Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Πως να κάνεις την υπέρβαση σε κάθε τομέα της ζωής σου!

IMG_0830

Ήρθε η στιγμή να διαχειριστείς τις στρατηγικές σου, την “ιστορία” που λες στον εαυτό σου, και τη διάθεσή σου.
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς όταν «κυνηγάει το όνειρό του» είναι να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά την υπομονή αλλά και την επιμονή του. Η επίμονη δράση αλλά και η ελπιδοφόρα υπομονή είναι τα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να δει κανείς τελικά το όραμά του να γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για μια κατάσταση μεγάλης έντασης. Πως όμως διαχειρίζονται αυτή την ένταση και τελικά υπερτερούν οι νικητές της ζωής;
Η εκπλήρωση των ονείρων σου και η ικανότητά σου να επιτυγχάνεις στους τομείς της ζωής που έχουν μεγαλύτερη σημασία για σένα, μπορεί να γίνει εφικτή μόνο αν πιστέψεις πως το αδύνατο είναι δυνατό. Αν κάποιος θέλει να επιτύχει σε κάποιο τομέα της ζωής του, χρειάζεται να υιοθετήσει τη πεποίθηση πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το απόλυτα «εξαιρετικό».

Το ένα πράγμα πάνω στο οποίο έχεις τον απόλυτο έλεγχο στην ζωή σου


metal balls shutterstock_44553679

Δεν θα ευχόσουν μερικές φορές να κυματίσεις απλά ένα μαγικό ραβδί και αμέσως να αλλάξει κάποιο κομμάτι της ζωής σου, που δεν είναι αυτή την στιγμή όπως θα το ήθελες;  π.χ. να εξαφανιστεί ο παράλογος εργοδότης σου, να εμφανιστεί μία συναρπαστική νέα σχέση, να λάβεις μία σημαντική αύξηση του εισοδήματός σου κτλ. Κι όμως! Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, τέτοιου είδους συναρπαστικές αλλαγές είναι απολύτως εφικτές. Περισσότερα για αυτό, θα πούμε σε κάποιο μελλοντικό άρθρο.  Αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σου τώρα είναι ένα εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις  σήμερα, αυτή τη στιγμή, για να αλλάξεις κάποια πτυχή της ζωής σου.
Πιθανότατα να έχεις ακούσει για το νόμο της έλξης. Η ουσία αυτού του καθολικού νόμου είναι ότι ολόκληρο το σύμπαν αποτελείται από ενέργεια, και ότι προσελκύουμε τους ανθρώπους, τις συνθήκες και τις εμπειρίες ζωής – τόσο ευχάριστες και δυσάρεστες – που έχουν παρόμοια ενέργεια με την ενέργεια που εμείς εκπέμπουμε. Σε απλή γλώσσα αυτό σημαίνει ότι, καθώς ξεκινάμε την καθημερινή ζωή μας, έχουμε την τάση να παρατηρήσουμε τα πράγματα στον εξωτερικό κόσμο, που απεικονίζουν την εσωτερική κατάσταση της ύπαρξης μας.

Αλήθεια, τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου;


images

Οι 10 εκφάνσεις της αγάπης προς τον εαυτό μας.
Στην ερώτηση «αγαπάς τον εαυτό σου;» οι περισσότεροι από εμάς θα σπεύσουν να απαντήσουν «φυσικά και αγαπάω τον εαυτό μου!», ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνει ή τι απαιτεί το να αγαπάς τον εαυτό σου.
Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στα λεξικά για αντιληφθούμε τη μεγάλη παρανόηση γύρω από  την αγάπη για τον εαυτό μας: συγχέεται με το ναρκισσισμό, τη ματαιοδοξία ή την έπαρση.
Η ερώτηση: «Αγαπάς τον εαυτό σου;» δεν είναι μία ερώτηση που απαντιέται με ένα ναι ή ένα όχι. Δεν αφορά 2 άκρα, δεν σημαίνει απαραίτητα «αγαπάς τον εαυτό σου, ή δεν αγαπάς τον εαυτό σου».  Αντίθετα,  μάλλον υπάρχουν στιγμές όπου αγαπάς τον εαυτό σου, που νιώθεις σαν ο εαυτός σου να είναι ο καλύτερος φίλος σου, και άλλες στιγμές όπου ο φόβος, η ντροπή, η ενοχή, η πίεση, το στρες και η κριτική σε κυριεύουν. Φορές που «πουλάς φτηνά» τον εαυτό σου,  τον βάζεις  τελευταίο, δεν τον τιμάς ή δεν τον αποδέχεσαι καθόλου. Τέτοιες στιγμές είναι δύσκολο να ακολουθήσεις αυτό που ένας καλός σύμβουλος ή φίλος θα σου έλεγε να κάνεις.

Η αληθινή ζωή είναι εκεί έξω...

Είναι αναμφίβολα αυτοί οι ραγδαίοι ρυθμοί της εποχής μας που δεν αφήνουν χώρο και χρόνο στους περισσότερους από εμάς να δεχτούμε τις πηγαίες χαρές της ζωής.

 Ο ελεύθερος χρόνος τείνει να γίνει πολυτέλεια για αρκετούς ανθρώπους γύρω μας, πολύ περισσότερους απ' ότι στο παρελθόν. 

Σε πλείστες των περιπτώσεων, έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητα, ενώ, όπου υπάρχει, είναι σίγουρα διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιείται, σε σχέση με κάποια χρόνια πριν. 

Όλες οι αλλαγές, έγιναν μόλις μέσα σε δέκα με δεκαπέντε χρόνια, ένα χρονικό διάστημα αρκετά μικρό για το μέγεθος των αλλαγών, ειδικά αν εστιάσουμε στη βαρύτητά τους. 

Η οικονομική κρίση οπωσδήποτε έχει επηρεάσει τις συνήθειές μας και την καθημερινότητά μας, βάζοντάς την σε πιο ασφυκτικά πλαίσια, όμως δεν είναι μονάχα αυτή.

 Είναι η εποχή που, στη σκιά των οικονομικών δυσκολιών, αποθεώνονται ο υπερκαταναλωτισμός, ο εργατισμός και το εφήμερο ως στάσεις ζωής, όλα τρέχουν γύρω μας και προσπαθούμε κάτι να αρπάξουμε από αυτά, ο ημερήσιος χρόνος λειτουργεί ως μαθηματική σταθερά και εναγωνίως ψάχνουμε σε κάθε τι να βάλουμε και ένα χρονοδιάγραμμα. 

Πόσες φορές δεν ακούσαμε κάποιον να λέει δίπλα μας "δε μου φτάνει η μέρα, έχω τόσα πολλά να κάνω...". Κι όμως, αρκετές από τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί είναι απολύτως πλασματικές. Έρευνες έχουν καταδείξει ότι ο ελεύθερος χρόνος έχει μειωθεί κατά 40% απ' ότι την περασμένη εικοσαετία. Το ποσοστό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν - και αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό στοιχείο - γίνεται λόγος για τα παιδιά.

Αναγνωρίστε και γιορτάστε τα κατορθώματα σας!


images
Μαθαίνουμε ότι το να μιλάμε για τα λάθη, τις αποτυχίες, τα αρνητικά μας στοιχεία ως προσωπικότητα είναι κάτι σωστό και αποδεκτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι εάν ρωτηθούν μπορούν εύκολα να πουν κάποια αρνητικά για τον εαυτό τους. Από την άλλη το να μιλάς θετικά για τον εαυτό σου, για αυτά που έχεις καταφέρει θεωρείται συχνά μη αποδεκτό ως αλαζονικό. Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά μεταξύ της αναγνώρισης μιας επιτυχίας και της αλαζονείας.
Αναγνωρίστε τα κατορθώματα σας
Το να αναγνωρίζουμε και να σημειώνουμε τα επιτεύγματα μας, οτιδήποτε καταφέρνουμε μέσα από προσπάθεια και κόπο βοηθά πολύ στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης. Μας δίνει την δύναμη να προχωρήσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας, κυρίως σε στιγμές που μπορεί να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε και είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε.

Με αεροπορικές πτήσεις της Germanwings θα έρχονται τα μέλη της Τρόικας στην Ελλάδα!

german
Δεκτό έγινε τελικά από την Άνγκελα Μέρκελ το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ορισμό της αεροπορικής εταιρείας Germanwings ως αποκλειστικά υπεύθυνης για την μετάβαση της Τρόικας στη χώρα μας.
Παρά τις αρχικές και απολύτως εύλογες επιφυλάξεις της γερμανικής κυβέρνησης για την υιοθέτηση της τολμηρής -αυτής για πολλούς- πρότασης της Ελλάδας, η διάθεση της Άνγκελα Μέρκελ να στηρίξει με κάθε τρόπο  την πληγείσα εταιρεία της χώρας της  την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο.
Παράλληλα μεγάλο ρόλο έπαιξε σύμφωνα με πληροφορίες και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ του Σαββάτου η Μέρκελ με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο τη Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Βίντεο: μυρμήγκια-ρομπότ 3-D εκτυπωμένα

Έχουν το μέγεθος ενός ανθρώπινου χεριού και μιμούνται τη «συμπεριφορά» των κανονικών μυρμηγκιών-εργατών, λαμβάνοντας ατομικά αποφάσεις με στόχο την υλοποίηση ενός κοινού στόχου. Τα 3-D εκτυπωμένα τεχνητά «μυρμήγκια» της γερμανικής εταιρείας Festo, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Scientist, μπορούν να ολοκληρώνουν εργασίες ομαδικά που δεν θα μπορούσαν να το κάνουν το καθένα μόνο του, όπως η μετακίνηση ενός μεγάλου αντικειμένου. Μια κάμερα στο κεφάλι του κάθε μυργμηγκιού βοηθά στον εντοπισμό θέσης και την ταυτοποίηση αντικειμένου, που μπορεί στη συνέχεια να πιαστεί με λαβίδες/ δαγκάνες. Επίσης, ειδικοί αισθητήρες βοηθούν τα ρομπότ να έχουν αίσθηση του περιβάλλοντός τους, επικοινωνώντας παράλληλα μέσω ασυρμάτου δικτύου.
festo-unveils-its-3d-printed-giant-ants-1

Ρε καθάρματα! – Μόλις πάει να βγει ο ήλιος τον ψεκάζετε;


Είναι απίστευτο αυτό που μας συμβαίνει! Μόλις προσπάθησε να βγει ένα δράμι ήλιος και άνοιξαν τα σύννεφα μετά από μέρες κακοκαιρίας, τι ήταν το πρώτο που είδαμε; Χημικοί Αεροψεκασμοί!

Πως να περιποιηθείτε τη ρίζα της τρίχας με καρότο!

how-to-treat-μαλλιά-root-με-καρότο

Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε μια πολύ απλή και αποτελεσματική συνταγή για τη θεραπεία των ριζών των μαλλιών.

Αλέθουμε μερικά καρότα και κάνουμε μασάζ στη ρίζα των μαλλιών μας. Εφαρμόζουμε επαρκή ποσότητα, σαν να εφαρμόζουμε μάσκα μαλλιών. Μετά την εφαρμογή της μάσκας στο κεφάλι τυλίγουμε με μια πλαστική σακούλα, και, στη συνέχεια, βάζουμε μια πετσέτα πάνω στην πλαστική σακούλα.

Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλένουμε τα μαλλιά μας με τον συνήθη τρόπο, με σαμπουάν και χλιαρό νερό. Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό.

Αλλεργίες στα μικρά παιδιά - Συνταγή της μαμάς!

αλλεργίες-σε-μικρό-παιδιά-συνταγή-of-a-μητέρα

Σε ένα διάσημο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, μια μητέρα μου είπε πώς θεράπευσε την αλλεργία του παιδιού της.

Ο γιος της είχε έντονη αλλεργία από όταν ήταν λιγότερο του ενός μηνός. Όταν έγινε ενός έτους, η μητέρα είχε ενημερωθεί για το πως να θεραπεύσει το μωρό της, με τον ακόλουθο τρόπο:

1. Σπασμένα τσόφλια αυγών

Ξεχάστε την αϋπνία και κοιμηθείτε σαν μωρό - 3 στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν

Αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, αυτές οι θέσεις χαλάρωσης θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την αϋπνία, να βελτιώσετε σημαντικά τον ύπνο και να ρυθμίσετε την αναπνοή. Ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, βοηθώντας να ξεφύγετε από το άγχος και συμβάλλουν στην χαλάρωση.
Αυτές οι τρεις θέσεις γιόγκα ταιριάζουν σε όλους, ανεξάρτητα αν έχετε ασκηθεί ποτέ στη γιόγκα ή όχι, αλλά θα πρέπει να τις κάνετε τη νύχτα, πριν πάτε για ύπνο.
ξεχνάμε-για-αϋπνία-και-ύπνου-όπως-α-μωρό-3-γιόγκα-στάσεις-ότι-θα-βοήθεια-σας-πτώση-α-ύπνου
Η απόδοσή τους δεν απαιτεί καμία δύναμη και ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μαξιλάρι, και πριν ξεκινήσετε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε 10 φορές.

ΗΡΩΙΣΜΟΣ – ΕΜΦΥΛΙΟΣ – ΔΑΝΕΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821

Το κείμενο μιας σχολικής γιορτής
1821-2015_01Για να ξεκινήσει μια Επανάσταση, υπάρχει μια προϋπόθεση: να θέλουν να ξανασηκωθούν αυτοί που έχουν πέσει. «Επ-ανίσταμαι» [>ίσταμαι ή ίστημι] σημαίνει «Ξανα-στέκομαι όρθιος», άρα έχω πέσει, έχω συνείδηση της πτώσης μου και επιθυμώ -με κάθε κόστος- να ξανασταθώ σε όρθια θέση. Αν λοιπόν το 1821 -αλλά και πιο πριν- ξεκινά η προσπάθεια για να σταθούν κάποιοι όρθιοι, πριν το κάνουν, πρέπει να προσδιορίσουν α) ποιοι είναι και β) σε ποιο χρονικό σημείο του παρελθόντος αναφέρονται, δηλαδή πότε ξεκίνησε η πτώση (σκλαβιά), ποιο είναι το σημείο αναφοράς της ανασύστασής τους. Το «α» περιλαμβάνει τους όρους «έθνος, γένος, Έλληνες, Ρωμιοί, Γραικοί». Το «β» έχει δυο σημεία αναφοράς: το 1453 και το 338 π.Χ.
Με το 1453, δηλαδή με την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας συνδέεται το «γένος» και οι «Ρωμιοί». Δεν αποκλείονται όμως ούτε το «έθνος», ούτε οι «Έλληνες».
Με το 338 π.Χ., δηλαδή με τη μάχη της Χαιρώνειας συνδέεται το «έθνος» και οι «Γραικοί». Δεν αποκλείονται όμως ούτε το «γένος», ούτε οι «Έλληνες».
Κοινή αναφορά και των δυο εκδοχών είναι ο ελληνισμός, ο οποίος ορίζεται διαφορετικά από κάθε πλευρά. Με βάση τον χριστιανισμό στην πρώτη περίπτωση, χωρίς τον χριστιανισμό ή με μια διαφορετική σχέση κράτους-χριστιανισμού στην δεύτερη. Θα δούμε πώς συνέβησαν όλα αυτά, για αρχή όμως ας κρατήσουμε μια παρατήρηση: Το έθνος-κράτος που τελικά προκύπτει, δέχεται να αποκαλούνται οι κάτοικοί του «Έλληνες» στο εσωτερικό και «Γραικοί» από όλα τα υπόλοιπα κράτη.

Η σοφία του Κάμα Σούτρα


Το βιβλίο ορόσημο στο σεξ. Πλέον θεωρείται το απόλυτο εγχειρίδιο του σεξ σε όλο το κόσμο. Ένα αρχαίο ινδικό κείμενο σανσκριτικής λογοτεχνίας που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Έχει γίνει αναφορά τόσες φορές από διαφορετικά μέσα, που έχει καταλήξει να είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Κι αυτό γιατί άπαντες όταν ακούνε αυτές τις δύο λέξεις εστιάζουν στις στάσεις του σεξ που αναλύει το βιβλίο χωρίς να γνωρίζουν ότι το τελευταίο κεφάλαιο δίνει έμφαση στα συναισθήματα και στον ερωτισμό.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο από έναν άνδρα, που χρειάστηκαν χρόνια για να αποκρυπτογραφηθούν τα μυστικά του, και που είναι τόσο σύγχρονα στη σημερινή εποχή όσο και όταν γράφτηκαν περίπου πριν 18 αιώνες. Γιατί ο τρόπος που κάνουμε έρωτα δεν έχει υποστεί αλλαγές. Αποκαλύπτει ιδέες που οι σύγχρονοι σεξολόγοι αξιολόγησαν πρόσφατα.

Αποτελείται από επτά κεφάλαια μεταξύ των οποίων τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να προσελκύουμε άλλους ανθρώπους όπως και κανόνες συμπεριφοράς προς τις γυναίκες. Δίνει έμφαση στις προτεραιότητες της ζωής και την απόκτηση της «γνώσης» καθώς και στα κριτήρια επιλογής των ερωτικών συντρόφων. Το Κάμα Σούτρα καθιστά σαφές ότι πριν την πράξη πρέπει οι ερωτικοί σύντροφοι να αγαπήσουν το σώμα του άλλου με όλες τις αισθήσεις τους.

Ο αδιάφορος μπαμπάς καταστροφικός για τη ζωή του παιδιού!


Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Mail αποδεικνύει πόσο καταστροφική μπορεί να αποβεί η αδιαφορία του πατέρα για ένα μικρό παιδί. Μια νέα παγκόσμια μελέτη που πραγματοποίησε ο καθηγητής Ronald Rohner εξετάζοντας τις περιπτώσεις περισσότερων από 10.000 παιδιών, συμπέρανε πως η ψυχρή ή απόμακρη σχέση με τον πατέρα, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του παιδιού, μερικές φορές ακόμη και δεκαετίες μετά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ερευνητής και καθηγητής Ronald Rohner επεσήμανε ότι η πατρική αγάπη είναι το κλειδί στην ανάπτυξη του παιδιού και ελπίζει ότι τα ευρήματά του, θα κινητοποιήσουν όλο και περισσότερους μπαμπάδες να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή των παιδιών τους. «Τα τελευταία 300 χρόνια, στην Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και στη Μ. Βρετανία, υπήρχε η πεποίθηση ότι στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών, έπαιζε ρόλο η σχέση αγάπης με τη μητέρα και ότι ο ρόλος του πατέρα ήταν να στηρίξει οικονομικά τη μητέρα αλλά και όλη την οικογένεια χωρίς όμως η παρουσία τους να απαιτείται για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα