Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών



Μάρτιος 24, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του Επιτελείου του Λευκού Οίκου, Dennis McDonough.


«Ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος θα ήταν η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ μακροπρόθεσμα», είπε ο McDonough, που είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Χωρίς σχέση στα 30;

Οι φίλες σου έχουν παντρευτεί και η κολλητή σου έκανε το πρώτο της παιδί. Μήπως σε πιάνει άγχος; Η ηλικία των 30 και κάτι είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα περίοδος για τις γυναίκες. Μάθε γιατί δεν πρέπει να αγχώνεσαι...
412
«Είμαι 30, single και οι φίλες μου παντρεύτηκαν. Τι κάνω λάθος;»
Κατ' αρχάς, μην επιλέγεις την αυτολύπηση. Αν και είναι απόλυτα λογικό να έχεις ανησυχίες σχετικά με το τι γίνεται στην προσωπική σου ζωή, είσαι ακόμη νέα. Είμαστε στον 21ο αιώνα – οι γυναίκες δε χρειάζεται να παντρευτούν με το που θα κλείσουν τα 30 και να κάνουν παιδιά. Η ετοιμότητά μας να εισέλθουμε σε διαφορετικές περιόδους της ζωής μας ποικίλλει από άτομο σε άτομο και μόνο εσύ θα αποφασίσεις πότε είσαι έτοιμη.

Ο φοβερός αριθμός 30 

Κάτι υπάρχει σε αυτό το νούμερο, που χτυπά ένα καμπανάκι φόβου σε κάθε γυναίκα όσο μοντέρνα και αν είναι. Όταν οι γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται τον «πρίγκιπα», είναι κάπου στα 7 τους χρόνια και μέχρι τα 18 η εικόνα αυτή έχει τελειοποιηθεί. Από τα 18 μέχρι τα 30 είναι τα χρόνια που η γυναίκα ορίζει τον εαυτό της, κάνει λάθη και αλλάζει λίγο τα standards του «πρίγκηπα». Η πραγματικότητα επανακαθορίζει τα φαντασιακά πρότυπα.

Το θεμέλιο της ύπαρξης μας.....[κβαντική]




Η επιστημονική σκέψη και  παρατήρηση  είναι γεγονός ότι έχει κάνει άλματα στον τομέα της φυσικής και όχι μόνο.


Έτσι η σύγχρονη επιστήμη γενικά αλλά  και περισσότερο η κβαντική φυσική  κατάφερε να συμπεράνει και να προσεγγίσει υπαρξιακά ζητήματα τα οποία είναι μεν γνωστά εκατοντάδες χρόνια, αλλά διατηρούσαν μια φιλοσοφική, μεταφυσική και θρησκευτική θεώρηση, και δύσκολα ίσως  προσεγγίσιμη πρακτικά και βιωματικά.


Το παράξενο βέβαια είναι ότι ο άνθρωπος αποδεχόταν πάντα αυτές τις φιλοσοφικές ιδέες θεωρητικά  χωρίς όμως ποτέ να τις εφαρμόζει στην πράξη.


Ο Amit goswami [κβαντικός]  μας λέει για παράδειγμα ότι ….<< Το νόημα της κβαντικής φυσικής είναι ότι μας δίνει μια καινούρια εικόνα του κόσμου, που δείχνει ξεκάθαρα πως η συνειδητότητα δύναται να είναι…… και είναι,     το θεμέλιο της ύπαρξης μας>>

[Δηλαδή ….]

Η αφθονία …. πως σχετίζετε με την ψυχολογία μας.





Χρειάστηκαν χρόνια ώστε οι επιστήμονες να  κατανοήσουν ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από τα διανοητικά κατασκευάσματα του ανθρώπινου νου και από αυτά που υπαγόρευε η κλασική φυσική.
Σύμφωνα με τον νέο τρόπο αντίληψης του κόσμου, σε υποατομικό επίπεδο η υλη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι << υπάρχει>> με βεβαιότητα σε κάποιο καθορισμένο χώρο, αλλά μάλλον εμφανίζει την τάση να  υπάρξει .
Τα υποατομικά φαινόμενα δεν << συμβαίνουν >> σε χρόνους προσδιορισμένους και με τρόπους προσδιορισμένους, αλλά μάλλονεμφανίζουν την τάση να συμβούν . [θεωρεία των κβάντα, από το F.Capra, φυσικός και συγγραφέας]

Η αστρολογία μια διαφορετική επιστήμη, συμφωνεί ότι υπάρχει  η τάση να συμβεί ένα γεγονός.
 Υποστηρίζει επίσης  και την δυνατότητα να <<προβλέψει >> τον χρόνο που η τάση αυτή έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκφραστεί, όπως επίσης και τον χώρο περίπου  που το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να υλοποιηθεί.

Ιωάννης Συκουτρής – Η Ηρωική Αντίληψη Της Ζωής

Στο βιβλίο του «Φιλοσοφία της Ζωής», ο Ιωάννης Συκουτρής παρουσιάζει έξι «Τύπους Αντιλήψεως Της Ζωής»: Την θρησκευτική αντίληψη, τη μηδενιστική, την ευδαιμονιστική, την ανθρωπιστική, την αντίληψη του αντικειμενικού έργου και, τέλος, την ηρωική. Αυτόν τον τελευταίο τύπο παραθέτουμε εδώ.

1. ΣΥΚΟΥΤΡΗΣΗ ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Η ηρωική αντίληψις της Ζωής αναχωρεί από την αρχήν, ότι η Ζωή είν” ένας διαρκής αγών, μία αδιάκοπος, χωρίς τέρμα και χωρίς σταμάτημα, μάχη εναντίον της φύσεως, εναντίον των άλλων ανθρώπων, εναντίον του εαυτού μας. Επομένως και ο άνθρωπος, κάθε γενεάς, αποτελεί μίαν συνεχή μ ε τ ά β α σ ι ν προς κάτι άλλο, προς κάτι ανώτερον. Όχι προς ένα διαφορετικόν είδος οργανικού όντος (τον υπεράνθρωπον π.χ. του Nietzsche), αλλά προς το να γίνη φορεύς μιας ανωτέρας, δηλαδή εντονωτέρας και πλουσιωτέρας μορφής της Ζωής. Έτσι κάθε άνθρωπος αξιόλο­γος είν” ένας π ρ ό δ ρ ο μ ο ς, που αντλεί το νόημα της υπάρ­ξεώς του όχι από το παρελθόν ούτ” από το παρόν, αλλ” από το μέλλον και μόνον. Το παρελθόν ως παρελθόν το αγνοεί, προς το παρόν ευρίσκεται εις πόλεμον συνεχή. Όχι μόνον προς εκείνο το παρόν, το οποίον δεν είν” εις την ουσίαν του παρά επιβίωσις του παρελθόντος, ή μάλλον διατήρησις του σώματος αυτού οφειλομέν” εις την δειλίαν ή την νωθρότητα των συγχρόνων ανθ­ρώπων· ο ηρωικός άνθρωπος μάχεται και προς το γνήσιον πα­ρόν, το παρόν που ζη γύρω του και ζη μέσα του.

Φτάνει…



Μην με κυνηγάτε πια
κουράστηκα να τρέχω
κουράστηκα να κρύβομαι,
να αφανίζομαι,
να σας φοράω καθημερινά
και να βασανίζομαι.
Μην με ακολουθείτε πια
μη μου στερείτε το φως
Μην μου κλέβετε τον ήλιο.

Θα χειραγωγήσουμε τη συμπεριφορά και την πνευματική λειτουργία όλων των ανθρώπων.



«Μιλώντας για ένα μέλλον σε λίγες μόνο δεκαετίες μακριά, ένας πειραματιστής στον έλεγχο νοημοσύνης υποστήριξε, «προβλέπω κάποια στιγμή, όταν θα έχουμε τα μέσα και ως εκ τούτου, αναπόφευκτα, τον πειρασμό να χειραγωγήσουμε τη συμπεριφορά και την πνευματική λειτουργία όλων των ανθρώπων μέσω του περιβάλλοντος και του βιοχημικού χειρισμού του εγκεφάλου. "

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ

lifehub-nlp-4

Ο καλός ύπνος είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους ανθρώπους.  Από την άλλη ο ύπνος είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής ενός ανθρώπου. Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει και την ποιότητα της ζωής μας. Απλά σκέψου ότι το 1/3 της ζωής μας κοιμόμαστε.
Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για εσένα;
Εάν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου τότε μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα που θα αναφέρω :

Αισθάνομαι



Αισθάνομαι.
Τον αέρα το πρωί να μου διαπερνά το δέρμα.

Αισθάνομαι.
Μια ανυπομονησία περιμένοντας τις καλύτερες μέρες.

Αισθάνομαι.
Πόνο για την αδικία.

Αισθάνομαι.
Ατελείωτη εξελισσόμενη αγάπη κάθε μέρα που είμαστε μαζί.

Αισθάνομαι.
Θυμό που δεν τόλμησα νωρίτερα.

Μία φιλοσοφική προσέγγιση για την κατάθλιψη

Μία φιλοσοφική προσέγγιση για την κατάθλιψηΤο πρόβλημα της κατάθλιψης γεννήθηκε και απασχολεί σημαντικά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους του Δυτικού πολιτισμού. Σύμφωνα με ψυχιατρικές έρευνες στην επόμενη πενταετία θα βρίσκεται στην πρώτη θέση των ασθενειών. Συνεπώς, η κατάθλιψη κατατάσσεται άρδην στις ασθένειες με υψηλή άνοδο και χαρακτηρίζεται ως η πάθηση του 21ου αιώνα λόγω των συνεχόμενων κρουσμάτων από διάφορους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες.
Γι’ αυτόν τον λόγο οι ιατροί προσπαθούν με τις ορθές κατευθυντήριες γραμμές να προσφέρουν στους ασθενείς την κατάλληλη ενημέρωση για την ασθένεια αυτή και την κατάλληλη θεραπεία με βάση την εκάστοτε περίπτωση και τη βαθμίδα της κατάθλιψης.
Πέρα από τις κλασσικές επιστημονικές γνωματεύσεις επί του θέματος, υπάρχει χώρος για μια φιλοσοφική επεξεργασία της κατάθλιψης είτε προέρχεται από βιολογική αιτία είτε ορίζεται ως υπαρξιακή. Όσον αναφορά το κατά πόσο μπορείτε να την καταπολεμήσετε αποκλειστικά με φιλοσοφική εργασία είναι αναμφίβολο όταν δεν συνδυάζεται με την ψυχολογία και τη φαρμακευτική αγωγή. Αν όμως επιτευχθεί ο συνδυασμός τους, τότε τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Σημάδια ότι η σχέση σου θα διαρκέσει

Σημάδια ότι η σχέση σου θα διαρκέσειΠολλές φορές στις ερωτικές κυρίως σχέσεις μας φιλοδοξούμε πως το άτομο που έχουμε επιλέξει για σύντροφό μας θα είναι και αυτό που θα μας συντροφεύει για την υπόλοιπη ζωή μας. Συχνά πιστεύουμε ότι έχουμε βρει τον μοναδικό έρωτα στη ζωή μας και αυτόν που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.
Συνήθως οι γυναίκες είμαστε πιο επιρρεπείς στο να πιστεύουμε ότι έχουμε βρει τον Έναν και μοναδικό επιλέγοντας με μεγάλη επιτυχία συχνά τους λάθος ανθρώπους. Στην περίπτωση όμως που όντως έχουμε βρει την κατάλληλη σχέση πως θα καταλάβουμε ότι θα έχει διάρκεια στον χρόνο;
Σχέσεις και διάρκεια στον χρόνο
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως μία σχέση για να έχει διάρκεια στον χρόνο, προϋποθέτει αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία. Ακολουθούν μερικά μυστικά τα οποία θα βοηθήσουν στη διάρκεια της σχέσης μας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί...Ονομάζεται Πρωινό Ελιξήριο Λεμονιού

Κάντε αυτό το ένα πράγμα κάθε πρωί για να Jumpstart απώλεια βάρους!


Ο κόσμος μας είναι εξαιρετικά τοξικός

Τα πάντα είναι τοξικά. Το φαγητό που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε, ακόμη και οι χημικές ουσίες για την παραγωγή προϊόντων, ο κόσμος μας είναι τοξικός. Όλες αυτές οι εξωτερικές μολύνσεις προκαλούν τα σώματά μας να δημιουργήσουν βλέννα ή λιπώδη ιστό για να αποφύγουν μια ανοσολογική ανατροφοδότηση που συμβαίνει, ή με άλλα λόγια το λίπος αποθηκεύει τις τοξίνες.

Ακούγεται αρκετά ακαθόριστο έτσι δεν είναι;

Το σώμα μας έχει κάποιες πολύ καταπληκτικές λειτουργίες. Έχει μια φυσική ικανότητα να προστατεύει τον εαυτό του. Τα συστήματά μας μπορούν να αποτοξινώνονται και να επισκευάζονται. Αν αυτά είναι τελείως μπλοκαρισμένα συντελούν στην εμφάνιση σοβαρής ασθένειας.
- Θα μπορούσε να είναι τα επιπλέον 7 κιλά σωματικού βάρους που αγωνίζεσαι να χάσεις.
- Θα μπορούσε επίσης να είναι η αιτία της γενικευμένης κόπωσης σας, κακής πέψης, εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος και τροφικής δυσανεξίας.
- Θα μπορούσε να είναι η πιο βασική αιτία των προβλημάτων σας. Ο λόγος που αποτυγχάνετε να χάσετε βάρος.
Ο σκοπός αυτής της θέσης είναι να σας δώσουμε μια απλή στρατηγική για να ξεκινήσετε την διαδικασία απώλειας βάρους. Κάτι που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας με τα σωστά συστατικά. Απλά κάντε το.

Από τι κινδυνεύετε όταν έχετε πρήξιμο στους αστραγάλους;



Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι γυναίκες είναι το πρήξιμο στους αστραγάλους. 
Η κατάσταση αυτή δεν είναι απειλητική αλλά όταν το πρήξιμο δεν ελαττώνεται επιβάλλεται να δείτε άμεσα κάποιο γιατρό.
 
Ποιες είναι οι ένοχες αιτίες;

Πέντε μυστικά για να φαίνεστε νεότεροι!


Αλλάζοντας κάποιες συνήθειες μπορούμε να «σβήσουμε» τα σημάδια  του χρόνου  τόσο από το πρόσωπο όσο και και από το σώμα μας.
 
Καθημερινή άσκηση
 
Αλάνθαστη μέθοδος για να μικρο δείχνετε είναι να γυμνάζεστε καθημερινά.
 
Τα οφέλη που θα αποκομίστε είναι αμέτρητα. Δεν θα ελέγχετε μόνο το βάρος σας  αλλά θα επιτύχετε καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα ζωτικά σας όργανα.
 
Με μέτρο το αλάτι
 
Η διατροφή που περιέχει πολλά αλμυρά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει  κατακράτηση υγρών και έτσι να οδηγήσει σε πρήξιμο, στα μάτια στο πρόσωπο και στα πόδια.

Γιατί ανεβαίνει η πίεσή μου;

Η υπέρταση απασχολεί πολλούς ανθρώπους και αρκετές φορές είναι δύσκολο να ρυθμιστεί η πίεση. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι είναι η υπέρταση, ποιοι θα εμφανίσουν υψηλή πίεση και πως αντιμετωπίζεται. 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)  είναι όταν η αρτηριακή  πίεση είναι συνεχώς υψηλότερη από τα φυσιολογικά επίπεδα.
 
Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Επειδή σπάνια έχει εμφανή συμπτώματα, αναφέρεται και ως «σιωπηλός δολοφόνος». Ο μόνος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος  ότι υπάρχει ένα πρόβλημα είναι να μετράει συστηματικά την πίεσή του.
 
 Η αρτηριακή πίεση  καταγράφεται ως δύο παράμετροι:
- η  συστολική  πίεση,  γνωστή και ως «μεγάλη » πίεση που ασκείται στις αρτηρίες, όταν η καρδιά συσπάται για να προωθήσει το αίμα μέσω των αρτηριών προς τα όργανα του σώματος.
 -η  διαστολική ή «μικρή» πίεση.  Είναι η πίεση,  όταν η καρδιά χαλαρώνει για να δεχθεί νέο αίμα.

Σήμα κινδύνου από τους επιστήμονες: H φυματίωση στην χώρα μας έχει αρχίσει και πάλι να εμφανίζεται και να ανεβαίνει όπως και παλιά



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου
Η παγκόσμια μέρα της φυματίωσης πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 24 Μαρτίου,σηματοδοτώντας τη μέρα του 1822 όταν ο Δρ.Robert Koch ανακοίνωσε την ανακάλυψη του βακτηρίου που προκαλεί τη φυματίωση.
Το πρόβλημα της φυματίωσης είναι παγκόσμιο.

Κατά μέσο όρο σχεδόν χίλιοι Ευρωπαίοι προσβάλλονται καθημερινά από τη φυματίωση, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, υπογραμμίζει μια κοινή έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.
«Η πολυανθεκτική φυματίωση εξακολουθεί να σπέρνει την καταστροφή στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια για την Ευρώπη του ΠΟΥ, Σουζάνα Γιάκαμπ. Μόνο το 50% των ασθενών με φυματίωση διαγιγνώσκονται και μόνο οι μισοί εξ αυτών θεραπεύονται.
Η φυματίωση είναι μια μολυσματική ασθένεια των πνευμόνων που συνήθως εμφανίζεται σε φτωχές περιοχές και μεταδίδεται μέσω του βήχα και των σταγονιδίων του ασθενούς. Η θεραπεία της είναι δύσκολη, καθώς απαιτούνται μήνες χορήγησης αντιβιοτικών, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια γοργή εξάπλωση στελεχών του ιού που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα.

Ο Δίας και το ασυνήθιστο ηλιακό μας σύστημα


Αυτό το διάγραμμα δείχνει την τροχιακή κατανομή των εξωπλανητών με μέγεθος μικρότερο του Δία, οι οποίοι έχουν ανιχνευθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, σε σύγκριση με τις τροχιές του Ερμή, της Αφροδίτης, της Γης και του Άρη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους εξωπλανήτες βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα άστρα-ήλιους τους σε σχέση με την απόσταση  από τον ήλιο των εσωτερικών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.  (Credit: Batygin and Laughlin, PNAS)
Αυτό το διάγραμμα δείχνει την τροχιακή κατανομή των εξωπλανητών με μέγεθος μικρότερο του Δία, οι οποίοι έχουν ανιχνευθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, σε σύγκριση με τις τροχιές του Ερμή, της Αφροδίτης, της Γης και του Άρη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους εξωπλανήτες βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα άστρα-ήλιους τους σε σχέση με την απόσταση από τον ήλιο των εσωτερικών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. (Credit: Batygin and Laughlin, PNAS)
Ο Δίας της ελληνικής μυθολογίας ήταν ένας μάλλον ιδιόρρυθμος θεός, με πολλά «σούρτα-φέρτα» και ενίοτε εκδικητικός. Ο Δίας της αστρονομίας πιθανότατα δεν πήγαινε πίσω και στις καταστροφικές παραξενιές του οφείλεται το ότι το ηλιακό μας σύστημα φαίνεται να είναι τόσο ασυνήθιστο σε σχέση με τα άλλα που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια.
Νέες εκτιμήσεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή Αμερικανών επιστημόνων θεωρούν πολύ πιθανό, ότι κάποτε ο Δίας, με τον τεράστιο όγκο του, εισέβαλε στα ενδότερα του ηλιακού μας συστήματος και, ως ταύρος εν υαλοπωλείω, «καθάρισε» ό,τι έβρισκε μπροστά του. Κατέστρεψε έτσι την πρώτη γενιά των πλανητών, προτού ηρεμήσει και, απομακρυνόμενος, καταλήξει στην τωρινή τροχιά του. Αυτό σημαίνει, ότι κάποτε στο ηλιακό μας σύστημα υπήρχαν πλανήτες που σήμερα δεν υπάρχουν πια.

Αρχίλοχος ερωτικός και πολεμικός

arc_paar
Καταλαβαίνουμε από την πρώτη κιόλας διερευνητική ανάγνωση ότι ένας ποιητής θα αγγίξει από κάποια πλευρά την ψυχή μας (ή όποιο άλλο όργανο διαθέτει ο κάθε αναγνώστης γι’ αυτόν τον σκοπό), όταν διαβάζοντας τα ποιήματά του συναντήσουμε έναν έστω στίχο που θα μας αναγκάσει να σταματήσουμε για μια στιγμή το γύρισμα των σελίδων και να τον επαναλάβουμε κουνώντας τα χείλη μας ελαφρά για να τον ακούσουμε άλλη μια φορά και να δώσουμε στο μυαλό μας τον χρόνο να προσπαθήσει να ξεδιαλύνει το μαγικό αποτέλεσμα που μόλις αντιληφθήκαμε να συμβαίνει μέσα μας. Ο στίχος αυτός θα είναι στο εξής το κλειδί που θα ξεκλειδώσει όλα ίσως τα ποιήματα του ποιητή και θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε στον κόσμο του και να τριγυρίζουμε εκεί μέσα ελεύθερα.
Ο στίχος του Αρχίλοχου που από την πρώτη στιγμή σφηνώθηκε στο μυαλό μου και δεν έλεγε να ξεκολλήσει μέχρι, με οδηγό αυτόν, να ανακαλύψω και όλους τους υπόλοιπους ήταν ο εξής:
για λίγο μόνο να γινότανε
το χέρι της Νεοβούλης να αγγίξω
Ο Αρχίλοχος δηλαδή που πρωτοδιάβασα, πριν ακόμη κλείσω τα είκοσι μου χρόνια, ήταν ένας τρυφερός ερωτικός ποιητής που, κι αν είχε ζήσει είκοσι έξι αιώνες πριν από τον καιρό μας, δεν επιθυμούσε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι ζητούσα κι εγώ τότε:

Τεράστια στεφανιαία μαζική εκτίναξη ή κάτι άλλο; (Βίντεο)



Φωτογραφία από τη NASA που κοινοποίησε ο χρήστης του utube Streetcap1
Σε αυτήν φαίνεται κάτι παράξενο; στο πάνω μέρος της και δεξιά.

Είσαι ό,τι ακούς!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούν ούτε το δέκα τοις εκατό απ΄ότι τους λένε! Έχουν το χάρισμα να ακούν μόνο ό,τι τους αφορά ή τους συμφέρει, ακούν φιλτράροντας εσωτερικά το προσλαμβανόμενο ερέθισμα.
Και όμως, τα αυτιά μας προορίζονται για να ακούν αγάπη. Δυσκολεύεσαι να το συλλάβεις, έτσι δεν είναι; ιδίως αν κάποιος στο περιβάλλον σου σε επικρίνει συχνά! Χωρίς αμφιβολία θα με ρωτήσεις :”Και πως να ακούσω αγάπη στα λόγια του συντρόφου μου, που άλλη δουλειά δεν κάνει από το να μου γκρινιάζει όταν δεν του αρέσει κάτι;”
Όταν και εσύ συμβεί να επικρίνεις κάποιον, μπορείς να δεις το κίνητρό σου, αυτό που κρύβεται πίσω από την επίκρισή σου; Επικρίνεις το συγκεκριμένο άτομο επειδή δεν το αγαπάς; Ή μήπως επειδή το αγαπάς υπερβολικά αλλά με λάθος τρόπο;

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ


signs_of_the_zodiac__aries_by_nozomi_art-d6dp3d1
Η Εαρινή Ισημερία , η Άνοιξη  μπαίνει δυναμικά με τον Ήλιο στον παρορμητικό , φλογερό και μπροστάρη Κριό. Ο Ήλιος στον Κριό πυροδοτεί την ανάγκη σου να πάρεις την πρωτοβουλία , να κάνεις το πρώτο βήμα , και να εκδηλώσεις τις ικανότητες σου , σίγουρος για την επιτυχία σου.
Με τον Ήλιο στους Ιχθείς έζησες το παραμύθι της απογείωσης σου , δηλαδή της φυγής από την σκληρή και πολλές φορές τοξικής πραγματικότητας, και είδες τα πράγματα από ψηλά, και με κάποια απόσταση . Έτσι άσκησες βέτο στα «προβλήματα» και στους συνήθεις ύποπτους που σαμποτάρουν την ψυχολογία σου , επιλέγοντας να κυνηγήσεις ένα άπιαστο …όνειρο!
Τώρα με τον Ήλιο να διανύει το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου , τον Κριό , έχεις επιστρέψει  από το διαστημικό σου ταξίδι,  και είσαι έτοιμος για την προσγείωση.. Ο Κριός έχει τη δική του προσωπικότητα , διαχωρίζει τον εαυτό του εύκολα από το σύνολο και λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα.  Μην ξεχνάς ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης που κυριαρχεί στον Κριό , και είναι ο κύριος υπεύθυνος για την έκδηλη ανταγωνιστικότητα που εκδηλώνουν οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού. Πραγματικά οι Κριοί βασίζονται αρκετά στο ένστικτο τους και υπερασπίζονται με πάθος προσωπικές , επαγγελματικές επιλογές γιατί βλέπουν τη ζωή σαν ένα πεδίο.. μάχης. Αποκλείεται να αποδεχτούν την ήττα τους και προκαλούν συνέχεια τους αντιπάλους , μέχρι να πάρουν τη ρεβάνς και στεφθούν πάλι νικητές.

Θούριες Ερωτήσεις


ΒΟΥΛΗ 1 2015
Απλές Ερωτήσεις  προς την  Νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:
Πόσα ευρωγκρούπ θα περιλαμβάνει η εβδομάδα;
Ποιος θα καταλαβαίνει τι λένε;
Πως θα πληρώσουμε ένα χρέος  που δεν είναι βιώσιμο;;;;;;
Γιατί μας δανείσανε αφού γνωρίζανε πως δεν θα  μπορούμε να πληρώσουμε;
Μπορεί να υπάρξει πλεόνασμα σε μια συνεχή ύφεση;
Οι μεταρρυθμίσεις    των  άσπονδων  φιλοεταίρων μας είναι σαν  τις  συνταγές των φαρμακευτικών εταιριών που πουλάνε φάρμακα.
Ούτε να γίνει καλά θέλουν ο ασθενής ούτε να πεθάνει αλλά  μισοζώντανος   κέρδη να τους αποφέρνει.

Πρόγραμμα διατροφολογικής προσαρμογής



- Γιατρέ, δεν είμαι καλά.
- Γιατί το λέτε αυτό; Μια χαρά σας βλέπω.
- Μια χαρά; Γιατρέ, πεθαίνω λέμε.
- Υπερβολές. Απλώς είχατε συνηθίσει σε έναν άσωτο τρόπο ζωής, και δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε.
- Μα τι λέτε; Το ξέρετε ότι από τότε που ξεκινήσαμε αυτήν την δίαιτ...
- Σας παρακαλώ, τα έχουμε ξαναπεί αυτά, μη χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη. Βρίσκεστε σε πρόγραμμα διατροφολογικής προσαρμογής.
- Έστω, αυτό. Το ξέρετε ότι από τότε που ξεκινήσαμε αυτή τη δίαιτα έχω χάσει το 25% του βάρους μου;
- Φυσικά. Γι' αυτό δεν ήρθατε εδώ; Επειδή έπρεπε οπωσδήποτε να χάσετε βάρος;
- Ναι, είπαμε να χάσω βάρος, όχι να λιώνει η σάρκα πάνω στα κόκαλά μου.
- Να, βλέπετε; Τέτοιες υπερβολές λέτε και καταστρέφετε από μόνος σας την προσπάθειά σας. Σαμποτάρετε τον εαυτό σας.
- Όχι, εσείς με σαμποτάρετε. Εκεί που πάω να πάρω τα πάνω μου, μου κόβετε πάλι κάτι και υποφέρω.
- Ό,τι σας λέω να κάνετε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι πετυχαίνει. Μπορείτε να ρωτήσετε τους προηγούμενους ασθενείς μου, που σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν και υπέφεραν και οι ίδιοι από τα δικά τους λάθη.
- Ναι, αλλά ξέρετε ότι κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες, πώς είναι δυνατόν να είμαστε ίδιοι όλοι οι πελάτες;
- Το αντίθετο, εσείς είστε ειδική περίπτωση.

ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για «Βέρμαχτ»
Στο κέντρο επιχειρήσεων ξεναγήθηκε χθες ο «πρωθυπουργός» Τσίπρας,από την ανώτερη υπάλληλο της «Βέρμαχτ».
Ωραίο το Βερολίνο. Του πήγε και λίγο ήλιο,όπως είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης. «Σας έφερα ήλιο,δώστε μου κανένα φράγκο» λέει στην Αγγελα.
– Τι λες ρε Ρωμιέ. Πρωθυπουργός είσαι ή ηλιακό πάνελ;
– Μας χρωστάτε και κάτι ηθικά λεφτά από την εποχή του πατριού σου του Χίτλερ.
– Ε,βρες τον και πάρτου τα. Εμένα τι με πιλατεύεις;
-…
-Ξέρεις τι λέω; Να φτιάξουμε ένα ταμείο…
-Ωραία ιδέα φράου.
-Και να αποτιμίσουμε το κόστος των βλημάτων που ξοδέψαμε.Θα κάνουμε την διάιρεση και έτσι θα βρούμε το ακριβές ποσό που μας χρωστάτε για κάθε Γερμανική σφαίρα. Μη ξεχνάς,πως, κάναμε και όση οικονομία μπορούσαμε. Τους στήναμε στον τοίχο όχι σε παράλληλη σειρά,αλλά σε στοίχους. Πράγμα που σημάινει πως με μια σφαίρα να διαπερνά 5 κεφάλια,πρέπει να υπολογίσουμε πως πρέπει να μας δίνετε λιγότερα από το 1/5 όσων υπολογίζατε ότι κάνει να λαμβάνουμε.
-Νομίζω ότι αυτό θα ήταν και το πιο σωστό θεία Αγγέλα.Αυτό θα πει διαπραγμάτευση και λύση.
-Εχεις κάτι άλλο για «συζήτηση»;

Σόρος: Χαμένη υπόθεση η Ελλάδα – 50-50 οι πιθανότητες για Grexit



Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί το «γεράκι» (ή κοράκι) της παγκόσμιας τοκογλυφίας που λέγεται Τζορτζ Σόρος την ‘υπόθεση’ που λέγεται Ελλάδα. Τι δήλωσε στο Bloomberg

Ακριβής μετάφραση από το Bloomberg

«Οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι σήμερα  50-50 και η χώρα μπορεί να «πάει στράφι» (down the drain), δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.
«Τώρα πρόκειται για ένα lose-lose game και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι η Ελλάδα να τα κουτσοκαταφέρει», δήλωσε ο 84χρονος Σόρος. «Η Ελλάδα είναι μια μακρόχρονη πληγή που είναι κακομεταχειρισμένη εξ αρχής από όλους τους εμπλεκόμενους».

Απ΄ τα αλώνια στα σαλόνια


Εξαιρετική κρίνεται η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αφού με την παρουσία του κέρδισε κοινό και κριτικούς και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του "Ελλάδα έχεις μνημόνιο".

Πριν καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, η Άνγκελα Μέρκελ ξενάγησε τον Αλέξη Τσίπρα στους φούρνους της Καγκελαρίας, λέγοντάς του πως αν δεν κάτσει καλά θα τον κάνει σαπούνι, ενώ στη συνέχεια του έδειξε από το παράθυρο τα αξιοθέατα της πόλης και του είπε πως αν την παντρευτεί όλα αυτά θα γίνουν δικά του.

Στη συνέντευξή Τύπου που ακολούθησε, πρώτη μίλησε η Καγκελάριος τονίζοντας πόσο χαρούμενη είναι που υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα που είναι νέος και όμορφος, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που έμοιαζε σαν να βρίσκεται σε μόνιμη κλιμακτήριο.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΤΟΝ… ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

FvtoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως η πολύ μεγάλη «ευτυχία» να ανήκεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση χτύπησε… κατακούτελα την Βουλγαρία και τους Βουλγάρους, για να φτάσουν στο σημείο να ξεπουλούν όλα τα οπλικά συστήματα του βουλγαρικού στρατού εξ αιτίας μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν διαλύσει την βουλγαρική οικονομία και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με ανταπόκριση από την Σόφια του μεγάλου τούρκικου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η βουλγαρική κυβέρνηση εξ αιτίας σοβαρών προβλημάτων στον προϋπολογισμό του βουλγαρικού κράτους αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί όλα τα οπλικά αποθέματα του βουλγαρικού στρατού. Συγκεκριμένα στο σφυρί βγαίνουν όπλα, πύραυλοι, τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, με την προσδοκία να αποκομίσει εκατομμύρια ευρώ.

1453 - 1821: ο μακρύς δρόμος προς την Ελευθερία των Ελλήνων...


"Καλώς να ορίσετε!"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όχι πια σεξ, μόνο σύζυγοι. Γίνεται;

Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Και, κυρίως αν είμαστε διατεθειμένοι να το αποδεχθούμε και να το βιώσουμε όλο αυτό. Ο νούμερο ένα παράγοντας της απομάκρυνσης από την συζυγική ερωτική δράση είναι η γνωστή ρουτίνα. Μια φυσική εξέλιξη στην οποία πολλές φορές βάζουμε και εμείς το χεράκι μας με την αδιαφορία και την παραίτηση μας από την προσπάθεια να κρατήσουμε τη σχέση μας σε ένα καλό επίπεδο. Από την άλλη, τόσο η  ρουτίνα και  η συνήθεια όσο και η δύσκολη καθημερινότητα λόγω παιδιών και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είναι απαραίτητο ότι συνοδεύονται και από συναισθήματα απέχθειας και αντιπάθειας προς το σύντροφο μας. Ο σεβασμός μπορεί να διατηρείται και να καλλιεργείται και από τους δυο χωρίς όμως να υπάρχει αυτό το μικρό κλικ που θα τον  μεταλλάξει σε ερωτική επιθυμία.
zevgari
Γίνεται να αγαπιόμαστε, να συμπαθιόμαστε, να είμαστε τρυφεροί αλλά να μην κάνουμε έρωτα; Γίνεται.
Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που η συμπεριφορά του ζευγαριού μπερδεύει.

Ο Μπουκόφσκι και οι Γάτες του

Οι Γάτες του Charles Bukowski

«Ο θάνατος ήταν στο επόμενο βήμα, ο θάνατος ήταν πάντα εκεί… Λοιπόν, όλοι στον τάφο καταλήγουμε, αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο. Δεν είναι τίποτε το καινούργιο. Το να κοπροσκυλιάζεις περιμένοντας αυτό ήταν το πρόβλημα».

  Charles Bukowski

Charles Bukowski (1920-1994): Γεννημένος στο Άντερναχ της Γερμανίας, αλλά μεγαλωμένος στην Αμερική (Λος Άντζελες) από δύο ετών, ξεκίνησε να γράφει μάλλον αργά, στα τριανταπέντε του, πίνοντας αδιάκοπα και δουλεύοντας συγχρόνως στα πιο απίθανα επαγγέλματα: σε βενζινάδικο, νυχτοφύλακας, εργάτης σε φάρμες, ταχυδρομικός διανομέας, συντάκτης διαφημιστικών φυλλαδίων ενός αριστοκρατικού μπουρδέλου, αθλητικός ρεπόρτερ κ.α.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα