελκόμενα λιγόστεψαν, το κατασκεύασμα ασχήμυνε, οι άνθρωποι το ίδιο, το χρήμα λιγόστεψε, οι ανάγκες άλλαξαν, και κάποια συνθήματα τύπου «όσο ακριβά κι αν ντύνεσαι εγώ θα σε σκέφτομαι πάντα γυμνή» μας τράβηξαν το βλέμμα. Έτσι δειλά δειλά νιώσαμε την ανάγκη να ομορφύνουμε, μα αλλιώς. Οπωσδήποτε αλλιώς. Πως αλλιώς εξάλλου.

Η μοναξιά είναι το ορυχείο της δύναμης και της αυτογνωσίας.

Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης [Μάρω Βαμβουνάκη]
Πρέπει από νωρίς να επιλέξουμε το πώς θα ζούμε: Για την ασφάλειά μας ή για την ανάπτυξή μας; Ως περιφρουρημένοι και αμυνόμενοι ή ως ελεύθεροι κυνηγοί, ως σπιτόγατοι του καναπέ ή ως ταξιδιώτες; Έχει εντελώς διαφορετικές επιλογές καθεμία επιλογή, άλλους κανόνες και όρους, και, πρωτίστως, άλλες συνέπειες. Αλλά και την ασφάλειά μας να επιλέξουμε, πάλι δεν είμαστε ασφαλείς. Δεν καταδέχεται εγγυήσεις ασφαλείας η ύπαρξη, άλλο τι φτιάχνει και φαντάζεται ο νους μας.
Δεν είναι κακό να ζεις κανείς μόνος, αντιθέτως, όποιος ασκηθεί να αντέξει τη μοναξιά έχει τη δύναμη να αντέξει πάρα πολλά, κι όχι μονάχα να αντέχει αλλά και να απολαμβάνει πάρα πολλά που αλλιώς δεν θα μπορούσε να διακρίνει. Η μοναξιά είναι το ορυχείο της δύναμης και της αυτογνωσίας.

ΚΑΙ…..ΒΑΘΑΙΝΩ. 7ο Μέρος


ΚΑΙ…..ΒΑΘΑΙΝΩ

Ο χρόνος επαφής με τον κόσμο (όπως είναι δημιουργημένος από τους ανθρώπους), έχει ελαττωθεί κατά πολύ. Όχι ότι δεν λειτουργώ όταν παραστεί ανάγκη, όμως είναι τόσο επιφανειακός ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι λειτουργούν σήμερα που πραγματικά, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επαφή. Βλέπω, πως άλλα λένε, κι άλλα νιώθουν. Αλλιώς φέρονται, κι άλλα σκέφτονται. Άλλα επιδιώκουν, κι άλλα θέλουν να δείχνουν. Κι όλα αυτά, είναι ξεκάθαρα μπροστά μου…

Το αστείο βέβαια είναι, πως στην επαφή μαζί τους, θέλουν να συμφωνείς με τους περιοριστικούς τρόπους που σκέφτονται, νιώθουν και φέρονται, όπως και αρέσκονται να τους επικροτείς για τους τρόπους τους. Ειδικά όταν οι ίδιοι τους θεωρούν σπουδαίους….

Οπότε, δυστυχώς (ή ευτυχώς), η εξωτερική επαφή, σε καμία περίπτωση δεν είναι συχνή και μεγάλης διάρκειας…

Μόνο η επαφή με τη Φύση έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Η Ισορροπία βλέπετε. Η ομορφιά. Η Τελειότητα…

ΒΛΕΠΩ. 6ο Μέρος


ΒΛΕΠΩ

Οπότε βλέπω. Μόνο βλέπω. Δεν πράττω, με την έννοια του να Αντιδρώ. Απλά βλέπω. Κοιτάζω. Κοιτάζω οπότε τώρα τις Σκέψεις, τα Συναισθήματα που «αναδύονται» μέσα στο κορμί που με φιλοξενεί, όπως βλέπω, (με τον ίδιο τρόπο), τις στάσεις των Ανθρώπων, τις λειτουργίες τους, τη Φύση, και τα πάντα γύρω μου. Κι έτσι είναι που Δρω. Σε αυτή τη Φάση, Πραγματικά Δρω. Αυτή είναι η Πραγματική Δράση. Δρω, επάνω στο επίπεδο της Σκέψης, του Συναισθήματος και του Υλικού Πεδίου, δηλαδή επάνω στις ανεξέλεγκτες τάσεις τους, των οποίων πλέον δεν είμαι έρμαιο. Γνωρίζω τι συμβαίνει. Βλέπω Ξεκάθαρα…

Der Spiegel: Non Paper του ΔΝΤ για την ελληνική έξοδο από το Ευρώ

«Διαχειρίσιμη η αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα», υπογραμμίζεται σε άρθρο του der spiegel.

Σημειώνεται ότι όπως είναι φυσικό κάποιες ευάλωτες χώρες θα πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας από κερδοσκοπικές επιθέσεις, ωστόσο οι οδυνηρές συνέπειες εστιάζονται στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν σε εκτιμήσεις τους αξιωματούχοι του ΔΝΤ.
spiegel-senario-dntΤο εμπιστευτικό έγγραφο έχει τίτλο «Η Ελλάδα μετά την αποχώρηση από το ευρώ», και μέσα υπάρχουν αναφορές οι οποίες αποκλείουν την παράλληλη χρήση του νέου νομίσματος με το ευρώ, εκτιμώντας πως το νέο νόμισμα θα υποστεί αλλεπάλληλες και αλληλοτροφοδοτούμενες υποτιμήσεις αφού καταναλωτές, επιχειρήσεις αλλά και οι επενδυτές θα θέλουν να το ξεφορτωθούν υπό τον φόβο της απώλειας αξίας.  

Άτακτη χρεοκοπία σε τρία βήματα

Τι Συμβαίνει Όταν δεν Μπορείς να Περιορίσεις τη Σκέψη σου;

10922476_10203734102692455_6620054880574182084_n

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να συναντήσει ένας άνθρωπος σήμερα είναι η αντιμετώπιση των σκέψεών του. Σε ένα κόσμο γρήγορης και εύπεπτης κατανάλωσης, υλικής και άκρως επιφανειακής φύσεως, παγιδεύεται σε μία φανταστική πραγματικότητα και λειτουργεί με δυαδικό σύστημα 0-1, μεταφράζοντας τη σκέψη του αυτόματα και άκριτα, σε πράξη.
Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα σε αυτή την αυτοματοποιημένη κατάσταση, όμως υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, η οποία περνά περισσότερο χρόνο αναλύοντας το λόγο ύπαρξης της σκέψης, παρά την ίδια τη σκέψη, φτάνοντας στο άλλο άκρο.
Με άλλα λόγια, υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να περιορίσουν τις σκέψεις τους και περνούν πολύ χρόνο συλλογιζόμενοι και παγιδευμένοι στο μυαλό τους, ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρουν το κλειδί ή έστω μια ένδειξη για την έξοδο από το λαβύρινθο του μυαλού τους.

Η Χημεία Αποφασίζει Ποιον θα Ερωτευτούμε

chemistry

Θα ήθελα να ξεκινήσω τονίζοντας ότι υπάρχει μια σαφής διάκριση ανάμεσα στον έρωτα και την αγάπη. Πολλοί θα διαφωνήσουν, όμως -ευτυχώς- η επιστήμη είναι με το μέρος μου.

Ένας λειτουργικός ορισμός για την αγάπη θα ήταν ο εξής: “Αγάπη είναι η ικανότητα κι η προθυμία να επιτρέπουμε σ’ αυτούς που μας ενδιαφέρουν να είναι αυτό που διάλεξαν να είναι, χωρίς την απαίτηση να μας ικανοποιήσουν” (Wayne Dyer).
Ο έρωτας, από την άλλη -που πολλοί συγχέουν με την αγάπη- δεν είναι κάτι περισσότερο από μια έμμονη ιδέα, μια εξάρτηση, μια ανάγκη, μια παρόρμηση, μια ομοιοστατική ανισορροπία. Σε καταλαμβάνει και νιώθεις πως κάποιος έχει κατασκηνώσει στο κεφάλι σου, χάνοντας την αίσθηση του εαυτού σου.

Να θρέφεις το σώμα και το πνεύμα εξίσου



Μια κυρία ήρθε και είπε, "Είμαι πολύ αδύναμη. Μαγειρεύω καλά, η οικογένειά μου είναι ένα αριστούργημα, το σπίτι μου είναι ένα παλάτι, όλα είναι υπέροχα, αλλά δεν έχω ενέργεια". 


"Ξέρεις", της είπα, "ταΐζεις μόνο ένα μέρος της ύπαρξής σου· το άλλο μέρος είναι πεινασμένο". 


Αποκρίθηκε,"Τι είναι το άλλο μέρος;" 


"Το άλλο μέρος ", είπα, "είναι η πνευματική φύση σου. Η πνευματική φύση σου δεν τρώει τίποτα. 

Η υγεία προέρχεται από τη χαρά της καρδιάς σας



Όταν η καρδιά σας είναι πραγματικά χαρούμενη, είστε πραγματικά υγιείς. Η υγεία προέρχεται από τη χαρά της καρδιάς σας. Αυτό είναι πραγματική χημεία, φυσική, βιολογία. Είναι πραγματική επιστήμη. Πηγαίνετε στα νοσοκομεία και στα άσυλα. Μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους και να τους μιλήσετε. Δεν έχουν χαρά. Μια στιγμή χαράς καταστρέφει πραγματικά ό, τι δεν είναι υγιές στην συνειδητότητα και στο σώμα σας. Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι.

Έχετε χαρά; Εάν δεν έχετε χαρά, αυτό σημαίνει ότι δεν ζείτε σωστά. Αυτό είναι. Γιατί τα πουλιά τραγουδούν; Είναι επειδή αισθάνονται πως δεν κάνουν κάτι λάθος. Οι κακοί άνθρωποι δεν μπορεί να τραγουδήσουν. Το τραγούδι είναι ένα μεγάλο μυστήριο.

"Όπως επάνω, έτσι και κάτω"....

«Είμαι κι εγώ, σίγουρα, ένα κομμάτι από τ’ ορατό και Αόρατο 

Σύμπαντο. Είμαστε ένα»

Νίκος Καζαντζάκης.


Η  Σπείρα  συμβολίζει τη κίνηση της ενέργειας,  της  ζωτικής δύναμης  τόσο στον μικρόκοσμο όσο και στον μακρόκοσμο. Τη Σπειροειδή κίνηση την βλέπουμε παντού στη φύση, από τον μικρόκοσμο  του DNA, τα κελύφη μαλακίων, τους ανεμοστρόβιλους,   τα δαχτυλικά αποτυπώματα, έως τον μακρόκοσμο την κίνησης των πλανητών γύρω από το άστρα τους, και το σχήμα των Γαλαξιών. 

Δεν είναι δύσκολο κάποιος να διακρίνει τις  εκπληκτικές αντιστοιχίες στη δομή και τη λειτουργία, ενός ηλιακού συστήματος, ενός κυττάρου και ενός ατόμου; Το μόνο που διαφέρει είναι η κλίμακα μεγέθους στο χώρο και στον χρόνο!  Όπως στο μακρόκοσμο -  το σύμπαν -, έτσι και στο μικρόκοσμο -  το σώμα μας - κυριαρχεί η σπειροειδής κίνηση.


Δεν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν στην σπείρα ως βασικό αρχιτεκτονικό  μοτίβο στην αρχιτεκτονική τους…

Ο ήχος της σιωπής







Αφιερωμένο στους «σιωπηρούς» ανθρώπους που δύναμη και αδυναμία τους είναι η σιωπή. Έχουν κάνει τη σιωπή τους ποίηση και την έχουν στείλει στο σύμπαν. Είναι θύματα της βαρβαρότητας των καιρών. Αντιστέκονται, μαζεύουν τα κομμάτια τους, τους συνειρμούς τους, τις σκέψεις και τα όνειρά τους και ξεκινούν για τα μεγάλα πνευματικά ταξίδια.

 
Η σιωπή είναι και θέση και άρνηση. Επικοινωνία αλλά και απόσυρση. Δηλωτικό ζωής, μοίρας, τέχνης. Δηλαδή, αισιοδοξία, συνέχεια ζωής, θάνατος, έκφραση απείρου, έκφραση σύμπαντος.


Η τέχνη, περνώντας μέσα από τη σιωπή, γίνεται πιο εκφραστική. Ο θάνατος χάρη στη σιωπή είναι λιγότερο τρομακτικός. Οι λέξεις μέσα από τη σιωπή καταλήγουν στην ποίηση. Η σιωπή κουβαλάει μέσα της την εμμονή της αιωνιότητας και το άφθαρτο του πνεύματος. Ο πόνος, η οδύνη, ο βασανισμός μέσα απ’ τη σιωπή κρύβουν τη μέγιστη διαμαρτυρία στο απόγειό της.


Η σιωπή είναι καλός αγωγός. Μεταδίδει στον άνθρωπο τα κρυμμένα υπονοούμενα που βρίσκονται κάτω από τα ανεξήγητα πράγματα. Η σιωπή μας επιτρέπει να συλλάβουμε το νόημα της ζωής μέσα στα πράγματα που μας περιβάλλουν.

Η ώριμη ερωτική αγάπη




Η παιδαριώδης αγάπη ακολουθεί την αρχή: «Αγαπώ επειδή με αγαπούν». Η ώριμη αγάπη ακολουθεί την αρχή «με αγαπούν επειδή αγαπώ». Η ανώριμη αγάπη λέει: «Σ’ αγαπώ επειδή σε χρειάζομαι». Η ώριμη αγάπη λέει: «Σε χρειάζομαι επειδή σ’ αγαπώ». 

Αν ένα πρόσωπο αγαπά μονάχα ένα άλλο πρόσωπο και αδιαφορεί για τους άλλους συνανθρώπους του, η αγάπη του δεν είναι αγάπη, αλλά μεγενθυμένος εγωισμός. Αν αγαπώ πραγματικά έναν άνθρωπο, τότε αγαπώ όλους τους ανθρώπους, αγαπώ όλον τον κόσμο, αγαπώ τη ζωή. Αυτή είναι η αδελφική αγάπη και βρίσκεται στη βάση κάθε άλλης αγάπης.

Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να διεγερθεί από την αγωνία της μοναξιάς. Καμιά φορά από ματαιοδοξία. Η πηγή της μπορεί να είναι η επιθυμία για κατάκτηση, για εκδίκηση ή για καταστροφή. Η αγάπη είναι μόνο ένα από τα δυνατά συναισθήματα που μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλική επιθυμία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα