Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το κυνήγι της ευτυχίας είναι ζήτημα επιλογής – Τεχνικές Θετικής Ψυχολογίας

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αναρωτηθεί εάν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι και ψάχνουμε αυτό που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία. Πολλοί από εμάς έχουμε αμφισβητήσει ακόμη και την ύπαρξη της ευτυχίας, ανάγοντας την έννοιά της σε φιλοσοφικό και ουτοπικό επίπεδο και πιστεύοντας ότι μόνο θεωρητικά μπορούμε να την αγγίξουμε ή πως για τον καθένα μας είναι διαφορετική. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αρκετά πιο αισιόδοξη από αυτό που πιστεύουμε για το κυνήγι της ευτυχίας. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι βάσεις της ευτυχίας βρίσκονται στις λειτουργίες του εγκεφάλου και πως μπορούμε να τις ελέγξουμε. Τους τρόπους για τον έλεγχό τους μας τους δίνουν οι αρχές της Θετικής Ψυχολογίας.Recall-good-memories
Η Θετική Ψυχολογία, με εισηγητή τον καθηγητή Ψυχολογίας Μάρτιν Σέλιγκμαν, καταργεί την υποκειμενικότητα της ευτυχίας, θεωρώντας ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει ευτυχισμένος μέσα από πολύ απλούς τρόπους εξάσκησης των ικανοτήτων του και πρακτικές τεχνικές.

Βρες το τρωκτικό …



Ένα τρωκτικό εισβολέας, μέσα στο σπίτι μας, μόνο μπελάδες και αναστάτωση θα μας φέρει. Αφού θα βρίσκουμε μονίμως τα σημάδια 


του από διάφορα που θα μας τρώει αλλά και από τα περιττώματα του τα οποία δεν είναι και ότι καλύτερο. Έτσι θα αρχίσουμε την επίμονη έρευνα μέχρι να το βρούμε για να το βγάλουμε έξω από το σπίτι μας. Ύστερα θα αναζητήσουμε από πού κατάφερε να μπει στο σπίτι μας, από βρήκε τρόπο και τρύπωσε μέσα εκεί. Οπότε το επόμενο βήμα θα είναι να κλείσουμε την τρύπα και να φράξουμε οποιαδήποτε άλλη διαδρομή εισόδου για κάτι ανάλογο. Τέλος θα απολυμάνουμε τον χώρο και τα αντικείμενα από τα οποία πέρασε το τρωκτικό και ενδεχομένως να πετάξουμε και κάποια φαγητά. 

ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...


Μια φορά και έναν καιρό, τα χρόνια εκείνα που σταμάτησαν με το άναμμα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, ένα κορίτσι που δεν ήθελε να πηγαίνει σχολείο στο Παρθεναγωγείο του Βόλου, ξαφνικά έκανε σαν παλαβό πότε θα έρθει η ώρα το πρωί να φύγει από το σπίτι του με τα τετράδια και τα βιβλία στη σάκα.
Τι άλλο να σημαίνει αυτό παρά ότι η παρθένα είχε ξελογιαστεί από τον 30χρονο διευθυντή του Ανώτερου Παρθεναγωγείου, πανελληνίως γνωστό δημοτικιστή Αλέξανδρο Δελμούζο.
Να ‘ταν μονάχα μία η κορασίδα που έδειχνε σκανδαλώδη οικειότητα στον Δελμούζο, που δεν ήταν παντρεμένος, μόνο αρραβωνιασμένος. Κι άλλες μαθήτριες ήταν κατενθουσιασμένες με τον κύριο καθηγητή με τον οποίο πήγαιναν μαζύ εκδρομές, μέχρι που έπαιζαν χιονοπόλεμο. Τι αίσχη είναι αυτά;

ΜΕ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΚΟΝΤΡΟΛ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΟΥΔΕΣ


Μπαίνει η κυρία στο ταξί και ο ταρίφας θαρρεί πως θα πιάσει γκόμενα. Συμβαίνει. Μόνη είναι η γυναίκα, άρα ψάχνεται για να κυκλοφορεί χωρίς συνοδό. 

Είμαστε Αυστραλία. Και παίζουν κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης από ταξιτζήδες σε επιβάτισσες. Και σ’ έναν πονηρό Έλληνα του’ρθε η ιδέα. Ροζ ταξί. Αυτή είναι η ιδέα του. 

Ταξί που θα είναι μόνον για γυναίκες, σόλο κι όχι. Και θα το οδηγάνε μόνον γυναίκες. Οπότε ας προλάβω να τη στήσω πρώτος τη δουλειά, σκέφθηκε ο Έλληνας, θα έχω το φτούκα προ.

Μομφερράτος

Το κατωτέρω e-mail έγραψε ο Γιώργος Μομφερράτος του οποίου ο πατέρας δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη και αφορά στο νομοσχέδιο που επιτρέπει την αποφυλάκιση ισοβιτών για ανθρωπιστικούς λόγους και θα τύχει εφαρμογής – μεταξύ ελαχίστων άλλων – στο Σάββα Ξηρό. Το παραθέτω αυτούσιο οπως μου απεσταλλει:
Προς όλους τους φίλους τους γνωστούς και τους αγνώστους μου,
Παρακάτω αναλύω προβληματικές πτυχές της διάταξης του νομοσχεδίου με την οποία σχεδιάζεται να συνεχίσει την ποινή του ο Σάββας Ξηρός στο σπίτι του. Παρακαλώ κάντε share/προωθήστε και σεις το παρόν σε όποιον ξέρετε και δεν ξέρετε μήπως καταστεί ευρέως γνωστό ότι η διάταξη πρέπει να αποσυρθεί ή να διορθωθεί άμεσα.

Να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν έχω εκδικητική διάθεση απέναντι στο Ξηρό και αν όντως, για ανθρωπιστικούς λόγους, πρέπει να πάει σπίτι του θα είμαι ο πρώτος να συμφωνήσει σε αυτό. Από πάντα (ακόμα και προ των συλλήψεων του 2002) δεν με απασχολούν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που απαρτίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αντιθέτως το ενδιαφέρον μου εστιάζεται κυρίως στο πως όλοι οι υπόλοιποι τους αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να τους αντιμετωπίζουμε. Και προσβλέπω στην ημέρα εκείνη που κανείς δεν θα τους δίνει καμία σημασία, δηλαδή τότε που θα είναι πολιτικά παντελώς αδιάφοροι. 
Φοβούμαι ότι αργεί αυτή η μέρα.

«ΠΑΝΙΚΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

700x257611_untitled-1_1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη έκταση με εμφανείς ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στον τουρκικό τύπο η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας, κ Καμένου στην Μόσχα και το περιεχόμενο των συζητήσεων που αναμένεται να έχει με τους Ρώσους ιθύνοντες των οπλικών συστημάτων.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik, ο Ελληνας ΥΠ.ΕΘ.Α., (κόκκινο πανί στην Άγκυρα), προκειται να συζητήσει με τους Ρώσους
για την επαενεργοποίηση των S-300 που εδώ και είκοσι χρόνια «αραχνιάζουν» κάπου στην Κρήτη, για τα Tor-M1 και για τα Kornet, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει και η συζήτηση για την αγορά και άλλων ρωσικών οπλικών συστημάτων για την ελληνική άμυνα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ «ΕΔΩΣΕ» ΤΟΝ ΣΑΡΛΩ


Τον θεωρώ τον μεγαλύτερο ηθοποιό στην Ιστορία του κινηματογράφου. Τον Τσάρλυ Τσάπλιν, που επινόησε τη φιγούρα Σαρλώ. Τι σύμπτωση! Ο δεύτερος, κατ' εμέ, μεγαλύτερος ηθοποιός του σινεμά, είναι ο επίσης Άγγλος, ένα χρόνο νεώτερος του Τσάπλιν, ο Σταν Λώρελ, ο “Λιγνός” στο δίδυμο με τον “Χοντρό” Όλιβερ Χάρντυ.
Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα. Προσωπικά δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Ναι, και το μεγαλείο, η ιδιοφυία, το ανεπανάληπτο ταλέντο θες να το εξηγήσεις. Να μην το θεωρείς εξωγήινο, εξωπραγματικό.
Μα, πώς είναι δυνατόν να παίζει τόσο μοναδικά αυτός ο τεράστιος Τσάρλυ Τσάπλιν, ένας αμόρφωτος, ένας αυτοδίδακτος. Δεν υπάρχει στη γη, ούτε θα υπάρξει άλλος να παραστήσει τον Σαρλώ, χωρίς να γελοιοποιηθεί. Γιατί ο Σαρλώ είναι ο ορισμός της κωμωδίας, του αστείου που με τρόπο τραγικό, θίγει στις ταινίες αιώνια θέματα που προβλημάτισαν παγκόσμιους συγγραφείς, κλασικούς δημιουργούς.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Πεντακόσια χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου Έλληνα στο έδαφος των ΗΠΑ, οι καταγόμενοι από την Ελλάδα Αμερικανοί πολίτες ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια. Ο πρώτος Έλληνας μετανάστης στη χώρα αυτή ονομαζόταν Δον Τεόντορο (Don Teodoro), ο οποίος αποβιβάστηκε στη Φλόριντα το 1528 με την εξερευνητική αποστολή του Ισπανού Panfilio Narváez και πέθανε εκεί, όπως οι περισσότεροι από τους συντρόφους του. Ο δεύτερος Έλληνας έποικος του Νέου Κόσμου, ήταν ο Κεφαλλονίτης καπετάνιος Ιωάννης Φωκάς (ή κατ' άλλους Απόστολος Βαλεριανός), ο οποίος υπηρετούσε το ισπανικό στέμμα και γι' αυτό έμεινε γνωστός στην ιστορία ως Χουάν ντε Φούκα.
Το 1768 περίπου 500 Έλληνες κυρίως από τη Σμύρνη την Κρήτη και τη Μάνη μαζί με Ιταλούς, Κορσικανούς και Μινορκανούς εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν τη Νέα Σμύρνη στη Φλόριντα υπό την καθοδήγηση του Άντριου Τέρνμπολ και της γυναίκας του, Μαρίας Ρουμπίνη.
Η συστηματική, όμως μετανάστευση Ελλήνων προς τις ΗΠΑ άρχισε κατά το β΄ μισό του 19ου αιώνα. Την εποχή εκείνη, οι Έλληνες εισέρχονταν στις ΗΠΑ ως «Λεβαντίνοι» ( επειδή προέρχονταν από τη Μικρά Ασία και από ελληνικά νησιά που ανήκαν στην Οθωμανική.
Οι πρώτοι Έλληνες της Λατινικής Αμερικής

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Εγώ θα σου πω τη μεγάλη αλήθεια. Γιατί η πιτσιρικαρία τρελλαίνεται με το διαδίχτυο. Στα όρια του εθισμού. Κι ακόμα χειρώτερα. Μιλάμε για κανονική εξάρτηση. Η πρώτη «δουλειά» το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Για τέτοιο πράμα μιλάμε. Μόλις ανοίξει τα μάτια του το παιδί να θέλει να πάρει τη δόση του. Και πριν πάει για ύπνο να είναι σα να αποχωρίζεται κάτι που θα του λείψει.
Υπερβολική χρήση του ίντερνετ. Ώρες το τσογλάνι στον υπολογιστή. Γιατί, λοιπόν, τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τη βρίσκουν με τα σιδερικά και κάποια παρεκτρέπονται όταν τους πει μια κουβέντα η μάνα τους, ο πατέρας τους. Το θέμα εδώ και χρόνια το πήραν επάνω τους οι ψυχολόγοι. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Οι οποίοι ειδικοί επιστήμονες ξεκινούν από μία λανθασμένη βάση.
Ότι το παιδί είναι σωστό. Ότι αν κάτι του στραβώσει δεν φταίει το παιδί, αλλά ο περίγυρός του. Αυτά που το περιβάλλουν, στον κλειστό κύκλο της οικογένειας, στον ανοικτό κύκλο της κοινωνίας. Πήρες χαμπάρι;

Γιατί αξίζει να περπατάτε, όχι να τρέχετε, στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος!!

Υπάρχει μια γενική άποψη, ότι η αερόβια άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κάποιος βάρος από ό, τι απλά περπατώντας. Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να σας παρουσιάσω τους λόγους για τους οποίους το περπάτημα είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος για να χάσετε κιλά από ό, τι το τρέξιμο.
1. Ενώ κάνετε αερόβια άσκηση, οι θερμίδες των μυών και του λίπους  καίγονται. Ενώ τρέχετε, το σώμα δεν είναι σε θέση να κάψει τις θερμίδες που πρέπει να κάψει. Αντ 'αυτού, η μυϊκή μάζα είναι μειωμένη. Αυτό δεν είναι πλεονέκτημα δεδομένου ότι οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες.
γιατί-θα-πρέπει-πόδια-δεν-run-σας-τρόπο-να-παχύς-απώλειας
2. Όταν κάνετε αερόβιες ασκήσεις, υπάρχει ένας αυξανόμενος ρυθμός παραγωγής κορτιζόλης- μιας ορμόνης του στρες που οδηγεί σε μία ολοένα αυξανόμενη επιθυμία για φαγητό. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ανάγκη για υπεραντιστάθμιση για τις θερμίδες που κάηκαν.

Πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα χρόνο (και αυτά τα 20 πράγματα θα συμβούν)!!

Ξεδιψάστε με την προσθήκη φετών λεμονιού στο νερό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε επίσης αρκετές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το λεμονόνερο είναι το καλύτερο φυσικό ενισχυτικό ενέργειας. Το πρωί, το σώμα σας είναι αφυδατωμένο και χρειάζεται αρκετό νερό για να σπρώξει προς τα έξω τις τοξίνες και να ανανεώσει τα κύτταρα.
ποτό-ζεστό-λεμόνι-νερό-in-the-πρωί-για-ένα-χρόνο-και-αυτές-20-πράγματα-να συμβεί
Για να είμαστε πιο ακριβείς, η σπιτική "λεμονάδα" διεγείρει την αποβολή των τοξινών, ρυθμίζει τη λειτουργία των νεφρών και ενισχύει την πέψη.
20 Απίστευτοι λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί
  1. Το λεμονόνερο παρέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες και ενυδατώνει το σώμα σας. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
  2. Το λεμονόνερο είναι σπουδαίο  για τις αρθρώσεις σας. Ελαττώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών.
  3. Το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθάει στην πέψη. Τα λεμόνια είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη των τροφίμων.
  4. Τονώνει το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα από οποιαδήποτε άλλη τροφή ή ποτό.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα σας από τα παράσιτα και να ομαλοποιήσετε το βάρος σας με μόνο δύο συστατικά!

Ανησυχείτε για τη λαχτάρα που νιώθετε για τη ζάχαρης; Καλά, δεν είστε μόνοι. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί στους ανθρώπους αρέσουν πολύ τα γλυκά; Μπορεί να είναι ένας εθισμός, και σας δίνουμε τους δύο κύριους λόγοι γι 'αυτό.
Μπορεί να έχετε παράσιτα στο σώμα σας ή είναι απλά το άγχος σας. Τρώγοντας τόνους ζάχαρης μπορεί να σας βοηθάει να εξορκίσετε τους πόθους σας, αλλά αυτό συμβάλλει στη συσσώρευση περίσσειας βλέννας στο σώμα. Η περίσσεια βλέννα είναι μια εξαιρετική βάση για βακτήρια και μύκητες, παρέχοντας ιδανικές συνθήκες για πολλαπλασιασμό και αναπαραγωγή.
πώς-να-καθαρίσει-σας-σώμα-από-παράσιτα-και-κανονικοποίηση-σας-βάρος-με-μόνο-δύο-συστατικών
Τα παράσιτα ευδοκιμούν στα ανοικτά της περίσσειας βλέννας και ''ρουφούν'' την ενέργειά σας. Αυτός είναι ο λόγος που ποθείτε τις ζαχαρούχες τροφές. Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο, όσο περισσότερο λίπος έχετε τόσο περισσότερα παράσιτα θα ευδοκιμήσουν στο σώμα σας, επειδή πραγματικά σαν παράσιτα ευδοκιμούν σε λιπαρές καταθέσεις.
Απαλλαγείτε από αυτά τα αηδιαστικά παράσιτα και ενισχύστε την ενέργειά σας. Μπορείτε να αισθανθείτε σχεδόν το βάρος ανασηκώνοντας τους ώμους σας. Η φύση έχει την τέλεια λύση για σας - το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο απλά συστατικά. Αγοράστε οργανικό λιναρόσπορο και γαρίφαλα, και  απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα μικρά ''τσογλάνια''.

Είναι αδύνατο να ρίξεις στο καναβάτσο αυτόν τον Σαολίν Μοναχό Δάσκαλο του Kung Fu! (Βίντεο)



Ο Κινέζος Σαολίν, Δάσκαλος του kung fu, Yi Long χρησιμοποιεί μια ενδιαφέρουσα τεχνική κατά τη διάρκεια αυτού του Muay Thai αγώνα στη Νέα Ζηλανδία.

 Ο αντίπαλός του δεν είχε συνειδητοποιήσει τι πραγματικά λάμβανε μέρος  στον αγώνα.. ότι είναι πραγματικά αδύνατο να ρίξεις νοκ-άουτ έναν Δάσκαλο Shaolin! 

Όποιος έχει περάσει από γυμναστήριο πυγμαχίας χωρίς προηγούμενη εμπειρία, ο πρώτος κανόνας που θα διδαχθεί είναι να προστατεύει τον εαυτό του ανά πάσα στιγμή. 

Αυτός ο τύπος αγνοεί τελείως  αυτές τις συμβουλές. 

Ο Yi Long χρησιμοποιεί μία αρκετά ασυνήθιστη τεχνική όταν παλεύει σε διαγωνισμούς μικτών πολεμικών τεχνών . 

Η Αρχαία πειθαρχία του τον έχει διδάξει κάτι απίστευτο ... να αντιστέκεται στα knockouts! 

Περί του Δωδεκαέδρου - Ο λόγος Φ σε όλο το Σύμπαν !


Η χρυσή τομή εκφρασμένη δια 
του πυθαγορείου θεωρήματος             
αποτελεί τον
δημιουργικό Λόγο:
(4 διαδοχικοί όροι της χρυσής ακολουθίας, αποτελούν πυθαγόρεια τριάδα)
 
dodecahedron This is an animated GIF of a rotating dodecahedron.


Ηχητική Αιώρηση - Αντιβαρύτητα ! Πανάρχαια γνώση που χρησιμοποιείται και σήμερα.

Γράφει η Αρετή Γεωργακοπούλου
Αποτέλεσμα εικόνας για Ηχητική Αιώρηση - Αντιβαρύτητα
 Υπάρχει γύρω μας ένα πεδίο που δεν αντιλαμβανόμαστε με τις ελλιπείς αισθήσεις μας, ένα ενεργειακό πλέγμα που περιβάλλει όλο το Σύμπαν. Αυτό σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς είναι ο Αιθήρ, το πέμπτο στοιχείο. Ο Πλάτων μας δίνει πληροφορίες στον Τίμαιο για τα λεγόμενα "πλατωνικά" στερεά και δίνει στον Αιθέρα το σχήμα του δωδεκάεδρου. Το δωδεκάεδρο αποτελείται από δώδεκα πεντάγωνα όπου από κάθε πεντάγωνο προκύπτει η θεϊκή Πεντάλφα, από την οποία προκύπτει η χρυσή τομή. Δείτε περισσότερα εδώ για το συγκεκριμένο σχήμα και τις ιδιότητές του και θα κατανοήσετε πως όλη η δημιουργία προκύπτει από την χρυσή τομή!


 Οι ιδιότητες όμως του Αιθέρος είναι άπειρες.. Και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Όλα τα "μετα-φυσικά" φαινόμενα βρίσκουν εξήγηση στην κβαντική επιστήμη και γίνεται κατανοητό πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπουμε. Φαινόμενα όπως τηλεκίνηση, απομακρυσμένη προβολή, το φαινόμενο των διδύμων που αισθάνονται από μακριά ο ένας τον άλλον,τα "ερωτευμένα φωτόνια",  ο χορός της βροχής των ινδιάνων, ακόμα και τα βουντού των μάγων, όλα εξηγούνται μέσω του Αιθέρος.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΡΙΝΗΣ;



Τό έχω ξαναπεί καί ξαναγράψει και από τούτο εδώ το «βημα», πολλές φορές. 

Όποια «πέτρα» νά σηκώσεις, όσο, οπου κι αν ψάξεις, μένεις έκθαμβος από τό μεγαλείο και την γνώση του γίγαντα Ελληνισμού.

Ειδικότερα, σήμερα, θά αναφερθώ στόν Ιπποκράτη (460 – 377 π.χ.). Τον δέκατο όγδοο απόγονο του θεοποιημένου Ασκληπιού. 


Όσο θά υπάρχει η ανθρωπότης, δέν θά πάψω ποτέ νά μνημονεύω τό ονομα του τρισόλβιου αυτού ανθρώπου, διότι είχε σπλάχνα
συμπόνοιας καί τό απέδειξε, μέ τό νά γίνει ο πατέρας της ιαματικής έρευνας πού σήμερα ονομάζουμε ιατρική!


Αυτός λοιπόν, ο εντελώς κανονικός άνθρωπος, μεταξύ πολλών άλλων ιαματικών δώρων πού έκανε στην ανθρωπότητα είναι καί ο εφευρέτης της ευεργετικής ασπιρίνης.


Ενα φάρμακο πού ακόμα καί στίς μέρες μας, πολλές φορές είναι αναντικατάστατο καί σώζει ζωές.

Ρώτησαν Τον Διδάσκαλο...




Κάποιος ρώτησε: «Στην αδικία τους απαντάμε με την αρετή μας»' τι πιστεύετε γι' αυτό; Είπε ο Διδάσκαλος: Με τι απαντάμε τότε στην αρετή τους; Στην αδικία τους απαντάμε με την ευθύτητα μας' με την αρετή μας απαντάμε στην αρετή τους...
Ο Τσί Κόγκ ρώτησε: Υπάρχει άραγε μια λέξη ικανή να καθοδηγεί τις πράξεις του ανθρώπου σε όλη του τη ζωή; Είπε ο Διδάσκαλος: Ναι, η λέξη επιείκεια: Ότι δεν επιθυμείς για τον εαυτό σου, μην το επιβάλλεις στους άλλους.

Σελίδες Γερμανικής ιστορίας……

Το νησί Γιάπ (Yap), τμήμα του συμπλέγματος των νησιών Καρολίνας της Μικρονησίας αγοράζεται από τους Γερμανούς το 1898.

Οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν σαν μέσο πληρωμών το Φέι (fei).Το Φέι ήταν ένας μεγάλος, κυκλικός, συμπαγής, λίθινος τροχός με μια τρύπα στην μέση που η διάμετρος της έφτανε πολλές φορές και τα τέσσερα μέτρα.

large_yap_stone_money

Λόγω της δυσκολίας μετακίνησης του νομίσματος πολλές φορές οι συναλλαγές γινόταν χωρίς την μετακίνηση-κατοχή από τον ιδιοκτήτη του νομίσματος αλλά μόνο με την απόκτηση των δικαιωμάτων πάνω στους λίθους.

λήψη

Οι Γερμανοί διαπίστωσαν γρήγορα πως οι υποδομές του νησιού σε δρόμους και λιμάνια ήταν ανύπαρκτες, έτσι θέλοντας να προχωρήσουν στην κατασκευή των απαραίτητων έργων σκέφτηκαν να υποχρεώσουν τους ντόπιους να προχωρήσουν στην κατασκευή των απαραίτητων έργων.

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Εδώ αγαπητοί αναγνώστες, θα αναλύσουμε πολλά!!!
Θα μάθετε, όσοι για πρώτη φορά έρχεστε σε επαφή ,με αυτόν τον «άγνωστο» που είναι ο εαυτός σας, πόση δύναμη μπορεί να έχει!
¨Έχουν ακουστεί πολλά, άλλα σωστά και εφικτά, και άλλα υπερβολές και ανυπόστατα !Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, σε αυτό τον τομέα (που κάποιοι θα κατάλαβαν, ότι είναι το δικό μου αντικείμενο). 
Αναγκαστικά θα ξεκινήσουμε από το γεγονός, ότι ΔΕΝ είμαστε «μαιμουδοαπόγονοι»!!! Είμαστε παιδιά ενός Ανώτερου Θεού ,και κληρονομήσαμε πολλά από τον «Μπαμπά» μας!!
Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση ,άξιοι να γίνουμε εμείς «θεοί¨».(Οπως μας είχε πει «κάποιος» κάποτε και εμείς οι πανέξυπνοι το πιστέψαμε, και ιδού τα αποτελέσματα!!)
Αλλά έχουμε «εφόδια» που αν τα χρησιμοποιήσουμε , σωστά θα αγγίξουμε το άπιαστο όνειρο που λέγεται «προσωπική ευτυχία».
Κάποιοι από σας θα το διαβάσουν από περιέργεια, σε άλλους θα φανεί διασκεδαστικό! (υπάρχουν και αυτοί , που θα αναρωτηθούν αν έχω «σώας τας φρένας»!!!!) Σας εύχομαι καλή ανάγνωση, και μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα «πειράματα» είναι απολύτως ασφαλή!!!

Απωθημένα: τα θάβουμε, αλλά πάντα είναι εδώ…



Λόγια που ποτέ δεν είπαμε, λόγια που διστάσαμε ή δεν τολμήσαμε να εκφράσουμε, χαμένες ευκαιρίες, όνειρα που δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ή έστω να προσπαθήσουμε, ατέλειωτες σκέψεις με εικασίες και πιθανά σενάρια.

Τι θα γινόταν αν τολμούσαμε τη στιγμή που έπρεπε… προχωρώντας ή αφήνοντας πίσω μας όσα έγιναν ή τελικά δεν έγιναν; Και γιατί δεν τολμήσαμε;

Δειλία; Φόβος; Ακατάλληλες συνθήκες; Αμφιβολίες;  

Η παραβατικότητα ανηλίκων με μαθησιακές δυσκολίες




Η παραβατικότητα αποτελεί μια σοβαρή ανησυχία στη σύγχρονη κοινωνία. Η συχνότητα, η διάρκεια του εγκλεισμού καθώς και το κόστος της φυλάκισης των εγκληματιών έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, οι ανήλικοι οι οποίοι καταδικάζονται, έχουν υψηλό ποσοστό κινδύνου να γίνουν ενήλικοι εγκληματίες.

Διερευνώντας τη σχέση ανάμεσα στην παραβατικότητα και τις μαθησιακές δυσκολίες παρατηρείται ότι τα άτομα με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζουν πιο συχνά τόσο προβλήματα εσωτερίκευσης, όπως άγχος, εκδήλωση σωματικών πόνων, κοινωνική απόσυρση, όσο και προβλήματα εξωτερίκευσης, όπως επιθετικότητα, παράβαση κανόνων και προβλήματα διαγωγής. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην προσπάθειά τους να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν, ενώ παράλληλα μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα αρνητικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Επίσης, τα παιδιά και οι έφηβοι με μαθησιακά ελλείμματα είναι σχεδόν πέντε φορές πιο επιρρεπή αναφορικά με την εκδήλωση αντικοινωνικών συμπεριφορών σε σχέση με τα παιδιά χωρίς μαθησιακές δυσκολίες (Lindsay & Dockrell, 2000˙ Maughan & Carroll, 2006). 

Λιπαρά: Το νόμισμα έχει δύο όψεις

Τα «λιπαρά», μια λέξη ταμπού, που στη συνείδησή μας έχει αποτυπωθεί ως έννοια αντίθετη προς ένα φυσιολογικό και υγιές βάρος, δε παύουν να προκαλούν τύψεις σε πληθώρα καταναλωτών. Πιθανόν να έχετε μπει κι εσείς κάποια στιγμή στο δίλημμα να απορρίψετε ένα αγαπημένο τρόφιμο, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.
Κι όμως! Πριν νιώσετε υπερήφανοι ότι αποκλείσατε το λίπος από τη διατροφή σας, πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι οι έννοιες λιπαρά και υγιές σωματικό βάρος μπορούν να συμβαδίσουν;

Η φήμη ότι τα λιπαρά είναι ο εχθρός της σιλουέτας και της υγείας μας, ξεκίνησε να συνδέεται με την υπερδιπλάσια ποσότητα που καταναλώνουμε τα τελευταία 50 χρόνια. Η μεγάλη ποσότητα όμως, σημαίνει πολλές θερμίδες, που είναι πολύ πιθανό να αυξήσει και το βάρος. Ωστόσο, η ποιότητα των λιπαρών αποτελεί τη λεπτή διαχωριστική γραμμή που τα καθιστά ωφέλιμα ή μη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα