Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο John Dee και η Ιερογλυφική Μονάδα

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΔΑΡΗ
monadΟ ελισαβετιανός αστρολόγος, επιστήμονας και μάγος John Dee έζησε μια ζωή «σαν παραμύθι», με όχι καλό τέλος, αφού αυτό τον βρήκε με επτά νεκρά παιδιά, έκπτωτο από πλούτη κι αξιώματα και χήρο. Πριν όμως από αυτό, ενσάρκωσε πολλούς ενδιαφέροντες ρόλους. Παραφράζοντας τη γνωστή ευχή: «σου εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς», θα λέγαμε ότι ο John Dee έζησε πράγματι «ενδιαφέρουσα ζωή». Δεν είχε ο βίος του τίποτα να ζηλέψει απ’ όσα γράφονται στα βιβλία των μύθων και των θρύλων, ακόμα κι αν αφαιρέσουμε στοιχεία, τα οποία του φόρτωσε η «προφορική» παράδοση μερικών αποκρυφιστικών κύκλων. Από γιος κατώτερου εμπόρου κι αυλικού κι αυλικός ο ίδιος, έγινε πανεπιστήμονας της εποχής, κατάσκοπος μέχρι και… στο τέλος της ζωής του, αρχιφύλακας.
Πάνω απ’ όλα, όμως, ο Dee υπήρξε «Μάγος», όχι με τη σημερινή εκφυλισμένη έννοια, αλλά με την αρχετυπική έννοια του «Σοφού». Εκείνου που γνώρισε την κοσμική σοφία και αναζητά απεγνωσμένα και με ερωτική διέγερση, θαρρείς, την αέναη υπερκοσμική γνώση. Ένας τυχοδιώκτης της γνώσης κι εξερευνητής της κρυμμένης ενότητας, αυτό ήταν ο Dee και αυτό το απέδειξε σε κάθε στιγμή της ζωής του.  Γι’ αυτό το λόγο, αρνήθηκε τη θέση του καθηγητή στο Παρίσι και την Οξφόρδη. Πνεύμα καινοτόμο καθώς ήταν, σε μια σκληρή εποχή οδηγήθηκε στην αυτοεξορία και την ωφέλιμη περιοδεία στην Ευρώπη, στη φυλακή, στην αυλή μεγάλων βασιλιάδων και στη δημιουργία μιας προσβάσιμης απ’ όλους βιβλιοθήκης στο Mortlake.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Φίλοι & φίλες...
Ενώ όλα φαίνεται πως "πάνε καλά "..(είδομεν επ' αυτού), νομίζουμε ότι θα ήταν δόκιμο να δοκιμάσουμε να κάνουμε ποιοτικά ανώτερες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, εκεί που, ίσως όλοι μας πάσχουμε εκατέρωθεν..
Τι πρέπει να γίνει;

  1. Να είστε καλοί & ευγενικοί όσο συχνότερα γίνεται..
    Οι πλείστες από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις των προσωπικών σχέσεων ψυχολογίας βασίζονται στην έρευνα του Δρ. John Gottman, ενός διάσημου ψυχολόγου που βιντεοσκοπούσε χιλιάδες ζευγαριών και ανατομούσε τις διαπροσωπικές τους στιγμές... Μια από τις πιο συγκροτημένες συνιστώσες αναφοράς ήταν ότι τα πιο χαρούμενα ζευγάρια ήταν εκείνα που, είχαν μια καθημερινή 5πλή θετική αλληλεπίδραση έναντι μιας αρνητικής τουλάχιστον...Αυτές οι θετικές αλληλεπιδράσεις δεν πρέπει να είναι κάτι το .."μεγάλο".. Ένα χαμόγελο... μια κατάφαση με το κεφάλι.. ακόμη και ο εναγκαλισμός.. Αναφέρει ο Δρ.Gottman..

     
  2. Να σκέφτεστε τις ανάγκες του συντρόφου σας ακόμη και όταν.. μαλώνετε ή διαφωνείτε..

Χαμομήλι με σόδα υπεράνω όλων!

 

 Για όσες και όσους από εσάς υποφέρετε από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχετε εμετούς - πόνους -πρηξίματα - διάρροια έχω να σας προτείνω 3 κούπες του τσαγιού την ημέρα χαμομήλι με μαγειρική σόδα για να ξεχάσετε όλα αυτά τα προβλήματα  υγείας, για μια πολύ καλή ποιότητα στη ζωή σας και περαστικά σας

Τρόπος παρασκευής : 

Χαράτσι: Αλλάζει και πάλι το όνομα για να το πληρώσουμε



 


Χρέη από το ξεχασμένο χαράτσι της ΔΕΗ αναμένεται να περιλαμβάνουν τα ραβασάκια που αποστέλλει η επιχείρηση σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες


Με ημερομηνία Μαρτίου θα βεβαιώσει –εκτός συνταρακτικού απροόπτου- η εφορία τα χρέη από το …ξεχασμένο χαράτσι της ΔΕΗ, κάτι που σημαίνει ότι περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες που θα παραλάβουν το «ραβασάκι» θα πρέπει έως το τέλος Απριλίου να επιλέξουν έναν από τους δύο δρόμους: ή να πληρώσουν, ή να ρυθμίσουν.

Η οφειλή, προέρχεται από το 2013 και ακούει στον τίτλο ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων). Είναι ο φόρος που αντικατέστησε –μόνο κατ’ όνομα- το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιεφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) γνωστότερο στο ευρύ κοινό ως χαράτσι της ΔΕΗ. Κατά τη διάρκεια πληρωμής του φόρου –πληρωνόταν ανά δίμηνο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ- από το φθινόπωρο του 2013 μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, συσσωρεύτηκαν οφειλές της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ.

Αεροπλάνα που δεν έφτασαν ποτέ στον τελικό προορισμό τους

 Αεροπλάνα που δεν έφτασαν ποτέ στον τελικό προορισμό τους
Λίγους μήνες μετά τις πτώσεις τριών αεροσκαφών που συγκλόνισαν τον κόσμο, η πτώση του αεροσκάφους της Germanwings φέρνει στο μυαλό οδυνηρές μνήμες από ανάλογες αεροπορικές τραγωδίες.
Κάθε φορά που ταξιδεύω με αεροπλάνο, είμαι στην τσίτα. Έχω έναν κόμπο στο στομάχι και προσπαθώ να πιαστώ από βλέμματα ηρεμίας αεροσυνοδών και συνεπιβατών, προκειμένου να χαλαρώσω για να απολαύσω το ταξίδι. Μόνο όταν πατάω το πόδι μου στη γη καταφέρνω να ηρεμήσω το σφιγμένο μου σώμα και να πάρω κανονικές αναπνοές. Ναι, φοβάμαι τα αεροπλάνα και οι πτώσεις τους με τρομάζουν ακόμα περισσότερο.
Η τραγωδία με το αεροσκάφος της Germanwings στάθηκε η αφορμή να αναζητήσω παλαιότερες υποθέσεις αεροπλάνων που δεν κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους. Η έρευνα αποκάλυψε αρκετές αεροπορικές τραγωδίες που όλες είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: πολλούς νεκρούς και ελάχιστους ή μηδαμινούς επιζώντες.
Αεροπλάνα που δεν έφτασαν ποτέ στον τελικό προορισμό τους

Σεπτέμβριος 2001: Νέα Υόρκη

Σαφώς μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες των τελευταίων χρόνων είναι η πρόσκρουση των αεροσκαφών στους Δίδυμους Πύργους, που σκότωσε τους επιβαίνοντες αλλά και χιλιάδες ανθρώπους που όπως κάθε μέρα είχαν πάει στη δουλειά τους. Η πτώση των Δίδυμων Πύργων, εικόνα που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό μου, σήμανε και την έναρξη μίας σειράς διπλωματικών επεισοδίων της Αμερικής με τις χώρες της Ανατολής ενώ αποτελεί ένα θέαμα που μέχρι τότε πίστευα ότι θα μπορούσα να παρακολουθήσω μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. 
Απολογισμός: 2973 άνθρωποι έχασαν τη ζωή  τους και 24 δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μάρτιος 1977: Η Τραγωδία της Τενερίφης

Ποιες τροφές προκαλούν πονοκέφαλο


 


Μπορεί να ακούγεται παράδοξο άλλα δεν προκαλεί μόνο το άγχος η κούραση και η αϋπνία πονοκέφαλο. Υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες ενοχοποιούνται γαι την εμφάνιση του.
 
Στην περίπτωση που ο πονοκέφαλος δεν λείπει από την καθημερινότητας σας καλό είναι να ελέγξετε τι τρώτε 

Δείτε πως να κρατήσετε το συκώτι σας υγιές!






 


Το συκώτι για να  λειτουργεί σωστά και κατ επέκταση και ο οργανισμός μας  επιβάλλεται να καθαρίζετε από τις τοξίνες. Εκτός από τη λήψη συγκεκριμένων σκευασμάτων που βοηθούν στην αποτοξίνωση του υπάρχουν και ορισμένες τροφές που έχουν αντίστοιχες ιδιότητες.
 
Μάθετε ποια είναι αυτά

Τι προκαλεί μόνιμη διέγερση στις γυναίκες;



 


Μόλις πριν από ένα χρόνο οι ειδικοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν την αιτία που προκαλεί μόνιμη διέγερση στα γεννετικά όργανα. Τα άτομα, που εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα αναφέρουν την αυτόματη και ακούσια έναρξη διέγερσης των γεννητικών τους οργάνων εν τη απουσία ερωτικών ερεθισμάτων και ερωτικής διάθεσης.
 
Τι προκαλεί τη κατάσταση αυτή; Ποια είναι η θεραπεία;
Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.
Του Μενέλαου Κ. Λυγνού Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου
 
Ο όρος Σύνδρομο των Ανήσυχων Γεννητικών Οργάνων (Restless Genital Syndrome) εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε άρθρο μεγάλου ιατρικού περιοδικού των Η.Π.Α. το Δεκέμβριο του 2014 (JAMA Neurol. 2014 Dec;71(12):1559-61) και χαρακτηρίζεται από μία δυσάρεστη αίσθηση στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης, αλλά και στα γεννητικά όργανα ειδικότερα.
 
Εντούτοις, η πρώτη περιγραφή του συνδρόμου αυτού εμφανίστηκε το 2001 υπό τον όρο «Σύνδρομο Εμμένουσας Ερωτικής Διέγερσης» (J Sex Marital Ther. 2001 Jul-Sep;27(4):365-80).

TO ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΗΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑΣ

 

Θα είμαι ως συνήθως λιτός και περιεκτικός.
Ούτε σπάσιμο υαλοκρυστάλλων, ούτε αποσυμπίεση καμπίνας, ούτε τρομοκρατική ενέργεια, ούτε βλάβη συστημάτων και μηχανών, ούτε οτιδήποτε άλλο.
Ο κυβερνήτης φεύγει από το πιλοτήριο και παραδίδει στον συγκυβερνήτη.
Το αεροπλάνο πετά ούτως ή άλλως με πρόγραμμα αυτόματου πιλότου.
Επωφελείται ο συγκυβερνήτης και καλεί την αγαπημένη του στο κόκπιτ.
Η πόρτα του πιλοτηρίου κλειδώνει (για να μη μπει άλλο πρόσωπο απρόσκλητο) και αρχίζει το "έργο".
Ξαφνικά η απρόσεχτη και ζωηρή αεροσυνοδός πατά και απενεργοποιεί κατά λάθος τον αυτόματο πιλότο, δίνοντας εντολή στο αεροσκάφος για προσγείωση. (απώλεια ύψους).
Ο συγκυβερνήτης και η αεροσυνοδός, χαμένοι σε πελάγη ευτυχίας και πάθους δεν παίρνουν χαμπάρι ότι το αεροσκάφος διολισθαίνει ήπια και χάνει ύψος.
Τρομοκρατημένος ο Κυβερνήτης, βλέποντας ότι έχει χαθεί ύψος προσπαθεί να εισέλθει στο πιλοτήριο.
Μάταια! Ο συγκυβερνήτης με την αγαπημένη του βρίσκονται ήδη στον… Παράδεισο!

Τα Σημεία Των Καιρών! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για SIGNS OF THE END

Συγκεντρώσαμε από το διαδίκτυο όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη μας τους τελευταίους δύο μήνες (Φεβρουάριο-Μάρτιο). Χρειάζεται πάρα πολύ ελεύθερος χρόνος για να δείτε για πόσα πράγματα δεν έχουμε καν συνείδηση ότι πραγματοποιούνται καθημερινά.

Κρατήστε την αναπνοή σας και ξεκινάμε:

Μίλα! Χωρίς να μιλάς…



Η περιοχή ομιλίας του εγκεφάλου, που έχει ονομαστεί από το Γάλλο φυσιολόγο του 19ου αιώνα Pierre Paul Broca, σταματάει να λειτουργεί όταν μιλάμε φωναχτά, σύμφωνα με νέα έρευνα που αμφισβητεί την ευρέως αποδεκτή άποψη που θέλει την «περιοχή Broca» να ελέγχει όλες τις εκφάνσεις της ομιλίας. [1

Τα περισσότερα πράγματα λέγονται με τη σιωπή. 

Κάθε φορά που μιλάς ουσιαστικά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) παύεις να μιλάς. 

Ασπίδα και δόρυ των θεών : θεολογική εξήγηση!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ασπίδα και δόρυ των θεών : θεολογική εξήγηση!
Όπως μας λέγει ο Πρόκλος, στο «Εις τον Τίμαιο Πλάτωνος, βιβλίο Α’, 156.33 – 157.23»[1], ο θεϊκός Ιάμβλιχος ενθεαστικώς θεωρεί ότι, επειδή καθετί το θεϊκό πρέπει να ενεργεί και όχι να πάσχει, προκειμένου με την ενέργειά να μην έχει την αδράνεια που ταιριάζει στην ύλη, και με την απάθεια να μην έχει την δραστηριότητα που ταιριάζει στα υλικά σώματα τα οποία δημιουργούν μαζί με το πάθος, οι ασπίδες είναι δυνάμεις με τις οποίες το θείο παραμένει απαθές και άχραντο, «ἄρρηκτον ἐν ἑαυτῷ φρουρὰν περιβεβλημένον», και τα δόρατα δυνάμεις με τις οποίες προχωρεί μέσα σε όλα και δρα σε όλα χωρίς να έρχεται σε επαφή μαζί τους, αποκόπτοντας το υλικό στοιχείο και αποκρούοντας κάθε γενεσιουργό είδος. Αυτά, μάλιστα, εμφανίζονται πρωταρχικά στην Αθηνά. Για αυτό και παριστάνεται με ασπίδα και δόρυ στα αγάλματα. Γιατί πολεμά τα πάντα και παραμένει «ἄκλιτος» (=αλύγιστη), σύμφωνα με τους θεολόγους, και άχραντη μέσα στον πατέρα.

Υπάρχει το κακό μέσα στα ανώτερα γένη, δηλ. στους Αγγέλους, στους Δαίμονες και στους Ήρωες ;


«Μετά τους Θεούς, αν θές, πρέπει να εξετάσουμε την τάξη των Αγγέλων και να δούμε αν πρέπει και αυτήν να τη χαρακτηρίσουμε απολύτως αγαθή ή αν πρέπει να πούμε ότι σε αυτήν εμφανίζεται για πρώτη φορά το κακό. Πως όμως θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε αγγελιοφόρους των θεών, αν υπήρχε μέσα τους καθ’ οινδήποτε τρόπο το κακό ;; Γιατί κάθε κακό βρίσκεται μακριά από τους Θεούς και είναι ξένο από τους Θεούς και μοιάζει με το σκοτάδι που εδώ κάτω υπάρχει σε αντίθεση με το φώς. Και δεν έχει άγνοια μόνο του εαυτού του και αυτού που το ίδιο είναι, αλλά και όλων των άλλων και κυρίως των αγαθών. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εγκατέλειπε και θα έχανε τη φύση του, αφού το κακό είναι ανίκανο να γνωρίσει τον εαυτό του και τη φύση του αγαθού. Αντιθέτως, το γένος των αγγελιοφόρων (Αγγέλων) των Θεών είναι

Ο έρωτας του Αλκιβιάδη για τον Σωκράτη

Το εγκώμιο του Αλκιβιάδη στο Συμπόσιο του Πλάτωνα
Γράφει ο Σαπαρδάνης Κωνσταντίνος
Με το που τελειώνει τον σχεδόν μυστικιστικό λόγο του ο Σωκράτης, αρχίζουν οι έπαινοι, με τον Αριστοφάνη να πασχίζει να προσθέσει κάτι, αφού έγινε υπαινιγμός στα δικά του λεγόμενα. Στη όποια σοβαρότητα του γλεντιού δίνει τέλος ο Αλκιβιάδης, που εισέρχεται στον χώρο του συμποσίου μεθυσμένος και ωρυόμενος. Ο Πλάτων χρησιμοποιεί σαν επίλογο του έργου του αυτό το επεισόδιο θέλοντας να δείξει στην πράξη, περιγράφοντας την σχέση μεταξύ του Αλκιβιάδη και του Σωκράτη, όσα η Διοτίμα υποστήριξε θεωρητικά για τον σωστό δρόμο του έρωτα, ρίχνοντας παράλληλα τους τόνους και χαλαρώνοντας την ατμόσφαιρα.
Christoffer Wilhelm Eckersberg – Σωκράτης και Αλκιβιάδης (19ος αιώνας)
Christoffer Wilhelm Eckersberg – Σωκράτης και Αλκιβιάδης (19ος αιώνας)
Αρχικά, κάποιος του ζητάει να πλέξει το εγκώμιο του Έρωτα όπως έκαναν οι υπόλοιποι, αλλά ο Σωκράτης τον μαλώνει, θεωρώντας ότι επειδή είναι μεθυσμένος μπορεί να πει κάτι ασεβές για τους θεούς και να βλασφημήσει. Εγκωμιάζει λοιπόν τον ίδιο τον Σωκράτη που τον ξέρει από πολύ παλιά. Όπως αναφέρει ο Σωκράτης παραπονεμένος: «Ο έρωτας αυτού του ανθρώπου μου έγινε μεγάλο βάρος˙ από τη μέρα που τον ερωτεύτηκα, ποτέ μα ποτέ δεν μπόρεσα να κοιτάξω, και πολύ περισσότερο να κουβεντιάσω με κάποιο ομορφόπαιδο»σελ.209.

Χρονολόγιο ελληνικής εξωτερικής πολιτικής 1830-1922



ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1830-1833)
3 Φεβ 1830 } Πρωτόκολλο Λονδίνου που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
24 Απρ 1830 } Η Πύλη αποδέχεται το πρωτόκολλο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Πλεονέκτημα : Το νέο πρωτόκολλο 3 Φεβ 1830 σε σχέση με το προηγούμενο της 22ης Μαρ 1829 σημείωσε πρόοδο στον ορισμό του ελληνικού κράτους ως ανεξάρτητου και όχι ως φόρου υποτελούς στο σουλτάνο.
Μειoνέκτημα : Σε σχέση με το προηγούμενο πρωτόκολλο της 22ης Μαρ 1829 δεν οριζόταν η γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού ως σύνορο. Έμενε τώρα έξω από την ελληνική επικράτεια μεγάλο μέρος της Δ. Στερεάς καθώς και η περιοχή της Λαμίας.
Ο Καποδίστριας αποδέχτηκε με ικανοποίηση το πνεύμα του πρωτοκόλλου που προέβλεπε ανεξάρτητο ελληνικό κράτος, αλλά προώθησε με έξυπνες διπλωματικές ενέργειες μια προσπάθεια για βελτίωση των συνόρων. Υπολόγιζε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η Πύλη από τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1829. Η Τουρκία είχε υπογράψει τη Συνθήκη της Ανδριανούπολης (9 Σεπ 1829) βάσει της οποίας αποδεχόταν ως σύνορο τη γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού (πρωτόκολλο της 22ης Μαρ 1829) και ο Καποδίστριας ανέμενε στήριξη από τη Ρωσία.
11 Μαϊ 1832 } Με τη συνθήκη του Λονδίνου επικυρώνεται η αναγόρευση του Όθωνα ως Βασιλέα της Ελλάδος.
21 Ιουλ 1832 } Συνθήκη Κων/λης με την οποία ρυθμίζεται μια σειρά από οικονομικής και στρατιωτικής φύσεως ζητήματα και μεταθέτει για τη Διάσκεψη του Λονδίνου την επιδίκαση της περιοχής της Λαμίας υπέρ της Ελλάδας ή της Τουρκίας
30 Αυγ 1832 } Η Λαμία κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου επιδικάζεται στην Ελλάδα.
26 Δεκ 1832 } Η Πύλη αποδέχεται την τελική ρύθμιση των συνόρων.

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΡΚΕΛ-ΤΣΙΠΡΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Η πρώτη συμφωνία ανάμεσα στην Αγκελ Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα τηρείται. Μόνο που δεν έχει σχέση ούτε με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ούτε με τα λεφτά που θα δώσουν οι δανειστές.
Αφορά αφ ενός μεν την εχεμύθεια για την ουσία των συνομιλιών τους, κάτι που αποκάλυψε η ίδια η Καγκελάριος όταν ρωτήθηκε από βουλευτές του κόμματος της, αφ ετέρου δε την ...απόσυρση από το προσκήνιο των υπουργών τους των Οικονομικών.

8 βήματα για να είστε πάντα πιο ήρεμοι και χαλαροί

Εφαρμόστε τα παρακάτω και μάθετε να μην είστε «θύματα» της αγχωτικής καθημερινότητας, μάθετε να διαχειρίζεστε εσείς τις καταστάσεις, πριν σας διαχειριστούν εκείνες και, τέλος, μάθετε να προλαβαίνετε όσα είναι εφικτό να προληφθούν.
xalarosiΑλλάξτε τρόπο σκέψης και αυτόματα θα αλλάξει και η ζωή σας
1.Μην αγχώνεστε
Το να αγχώνεστε, επειδή νιώθετε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου, δεν είναι σώφρον, αφού δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Το τέλος του κόσμου σίγουρα δεν έχει έρθει και όταν έρθει να είστε σίγουροι ότι θα σας είναι ξεκάθαρο και δεν θα προλάβετε καν να αγχωθείτε.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους, αφού δε βοηθάει σε τίποτα ο πανικός και είναι ήδη αργά για να χάσετε κι άλλο χρόνο.
Επικεντρωθείτε στην κατάσταση, βρείτε λύση ψύχραιμα και όλα θα γίνουν σύντομα καλύτερα.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 16 ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Grizes ZonesΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως κάποιοι στην Άκυρα επιδιώκουν με όλα τα μέσα να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, σχετικά με την υπόθεση της υποτιθεμένης παράνομης ελληνικής κατοχής 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.
Έτσι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, στις 25 Μαρτίου ημέρα της εθνικής μας επετείου, επερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, έκαναν βουλευτές του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκιάς σχετικά με την «παράνομη», όπως υποστηρίζουν, κατοχή από την Ελλάδα 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο. 

Λευτεριά στη Λίστα Λαγκάρντ


Απαρηγόρητος είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τη βαριά ποινή που του επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ένοχο για πλημμεληματική πράξη νόθευσης εγγράφου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι κι αναγκασμένος να γράψει 100 φορές έξω από το Υπουργείο Οικονομικών "Δε θα ξαναδιαγράψω ονόματα συγγενών μου από τη Λίστα Λαγκάρντ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν είχε ξανανοθεύσει λίστα, εκτός από μία φορά που έσβησε το σαλάμι αέρος από τη λίστα του σούπερ μάρκετ της γυναίκας του γιατί βαριόταν να περιμένει στον πάγκο με τα αλλαντικά.

Κατά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντάς του ότι το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκειά του κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουν οι φυλακές με ενόχους που ζημίωσαν το Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τόσοι αθώοι κυκλοφορούν εκεί έξω που περιμένουν να μπουν μέσα.

Εν τω μεταξύ, ο Γέροντας Πατσίτσιος που είχε κάνει μια τρολοσελίδα έφαγε 10 μήνες και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που διέγραψε τα ονόματα τριών συγγενών του από τη Λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια την έκρυψε παρέα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Διώτη έφαγε μόλις 2 μήνες παραπάνω. Αθάνατη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Φυσική θεραπεία των μυκήτων των ποδιών

Πόδι (επιδέρμωσης) Αθλητή


Οι μύκητες των ποδιών είναι μυκητιασικές λοιμώξεις που συμβαίνουν στο δέρμα των ποδιών. Συνήθως συμβαίνουν λόγω περπατήματος σε ένα υγρό πάτωμα (γύρω από μια πισίνα) ή χρησιμοποιώντας τα παπούτσια κάποιου άλλου.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της μυκητιασικής νόσου των ποδιών:

Στο πρώτο στάδιο, παρουσιάζεται φολιδωτό δέρμα και ήπια ανώδυνη ερυθρότητα . 
Αν το εξάνθημα επεκταθεί, το επόμενο στάδιο ακολουθείται με πολύ έντονη φαγούρα που μπορεί να προκαλέσει μικρές φουσκάλες. 
Τέλος, συμβαίνει σκάσιμο του δέρματος και δημιουργία κηλίδων που προκαλούν πόνο.

Η πιο κοινή λοίμωξη εμφανίζεται μεταξύ των δακτύλων. Επίσης, αλλαγή του δέρματος συνήθως συμβαίνει κάτω από τα πόδια. Η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στα δάχτυλα και κάτω από τα πόδια, με κιτρινωπό χρώμα.

Οι μύκητες στα πόδια είναι μεταδοτικοί!

Μην δανείζετε τα παπούτσια σας σε άλλους γιατί η λοίμωξη σας μπορεί να εξαπλωθεί. Η μυκητιασική μόλυνση μπορεί, επίσης, εύκολα να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η καλή υγιεινή. Θα πρέπει σίγουρα να μην περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσια λουτρά και σάουνες.

Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε την αποτελεσματική κρέμα κατά των μυκήτων των ποδιών.

Τα οφέλη της κατανάλωσης 30 γραμμαρίων ελαίου καρύδας!

καταναλώνουν-30-γραμμάρια-of-καρύδα-λάδι-σε-ένα-daily-βάση-εδώ-είναι-τι-είναι-πρόκειται-να-να συμβεί


το λάδι καρύδας θεωρείται ως μία εξωτική τροφή σε πολλές χώρες και κυρίως καταναλώνεται από ανθρώπους για τους οποίους η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους.

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα υγιέστερα και πιο χρήσιμα συστατικά. 

Περιέχει μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων ο οποίος διαθέτει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες που ονομάζεται μέσης αλυσίδας λιπαρά τριγλυκερίδια. 

Τα περισσότερα από τα τριγλυκερίδια λιπαρών οξέων »θεωρούνται ως μία μακρά αλυσίδας, αλλά, το έλαιο καρύδας μεταβολίζει διαφορετικά. 

Αυτά τα τριγλυκερίδια πηγαίνουν από το ήπαρ στο πεπτικό σύστημα, όπου χρησιμοποιούνται ως μία γρήγορη πηγή ενέργειας.

Οι άνθρωποι του Νότιου Ειρηνικού έχουν καλή γενική υγεία και ένα πολύ μικρό ποσοστό καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, και αυτό οφείλεται στη χρήση καρύδας.

Χρήσιμες ιδιότητες που μπορούν να αποκτηθούν από την κατανάλωση 30 γραμμάριων ελαίου καρύδας:

Υγρό στο γόνατο από τραυματισμό - Επικάλυψη με αυγό

νερό-in-the-γόνατο-προκαλούνται-by-τραυματισμό-αυγό-επένδυση-θα-σας-βοήθεια


Πόνοι και υγρό στο γόνατο μπορούν να προκληθούν από τραυματισμό. 

Μπορείτε να απαλύνετε και να αποτρέψετε τους πόνους με τη χρήση απλής επικάλυψης που αποτελείται από δύο συστατικά.

Συστατικά που απαιτούνται:

Η συντριβή του Airbus της Germanwings : Ο πιλότος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο!!

Germanwings συντριβή


Παρίσι - Δεδομένου ότι οι υπάλληλοι προσπάθησαν την Τετάρτη να εξηγήσουν γιατί ένα ljet με 150 επιβαίνοντες συνετρίβη με σχετικά καθαρό ουρανό, ένας ερευνητής δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία από έναν καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης που αναφέρουν ότι ένας χειριστής εγκατέλειψε το πιλοτήριο πριν από την κάθοδο του αεροπλάνου και δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει πάλι σε αυτό.
Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος που συμμετέχει στην έρευνα περιγράφει "πολύ καλή, πολύ δροσερή» την συνομιλία μεταξύ των πιλότων κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της πτήσης από την Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ.Στη συνέχεια, η καταγραφή ανέφερε ότι ένας από τους πιλότους άφησε το κόκπιτ και δεν  μπορούσε να εισέλθει εκ νέου.
"Ο τύπος έξω χτυπά ελαφρά την πόρτα και δεν υπάρχει απάντηση", δήλωσε ο ερευνητής. "Κατόπιν χτυπά την πόρτα πιο δυνατά χωρίς καμία απάντηση. Δεν υπήρξε ποτέ απάντηση. "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα