Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ


Αυτές είναι αλήθειες και όποιος έχει άντερα τις αντέχει. Ο χριστιανισμός δεν έχει σχέση με τον Χριστό. Μόνο ο χριστιανισμός; Και ο χριστιανισμός, όπως έχει μονταριστεί, δεν θα πεις ότι προέρχεται από τον Χριστό. Γιατί, ο μαρξιστής έχει σχέση με τον μαρξισμό; Ούτε ο Μαρξ θα ευλογούσε σήμερα αυτό που θεωρείται μαρξισμός.
Τον καρφώσανε στον Σταυρό και αισθανόταν μόνος του… Μεγάλη κουβέντα. Αυτός θυσιάστηκε, έκανε αυτό για το όποιο είχε την Εντολή να κάνει, όχι βέβαια για πάρτη του, αλλά για τον κοσμάκη, και οι χριστιανοί με τη συμπεριφορά τους τον κάνουν να αισθάνεται μόνος στο Σταυρό εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια.
Τις αράδες αυτές τις προκάλεσε το κείμενο του Νίκου Καραγιαννίδη που ακολουθεί.
ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ’ ΧΟΥΝ ΤΥΜΠΑΝΟ...


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Τι ξέρει η Alpha Bank για τις απαιτήσεις των δανειστών που δεν το ξέρει η κυβέρνηση; Τίποτε, μα τίποτε παραπάνω. Απλούστατα, και οι δύο ξέρουν το ίδιο, αλλά η Τράπεζα έχει την πολυτέλεια να το λέει κατάμουτρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να το εννοήσουμε, αφού προηγουμένως το έχει διαψεύσει γύρω στις 40 φορές.
Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί διακηρύττουν σε όλους τους τόνους ότι οι εξαγγελίες για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό θα εφαρμοστούν στο ακέραιο, η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της, επιβεβαιώνει ότι «κεντρική θέση στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έχουν και αυτήν τη φορά οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα». Που σημαίνει περικοπές.

Τα σπυριά σε ευαίσθητα σημεία θέλουν προσοχή



Τα σπυριά, όπου και αν βρίσκονται, είναι ενοχλητικά. Ιδιαίτερα αυτά που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα, γιατί προκαλούν δυσφορία αλλά και ανησυχία, καθώς μπορεί να συνοδεύονται από εμφάνιση ελκών, πόνο, κνησμό, πρήξιμο, εκροή υγρών ή σχηματισμό πύου, ακόμη και πυρετό.

Γιατί θα πρέπει να τρώτε σπόρους κάνναβης καθημερινά!

safe_image (5)

Οι σπόροι κάνναβης είναι ένα από τα φυσικά δώρα της φύσης. Είναι από τους πλέον θρεπτικούς σπόρους στον κόσμο!
Οι σπόροι κάνναβης είναι μια θαυμάσια προσθήκη σε οποιανδήποτε χορτοφαγική διατροφή, ή απλά για όποιον θέλει λίγο περισσότερες θρεπτικές ουσίες στη ζωή του! 
Περιέχουν όλα τα δέκα βασικά αμινοξέα, που τους καθιστά μία σπάνια πλήρη πρωτεΐνη! Αποτελούν μια πλούσια πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, και μία ιδιαίτερη πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων που δεν βρίσκονται σε οποιαδήποτε άλλη τροφή!

Φυσικός τρόπος καθαρισμού και απολύμανσης των ξύλινων σανίδων κοπής!

CuttingBoard

Οι ξύλινες σανίδες κοπής είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά είναι πιο δύσκολες όσον αφορά την απολύμανση τους γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι είδη καθαρισμού χρησιμοποιείτε για να τις καθαρίσετε.

Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω για να αγοράσετε ειδικό σαπούνι ή καθαριστικό γιατί πιθανώς να έχετε ήδη ότι χρειάζεστε στα ντουλάπια της κουζίνας σας. 
Χυμό λεμονιού και αλάτι.

Καταπολεμήστε τα καρκινικά φυτοφάρμακα - Πώς να καθαρίσετε τα φρούτα και τα λαχανικά από τα χημικά!

πάλης ενάντια-καρκινικές-φυτοφάρμακα-how-to-σαφή-φρούτα και λαχανικά--από-χημικά
Τα βιολογικά τρόφιμα δεν είναι πάντα προσιτά ή διαθέσιμα. Οι καιροί φαίνεται να αλλάζουν, αλλά μερικές φορές κάνουμε αυτό που πρέπει για να επιβιώσουμε.
Όμως, η αλήθεια είναι ότι ακόμη και όταν αγοράζετε βιολογικά τρόφιμα, ποτέ δεν ξέρετε ποιος τα έχει αγγίξει ή τι έχουν προσθέσει σε αυτά. Θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε αριθμό φυτοφαρμάκων ή χημικών ουσιών απλά και μόνο με διασταυρούμενη μόλυνση. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη, από τη μια, να αγοράσετε ένα ακριβό πλυμένο φρούτο, και από την άλλη, μια απλή δόση κρύου νερό δεν θα καταφέρει τίποτα.
Σας συνιστώ να δοκιμάσετε αυτό το απλό τέχνασμα για να καθαρίσετε τα φρούτα σας! 

10 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τους νεφρούς σας!!

kidney1

Οι νεφροί είναι σημαντικά όργανα του σώματος, υπεύθυνοι για την φροντίδα της διαδικασίας ούρησης στο σώμα μας με το φιλτράρισμα των αποβλήτων του σώματος και την περίσσεια του νερού. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα του σώματός μας, πολλοί από εμάς δεν τα φροντίζουμε και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από νεφρική νόσο.
Υπάρχουν συνήθειες που πολλοί από εμάς έχουν, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα νεφρά μας.
Εδώ είναι μια λίστα με μερικές συνήθειες που πρέπει να αποφύγετε για υγιή νεφρά:

Ο Πληρέστερος Κατάλογος Πρακτικών Συμβουλών (Μέρος Τρίτο)

Αποτέλεσμα εικόνας για 736 πρακτικές συμβουλες

Μετά το Πρώτο και το Δεύτερο μέρος συνεχίζουμε με εξίσου έξυπνες ιδέες...

101. Κοιμήστε εύκολα το μωρό.
Μία γλυκειά, καθησυχαστική φωνή στο σκοτάδι, θα βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί πιο εύκολα, ειδικώς όταν η φωνή, αυτή είναι η δική σας. Μαγνητοφωνήστε λοιπόν τον εαυτό σας να διηγείται δυνατά κάποιο παραμυθάκι και το βράδυ, αφού αγκαλιάσετε και φιλήσετε το παιδί σας, σβήστε τό φως και βάλτε το μαγνητόφωνο να παίξει. Το βλασταράκι σας θα νανουρισθεί και θα αποκοιμηθεί γρήγορα, χωρίς κλάματα και φωνές διαμαρτυρίας.

102. Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ.
Ετοιμάστε ένα εύκολο και γρήγορο σνακ για παιδιά, με πίττα για σουβλάκι, ή αραβική πίττα. Αλείψτε την πίττα με κέτσαπ, πασπαλίστε με άφθονο τριμμένο τυρί και προσθέστε ζαμπόν και λεπτές φέτες τυρί. Ψήστε την στο γκριλ για δύο λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί και να λειώσει το τυρί.

103. Αρώματα στο συρτάρι.
Φτιάξτε μόνοι σας, σε λίγα λεπτά, ένα αρωματικό σακκουλάκι για τα συρτάρια σας. Θα χρειασθείτε ένα δαντελλένιο στρογγυλό πετσετάκι, ένα κομμάτι τούλι με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από το πετσετάκι, λίγο ποτ πουρί (αποξηραμένα φύλλα και πέταλα λουλουδιών και βοτάνων), λίγο σπάγκο και κορδέλλα. Τοποθετήστε το ποτ πουρί στο κέντρο του κομματιού από τούλι και μαζέψτε το ύφασμα, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα σακκουλάκι. Δέστε το σφικτά με τον σπάγκο. Τοποθετήστε το τούλινο σακκουλάκι πάνω στο δαντελλένιο πετσετάκι. Μαζέψτε πάλι τις άκρες, έτσι ώστε να σχηματίζουν σακκουλάκι και δέστε το με την κορδέλλα σε φιόγκο. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κολλήστε επάνω στην κορδέλλα, μικρά διακοσμητικά λουλουδάκια, ή χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές κορδέλλες.

104. Ανοίξτε τα σφικτά καπάκια.
Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το πολύ σφικτό καπάκι ενός γυάλινου βάζου, π.χ. με μαρμελάδα, δοκιμάστε ένα αλάνθαστο κόλπο. Πάρτε ένα φαρδύ, σκληρό λαστιχάκι και περάστε το γύρω από το καπάκι. Ξαναδοκιμάστε. Το λαστιχάκι εμποδίζει το χέρι σας να γλιστρά κι έτσι το καπάκι θα ανοίξει πολύ εύκολα.

Ο Πληρέστερος Κατάλογος Πρακτικών Συμβουλών (Μέρος Δεύτερο)

Αποτέλεσμα εικόνας για 736 πρακτικές συμβουλες

 Αν σας άρεσε το πρώτο μέρος, θα σας αρέσει και η συνέχεια...

51. Διώξτε τα ποντίκια.
Βάλτε φύλλα δάφνης, στα σημεία από τα οποία περνούν τα ποντίκια, για να τα απομακρύνετε.

52. Λαμπερά πλακάκια και πορσελάνες.
Τρίψτε τα πλακάκια και τις πορσελάνες, με ένα πανί καλά εμποτισμένο με ξύδι, για να ξαναβρούν την λάμψη τους.

53. Κοσμήματα τα οποία αφήνουν σημάδι.
Εάν ένα δακτυλίδι, ή ένα κολιέ, μαυρίζει το δέρμα σας, περάστε τό εσωτερικό τού κοσμήματος, με λίγο διαφανές βερνίκι για τα νύχια.

54. Κρύωμα εξπρές.
Όταν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα ένα φαγητό, ή ένα ρόφημα, πρέπει να βάζουμε το σκεύος σε μία λεκάνη με παγάκια, στα οποία θα έχουμε ρίξει μία χούφτα αλάτι χονδρό.

55. Πώς θα βγάλετε ένα ούπα από τον τοίχο.
Θέλετε να βγάλετε ένα ούπα; Πρέπει να βάλετε μία μεγάλη βίδα και μετά να την τραβήξετε με μία πένσα, οπότε θα βγει μαζί και το ούπα.

56. Πώς θα κάνετε μία τρύπα χωρίς σκόνη.
Για να αποφύγετε να σας έλθει όλη η σκόνη στα μάτια, όταν κάνετε μία τρύπα στο ταβάνι, αρκεί να τρυπήσετε ένα πλαστικό καπάκι στο κέντρο και να περάσετε το τρυπάνι σας σε αυτό, έτσι ώστε να δέχεται το καπάκι, όλη την σκόνη.

Ο Πληρέστερος Κατάλογος Πρακτικών Συμβουλών (Μέρος Πρώτο)



Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη μάθετε πως να....


1. Ξεκολλάτε τα αυτοκόλλητα.
Αφού βγάλετε το μεγαλύτερο μέρος τού αυτοκόλλητου, απομακρύνετε και όσο επιμένει, με λίγο καθαρό οινόπνευμα, ή διαλυτικό. Εάν το αυτοκόλλητο είναι κολλημένο σε μία επιφάνεια βαμμένη, δοκιμάστε πρώτα σε μία γωνία, για να βεβαιωθείτε ότι δεν διαλύεται και το χρώμα.


2. Το σωστό κλειδί.
Μερικά από τα κλειδιά σας μοιάζουν μεταξύ τους; Για να τα αναγνωρίζετε με μία ματιά, βάλτε μία σταγόνα βερνίκι για τα νύχια, διαφορετικού χρώματος στο καθένα.


3. Βρύση η οποία στάζει.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο εκνευριστικό, από τον ρυθμικό ήχο της στάλας, η οποία πέφτει από μία βρύση, η οποία στάζει. Περιμένοντας τον υδραυλικό, δέστε έναν σπάγκο γύρω από την βρύση και αφήστε τον έως τον πάτο του νιπτήρα. Οι σταγόνες θα ακολουθούν τον σπάγκο και θα πέφτουν αθόρυβα.


4. Άλατα στον βραστήρα.
Οι βραστήρες απαλλάσσονται από τα άλατα με ξύδι. Εάν όμως αφήσετε συνέχεια μέσα, ένα κοχύλι, τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα.

Καλό Πέρασμα στην Ανάσταση


Το Ορθόδοξο Χριστιανικό Πάσχα γιορτάζετε πάντα μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία 21 Μαρτίου.
Η πανσέληνος επηρεάζει τα ύδατα του πλανήτη έτσι μέσα από αυτή την διαδρομή της κάθαρσης κάθε χρόνο προσπαθούμε να 


καθαρίσουμε τα συναισθήματά μας που κατατάσσονται στο υγρό μας στοιχείο. Με στόχο να μην επηρεαζόμαστε πια από την σελήνη, που είναι ένας δορυφόρος. Δηλαδή έχει ως φόρο ένα δόρυ. Με αποτέλεσμα να βιώνουμε ξανά και ξανά καταστάσεις συναισθηματικής φουρτούνας μέσα από την κυκλική του επανάληψη. 

Πώς να καθαρίσετε τα καμμένα λίπη από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας!

Τα τηγάνια είναι αναντικατάστατα στην κουζίνα - μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε ένα ωραίο κομμάτι κρέας ή ένα υπερ-νόστιμο τηγανητό. Ωστόσο, όλοι μισούν το τμήμα καθαρισμού.
Μερικοί άνθρωποι εγκαταλείπουν ακόμη και την προετοιμασία του αγαπημένου τους πιάτου για να αποφύγουν το μπέρδεμα με τα γεμάτα λίπη πιάτα και κατσαρόλες.
πώς-να-καθαρισμού-ποτ-και-τηγάνια σας-από-τα καμένα λίπη
Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα λαστιχένια γάντια σας και τα φορτωμένα με χημικά προϊόντα καθαρισμού, γιατί κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό. Θα σας δώσω μερικούς απλά τρόπους για να καθαρίσετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας από όλη τη σταδιακή συσσώρευση λίπους.

Πώς να θεραπεύσετε τη φλεβίτιδα με τη βοήθεια της ντομάτας!

Έχετε σκεφτεί ποτέ να θεραπεύσετε τους κιρσούς σας με ντομάτες; Θα σας δώσω δύο φυσικούς τρόπους  θεραπείας των κιρσών με πράσινες και ώριμες ντομάτες.
Πράσινες ντομάτες

Αυτή είναι μια εξαιρετικά απλή θεραπεία στο σπίτι που θα βελτιώσει σημαντικά την κατάστασή σας.
πώς-να-θεραπεία-κιρσοί φλεβών-με-τη-βοήθεια-της-ντομάτα

Περί του Μυστηρίου της Σταύρωσης



Η Σταύρωση μετά την Μεταμόρφωση, είναι το μεγαλύτερο κοσμικό Μυστήριο που απεκάλυψε ο Ιησούς πρώτη φορά σε δημόσια θέα και εκτός των Μυστηρίων. 

Είναι μια διαδικασία διεύρυνσης της συνείδησης, μια διαδικασία μύησης που θα περάσουν όλοι κάποτε. Φυσικά το σημαντικότερο σημείο της Σταύρωσης είναι το πνευματικό της περιεχόμενο, το οποίο περιλαμβάνει μυστήρια εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αντιληπτά από κάποιον που δεν έχει περάσει αυτή την μύηση.

Η Σταύρωση είναι πρωτίστως εσωτερική και γι' αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να αναγνώσουμε την πνευματική της όψη και δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι κατέκτησαν αυτό το επίπεδο συνείδησης χρειάστηκε να σταυρωθούν και φυσικά.

Τέτοια όμως υψηλότατα επίπεδα πνευματικής βίωσης του κόσμου ας μην πλησιάζονται επιπόλαια και με οδηγό την κατώτερη υπολογιστική νόηση. Ο δρόμος της καρδιάς και της διαισθητικής ανάτασης μπορεί να αποφέρει σημαντικότερα αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά με την μικρή μας αντίληψη θα επιχειρήσουμε να αφουγκραστούμε και να σχολιάσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά και σύμβολα που περιέχονται.

ΠΛΗΡΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, Ή ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Όταν ο άνθρωπος ενεργεί, (ζει και κινείται), με βάση ένα περιορισμένο, κατασκευασμένο, χωριστικό, και μεμονωμένο «εγώ», μη κατανοώντας και μη βιώνοντας το γεγονός της αδιαχώριστης ενότητας του με τα πάντα, τότε, ακολουθεί πιστά τον εκάστοτε καθορισμένο προγραμματισμό, και ουσιαστικά κατευθύνεται τυφλά από αυτόν, μη συνειδητοποιώντας την όλη διαδικασία.

Αυτό, γιατί «νομίζει» πως ο ίδιος «κάνει», «πραγματοποιεί» στη ζωή του αποφάσεις, σχέδια και στόχους. Δεν αντιλαμβάνεται πως τα πάντα κυλούν μόνα τους, μια και ακολουθεί τυφλά, αυτό που του «υποδεικνύει» ο προγραμματισμός που ο ίδιος όρισε. Αυτός  όμως είναι και ο λόγος που πονάει. Γιατί πάει κόντρα, (ή δοκιμάζει να πάει κόντρα, μια και κάνει την απόπειρα), σε μια διαδικασία που δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε τη δύναμη να υπερβεί, να ελέγξει, να διευθετήσει… Έτσι γίνεται ο ίδιος μία Ανισορροπία, μέσα σε μια Δημιουργία Τέλειας Ισορροπίας. Ε, δεν θα πονάει; Δεν θα υποφέρει;

Ο κρίκος του γάμου. Η βέρα.

Κανείς που ετοιμάζεται να παντρευτεί δεν βλέπει τον γάμο ως δέσμευση. Θέλω να το πιστεύω αυτό, άσχετα με ό,τι ισχυρίζεται η όποια πλειοψηφία(;) 

Σε άλλη περίπτωση όλοι οι έχοντες νου και ακολούθως ορθή σκέψη, θα παντρευόταν κατόπιν ανωτέρας βίας και μόνον, λογικό ακούγεται...


Υπογράφοντας οπουδήποτε, δηλώνουμε πίστη, είτε γινόμαστε μέλη σε όμιλο, είτε σε κόμμα, είτε σε αθλητικό σωματείο, είτε σε συμβολαιογράφο. Πίστη δηλώνουμε και αποδοχή στα λόγια του όποιου εγγράφου έχουμε αφήσει το 'σημάδι' μας. 


Το μυστήριο της σύζευξης όμως των ανθρώπων δεν είναι υποχρεωτικό, άρα έρχεται ως αποτέλεσμα επιλογής του κάθε εμπλεκόμενου. Θεωρώ και είναι σαφές. Στη στεγνή διαλεκτική μας θα πρέπει θαρρώ, να εντάξουμε και τις λέξεις αγάπη, έρωτας συναίσθημα… Να δώσουμε χρώμα στο εκούσιο γεγονός*… Συνήθως έτσι δεν γίνεται; Δεν μπορεί να ισοπεδώσουμε τα πάντα.

Ποιος είναι εκείνος που δηλώνει οπαδός μιας ομάδας και κρυφά υποστηρίζει μια άλλη; Κανένας θα πω.
Πόσοι/ες μετά από μερικά χρόνια συμβίωσης ενδέχεται να πράξουν έστω και κατά διάνοια το προφανές; Ας μην το σκεφθούμε…

Το επιχείρημα, ''άλλο'' το ένα και ''άλλο'' το άλλο επιτείνει τη σκέψη μου. Ακριβώς, επειδή είναι ''άλλο'' θα επιμείνω και επειδή δεν υπάρχει σχέση, θα επαυξήσω!

Δεν θα εξετάσουμε λοιπόν το πώς θα έπρεπε να ήταν τα πράγματα, τα λένε για εμάς οι πάντες, εμείς θα δούμε το πώς είναι.

Η συνειδητή αγάπη είναι καρπός τέχνης






Χρόνια αργότερα, έπεσε στα χέρια της Θ. ένα κείμενο που επικύρωνε τις δικές της διαπιστώσεις στο θέμα σεξ – έρωτας – αγάπη – πυρηνική αγάπη. Ο τίτλος του βιβλίου ήταν «Αγάπη» και το είχε γράψει ο Άλφρεντ  Ρίτζαρντ  Όραζ. Να τι είχε διαπιστώσει ο ίδιος.


«Πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε τουλάχιστο ανάμεσα σε τρία είδη αγάπης – αν και υπάρχουν συνολικά επτά – στην ενστικτώδη, τη συναισθηματική και τη συνειδητή αγάπη. Ασφαλώς μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τα δυο πρώτα είδη, αλλά το τρίτο είναι σπάνιο και εξαρτάται από την προσπάθεια και τη νοημοσύνη του ανθρώπου. Η ενστικτώδης έλξη είναι χημική. Όλη η βιολογία είναι χημεία. Και οι συγγένειες της ενστικτώδους έλξης, που εκδηλώνονται σε διάφορους χημικούς συνδυασμούς, όπως η λεγόμενη «αγάπη», το φλέρτ, ο γάμος, τα παιδιά και η οικογένεια, δεν είναι παρά το ανθρώπινο ισοδύναμο ενός χημικού εργοστασίου.

Ο Μυστικός Δείπνος - μια πράξη ιερού γάμου



Salvador Dali - Τhe sacrament of the last supper


«Μα είναι φανερό ότι  ο Μυστικός Δείπνος είναι μια πράξη ιερού γάμου ανάμεσα στις δυο όψεις του Θείου, που παίρνουν τη μορφή του άρτου και του οίνου. Ο Χριστός εξηγεί στους αποστόλους Του ότι ο άρτος είναι το σώμα Του και ο οίνος το αίμα Του. Αλλά δεν εξηγεί τι είναι η σάρκα και το αίμα Του. Ίσως αυτή η ερμηνεία να αρκούσε για το σκοπό που είχε στο νου Του. Και ποιος ήταν αυτός ο σκοπός; Απ’ότι δείχνει η όλη τελετουργία, ο σκοπός ήταν να δεχθούν οι μαθητές μέσα τους τον ίδιο το Θεό στη διπλή του υπόσταση, σαν σάρκα και σαν αίμα. Μ’άλλα λόγια, τονίζει την ανάγκη της εσωτερικοποίησης του Θεού. Όμως, μέσα στο σώμα του ανθρώπου, ο άρτος δεν μένει άρτος, ούτε ο οίνος οίνος: Και οι δυο ουσίες εισέρχονται σε ένα «σάρκινο δοχείο» κι εκεί διαλύονται στα πρωτογενή συστατικά τους, γίνονται ένα αμάλγαμα που δε θυμίζει σε τίποτα πια τον αρχικό άρτο και τον οίνο. Και σ’αυτή τη μετουσιωμένη μορφή αφομοιώνονται από το ανθρώπινο ον.  Δεν είναι, λοιπόν, ότι ο Θεός ζητάει μόνο να φαγωθεί από τον άνθρωπο, αλλά να διαλυθεί στα πρωταρχικά συστατικά του, κι έτσι αλλαγμένος να αφομοιωθεί από το σύστημα του ανθρώπου και να εκφραστεί μέσα απ’αυτόν.  Ο άνθρωποςλοιπόν, και το σάρκινο «δοχείο» του που συγκερνά και μεταστοιχειώνει το Θείο, είναι το τρίτο στοιχείο, ο μετασχηματιστής του Θεού, η «στέρνα» που μέσα της κάνουν τους γάμους τους οι δυο όψεις του Θείου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα