Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Το Sex Πριν τον Αγώνα – Προπόνηση, Μειώνει την Αθλητική σας Απόδοση. Μύθος ή Αλήθεια ;

Πως επιδρά το σεξ στην αθλητική μας απόδοση – επίδοση όταν συμβαίνει λίγες ώρες ή ήμερες πριν τον αγώνα; Κατά το παρελθόν πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί σχετικά με το σημερινό μας θέμα. Πολλοί άνθρωποι (αθλητές, προπονητές, κ.α.) οι οποίοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, έχουν αρκετές και διαφορετικές απόψεις
σχετικά με το σεξ μια ημέρα ή ώρες πριν τον αγώνα ή την προπόνηση, όμως οι περισσότεροι καταλήγουν στο ότι,
΄΄ Το σεξ επηρεάζει αρνητικά την απόδοσή του αθλητή ΄΄
Η άποψη ότι το σεξ επηρεάζει αρνητικά την αθλητική απόδοση οφείλεται στην πεποίθηση ότι το σεξ μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης (κύρια ανδρική ορμόνη, υπεύθυνη της σεξουαλικής επιθυμίας και της επιθετικότητα σε αθλήματα σωματικής επαφής κ.α.). Η άποψη ότι μια μεγάλη απόδοση στο κρεβάτι το βράδυ πριν από ένα μεγάλο αγώνα θα μεταφραστεί σε μια κακή απόδοση είναι πιθανώς τόσο παλιά όσο και ο ανταγωνισμός ο ίδιος. Οι προπονητές και οι υποστηρικτές της πεποίθησης θα πουν ότι ένας άνθρωπος χάνει τη ζωτική ενέργεια του και μειώνει την μαχητικότητα του κάθε φορά που εκσπερματώνει. Έτσι, πολλοί αθλητές απέχουν από το σεξ για ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες. Στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να διαλευκάνουμε με ποιον τρόπο το σεξ επηρεάζει την αθλητική απόδοση.

«Δεν πείθει η αυτοκτονία του γερμανού πιλότου της Germanwings» λέει έμπειρος πιλότος





 


Η επιχειρηματολογία του εκπροσώπου της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων, αντικρούει τα βασικά σημεία του πορίσματος, δίνοντας νέα διάσταση δίνει στο θρίλερ του Airbus της Germanwings.


Οπως εξηγεί ο Ζεράρ Αρνού, o επί 18 έτη πιλότος της Air France αλλά και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων (Comité de Veille pour la Sécurité Αérienne), υπάρχουν τρεις μεγάλες ασάφειες σχετικά με το πόρισμα του εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο οποίος πολύ γρήγορα έσπευσε να αποδώσει το συμβάν σε «αυτοκτονία του Λούμπιτζ».
Μάλιστα, ο Αρνού υπονοεί πως ίσως να υπάρχει και μια απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος, μια προσπάθεια που ίσως να σχετίζεται με το ζήτημα των οικονομικών αποζημιώσεων.

Τα τρία στοιχεία που δεν πείθουν

Τα τρία στοιχεία που δεν πείθουν, σύμφωνα με τον Αρνού, είναι τα εξής:

1. Η καταγραφή της ανάσας του Λούμπιτζ:

Σταμάτα να πατάς την μπανανόφλουδα

Και χάνουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε τον παράδεισο. Κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο περνάμε από τα ίδια ψυχαναγκαστικά μονοπάτια, λες και έχουμε βάλει στοίχημα. Ένα στοίχημα που έχει ενεργοποιηθεί σιωπηλά και χωρίς να ξέρουμε και το γιατί, για την δική μας εξόντωση.


Το ζητούμενο πιο είναι άραγε ? Τόσες χιλιάδες χρόνια ο κάθε άνθρωπος «παλεύει» για τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο. Και την ώρα που τα φτάνει, τα αγγίζει, αυτά εξανεμίζονται και χάνονται. Όνειρα που τα φτάνουμε, αλλά δεν τα ζούμε. Μπορεί να τα ζούμε αλλά λήγουν σε χρόνο ρεκόρ.
Κι αφού κάνουμε συνέχεια κύκλους γύρω από τους εαυτούς μας, γύρω από τα ίδια πράγματα με το ίδιο ζητούμενο, γιατί χάσαμε την «μπάλα» πατριώτη ?
Την μπάλα τη χάσαμε και τον παράδεισο τον χάνουμε γιατί συνέχεια πατάμε πάνω σε αυτή την μπανανόφλουδα.
Το καλό της ιστορίας είναι ότι η μπανανόφλουδα δεν είναι μία εξαίρεση στον δρόμο μας. Οπότε να είναι δύσκολο να την αναγνωρίζουμε. Αυτή μας ορίζει, αυτή βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας σε κάθε μας βήμα. Οπότε όλοι μας πάνω σε μπανανόφλουδες πατάμε, κάθε μέρα, κάθε λεπτό. 

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

lavrov-turk-heyeti-kirim-a-ukrayna-uzerinden-gitmemeli-5487654 
Γράφει ο Νίκος Χειλάδάκης

Με πολύ σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, απευθυνόμενος στην Άγκυρα σχετικά με την πρόθεση που εξεδήλωσε η Τουρκία να αποστείλει «ειδική επιτροπή» στην απελευθερωθείσα από τους Ρώσους Κριμαία, για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση των εκεί τουρκόφωνων Τατάρων και στην συνέχεια να μεταβεί στο Κίεβο όπου και θα συντάξει το πόρισμα των επιθεωρήσεων της.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στο θέμα τόνισε πως το ζήτημα των τουρκόφωνων της Κριμαίας έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν και της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν. Όπως δήλωσε, η Ρωσία δεν έχει κανένα πρόβλημα να μεταβεί εκεί τουρκική επιτροπή αλλά δεν θα συναινέσει να πάει στην συνέχεια στο Κίεβο αποδεχομένη με αυτόν τον τρόπο την ουκρανική δικαιοδοσία στην χερσόνησο αυτή.

«Κανείς δεν γίνεται ευφυΐα χωρίς σκληρή δουλειά»

Ο Robert Siegler, καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon,  για την εκπαίδευση των παιδιών έδωσε μια συνέντευξη στην οποία μίλησε για την εκπαίδευση των παιδιών.
parents_teach 
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;
«Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γονείς στη βρεφική ηλικία είναι να παρέχουν στο παιδί τους ένα ζεστό περιβάλλον και να του μιλούν μέχρι να στερέψει το σάλιο τους. Δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο, ούτε προϊόντα για ”μωρά Αϊνστάιν” (”Baby Einstein”), που κυκλοφορούν μαζικά στις ΗΠΑ, όπως κάρτες για να μαθαίνουν ξένες γλώσσες ή να λύνουν προβλήματα αριθμητικής. Δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά. Είναι αηδίες».

«Οι γονείς καθορίζουν την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών τους. Γι’ αυτό, πρέπει να παρέχουν όσο περισσότερα πνευματικά ερεθίσματα και εμπειρίες στα παιδιά τους μπορούν».
«Τα παιδιά μπορούν να γίνουν αυθεντίες σε μια ξένη γλώσσα αλλά και σε οτιδήποτε περιλαμβάνει τη σύνθετη επιδεξιότητα των κινήσεων (αθλήματα, χορός, μουσικά όργανα) αν ξεκινήσουν την εκμάθησή του σε πολύ μικρή ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι τα άτομα που μεταναστεύουν από μια χώρα σε μια άλλη πριν από τα 7 τους χρόνια μαθαίνουν τη γλώσσα σαν ντόπιοι, ακόμα και στο πιο δύσκολο κομμάτι της που είναι η γραμματική και η προφορά. Αν είναι 7-11 ετών την μαθαίνουν αρκετά καλά, κυρίως όμως το λεξιλόγιο, και αν είναι μετά τα 11, σχεδόν κανείς δεν γίνεται αυθεντία».

Μια οικογένεια μπήκε σε ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο. Το τι αντίκρισαν είναι πραγματικά ανατριχιαστικό!

nosokomeio 


Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα δουν ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο κτίριο, το πιθανότερο είναι να αποφύγουν να το επισκεφτούν. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει άλλωστε τι κρύβεται στο εσωτερικό του και τι μπορεί να πάει στραβά.
Αλλά υπάρχουν και κάποιοι πιο τολμηροί που παίρνουν τις φωτογραφικές τους μηχανές τους και σπεύδουν να το εξερευνήσουν.
Ο φωτογράφος Ντάριλ Μόραν έκανε αυτό ακριβώς. Μόλις εντόπισε, παρέα με την οικογένεια του, ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο στο Jeanette, το Monsour Medical Center στην πόλη Roseville της πολιτείας του Μισούρι των Η.Π.Α., πήρε τη φωτογραφική του μηχανή και ξεκίνησε την εξερεύνηση.


Σύμφωνα με τον Μόραν ήταν: «Το πιο σκοτεινό, το πιο ανατριχιαστικό και το πιο αφιλόξενο μέρος που είδα ποτέ. Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω πώς νιώσαμε όλοι μας, εγώ, η σύζυγος μου και ο γιος μου.»
Το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που ο Μόραν και η οικογένεια του βρήκαν στο εσωτερικό του νεκροτομείου!
Το νοσοκομείο έκλεισε το 2006 και ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν βρέθηκαν ποτέ. Από το 2014, η πόλη ξοδεύει 25.000 δολάρια το χρόνο για να εξασφαλίσει ότι το κτίριο δεν θα πέσει θύμα καταπατητών και βανδάλων.

Ρόδος: Τι θα γίνει με τα τροχαία δυστυχήματα;






Τι θα γίνει με τα τροχαία δυστυχήματα; 
  Γράφει ο
Στέργος Πεζουβάνης


Αξιότιμε κ. διευθυντά
Παρακαλώ πολύ να δημοσιεύσετε την παρούσα μου επιστολή, κάνοντας γνωστό σε όλη την κοινωνία της Ρόδου ότι τα θανατηφόρα τροχαία στο νησί μας θα πρέπει να σταματήσουν ή καλύτερα θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο. Και αυτό γιατί είναι άκρως απαράδεκτο σε ένα νησί με 2 κεντρικούς λεωφόρους “Ρόδου Λίνδου και Ρόδου αεροδρομίου”, να συνεχίζεται η τραγωδία και να θρηνούμε κάθε χρόνο τουλάχιστον 30 νεκρούς στην πλειοψηφία τους νεαρά παλικάρια.


Ερωτώ λοιπόν, μέχρι πότε θα συνεχίζετε αυτό το κακό; Πότε επιτέλους θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες; Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο, Αστυνομία, Ιατρικός Σύλλογος και τοπικοί πρόεδροι;

Κύριοι, οι δρόμοι της Ρόδου γέμισαν με μοναστηράκια. Δεν σας ενοχλεί αυτό καθόλου; Δεν σας ενοχλεί επίσης το ότι υπάρχουν και εκατοντάδες ανάπηρα παιδιά από τα τροχαία; Λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι. Οσο επιμένετε “ελληνικά” τόσο η τραγωδία αυτή θα μεγαλώνει. Το λέω αυτό γιατί πολλοί από εσάς αν όχι όλοι, έχετε πάει στο εξωτερικό ή καλύτερα σε ανεπτυγμένες δημοκρατικές χώρες.

Μετεωρολογικές κόντρες για τον καιρό του Πάσχα

 


«O καιρός τρελάθηκε ή θα μας τρελάνουν οι μετεωρόλογοι. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά αλλά τα…μετεωρολογικά μοντέλα διαφωνούν για το τι καιρό θα κάνει. Ποια σχολή να εμπιστευτείς; Την ευρωπαϊκή ή την αμερικάνικη;»


Το δημοσίευμα ως έχει -τίτλο και άρθρο- το βρήκαμε στο The TOC:
«Το βέβαιο είναι μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και λίγο «πασχαλινό» χιονάκι τη Μεγάλη Δευτέρα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.
Τη Μεγάλη Πέμπτη …αρχίζουν τα δύσκολα. Οι μεν ευρωπαίοι μετεωρολόγοι μας προετοιμάζουν για ψήσιμο του οβελία με αντηλιακή κρεμούλα- πάνω μας, όχι στο αρνάκι- οι δε αμερικανοί βλέπουν βροχερό καιρό μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.
Τι κάνουμε; Η δική μας μετεωρολογική πηγή τάσσεται πάντως υπέρ του αμερικανικού μοντέλου».
Η… Κυβέλη Ουρανού σχολίασε και αναμένει να “εγκριθεί” το σχόλιο της από το ιστολόγιο:
Αγαπητό The TOC, Όταν λέμε ότι ψεκάζουν και χειραγωγούν τον καιρό, εννοούμε αυτό ακριβώς: ότι ψεκάζουν και χειραγωγούν τον καιρό! Πως θέλετε, λοιπόν, οι μετεωρολόγοι να σας πουν τον καιρό από τη στιγμή που είναι ακυρωμένοι επιστημονικά;

Ελευθερία

 
 
Ο ΘΕΟΣ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι (όχι μια Ουσία αλλά) ΑΝΤΙΛΗΨΗ – Τελείως Ελεύθερη Απεριόριστη Ανοιχτή – που δεν έχει «εμπόδια». Αυτή είναι η Χώρα της Αλήθειας.
 
Η Πραγματικότητα Είναι το Υπόβαθρο των Πάντων.
Μπορεί να είναι Φυσική ή Αφύσικη.
Μπορεί να είναι Λογική ή Παράλογη.
Μπορεί να είναι Ευτυχισμένη ή Δυστυχισμένη.
Μπορεί να είναι Πληρότητα ή Παντελής έλλειψη.
.
Μέσα στον Αιώνιο Χώρο της Πραγματικότητας Όλα Εκδηλώνονται, Όλα είναι Εδώ, Τώρα κι Όλα Ταυτίζονται.
 
Πως λοιπόν Μέσα στον Ενιαίο Χώρο Όπου Όλα Υπάρχουν κι Όλα Σχετίζονται κι Αλληλοεπηρεάζονται μπορείς να «Βαδίσεις»; Ποια είναι η «Οδός»;
 
 Πως η Φύση Βρίσκει τον Δρόμο της; Και Πως η Φύση σε Οδηγεί μέσα από την Εμπειρία της Ύπαρξης στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ;
.
Υπάρχει Μόνο ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ, Μια Υπέρτατη Κατανόηση, Μια Υπέρτατη Αλήθεια, που Ανθίζει μόνο μέσα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα