Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ένα Παιδί Που Το Είπαν Αμαντέους

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές: Αν ο Μότσαρτ γεννιόταν στην εποχή μας, τι μουσική θα έγραφε; Ορχηστρική; Μουσική για τον κινηματογράφο; Τζαζ; Ή μήπως θα ήταν κάποιος καταραμένος ροκ-σταρ, σαν τον Τζίμι Χέντριξ;
Η ερώτηση είναι άστοχη, το γνωρίζω. Ο Μότσαρτ, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος, είναι το προϊόν συμπτώσεων, κοινωνικών συνθηκών και επιλογών, σε διαρκή αλληλεπίδραση με το χαοτικό σύστημα του εγκεφάλου.
Κάθε άνθρωπος γεννιέται μόνο μια φορά. Δεν είναι δυνατόν να κλωνοποιήσεις το Χάος.
~~
Το βέβαιο είναι ότι ο Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart δεν ήταν φυσιολογικός. Ο Σταντάλ, στη μονογραφία του για τον Αμαντέους, γράφει ότι ήταν «σαν καθυστερημένος». Από παιδί, όταν δεν έπαιζε μουσική, έκανε διαρκώς καταναγκαστικές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τα χέρια, τα πόδια και το σώμα του. «Δεν μπορούσε να σταθεί ούτε μια στιγμή εντελώς ακίνητος».

Αυτά τα τρία συστατικά μπορούν να αναζωογονήσουν τα οστά σας για 20 χρόνια

Μάθετε ποια είναι τα τρία συστατικά μπορούν να αναζωογονηθούν τα οστά σας για 20 χρόνια
Αυτή η θεραπεία που μπορεί να ανανεώσει τα οστά για 20 χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, και τώρα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας με τη βοήθεια τριών απλών συστατικών.
Έτσι, εάν αισθάνεστε βάρος στα πόδια, πόνο στις αρθρώσεις, πόνο στην πλάτη και αισθάνεστε τις επιπτώσεις κάποιου παλιού τραυματισμού, δεν χρειάζεστε ακριβά τζελ και αλοιφές. 
Απλά προμηθευτείτε αυτά τα τρία συστατικά και κάντε αυτή την εύκολη συνταγή.

Δ. Νανόπουλος: Το Σύμπαν μας έχει ακόμα 4 δις χρόνια ζωής

«Τα προβλήματα της Παιδείας μας δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές»
Δ. Νανόπουλος: Το Σύμπαν μας έχει ακόμα 4 δις χρόνια ζωής

Την Παρασκευή 17 Απριλίου ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τα πανεπιστήμια, τη Φυσική, τις επιστήμες και τη θεωρία του σύμπαντος. 
Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τα ελληνικά Πανεπιστήμια
«Είναι αλήθεια ότι είχαμε ακούσει ότι θα γίνουν αυτά τα πράγματα, από την αρχή, όταν βγήκε η καινούρια κυβέρνηση, τώρα πρέπει να τα διαβάσουμε και σε λεπτομέρεια, αλλά από αυτά που άκουσα κι εγώ από τον Τύπο και από τις δηλώσεις αυτές, μου φαίνεται σαν να πηγαίνουμε λίγο πίσω. Τα προβλήματα της παιδείας μας, νομίζω, δεν είναι ούτε οι αιώνιοι φοιτητές που δεν ξέρω αυτό το θέμα καλά, αλλά έχω καταλάβει ότι είναι άνθρωποι που μένουν πάρα πολλά χρόνια. Φαντάζομαι ότι μερικές περιπτώσεις είναι δικαιολογημένες, οι άνθρωποι δουλεύουν. Αλλά από ένα σημείο και μετά παύεις να έχεις σχέση με το αντικείμενο.
Η κατάργηση του διοικητικού συμβουλίου είναι λίγο σοβαρό. Γιατί αυτοί οι νόμοι είχαν ξεκινήσει και από την κυβέρνηση Καραμανλή που έφτασε να γίνει ο νόμος Διαμαντοπούλου. Αυτό είχε μαζέψει αρκετά καλά στοιχεία και ψηφίστηκε με 255 ψήφους. Υπήρχε πολύ μεγάλη πλειοψηφία γι’ αυτό το νομοσχέδιο και για τα διάφορα άλλα, ας πούμε το ζήτημα του ασύλου. Βεβαίως να υπάρχει άσυλο, αλλά όχι με το άσυλο αυτό την ασυλία, αυτό το πράγμα θέλει μεγάλη προσοχή. Την αξιολόγηση τη θεωρώ εξίσου σημαντικό θέμα. Βέβαια γίνεται αξιολόγηση στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

40 χρόνια από την απαγόρευση της Εμμανουέλας στην Ελλάδα. Η δική μας παραγωγή και το 'Άξιος, Άξιος'



Η Σίλβια Κριστέλ ήταν η πρώτη "Εμμανουέλα". Και σίγουρα ήταν άξια. Η ιστορία της ταινίας που λογοκρίθηκε στη χώρα μας λίγο μετά το τέλος της Χούντας. Ένα φιλμ που σκανδάλισε το κοινό και άνοιξε τον δρόμο της αλλαγής των κινηματογραφικών, και όχι μόνο, ηθών (Pics+Vids)
17 Απριλίου του 1975. Βρισκόμαστε στο πρώτο έτος της μεταπολίτευσης, εννιά μόλις μήνες μετά το τέλος της επταετίας της Χούντας. Η Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή κάνει τα δειλά της βήματα χωρίς όμως να έχουν ακόμη αλλάξει τα ήθη και οι νοοτροπίες στα εν Ελλάδι δρώμενα.
Λίγες μέρες πριν την μεγαλειώδη πορεία της 21ης Απριλίου και την τότε εισβολή των διαδηλωτών στην Αμερικανική πρεσβεία, λαμβάνει χώρα ένα περιστατικό που μπορεί να μην έχει τύχει της προβολής που του αξίζει, είναι όμως ενδεικτικό της περιόδου που πλέον ζει και αναπνέει μέσα στην προσδοκία, αλλά και τις ταραχές. Μιλάμε φυσικά για τη λογοκρισία μιας ταινίας - ορόσημο, της Εμμανουέλας της πρώτης.
Ας κάνουμε εδώ μια σύντομη παρένθεση για να σταθούμε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Τι είναι η αιμορροφιλία; Τι προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται; Αναγνώριση και πρώτες βοήθειες αιμορραγικού επεισοδίου


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
Η αιμορροφιλία είναι μία κληρονομική διαταραχή της πήξης του αίματος. Προσβάλλει περισσότερο τους άνδρες και εμφανίζεται κατά τη γέννηση. Η συχνότητα εμφάνισης της εκτιμάται ότι είναι 30 με 40 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο κατοίκους. 
Οι άνθρωποι που πάσχουν από αιμορροφιλία δεν έχουν επαρκή αντιαιμορροφιλικό παράγοντα, μία πρωτεΐνη πήξεως από αυτές που κανονικά αποτελούν μέρος μιας αλληλουχίας πρωτεϊνών στο αίμα και που στο σύνολο τους ελέγχουν την αιμορραγία. Η σοβαρότητα της αιμορροφιλίας κάποιου ατόμου εξαρτάται από το ποσοστό του αντιαιμορροφιλικού παράγοντα που λείπει.

Τι σημαίνει η λέξη "Samsung";

Σε 10

Η πολυεθνική εταιρία από τη Νότιο Κορέα, ιδρύθηκε το 1938 από τον Lee Byung-chul και κατασκεύαζε αποκλειστικά Noodles (νουντλς). 

Τις επόμενες τρεις δεκαετίες, η εταιρία επεκτάθηκε στον τομέα της παρασκευής έτοιμου φαγητού, εμπόριο πρώτων υλών, ασφαλιστικές υπηρεσίες, μεταποίηση, υπηρεσίες ασφαλείας.

 Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η εταιρία μπήκε στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών. 

Το όνομα Samsung, προέρχεται από την κορεάτικη διάλεκτο Hanja 

Μαγικό φρούτο που επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης!



Οι χουρμάδες περιέχουν φυσικά σάκχαρα τα οποία είναι υπό τη μορφή γλυκόζης και φρουκτόζης.

 Αποξηραμένοι χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό, στο οποίο προηγουμένως  ήταν όλη τη νύχτα, είναι μια καλή λύση για την ενίσχυση της καρδιάς και των λειτουργιών της. 

Οι χουρμάδες είναι πολύ αποτελεσματική φυσική θεραπεία κατά της γήρανσης, αλλά επίσης είναι και μια φυσική θεραπεία για τον πονοκέφαλο. 

Αυτό το φρούτο καταπραΰνει τα νεύρα και έχει αποδειχθεί ότι αυτό το γλυκό φρούτο, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου που περιέχει, μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια στον καρκίνο. 

200 ετών φάρμακο για την θεραπεία των πόνων του αυτιού!

200-year-old-θεραπεία-για-θεραπεία-πόνο στο αυτί
Ο πόνος στο αυτί είναι παρόν τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο γιατρό. Η ωταλγία(πόνος στο αυτί) μπορεί να εκδηλωθεί στο ένα αυτί ή και στα δύο. Μπορεί να είναι διαφορετικού χαρακτήρα (οξύς, ήπιος, καυστικός πόνος) και με διαφορετική ένταση (από ήπιο έως αφόρητο πόνο).

Οι πιο κοινές αιτίες της ωταλγίας είναι:

Αυτή η πούδρα προκαλεί καρκίνο σε 10.000 γυναίκες!

Αυτό-σκόνης είναι που προκαλούν καρκίνο του-σε-10000-γυναικών

Η μωρουδιακή σκόνη είναι κάτι κοινό σε όλα τα νοικοκυριά, ακόμη και όταν δεν υπάρχει μωρό. Οι περισσότερες γυναίκες ορκίζονται για την σκόνη με βάση το ταλκ, υποστηρίζοντας ότι κάνει το δέρμα απαλό και νεανικό.

Εάν ανήκετε κι εσείς στις νοικοκυρές αυτές, θα πρέπει να σταματήσετε.

Η μωρουδιακή σκόνη, όπως το προϊόν που πωλείται από την Johnson & Johnson, αυξάνει τον κίνδυνο των γυναικών να διαγνωστούν με καρκίνο των ωοθηκών κατά 33%.

Ο Δρ Ντάνιελ Cramer, επιδημιολόγος, πιστεύει ότι τουλάχιστον 10.000 γυναίκες  αναπτύσσουν καρκίνο των ωοθηκών ως άμεσο αποτέλεσμα της χρήσης ταλκ σε καθημερινή βάση.

Τα συγκλονιστικά γεγονότα

Ήδη από το 1982, οι μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ταλκ και του καρκίνου των ωοθηκών σε γυναίκες. Ευρήματα έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν την πούδρα με βάση το ταλκ είναι 300 φορές πιο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τους New York Times και ανάγκασαν την μεγάλη εταιρία Johnson & Johnson να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το προϊόν της.

Το μυστηριο του αριθμου 33

Φωτογραφία του Panagiotis Darivas.

Εξεταζοντας το DNA απο τις μουμιες των πρωτων φαραω, οι επιστημονες ειδαν οτι ειχαν μηδέν ομάδα αίματος, και τα ατομα αυτα προέρχονται μόνο από την αρχαία υπερβορέα. Φορείς με τετοια ομαδα αίματος , είναι οι Άριοι με μπλε ή γκρι μάτια και ξανθά μαλλιά.Αυτοι ηταν λοιπον οι προγονοι των ελληνων .Αυτοι ηταν οι θεοι που λατρεψαν οι ινδιανοι και αλλοι λαοι της γης . Αυτοι ηταν οι φαραω Το λεει και ο Ηροδοτος οτι ολοι οι φαραω εκτος λιγων εξερεσεων ηταν ελληνες (αυτο το ειπε οταν ο ιερεας του εδειξε τα αγαλματα των φαραω) 

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ 55,8% ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ

ΦοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το καταπληκτικό συμπέρασμα ότι μόνο το 55,8% των κατοίκων της σημερινής Τουρκίας επιθυμεί στο νέο τουρκικό σύνταγμα να αναγνωρίζει μόνο η τουρκική ταυτότητα στους πολίτες της χώρας, εξάγει μια εκτεταμένη έρευνα σε όλη την τουρκική επικράτεια.
Το ποσοστό αυτό βγαίνει από την έρευνα που έκανε το «Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών της Τουρκίας», TESEV, για να εκφραστούν οι απόψεις των κατοίκων της χώρας σχετικά με τις διεργασίες για την σύνταξη του νέου τουρκικού συντάγματος. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, που έχει γίνει σε 29 επαρχίες της Τουρκίας με επιλεγμένο δείγμα από 2.699 άτομα, στην πρώτη ερώτηση που ήταν ποια θα πρέπει να αναγνωρίζετε σαν η εθνική ταυτότητα στο νέο τουρκικό σύνταγμα, μόνο το 55,8% των ερωτηθέντων απάντησε πως η ταυτότητα αυτή θα πρέπει να είναι η τουρκική ταυτότητα.

Το ανικανοποίητο

www.nathagusmao.com/
www.nathagusmao.com/


Το να μην ικανοποιούμαστε εύκολα από ότι έχουμε κατακτήσει μπορεί να είναι και καλό. Γιατί μας κάνει να προχωράμε μπροστά. Να παλεύουμε για ακόμα περισσότερα στην ζωή μας. Να μην επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας.

Όμως, άλλο πράγμα το να αγωνιζόμαστε για αυτά που θέλουμε και άλλο πράγμα να μην εκτιμούμε αυτά που ήδη έχουμε. Γιατί για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε, από κάπου ξεκινήσαμε. Αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, κάποτε ήταν ζητούμενα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όλα είναι δρόμος, που όμως απαιτεί προσοχή!

enfo.gr
enfo.gr

Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να "χτίσουμε" έναν νέο εαυτό αφοσιωνόμαστε τόσο πολύ στην αλλαγή του, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε και τελικά να χάνουμε την κάθε ημέρα,την κάθε στιγμή και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ανθρώπους που έχουμε πλάι μας.Να προσπαθείς για το καλύτερο, να μάχεσαι γι' αυτό μα να μην ξεχνάς ποτέ το σήμερα, το τώρα, γιατί είναι το μόνο που σου "ανήκει".
Πηγή έμπνευσης των παραπάνω σκέψεων αποτελεί το κείμενο που αναγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου "Όλα είναι δρόμος" του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.
Το παραθέτω παρακάτω γιατί θεωρώ(κατά την γνώμη μου) πως είναι πραγματικά άξιο ανάγνωσης:

Περιμένεις μέρες, μήνες, χρόνια, σε ένα στημένο ραντεβού.
Δεν ήρθε ακόμη.
Δεν φάνηκε.
Άργησε πολύ[...] Θα σ' το πω κι ας πονέσεις...
Δεν θα έρθει.

Αυτοκτονούμε;


www.usnews.com
.

Η προσθήκη φιστικιών σε ένα γεύμα μπορεί να ωφελήσει την υγεία των αγγείων

prosthiki-fustikiwn-geuma-mporei-boithisei-ugeia-aggeiwn
Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στα «Επιστημονικά Συνέδρια Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής» & στην Ετήσια Συνάντηση κατά τη διάρκεια της «Πειραματικής Βιολογίας» το 2015 δείχνει ότι αν συμπεριλαμβάνει κανείς φιστίκια, ως μέρος ενός γεύματος υψηλού σε λιπαρά, μπορεί να βελτιώσει τη μεταγευματική απόκριση των τριγλυκεριδίων και να διατηρήσει τη λειτουργία του ενδοθηλίου.

Ο σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να αξιολογήσει την αγγειακή λειτουργία μετά από πρόκληση γεύματος υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Δεκαπέντε υπέρβαροι άνδρες τυχαιοποιήθηκαν σε ένα γεύμα που περιείχε φυστίκια (28 γρ.) και σε ένα γεύμα ελέγχου χωρίς φιστίκια, οι οποίες όμως ταίριαζαν όσον αφορά την ενέργεια και τα μακροθρεπτικά συστατικά.

ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΚΟΣΜΟΣ

Τώρα , ξεκινάμε  να  ανοίξουμε πολύ  μεγάλο θέμα! Είναι μια  υπόθεση  που μας  αφορά όλους, γιατί  αν πράγματι,  είναι  ένα  ιστορικό  βιβλίο  οι περισσότεροι από εμάς  θα έχουμε κάποιο  θεματάκι. Κάποιοι ισχυρίζονται  ότι δεν  πρέπει να την παίρνουμε σοβαρά ,κάποιο άλλοι, να μην την διαβάζουμε γιατί είναι  αλληγορική,(άλλα λέει  και άλλα  εννοεί.) 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΒΛΟΣ
“Ομως  υπάρχει  και  μια  μερίδα  κόσμου ,που  πιστεύει ,ακράδαντα οτι η  Βίβλος  ειναι  το  απόλυτο  ιστορικό βιβλίο
  Γέννεσις  κεφ ‘α στ 27 «Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν ημών» Ποιοι? θα  κάνουν ανθρωπον  ίδιο με αυτούς? Πόσοι ήταν αυτοί  που θα το κάνουν? Ο Θεός το λέει ?μα εκείνος είναι ασώματος!! Εποίησεν  άρσεν και θήλυ  τον αρσενικό και τον θηλυκό άνθρωπο. 
Προσέξτε τώρα : το προπατορικό αμάρτημα δεν είναι η συνουσία γιατί τους ευλογεί να αποκτήσουν απογόνους! 
Μετά από μια σελίδα γράφει: Ο Θεός επέβαλλε έκσταση στον  Αδάμ  ο οποίος κοιμήθηκε  και πήρε μια πλευρά  του  για να φτιάξει την γυναίκα(??!) την οποία ονόμασε «ανδρίς». 
Και η  προηγούμενη? Ο θηλυκός  άνθρωπος αυτή τι έγινε? Δύο γυναίκες είχε  ο Αδάμ?( στα απόκρυφα ευαγγέλια  αναφέρουν ότι η πρώτη γυναίκα του Αδάμ  λεγόταν  Λιλιθ,αυτή δεν ήθελε τον Αδάμ σαν   άντρα της  ήταν ισάξιά του  με τις ίδιες ικανότητες που είχε ο Αδάμ . «όμως ήξερε και το όνομα του αληθινού  Θεου  που  το φώναξε και  μπόρεσε και  ξέφυγε ,από αυτόν τον κόσμο που δεν ήθελε.
Το αληθινό  Ονομα του  Θεου   σε κάνει  υπερανθρωπο .  Γι αυτό  και αυτοί  που φύλαγαν τέτοια γνώση  στην πορεία του χώρισαν  και έθαψαν τα γραμματα  χωρίς       τα φωνήεντα  από τα  σύμφωνα  τώρα είναι  γνωστα  μόνο τα  τέσσερα  σύμφωνα. Το γνωστό    ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΝ. 
“Εφυγε  λοιπόν  η  Λϊλιθ  και  που  πήγε?Η δικη μας θρησκεία δεν την αναφέρει καν, Τις μόνες πληροφορίες  που μπορεί να μάθουμε, είναι από εντελως άλλες πηγές  .

Τρέχω, τρέχω συνέχεια




- Τι κάνεις φίλε μου;
- Άσε, τρέχω.. Τρέχω συνέχεια!
- Και που πας;
- Εεε; 


Το να τρέχεις δεν δηλώνει απαραίτητα κίνηση, εξέλιξη. 

Μπορεί να τρέχεις συνέχεια γύρω από το ίδιο σημείο, μένοντας στάσιμος. 

Αυτή η φράση είναι για μένα ίσως από τις πιο εκνευριστικές. 

Γιατί ποτέ δεν το ακούω από ανθρώπους δημιουργικούς με γεμάτο πρόγραμμα. 

Το ακούω από εκείνους που απλά δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να οργανώσουν σωστά τον χρόνο τους με αποτέλεσμα να τρέχουν άσκοπα από εδώ και από εκεί ή που δεν προλαβαίνουν να φέρουν εις πέρας το καθημερινό τους πρόγραμμα.

σκιά

shadow by MartaSyrko


"Σκέπασε την ψυχή μου"
- είπε.

Και μετά,ακούμπησε
τις παλάμες της επάνω
στους ώμους μου
που κρατούσαν
- τόσα χρόνια -
τα συντρίμμια
όλων των ταξιδιών μου.

"Να δω το φως σου μονάχα"
- είπα -
και το στήθος της
έγινε γέφυρα για το δάκρυ μου.

Με μια κίνηση απαλή,
φίλησα τα χέρια της
και απλώθηκα
τρυφερά στο φως της.

Χορεύαμε ως το πρωί
σε ένα φως
που δεν έμοιαζε με κανένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα