Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Μυστηριώδες νησί στον Ινδικό Ωκεανό κρύβει ένα θανάσιμο κίνδυνο

SENTINEL ISLAND

Ένα μυστήριο νησί στον Ινδικό Ωκεανό μοιάζει με το ιδανικό μέρος για να καταλήξεις εκεί ναυαγός με το ταίρι σου. Αν πλησιάσεις όμως κοντά, το σίγουρο είναι πως θα το μετανιώσεις, καθώς οι ιθαγενείς της νήσου Sentinel δεν είναι φιλόξενοι. Για να είμαστε ακριβείς, θα επιτεθούν σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να εισέλθει στην περιοχή τους.
Η φυλή έχει απορρίψει τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το 2006 σκότωσε δύο ψαράδες που ψάρευαν στα ύδατά τους. Ακόμα, δεν διστάζουν να πετούν πέτρες και ρίχνουν τα βέλη τους στα αεροπλάνα και ελικόπτερα που περνάνε πάνω από το νησί, καθιστώντας αδύνατη τη λήψη φωτογραφιών καλής ποιότητας.

Social media: οδηγός μεγεθών εικόνων

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το σωστό μέγεθος εικόνας του προφίλ στοFacebook; Πόσες φορές κάνατε resize την cover photo στο Twitter; Καλώς ή κακώς, ταsocial media αλλάζουν συνέχεια σε τεχνικά χαρακτηριστικά και μεταξύ αυτών, αλλάζουν και οι διαστάσεις των εικόνων που χρησιμοποιούμε για το προφίλ και τον τοίχο μας. Δείτε στη συνέχεια ποια είναι τα σωστά μεγέθη εικόνων που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και κερδίστε χρόνο την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αλλάξετε κάποια από τις δυο εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα.
Twitter social media

Πέντε χρόνια στο ΔΝΤ

Η ανακοίνωση έγινε από το Καστελόριζο, στις 23 Απριλίου 2010, από τον Γιώργο Παπανδρέου. Έκτοτε, κάθε μέρα που περνούσε, η οικονομία έχανε κατά μέσο όρο 22,8 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της, αλλά και 613 θέσεις εργασίας κάθε 24ωρο.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΑΕΠ μειώθηκε από τα 226,2 δισ. ευρώ το 2010, στα 179,081 δισ. ευρώ το 2014.

Αναλυτικά, η ύφεση τα χρόνια του μνημονίου εξελίχθηκε ως εξής: το 2010 ανήλθε στο 5,4%, το 2011 στο 8,9%, το 2012 στο 6,6%, το 2013 στο 3,9% και το 2014 καταγράφηκε ισχνή ανάπτυξη 0,8%. 

Οι άνεργοι από 604,6 χιλιάδες τον Απρίλιο 2010, αυξήθηκαν μέσα στην πενταετία αναφοράς έως και στο 1,34 εκατ., δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν.

Χρηματάκια που μπαίνουνε


Στιγμές φρίκης έζησε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας στα χέρια του αδίστακτου κομμουνιστικού καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χθες το πρωί συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου έξω από τη βίλα του ενώ άναβε το πούρο του με ένα μάτσο 500άρικα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι στη Λίστα Λαγκάρντ και συνελήφθη για φοροδιαφυγή ύψους 2 εκατομμυρίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Λογικά δεν έκοβε αποδείξεις για τις ζαμπονοτυρόπιτες που πουλάει ο πατέρας του.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Λεωνίδας Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη αλλά εκείνος τους έγραψε στα παπάρια του, αφού στην Ελλάδα ζούμε, μαλάκας είναι να πληρώσει;

Πληροφορίες μέσα από τη ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας βασανιζόταν επί 3 ολόκληρες ώρες με μπουγελόφατσες, προκειμένου να ομολογήσει τα καπιταλιστικά εγκλήματά του, αλλά τελικά έβγαλε από το πορτοφόλι του 1 εκατομμύριο σε χαρτονομίσματα και 800 χιλιάδες σε ψιλά που είχε εύκαιρα και αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα αναγκάστηκε να γράψει 100 φορές τη φράση "Δε θα ξαναξεπλύνω μαύρο χρήμα".

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Καλμπούκο στη Χιλή [Βίντεο]



Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία σαράντα χρόνια που «ξυπνά» το συγκεκριμένο ηφαίστειο, το οποίο ονομάζεται Καλμπούκο και βρίσκεται στη νότια Χιλή. Πυκνός καπνός και στάχτη έφτασε χιλιόμετρα μακριά σύμφωνα με τα όσα έδειξε η τηλεόραση της χώρας.

Η Όγδοη Αρχή του Σύμπαντος ανοίγει τις Πύλες της.


Από τα τέλη της δεκαετίας 40 και αρχές της δεκαετίας 50 περάσαμε από την εποχή του ΙΧΘΥ στην εποχή του Υδροχόου. Από εκεί και μέχρι τώρα, έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες των Νόων των ανθρώπων για αφύπνιση.

Η αφύπνιση αυτή, σαν στόχο είχε να φέρουμε σε ισορροπία τον δρόμο των 7 για να περάσουμε στον δρόμο του 8.
Οι 7 φάσεις της Πνευματικής Ανέλιξης από την εποχή του Μέγα Μύστη Ιησού, έφτασαν στην ολοκλήρωσή τους. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού, οφείλαμε να έχουμε αφυπνιστεί σε όλα τα επίπεδα.
Όπως γνωρίζουμε τα σώματά μας απαρτίζονται από 7 τσάκρας και από 7 σώματα. Αυτά τα 7 τσάκρας οφείλαμε μέσα από την αναζήτηση της Πνευματικής μας κατάρτισης, να ανοίξουν και να δημιουργήσουν την γέφυρα ενότητας με την Τρισδιάστατή μας Υπόσταση. Που δεν είναι άλλη από την Αγία Τριάδα= Σώμα – Νους – Ψυχή. Όπου μέσα από αυτή την γέφυρα πια, θα ερχόταν η διάνοιξη των 7 σωμάτων μας, αφού θα λειτουργούσαν σύμφωνα με τους 7 νόμους του Σύμπαντος. Γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι ένα ζωντανό κύτταρο του Λόγου του Συμπαντικού Νου στη γη. Κάθε άνθρωπος μεταφέρει στοιχεία επάνω στον Συμπαντικό Νου, όπου μέσα από αυτά τα στοιχεία μεταφοράς, φαίνεται η εξέλιξη και η πνευματική μας αφύπνιση. 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

kılıçdaroğlu-papandreu-mainΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ξέρετε ποιος είναι αυτός που «εμπνέει» και καθοδηγεί τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης στον προεκλογικό αγώνα εν όψει των προσεχών κρίσιμων τουρκικών εκλογών στις 7 Ιουνίου ;
Δεν είναι άλλος από τον… περίφημο και μη εξαιρετέο. πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ Γεώργιο Παπανδρέου, γνωστό και ως ΓΑΠ, γνωστός και σαν ο «σωτήρας» της Ελλάδας μέσω… μνημονίων και μέσω του ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας μας.

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων, ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η Unesco έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.pagkosmia-imera-bibliou
Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων», μία τοπική παραλλαγή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Για την αξιοπρέπεια που μιλάς

Για την αξιοπρέπεια που μιλάς, του Αλέξανδρου Μπέμπη


Άνοιξη.

Ζωντανεύει η φύση. (Φέτος άργησε γιατί μπερδεύτηκε ο Χειμώνας).

''Ζωντανεύουν'' και τετράποδοι φίλοι μας. Και μερικοί έρποντες.

Χελώνες, σκαντζόχοιροι, λαφιάτες.

Πιστοί στο ραντεβού τους, όπως κάθε χρόνο, για να (ξανα)χαρούν τη ζωή όπως κάνουν όλο το χρόνο σκυλάκια, γατάκια, αλεπουδάκια.

Συνεπής και ένας θρασύς απρόσκλητος κύριος με ασυνήθιστο ονοματεπώνυμο.

Μόλωχ της ασφάλτου.

Όλοι τον ξέρουν, κανείς δεν τον έχει δει.

Βλέπουμε μόνο τα έργα του.

Από όπου περνάει αφήνει πίσω του ξεκοιλιασμένα ζώα στην άσφαλτο. Ξεκοιλιασμένα ζώα στην άσφαλτο.

" Η ιστορία με την αλατένια κούκλα "




Μιά μέρα ρώτησε τον Νασρεντίν ένας μαθητής του :

"Πές μου δάσκαλε , πως θα μπορούσες να περιγράψεις τη δουλειά ενός αναζητητή της αλήθειας ?".

Ο Νασρεντίν κοίταξε για λίγο σιωπηλός τον μαθητή του, ύστερα χαμογέλασε πονηρά και του είπε :

"Σαν την ιστορία της κούκλας απο αλάτι."

"Δηλαδή ?" ρώτησε ο μαθητής απογοητευμένος νομίζοντας ότι ο δάσκαλος τον κοροιδεύει .

"Άκου την ιστορία λοιπόν " είπε ο Νασρεντίν.

"Όχι όμως με τα αυτιά σου αλλά με την καρδιά σου " συμπλήρωσε.

Θα θελα Δάσκαλε, να μάθω τα μυστικά της της ζωής και του σύμπαντος.. !




      -  Θα 'θελα Δάσκαλε, να μάθω  τα μυστικά της  ζωής και του σύμπαντος!

Η  πραγματική γνώση παιδί μου, δεν μεταδίδεται. Μπορώ μόνο να σου δείξω τον δρόμο, οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου,  θα πρέπει να είναι δική σου 'κατάκτηση'.   Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να περιχαρακώνεται από κάθε είδους δόγματα και φανατισμούς. Μην πιστεύεις αυτούς που λένε πως κατέχουν την αλήθεια, αλλά αυτούς που την αναζητούν. Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, παρόλα αυτά,  όλοι υποστηρίζουν πως την κατέχουν, κατηγορώντας τους άλλους ως πλανεμένους…

Η δική μου οπτική αφορά την δική μου ατραπό, τον δικό  δρόμο όπως εγώ τον επέλεξα, σύμφωνα με αυτά που μου δίδαξαν, φιλτραρισμένη μέσα από τα δικά μου φίλτρα. Με αυτόν τον τρόπο όμως,  θα μάθεις θεωρίες και γνώσεις άλλων, δεν θα είσαι ο εαυτός σου. Την δική σου αλήθεια δεν μπορεί κανένας να σου τη μάθει! Μπορείς μόνο να τη βιώσεις. Και το δικό σου βίωμα, θα έχει άλλες αποχρώσεις, ξεχωριστές και μοναδικές!

Ο πλανήτης γη, οι αρχαίοι, οι εξωγήινοι, τα φούμαρα και οι μεταξωτές κορδέλες.....




Αφορμής δοθείσης από  συζήτηση που είχα πρόσφατα με φίλους μεταξύ τύρου και αχλαδιού…..(οι σύνδεσμοι εντός του κειμένου παραμέμπουν σε σχετικά άρθρα).


-        -  Για πες μας λοιπόν εσύ που ασχολείσαι με   ‘γκουρουδίστικα’ ,  εξωγήινοι υπάρχουν;


Η απάντηση είναι πολύ απλή. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις  για να απαντηθεί η ερώτηση.  Είναι εξαιρετικά ανθρωποκεντρικό και εγωιστικό, να πιστεύουμε πως το  δίχως όριο σύμπαν μας  το οποίο δημιουργήθηκε σύμφωνα με την επιστήμη πριν  από 15 δισ. εκ. χρόνια στο ποτέ και το πουθενά καθώς δεν υπήρχε τότε ούτε χώρος ούτε χρόνος όπως μπορούμε να τα αντιληφθούμε (!),  ώστε  να κατοικήσει εδώ και λίγες χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη,  ηλικίας  5 δισ. εκ. ετών… 


Ζωή υπάρχει παντού, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, πως  υπάρχει σε άλλες μορφές από αυτές που εμείς  γνωρίζουμε ή μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας.  Αυτό δεν αναιρεί την  ύπαρξη νοημόνων μορφών αναλόγων της δικής μας υλικής υπόστασης… 


Μία από τις επιστημονικές θεωρίες υπάρξεως της ζωής στην Γη από εξωγήινη ζωή εξάλλου, είναι η θεωρίας της πανσπερμίας,  σύμφωνα με την οποία η ζωή στον πλανήτη μας προέρχεται από μικροοργανισμούς που έφτασαν από το Διάστημα και εξελίχθηκαν. Η θεωρία αυτή βασίζεται στην αρχή , ότι η ζωή υπάρχει παντού στο Διάστημα και μεταφέρεται μέσω του χώρου και του χρόνου από το ένα σημείο του αχανούς Διαστήματος στο άλλο. Οι μηχανισμοί της πανσπερμίας βασίζονται στη μεταφορά της βιολογικής ύλης είτε μέσω της γαλαξιακής σκόνης, η οποία μπορεί να ταξιδέψει στο χώρο λόγω της πίεσης της ακτινοβολίας των γειτονικών άστρων, ή μέσω του γαλαξιακού ταξιδιού αστεροειδών ή κομητών, οι οποίοι φέρουν μικροοργανισμούς ικανούς να επιβιώσουν στις ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, πίεσης και ακτινοβολίας που επικρατούν στο αχανές Συμπάν. Ο πρώτος που διατύπωσε την  θεωρία της πανσπερμίας ήταν ένας Έλληνας, ο Αναξαγόρας (500-428 π.Χ.).


-         - Εγώ πιστεύω πως μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι. Και είναι πολύ πιθανό να είμαστε απόγονοι εξωγήινων ή   να είμαστε αποτέλεσμα γενετικών πειραμάτων εξωγήινων πολιτισμών. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός,  πως υπάρχουν πολλά ανεξήγητα μυστήρια και υψηλές  τεχνολογικές γνώσεις , τα οποία δεν εξηγούνται με το επίπεδο της τεχνολογίας που κατείχαν οι αρχαίοι πολιτισμοί.  Οι τεχνολογία για παράδειγμα κατασκευής των Πυραμίδων,  αρχαίες απεικονίσεις ανθρώπων  με σκάφανδρα, μεγαλιθικές κατασκευές,  πολύπλοκες ιατρικές επεμβάσεις, κ.λπ.

Ο θυμός είναι ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα στον εγκέφαλό σας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο θυμός

Ο θυμός είναι ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα στον εγκέφαλό σας.

 Εάν θυμώσω, καίω είκοσι "ασφάλειες" στον εγκέφαλό μου, και είμαι άρρωστος για σχεδόν δέκα ημέρες. Η θλίψη είναι μια συναισθηματική έκφραση του θυμού. 

Και η φυσική αίσθηση του θυμού είναι τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι καρδιακές προσβολές, η παράλυση και η σκλήρυνση των αρτηριών. 

Η ανθρωπότητα διέρχεται μια περίοδο έντονου εξαγνισμού


Αυτή τη στιγμή, λόγω της μετατόπισης του Κοσμικού Μαγνήτη και λόγω της νέας κατεύθυνσης που δόθηκε στην ανθρωπότητα από την Ιεραρχία, η ανθρωπότητα διέρχεται μια περίοδο έντονου εξαγνισμού. Για πρώτη φορά, η ανθρώπινη συνείδηση γνωρίζει πώς η ανθρωπότητα πιάνεται στα νύχια της ρύπανσης, της ακτινοβολίας, των εντομοκτόνων και άλλων δηλητηριωδών χημικών ουσιών, καθώς και στην απειλή του πολέμου, την πείνα, την πληθυσμιακή έκρηξη, τις διάφορες τρομερές ασθένειες, το μίσος και τις πιέσεις του ολοκληρωτισμού.
Αυτή η συνειδητοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας επείγουσας ανάγκης για αγώνα προς την κάθαρση. Η ανθρωπότητα αισθάνεται κατ 'ουσίαν, ότι το κάρμα του πλανήτη είναι βαρύ. Ξέρει ότι ο νόμος της αγάπης και της ενότητας παραβιάζεται παντού. Αισθάνεται τον κίνδυνο της καρμικής ανταπόδοσης και προσπαθεί να προσεγγίσει την πορεία του εξαγνισμού.

Όμορφες εικόνες

Αποτέλεσμα εικόνας για Όμορφες εικόνες

Μια φορά επισκέφτηκα μια οικογένεια και καθόμασταν κάτω από τα δέντρα στον κήπο τους, όταν η κόρη τους, ηλικίας δεκαεφτά χρονών, ήρθε και κάθισε δίπλα μου και ήθελε να μου κάνει μια ερώτηση.


"Ποια είναι η ερώτησή σου;» είπα.


«Έχω ένα πρόβλημα. Το στομάχι μου δεν χωνεύει καλά. "


"Το εξέτασε ο γιατρός;"


"Ναι, αλλά δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα."


Αφού μίλησα μαζί της για μισή ώρα, της είπα, "Μπορώ να δω το υπνοδωμάτιό σου;"


«Γιατί;» ρώτησε με έκπληξη.

Η ζωή μετά το θάνατο κατά τον Έντγκαρ Κέυση



Edgar Cayce

Αυτό το άρθρο είναι απάντηση στην ερώτηση μια φίλης που έχασε τον αδελφό της. Θέλει να μάθει τι να γίνεται άραγε η ψυχή του μετά το θάνατο, και ειδικά με ρώτησε αν ο Έντγκαρ Κέυση είχε αναφέρει ποτέ στις υπαγορεύσεις του κάτι σχετικά με τη ζωή πέρα από αυτήν εδώ τη ζωή στην ύλη. 

Και η απάντηση είναι ΝΑΙ, ο Κέυση, που έχει την προσωνυμία «ο κοιμώμενος προφήτης», έχει πει πολλά και με πολλές λεπτομέρειες για τη συνέχιση της ζωής μετά τον σωματικό θάνατο. Ο Κέυση ξάπλωνε σ’ ένα καναπέ ή ένα κρεβάτι· μόλις ένιωθε χαλαρωμένος, κάποιος βοηθός τού έδινε ορισμένες υποβολές και έπεφτε σε βαθύ ύπνο. Μετά, ο βοηθός διάβαζε ένα προετοιμασμένο κείμενο με το οποίο ζητούσε πνευματική καθοδήγηση πριν θέσει τις ερωτήσεις τις οποίες ήθελαν να απαντηθούν. Στη συνέχεια ο Κέυση έδινε απαντήσεις ενώ βρισκόταν σε βαθύ ύπνο και η φωνή του ήταν λίγο διαφορετική από τη φυσιολογική του. Θα αναφέρω μερικές υπαγορεύσεις του από τις πάμπολλες που έχουν καταγραφεί. 

ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ & ΤΩΡΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ




Είμαστε σαν τα ποτάμια. Λαμπεροί στην επιφάνεια σφύζουμε από ζωή αλλά βαθιά μέσα μας κυλούν πανίσχυρα, αόρατα ρεύματα ψυχικών αναμνήσεων και επιθυμιών. Είναι οι συναθροισμένες μνήμες όλων των γήινων ενσαρκώσεων που φέρει η ψυχή μας. Αυτές μας κάνουν να αγαπάμε ένα άτομο και να απεχθανόμαστε κάποιο άλλο. Να νιώθουμε υπέροχα συναισθήματα και δονήσεις με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο σε μια φάση της ζωής μας και σε κάποια άλλη φάση να νιώθουμε απαίσια και άβολα με το ίδιο εκείνο πρόσωπο. Τα πρότυπα και οι συνήθειες έχουν πάρει σχήμα και μορφή μέσα στην εσώτερη συνειδητότητά μας και αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα φερθούμε στους ανθρώπους γύρω μας.

Κάθε άτομο που βρίσκεται στον περίγυρο της παρούσας ζωής μας, βρισκόταν παρόμοια στον περίγυρο περασμένων ζωών μας. Οι γονείς, τ’ αδέλφια, οι σύντροφοι, τα παιδιά, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, τα αφεντικά, ακόμα και οι εχθροί μας άρχισαν να μοιράζονται τη ζωή μαζί μας πολύ πιο πριν από την παρούσα ζωή μας.
Τα αποτελέσματα εκείνων των περασμένων εμπειριών αντανακλώνται στις συνθήκες των σημερινών μας σχέσεων. Είναι επόμενο, οι δικές τους μνήμες των κοινών μας περασμένων εμπειριών να επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους προς εμάς, σήμερα.

Πέρασμα




Παρέμεινε για ένα απροσδιόριστο διάστημα σ’ αυτή την κατάσταση αναταραχής, αποπροσανατολισμού, μαυρίλας και τυφλότητας. Παρακολούθησε προσεχτικά και με υπομονή την επανάληψη των απεγνωσμένων  υπαρξιακών ερωτημάτων του που ζητούσαν μια εύκολη απάντηση. Ανέχτηκε αυτό το συγκεχυμένο, βουβό υπόστρωμα δυσαρέσκειας μέσα του που δε σταματούσε ούτε στιγμή να τον ταλαιπωρεί, ακόμη κι όταν τα πράγματα πηγαίνανε σύμφωνα με τις προσδοκίες του, χωρίς να προσπαθήσει ποτέ να το συγκαλύψει και χωρίς να επιχειρήσει να ξεφύγει από αυτό με τεχνητά μέσα (ψυχοφάρμακα ή ξέφρενη διασκέδαση). Παρόλη την κατά καιρούς εξωτερική επιτυχία, η αίσθηση του ανευχαρίστητου όλο και δυνάμωνε στο βάθος του κι απαιτούσε την αμέριστη προσοχή του. 



Πίσω απ’ αυτή την αίσθηση, μια βαθιά, ακόρεστη πείνα, ένα αόριστο αίτημα εκλιπαρούσε για ικανοποίηση. Ένα παράλογο, αρχέγονο, τρομαχτικό αίτημα για κάτι το απόλυτο, το άπιαστο, το τέλειο, για κάτι που στερείται ανθρωπίνων διαστάσεων, για κάτι που δε γνωρίζει τίποτα από σχετικότητα και ανθρώπινους περιορισμούς. Μια φωτιά που αναλίσκει τα πάντα γύρω της, ένας απαιτητικός γνώμονας σύγκρισης που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τις ψευδαισθησιακές χαρές αυτής της ζωής. 

Η παλίρροια της ζωής




Ευτυχία την ονομάζει ο άνθρωπος και την ψάχνει απεγνωσμένα σε ολόκληρη τη ζωή του. Είναι όμως η αληθινή ευτυχία αυτό που αναζητάει ή ένα κατασκεύασμα του μυαλού του; Μήπως είναι ευτυχία υπό όρους; Μια ψευδαισθητική κατάσταση του επιφανειακού, του επιπόλαιου νου του και μόλις τα πράγματα πάνε αντίθετα με την επιθυμία του, μόλις αντιμετωπίσει την παραμικρή αντιξοότητα, αμέσως γυρίζει στον αντίθετο πόλο της, αυτό που ο άνθρωπος ονομάζει δυστυχία;


Όταν τώρα πιστέψει πως βρήκε την ευτυχία, προσπαθεί ο καημένος, με νύχια και με δόντια, με δρακόντεια μέτρα να την περιφρουρήσει. Χτίζει πανύψηλα τείχη γύρω της, την περιφράσσει για να την προστατεύσει απ’ τους επίδοξους ληστές της ή τους αντίξοους ανέμους που μπορούν χωρίς μεγάλη δυσκολία να ξεριζώσουν τα χάρτινα θεμέλιά της. Κι έτσι, πάντα κάτω απ’ τη δήθεν ευτυχία του θα υποβόσκει ο φόβος και η αγωνία μήπως οι όροι που την συντηρούν αιφνίδια αλλάξουν και η ευτυχία σκορπίσει στον άνεμο, αφήνοντας στη θέση της τον αντίθετο πόλο της, τη δυστυχία. Όταν όμως ζεις συνέχεια με τη φοβία της στέρησης της ευτυχίας, πως μπορείς να είσαι στ’ αλήθεια ευτυχισμένος;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα