Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γιατί το κόψιμο από χαρτί πονάει τόσο πολύ; (Βίντεο)





Όταν οι άνθρωποι λένε ότι το κόψιμο από χαρτί είναι ο χειρότερος πόνος στον κόσμο, ίσως είναι λίγο υπερβολικοί - αλλά γιατί τόσο μικροσκοπικά κοψίματα πραγματικά πονάνε τόσο πολύ; 
Δείτε αυτό το σύντομο βίντεο από το Scientific American που εξηγεί γιατί:

Βρέφος επανήλθε στη ζωή σχεδόν 2 ώρες μετά από "πνιγμό" - αλλά πώς;




Την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα, ένα παιδί 22 μηνών σκόνταψε και έπεσε σε έναν παγωμένο παραπόταμο του Buffalo Creek, έξω από το Mifflinburg της Πενσυλβάνια. 
Το αγόρι γρήγορα παρασύρθηκε από τη φορά του ποταμού για περίπου ένα τέταρτο του μιλίου πριν ξεβραστεί σε έναν πράσινο λόφο, όπου ένας γείτονας τον βρήκε αργότερα. 
Το βρέφος δεν είχε παλμό και δεν ανέπνεε κατά το χρόνο της ανακάλυψης και βρισκόταν σε θερμοκρασία νερού 1 o C (34 o F) για χρονικό διάστημα 30 λεπτών.
Σύμφωνα με το PennLive , ειδοποιήθηκαν αμέσως οι υπηρεσίες διάσωσης και μόλις έφτασαν άρχισαν να εκτελούν CPR στο βρέφος, την οποία και συνέχισαν αδιάκοπα, μέχρι να φτάσουν στο Νοσοκομείο  Evangelical Community προτού επιβιβαστούν σε ελικόπτερο με προορισμό το Geisinger.
Κατά την άφιξη, το παιδί δεν είχε ακόμη παλμό και η θερμοκρασία του σώματος του ήταν  25 o C (77 o F), η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από την κανονική θερμοκρασία του σώματος των 37 o C (98,6 o F), έτσι ώστε οι προσπάθειες να επανέρθει στη ζωή συνεχίστηκαν παράλληλα με τη χορήγηση υγρών για να ζεσταθεί. 
Η ιατρική ομάδα ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση για να το τοποθετήσει σε ένα μηχάνημα παράκαμψης της καρδιάς, αλλά ένας παλμός τελικά ανιχνεύθηκε μετά από 20 λεπτά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν να συνεχίσουν με τις προσπάθειες αναζωογόνησης και αύξησης της θερμοκρασίας. 

Γιατί φοβούνται οι Γερμανοί τις αποζημιώσεις…

Γιατί φοβούνται οι Γερμανοί τις αποζημιώσεις…
Στις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, αλλά και στο προηγούμενο που μπορεί να δημιουργήσει μια θετική απόφαση, αναφέρεται ανταπόκριση του Matthew Schofield από το Βερολίνο στη LOS ANGELES TIMES με τίτλο «How World War II figures in a new fight over Greek debt».
Με αφορμή τη συμβολική κίνηση δύο Γερμανών που κατέβαλαν το ποσό των 875 ευρώ στον δήμαρχο του Ναυπλίου, ως εξόφληση της προσωπικής τους οφειλής από το δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, ο αρθρογράφος παρουσιάζει τις ελληνικές διεκδικήσεις, και τις συνέπειες για άλλες χώρες που θα μπορούσαν να εγείρουν παρόμοια αιτήματα.
Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων, η πράξη των δύο Γερμανών διαφέρει από την γενική στάση της γερμανικής κοινής γνώμης, της οποίας το 80% δεν θέλει να δώσει η Γερμανία άλλα χρήματα προς την Ελλάδα, ενώ το 50% επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η στάση τους ωστόσο αυτή προσκρούει στον ισχυρισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης ότι η Γερμανία οφείλει προς την Ελλάδα και όχι το αντίστροφο.

Aπό το CERN «περνά» η απόδειξη για την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων;

Παρόλο που η ιδέα των παράλληλων συμπάντων βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές στην επιστημονική κοινότητα, αφού λύνει αρκετούς «γρίφους» της φυσικής, μέχρι σήμερα φαινόταν σχεδόν αδύνατον να υπάρξει κάποιο πείραμα που θα μπορεί να ελέγξει στην πράξη την ύπαρξή τους. Τώρα όμως, μια ομάδα θεωρητικών φυσικών υποστηρίζει πως, αν όντως υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα, τότε θα φανερώσουν την παρουσία τους στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN, στη δεύτερη φάση της λειτουργίας του, η οποία είναι έτοιμη να ξεκινήσει.
megalos-epitaxuntis-adronion-lhc-cern
Οι φυσικοί προέρχονται από τα πανεπιστήμια της Φλόριντα στις ΗΠΑ, της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο  και του Οντάριο στον Καναδά, ενώ όπως εξηγούν σε άρθρο τους στο περιοδικό Physics Letters B, το «κλειδί» είναι η ανίχνευση μικροσκοπικών μαύρων τρυπών στον επιταχυντή, σε συγκεκριμένα ενεργειακά επίπεδα. Στην περίπτωση που αυτές εντοπισθούν, αυτό θα υποδείκνυε την ύπαρξη επιπλέον διαστάσεων, η οποία με τη σειρά της θα ενίσχυε τα θεωρητικά μοντέλα στα πλαίσια της θεωρίας χορδών που προβλέπουν τα παράλληλα σύμπαντα.

Μάθετε ποια είναι τα εκτιμώμενα ποσοστά καρδιακής συχνότητας ανά ηλικία



γυναίκα που παίρνει το σφυγμό της, ενώ εργάζονται έξω 

 Πώς μπορείτε να υπολογίσετε τον καρδιακό σας ρυθμό; 


Όταν γυμνάζεστε, ασκείστε περισσότερο από όσο πρέπει ή λιγότερο από όσο θα έπρεπε; Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το μάθετε κι αυτός είναι να γνωρίσετε ποιο στόχο θα πρέπει να προσεγγίσετε όσον αφορά τον καρδιακό σας ρυθμό. 


«Δεν θέλουμε οι άνθρωποι από την μια να ασκούνται υπερβολικά και από την άλλη λιγότερο από το κανονικό», λέει ο Gerald Fletcher, MD, καρδιολόγος και καθηγητής στην Κλινική Mayo of Medicine στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. 

Πριν  μάθετε πώς να υπολογίζετε και να παρακολουθείτε τον στόχο- ρυθμό της καρδιάς σας, πρέπει να ξέρετε την καρδιακή συχνότητα ηρεμίας σας. 

Η καρδιακή συχνότητα ηρεμίας σας είναι ο αριθμός των φορών που η καρδιά σας κτυπά ανά λεπτό, ενώ είναι σε κατάσταση ηρεμίας. Μπορείτε να τον ελέγξετε το πρωί έπειτα από έναν καλό βραδινό ύπνο και πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, ο μέσος καρδιακός ρυθμός ηρεμίας για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, και για ενήλικες (συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων) είναι 60 έως 100 παλμούς ανά λεπτό. Σε καλά εκπαιδευμένους αθλητές είναι 40-60 παλμοί ανά λεπτό.

Πέντε Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε για να Βελτιώσετε το Γάμο σας

Ποια είναι τα πιο συχνά θέματα που ‘τορπιλίζουν’ έναν καλό γάμο;
·        

      Έλλειψη σεβασμού.
·         Έλλειψη ποιοτικού αλλά και ποσοτικού χρόνου.
·         Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.
·         Έλλειψη κοινής συμμετοχής στις ευθύνες.
·         Έλλειψη συμφωνίας πάνω σε οικονομικούς στόχους.

Μαξ Έξελμαν: Χαμογελάτε σε κάθε ευκαιρία

anapnoes.gr : night doctvgr r Μαξ Έξελμαν: Χαμογελάτε σε κάθε ευκαιρία
«Υπάρχει κάποια αλήθεια ακόμα και στην άδικη κριτική. Έτσι κι αλλιώς, χρειάζεται μακροθυμία έναντι όσων μας κακολογούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι άνθρωποι δίνουν σκληρή μάχη κι ότι όσοι κακολογούν τους άλλους αυτοδηλητηριάζονται. “Nemo malux felix” έλεγε ο Ρωμαίος σατυρικός ποιητής Γιουβενάλης: κανείς κακός δεν είναι ευτυχισμένος».
«Ανθρωπολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι, όσοι είναι επιρρεπείς στην ευτυχία, επιδεικνύουν θετικό πνεύμα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες -ακόμα και μετά από φυσικές καταστροφές, θεομηνίες και επιδημίες, οι αισιόδοξοι παραμένουν αισιόδοξοι. Αντιθέτως, οι απαισιόδοξοι δραματοποιούν όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής. Μπορεί η ευτυχία να γίνει αντικείμενο μάθησης; Ίσως. Χαμογελάτε σε κάθε ευκαιρία -όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη ή όπως ακριβώς θα θέλατε να είναι, αλλά επειδή έχετε επιλέξει να είστε ευτυχισμένοι και ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα που έχετε και για όλα τα προβλήματα που ξέρετε ότι δεν έχετε».

ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΖΩΗ

Κοσμάς Ηλιάδης


Τον έβλεπε, ο φαροφύλακας, για δεύτερη φορά απόψε. Αεικίνητο, να χειρονομεί, να μουντζώνει, να απειλεί, με φωνές, με αρές. Εδώ είμαι ζωή και θάλασσα κι’ αρμύρα. Εδώ είμαι θάλασσα κι’ αγριεμένο κύμα. Μη θαρρείς πως τελειώσαμε, θα τα λέμε, ξανά και ξανά. Εσύ με τη δύναμή σου, εγώ με τα μπράτσα μου και το μυαλό μου. Ώσπου να σε δαμάσω, να με αφήσεις ήσυχο, για ώσπου να με αποτελειώσεις. Σκληρή, κακιά, μαργιόλα άτιμη, σκοτεινή, πλανεύτρα κι’ άγρια σκύλα. 

Άγρια νύχτα, χειμερινή, κατράμι μαύρο, δεν έβλεπες τη μύτη σου. Κι’ η θάλασσα αγρίμι ανταριασμένο, να σηκώνει κύματα θεόρατα, να χτυπιέται με μανία στα βράχια, να τραβιέται μέσα, για να επιστρέψει ξετρελαμένη, ακούραστη. 

Σχέση σημαίνει γέννα συναισθήματος

Σχέση σημαίνει γέννα συναισθήματος

[..Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται, άπαξ, που λένε, σα μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον μ' αυτήν την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξαναυπάρξουμε ποτέ. Και μείς τι την κάνουμε, ρε αντί να την ζήσουμε; Τί την κάνουμε; Τη σέρνουμε από δω κι από κει δολοφονώντας την... Σχέση σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη, σημαίνει γέννα συναισθήματος, πώς να οργανώσεις τα συναισθήματα... 

Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που θα τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν "αξίες", σαν "ηθική", σαν "πολιτισμό". 

Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών, αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να παίξουμε και να χαρούμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα, να κάνουμε έρωτα, να απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατεβούμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας...

Αλαφροΐσκιωτοι: Γιατί Κάποιοι Μπορούν και Βλέπουν τους Νεκρούς;




Αλαφροΐσκιωτοι: Γιατί Κάποιοι Μπορούν και Βλέπουν τους Νεκρούς;


Αλαφροΐσκιωτος, μια λέξη με υπέροχη ακουστική αλλά και με τρομακτικό νόημα. Αλαφροΐσκιωτοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται τον αόρατο κόσμο. Που μπορούν και βλέπουν τα πνεύματα των νεκρών, τους σκιερούς, αλλά και τα υπόλοιπα αλλόκοτα μικρά πλάσματα που ζουν παράλληλα ανάμεσά μας.Οι αλαφροΐσκιωτοι δεν είναι μύθος, ούτε το φαινόμενο είναι τόσο σπάνιο. Προσωπικά έχω γνωρίσει τρεις, όμως υπάρχουν πολύ περισσότεροι. Συχνά ταυτίζονται με τα μέντιουμ, στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι ξεχωριστό. 

Ποιοι λοιπόν είναι αλαφροΐσκιωτοι και τι είναι αυτό που τους επιτρέπει να βλέπουν τους πεθαμένους; Οπως ίσως γνωρίζετε από τις γιαγιάδες σας, η λέξη αλαφροΐσκιωτος είναι αρκετά παλιά και για να την εξηγήσουμε πρέπει να ανατρέξουμε στις Παραδόσεις (1904) του λαογράφου μας Νικόλαου Γ. Πολίτη.

Αυτοί με τον Ελαφρύ Ισκιο
Από το δεύτερο τόμο του μνημειώδους βιβλίου του, διαβάζω τα εξής: «Η λέξη στοιχειό είναι πανελλήνια, με τοπικές βέβαια παραλλαγές… Η λέξη, εκτός από τις κύριες σημασίες της, δηλώνει και την ψυχή, που τις τρεις πρώτες νύχτες μετά την έξοδό της από το σώμα περιπλανάται στη γη σαν συννεφάκι με χρώμα λευκό, αν υπήρξε ενάρετη, και μαύρο, αν ήταν αμαρτωλή. Συνηθέστερη είναι επίσης η χρήση του συνωνύμου ίσκιος, που έχει επίσης ευρύτερη έννοια και μεταπλάστηκε από την αρχαία σκιά. Το παραγόμενο ρήμα ισκιώνομαι, συνώνυμο του λαβαίνω ή λαβώνομαι, δηλώνει πάθος από δαιμονική επήρεια, και κυρίως αρρώστια που παθαίνει κανείς αν κοιμηθεί κάτω από στέγη ή δέντρο με βαρύ ίσκιο. Κι ακόμη ίσκιος ενός ανθρώπου ήταν το ήθος του, που καθρεπτιζόταν στο πρόσωπό του!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: Ο αστρολογικός κώδικας στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

«Τα άστρα στους ουρανούς παίζουν μία μουσική, αλλά χρειάζεται να έχουμε αυτιά για να την ακούσουμε».

Οι αρχαίοι Έλληνες  επινόησαν την σύνταξη αστρολογικών χαρτών, οι οποίοι αντιστοιχούσαν στην ακριβή ώρα γέννησης ενός ανθρώπου. Εισήγαγαν έτσι για πρώτη φορά στην αστρολογία τον όρο «Ωροσκόπος» . Το πρώτο ωροσκόπιο που κατασκευάστηκε κάνοντας χρήση του Ωροσκόπου, χρονολογείται το 4 π.Χ.

Η Αστρολογία στην αρχαία Ελλάδα

της Ευγενίας Παπαλά

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ξεκινά σε γενικές γραμμές από το 2600 π.Χ. και φτάνει στην ακμή του μέχρι το 1600 π.Χ. Αυτή είναι η «χρυσή εποχή» της Ελλάδας, η οποία παρήκμασε με την κάθοδο των Δωριέων από τον Βορρά, μετά το 1100 π.χ. Με τους συνεχείς πολέμους, τις επανειλημμένες καταστροφές και την παρατεταμένη κατοχή των Δωριέων, έπαυσε κάθε πνευματική δραστηριότητα. Εκμηδενίστηκε η απήχηση των φιλοσοφικών αντιλήψεων των Ορφικών, και μαζί με αυτές, η αστρολογική γνώση που πήγαζε από τις ουράνιες καταγραφές τους και τις κοσμολογικές παρατηρήσεις τους. Όλος σχεδόν ο προγενέστερος πολιτισμός και η γνώση, εξολοθρεύτηκαν. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γιατί εμφανίζεται αιώνες αργότερα η αστρολογική εφαρμογή στην χώρα μας, χωρίς γνωσιακή αλληλουχία, με στοιχεία δανεισμένα από την αστρολατρεία των Μεσοποτάμιων λαών, όταν συναντήθηκαν με το αρχαιοελληνικό πνεύμα μέσα από τις κτήσεις του Μέγα Αλέξανδρου. 

Ο ελληνικός πολιτισμός ξαναρχίζει με ουσιαστική αφετηρία τους Ολυμπιακούς αγώνες, το 766 π.Χ. Τότε έχουμε την ανάδυση της κλασσικής Ελλάδας. ­ Είναι η εποχή που ο Όμηρος διαδίδει την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Στην Οδύσσεια διηγείται ότι ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη στην διάρκεια μίας Έκλειψης Ηλίου. Την ημέρα που πρόκειται να φανερωθεί για να εξοντώσει τους μνηστήρες της Πηνελόπης, ο μάντης Θεκλύμενος αναφέρει ανάμεσα σε άλλους κακούς οιωνούς, ότι «θα χαθεί ο Ήλιος και θα απλωθεί παντού πυκνή θολούρα». Η φράση αυτή ερμηνεύτηκε από τον Πλούταρχο και τον Ευστάθιο ως πρόγνωση μίας ολικής Έκλειψης Ηλίου (ορισμένοι σύγχρονοι ερευνητές ταύτισαν την Έκλειψη με εκείνη της 16ης Απριλίου 1178 π.Χ., η οποία ήταν ολική στην περιοχή της Ιθάκης). Επίσης ο Όμηρος αναφέρει με λεπτομέρειες τις πλειάδες, τις Υάδες, τον Ωρίωνα, την Μικρή και την Μεγάλη Άρκτο, ενώ ο Ησίοδος τον 7ο π.Χ. αιώνα αναφέρει τις Πλειάδες, τις Υάδες, τον Ωρίωνα και τον Σείριο. 

Απομυθοποιώντας τα «δεκανίκια»


Έτσι σε έχουν κάνει να πιστεύεις. Ότι χρειάζεσαι πολλά για να στηρίζεσαι και ότι όλα όσα θα σε κάνουν να νιώθεις άξιος είναι έξω από σένα.

Αυτό από μόνο του είναι άδικο και πολύ αντιφατικό με τον δρόμο της αγάπης. Δεν γίνεται να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε την αγάπη και να την θεωρούμε μια μορφή αξίας ή όχι. Να την ψάχνουμε γύρω και έξω από μας.
Γιατί στηρίζεσαι σε όλα όσα είναι έξω από σένα ? Γιατί πιστεύεις ότι για να είσαι καλά εσύ χρειάζεσαι «δεκανίκια» στήριξης ? Πόσο άδικο είναι όλο αυτό ?
Εσύ να είσαι καλά και να δημιουργείς. Αλλά για να δημιουργείς χρειάζεσαι μία κινητήριο δύναμη που λέγεται πίστη και αγάπη. Χωρίς αυτά θα νιώθεις ότι κουράζεσαι και κάθε σου απόκτημα θα φοβάσαι μη το χάσεις, μη σου φύγει και ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα χάσεις την ισορροπία σου. 

Το Συναρπαστικό Ανθρώπινο Σώμα (Μέρος Δεύτερο)

Σας Προτείνουμε Να Διαβάσετε

21.  Υπάρχουν περισσότεροι οργανισμοί που ζουν στο δέρμα ενός και μόνο ανθρώπινου όντος από όσα ανθρώπινα όντα υπάρχουν  στην επιφάνεια της γης. 

22.  Από την ηλικία των τριάντα, οι άνθρωποι σταδιακά αρχίζουν να συρρικνώνονται σε μέγεθος.                                                                         

23. Το σώμα σας περιέχει αρκετό σίδηρο για να κάνει μια ακίδα αρκετά ισχυρή η οποία να μπορεί να κρατήσει το βάρος σας.

24. Το εμβαδόν επιφανείας ενός ανθρώπινου πνεύμονα είναι ίσο με εκείνο ενός γηπέδου τένις.                                                                                               

25.  Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει το πενήντα τοις εκατό της γεύσης τους από τη στιγμή που θα φθάσουν στην ηλικία των εξήντα.    

Μάθετε την τέχνη της σωστής ζωής



Δεν είναι οι διερχόμενες σκέψεις ούτε οι υπέροχες ιδέες σας, αλλά οι απλές καθημερινές σας συνήθειες που ελέγχουν τη ζωή σας… 

Να ζείτε απλά. Μην γίνεστε μέρος της μηχανής του κόσμου – είναι πολύ απαιτητική. Μέχρι να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε, έχουν σπάσει τα νεύρα σας, η καρδιά σας έχει ταλαιπωρηθεί και τα κόκαλά σας πονούν. 

Τριγωνικό UFO ακτινοβολεί σαν τον Ήλιο στην Νέα Ορλεάνη! (Βίντεο)




Ημερομηνία παρατήρησης: 15 Φεβρουαρίου 2015 
Τοποθεσία παρατήρησης: Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 






Θα μπορούσε να είναι ένα φωτεινό διαστημόπλοιο, μια σπάνια επίσκεψη από όντα καθαρού φωτός. 

Το απύθμενο θράσος του The Walking Dead



Είναι 'εξοργιστικό' ότι αντί να κάθεται στα αυγά του, και να γεμίζει άκοπα τα 'σεντούκια' παραγωγών, τηλεοπτικού δικτύου και πρωταγωνιστών με εκατομμύρια δολάρια, επιμένει να ρισκάρει.


Υπάρχουν κάποιοι που, κάθε φορά που ανεβάζουμε ένα άρθρο για το The Walking Dead, το κατηγορούν ότι δεν αλλάζει. Ότι παραμένει ίδιο. Ότι απλά σκοτώνει τους πρωταγωνιστές του, που παίρνουν συνήθως ηλίθιες αποφάσεις, και προχωρά, με βήμα χελώνας, μπροστά. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να παρακολουθείς το 2ο μισό της 5ης σεζόν και να πιστεύεις κάτι τέτοιο;
Μιλάμε για μια σεζόν που τελείωσε (το Α' μισό της) με έναν επώδυνο θάνατο. Αυτόν της Beth. Και ξεκίνησε (το β' μισό) ξεπαστρεύοντας ένα ακόμη βασικό πρωταγωνιστή. Τον Tyreese. Δεν είναι θράσος αυτό; Να 'χαστουκίζεις' έτσι τους θεατές σου σε δυο διαδοχικά επεισόδια; Θυμάσαι καμία άλλη κορυφαία σειρά των τελευταίων χρόνων να κάνει κάτι τέτοιο;
Όχι, είναι η απάντηση. Είτε γιατί δεν είχαν τα κότσια. Είτε γιατί δεν είχαν τέτοια 'κάβα' χαρακτήρων ώστε ο θάνατός τους να μην επηρεάζει την πλοκή.

Έκλειψη Ηλίου Μαρτίου: Ολική Επανεκκίνηση του συστήματος




















Οι φωτογραφίες είναι από την έκλειψη που συμβαίνει τώρα

Εάν ψάχνατε για μια αλλαγή, το σύμπαν είναι έτοιμο να σας την παραδώσει
Στις 20 Μαρτίου 2015 , μια ισχυρή ηλιακή έκλειψη ''αναφλέγει'' μια σημαντική
 καμπή και αρχή στη ζωή μας.

Ένας νέος κύκλος 19 χρόνων βρίσκεται στη διαδικασία της γέννησης και πολλοί από εμάς 
θα  αισθανθούν 
μια ολική επανεκκίνηση του συστήματος, ως αποτέλεσμα αυτής της έντονης και αναζωογονητικής 
ενέργειας.

Πόσες φορές έχουμε, σε δύσκολες περιόδους, αναρωτηθεί αν έφτασε «η στιγμή για επανεκκίνηση"; 
Είναι το πράγμα που έχουμε την τάση να κάνουμε όταν δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες 
επιλογές για να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Η επανεκκίνηση πάντα φαίνεται να διορθώνει ή να εξαλείφει ακόμη και το πιο μεγάλο 
πρόβλημα μέσα σε μια στιγμή. Δεν θα ήταν κάτι εξαιρετικό, αν μπορούσαμε να κάνουμε 
το ίδιο στη δική μας ζωή;

Η κρυμμένη αλήθεια είναι ότι μπορείτε. Υπάρχουν ορισμένες φορές κατά τη διάρκεια του έτους,
 όπου μπορείτε να πατήσετε σε ένα είδος επανεκκίνησης/νέου ξεκινήματος ενέργειας. 
Αυτή η  Έκλειψη Ηλίου του Μαρτίου είναι ακριβώς αυτό, η στιγμή για να κάνετε επανεκκίνηση
 και να αρχίσετε εκ νέου. Παρόμοια με την επανεκκίνηση των gadgets μας, είμαστε όλοι 
έτοιμοι  να πατήσουμε το κουμπί on / off για τον εαυτό μας και να έχουμε την ευκαιρία 
να καθαρίσουμε τον σκληρό δίσκο.

Απόλυτη ηγεμονία Τσίπρα σε νέο πολιτικό σκηνικό

tsipras_aeroplano_arena
Γράφει ο Ζαχαρίας Λουδάρος
Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η Ελλάδα δια του πρωθυπουργού της Αλέξη Τσίπρα ύψωσε τη φωνή και την αξιοπρέπειά της, αρνούμενη να συνεχίσει να είναι το «κλωτσοσκούφι» των ισχυρών της Ευρωζώνης. Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο έβαλε την ηγεσία της Ευρωζώνης να καθίσει στο τραπέζι με δική του πρωτοβουλία αλλά πήρε κι αυτό που ήθελε στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση. Την επαναβεβαίωση δηλαδή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, με την αποσαφήνιση πως είναι η Ελλάδα και όχι οι δανειστές, αυτή που αποφασίζει για τον εαυτό της.
Ο Τσίπρας που πέταξε για Βρυξέλλες σαν κοινός θνητός, στην οικονομική θέση της τακτικής αεροπορικής γραμμής, καθίσταται μέρα τη μέρα ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της χώρας, συγκρινόμενος πλέον στη συνείδηση των Ελλήνων με εθνικούς ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι εναπομείνασες υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, άμεσα ή έμμεσα, δηλώνουν πλήρη υποστήριξη κι εμπιστοσύνη στη διακυβέρνησή του.

ΤΟ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΜΥΗΜΕΝΟΥ

lifehub-symvolismoi-20

ΤΟ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΜΥΗΜΕΝΟΥ


Πνευματικά το οκτώ είναι το τέρμα του μυημένου, αφού έχει περάσει μέσα από τα επτά στάδια ή ουρανούς και είναι έτσι ο αριθμός του ανακτηθέντος Παραδείσου. Αναγέννηση, ανάσταση, ευδαιμονία, τέλειος ρυθμός. Η όγδοη ημέρα δημιούργησε το νέο άνθρωπο της χάρης. Μετά από επτά ημέρες νηστείας και μετάνοιας, η όγδοη ημέρα γίνεται αφθονία και ανανέωση. Σαν 7+1 είναι ο αριθμός της οκτάβας και μια εκ νέου αρχή. Είναι επίσης αλληλεγγύη σαν ο πρώτος κύβος και υποδηλώνει την τελείωση μέσω της δύναμης των έξι επιφανειών του.
Υπάρχουν οκτώ άνεμοι και ενδιάμεσες κατευθύνσεις του διαστήματος. Το οκτώ επίσης αντιπροσωπεύει τα ζεύγη των αντιθέτων. Το οκτάγωνο είναι η αρχή της μεταμόρφωσης του τετραγώνου σε κύκλο και αντίστροφα.

Μικρόφωνο Υπολογιστή Δωρεάν μέσω Android Phone


μικρόφωνο Υπολογιστή Δωρεάν μέσω Android Phone

Το μικρόφωνο υπολογιστή είναι μία από αυτές τις συσκευές που είτε τις χρησιμοποιούμε τακτικά, είτε δεν τις χρειαζόμαστε καθόλου. Αν όμως τύχει εκτάκτως να μας είναι απαραίτητο ένα μικρόφωνο για PC, μια δωρεάν εφαρμογή μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε Android smartphone σε ασύρματο μικρόφωνο υπολογιστή.

Κατέβασμα και εγκατάσταση WO Mic

Η Wireless Orange είναι μια μικρή εταιρεία με εξαιρετικά λιτή ιστοσελίδα, η οποία εξειδικεύεται σε εφαρμογές για τον ήχο και την εικόνα.

Γιατί νιώθετε μόνιμα κουρασμένοι;Όλοι οι λόγοι



Ένας  στους πέντε ανθρώπους αισθάνονται ασυνήθιστα κουρασμένοι, και ένας στους δέκα έχουν παρατεταμένη χρόνια κόπωση. Οι γυναίκες έχουν την τάση να αισθάνονται κουρασμένες πιο συχνά από τους άνδρες. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί για ποιο λόγο νιώθετε κουρασμένοι. 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
  Υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας, που μπορεί να σας κάνουν  να αισθάνεστε κουρασμένοι,  όπως η αναιμία, ο   υποθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, η τροφική δυσανεξία και η άπνοια ύπνου.
 
Τα υπέρβαρα ή λιποβαρή άτομα μπορεί να νιώσουν πιο εύκολα κόπωση. Αυτό συμβαίνει, γιατί το σώμα τους πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από το κανονικό, για να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες.  
 
Η εγκυμοσύνη, ειδικά κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες, μπορεί επίσης να μειώσει την ενέργειά σας και να σας κάνει να αισθάνεστε υποτονικές. 

Συμβουλές για να νικήσετε την αϋπνία!




Η αϋπνία βασανίζει πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει, εκτός από μία δύσκολη και κουραστική επόμενη μέρα, πολλά προβλήματα υγείας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα καθημερινά λάθη μπορεί να εηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία. 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
Η αϋπνία είναι μία κουραστική κατάσταση από την οποία υποφέρουν πολλοί άνθρωποι. Πριν καταφύγετε στο αλκοόλ ή στο γιατρό σας για να σας γράψει φάρμακα δοκιμάστε τις παρακάτω αλλαγές στον τρόπο ζωής. 

337% περισσότεροι φόροι στους φτωχότερους Έλληνες



Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά. Oι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.

«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» είναι ο τίτλος μακροσκελούς έρευνας που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη για λογαριασμό του γερμανικού Ιδρύματος Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler.
Στόχος της έρευνας ήταν η μελέτη της επίδρασης της κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής της στη μείωση των εισοδημάτων καθώς επίσης στην όξυνση των φορολογικών και γενικότερα οικονομικών ανισοτήτων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα, εξαιρετικά σημαντικές ήταν οι διαφοροποιήσεις ως προς τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθησαν κατά την περίοδο της κρίσης μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα, η οποία ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, είχαν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της φτώχειας.

Ποιες τροφές '' χαλάνε'' την ομορφιά σας;



Κάποιες τροφές εκτός από τα κιλά που προσθέτουν είναι δυνατόν να σας '' χαλάσουν'' την ομορφιά σας χρόνια  αφού έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν το γήρας.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Η φαντασμαγορία του καθρέφτη

Gynaika ston kathrefti
Η γυναίκα τοποθετεί τον καθρέφτη στον πυρήνα συγκρότησης του εαυτού της. Καθώς ενατενίζει την εικόνα του σώματός της σε αυτόν στρέφεται προς τον ναρκισσισμό. Και το ιδιαίτερο γνώρισμα του ναρκισσισμού είναι ότι υπάρχει πρώτα από όλα για τον εαυτό του. Εξού και η ανάγκη που έχει η γυναίκα να επιβεβαιώνει διαρκώς την ικανότητά της να γοητεύει και να την καθησυχάζουν διαρκώς για την θηλυκότητά της. Περισσότερο από τον άντρα ο οποίος παροτρύνεται στην κοινωνική επιτυχία, η γυναίκα είναι σώμα. Όπως αναφέρει και ο Αλφρέ ντε Μυσσέ: «δύο πράγματα νικούν τον έρωτα, η φιλοδοξία του άντρα και η φιλαρέσκεια της γυναίκας».
Συχνά όταν γίνεται αναφορά στο γυναικείο φύλο, χαρακτηρίζεται ως το ωραίο φύλο. Αυτό που μαθαίνει κάθε γυναίκα είναι ότι η κοινωνία απαιτεί από αυτήν να είναι όμορφη, επιθυμητή και ελκυστική για τον άντρα. Η λατρεία του σώματός της υπαγορεύεται από το ιστορικό της καθήκον να είναι όμορφη. Οι γυναίκες υπάρχουν καταρχάς μέσα από το βλέμμα των άλλων. Ζητούν ακατάπαυστα να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα των άλλων, ώστε μέσα από αυτό να συγκροτήσουν τον εαυτό τους. Ο καθρέφτης τις βοηθά όχι μόνο να αντικρίζουν τον εαυτό τους, αλλά και να διακρίνουν πως τις βλέπουν, ακόμα και να σκηνοθετούν το στήσιμό τους όπως επιθυμούν οι άλλοι να τις βλέπουν. Η εξάρτηση από αυτήν την κατοπτρική εικόνα που τους επιστρέφει το βλέμμα των άλλων τείνει να είναι συστατικό στοιχείο του «είναι» τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα