Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Όσοι αντέχουν και όσοι καταρρέουν


Σε ενα κεφάλι γεμάτο φόβους δεν υπάρχει χόρος για όνειρα

Πόσες φορές έχετε έρθει στη δύσκολη θέση, όταν αντιλαμβάνεστε ότι αυτός που σας καθυστέρει στη γραμμή του μετρό μπροστά σας, είναι άτομο με τύφλωση; Όταν έχετε παρκάρει και κλείνετε τη διάβαση του πεζοδρομίου σε ένα αμαξίδιο; Όταν κινητικά ή νοητικά, είστε αρτιμελείς σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους που μπορεί να φαινομενικά να τα έχουν όλα, όμως όπως η ζωή αποδεικνύει …κάτι τους ¨λείπει¨;
Τα παραδείγματα είναι πολλά που μπορώ να αναφέρω, όμως είμαι σίγουρος πως το βίντεο, θα σας γεννήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Πλούσιος ή φτωχός, μικρός ή μεγάλος, άντρας ή γυναίκα, όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στο μυστήριο της ζωής. Ας είμαστε πιο επιεικής με τη ζωή που μας δόθηκε και ας τη γεμίσουμε με ευκαιρίες που αρπάξαμε και όχι με ότι δε μας δόθηκε!

 
 

Απεργία πείνας με αίτημα την μη κατάσχεση της γερμανικής περιουσίας ξεκίνησε ο Θεοδωράκης!

Leader of the newly-founded centrist To Potami party Theodorakis smiles during interview with Reuters at party's election headquarters in Athens
Στα άκρα τραβάει ο Σταύρος Θεοδωράκης την άγρια κόντρα του με την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα των διεκδικούμενων γερμανικών αποζημιώσεων.
Είχαν προηγηθεί οι πολυσυζητημένες δηλώσεις του με τις οποίες καταδίκαζε απερίφραστα ως νοσταλγούς του φασισμού όσους Έλληνες επικροτούν την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Γερμανίας.
Ακολουθούν όλες οι δηλώσεις που παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το ΠΟΤΑΜΙ σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων:

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης


by music2work2

Το ακούμε συχνά αλλά δεν ξέρουμε τι είναι. Αρκετοί νομίζουν πως δεν υπάρχει. Πολλοί το αμφισβητούν. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει και ζει ανάμεσα μας. Οι λεπτομέρειες στη συνέχεια…
Ιστορική Αναδρομή
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης ονομάστηκε από τη ληστεία στην τράπεζα Kreditbanken στο Norrmalmstorg της Ομώνυμης πόλης της Σουηδίας: Κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι κρατήθηκαν όμηροι σε ένα θησαυροφυλάκιο από τις 23 μέχρι τις 28 Αυγούστου του 1973, ενώ οι υπεύθυνοι των γεγονότων διαπραγματευόντουσαν με την αστυνομία. Αφού χωρίστηκαν τα θύματα από τους θύτες, παρατηρήθηκε μία παράξενη ταύτιση των υπαλλήλων με τις απόψεις, τη συμπεριφορά και τις θέσεις των ληστών σε βαθμό που κίνησε το επιστημονικό ενδιαφέρον και τους έκανε αντικείμενα σοβαρής μελέτης. Οι υπάλληλοι έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν βοήθεια από τους αστυνομικούς και να βοηθήσουν οικονομικά τους θύτες τους μετά την απαγωγή! Οι κακές γλώσσες μίλησαν και για αρραβώνα θύτη και θύματος…

Τι είναι το κότσι (βλαισός μέγας δάκτυλος); Ποια η αιτία που δημιουργείται; Υπάρχουν τρόποι οριστικής θεραπείας;


του Σπύρου Κυρίτση, ορθοπαιδικού

Κάθε παραμόρφωση στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού προκαλεί δυσκολίες, ιδιαίτερα στη βάδιση με παπούτσια. Ο λόγος είναι ότι με τις παραμορφώσεις αλλάζει το σχήμα του και δημιουργούνται προεξοχές («κάλοι»-τύλοι) στις οποίες αναπτύσσονται πιέσεις που ασκούνται από το παπούτσι, με πρώτο σύμπτωμα τον πόνο.

 Τι είναι η παραμόρφωση;
Ο «βλαισός μέγας δάκτυλος», κοινώς κότσι, είναι μία συχνή ανατομική ανωμαλία του μεγάλου δακτύλου των ποδιών. Το μεγάλο δάκτυλο μετατοπίζεται προς τα έξω με αποτέλεσμα να δημιουργείται εξόστωση στην έσω πλευρά της άρθρωσης. Η εξόστωση τρίβεται στο δέρμα των παπουτσιών και δημιουργεί εξελκώσεις. Συνήθως τα κότσια συνοδεύονται από στροφή του δακτύλου καθώς και από παραμόρφωση με σφυροδακτυλία του δεύτερου δακτύλου, ενώ συχνά συνυπάρχουν και κάλοι πάνω στο ίδιο το κότσι ή στους άλλους δακτύλους του ποδιού.

Η έκσταση είναι το λουλούδι της οδύνης




«Οδύνη» σημαίνει «δεν ξέρω ποιος είμαι». 

Δεν ξέρω που πηγαίνω και γιατί πηγαίνω. Δεν ξέρω αν οτιδήποτε κάνω, πρέπει να το κάνω ή όχι. Η ερώτηση δεν φεύγει ούτε για μια στιγμή. Και αυτό βρίσκεται στο πιο βαθύ σημείο μέσα σας, στον πυρήνα του είναι σας. Αυτή είναι η αγωνία – ότι το νόημα δεν είναι γνωστό, ότι ο σκοπός δεν είναι γνωστός, ότι ο στόχος δεν είναι γνωστός. Μοιάζει λες και είμαστε τυχαίοι, ότι γεννηθήκαμε από κάποιο ατύχημα.


Κανένα άλλο ζώο, κανένα δένδρο, κανένα πουλί δεν είναι τυχαίο∙ είναι σχεδιασμένα. Η ύπαρξη έχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα γι’ αυτά. Ο άνθρωπος μοιάζει να είναι τελείως διαφορετικός. Η ύπαρξη έχει αφήσει τον άνθρωπο απόλυτα ελεύθερο. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε αυτή την κατάσταση τότε προκύπτει η οδύνη. Και είναι καλό να τη νιώθετε. Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος πόνος, μαρτύριο, δυστυχία. Είναι κάτι ασυνήθιστο, και έχει τρομερή αξία για όλη σας τη ζωή, για την ωρίμανσή της, να νιώθετε την οδύνη, κάθε ίνα του είναι σας να νιώθει την ερώτηση, να γίνετε απλά μια ερώτηση. Και φυσικά είναι τρομακτικό. Βρίσκεστε σε ένα χάος. Αλλά μέσα από αυτό το χάος γεννιούνται τα αστέρια.

Ενυδατώστε τα χέρια σας, με πατάτα!


Σκεφτήκατε ποτέ ότι ο πουρές που ξέμεινε στο ψυγείο, μπορεί να καταναλωθεί ως ενυδατική κρέμα και μάλιστα από τα χεράκια σας; Και για  να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους, οι πατάτες είναι "φτιαγμένες" για αντιγήρανση, λεύκανση, σύσφιξη, καθώς και για τη θεραπεία του δέρματος.

Αν θέλετε να εξομαλύνετε τα σημάδια ηλικίας από τα χέρια σας, αυτή η μάσκα πατάτας μπορεί να κάνει θαύματα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι πατάτες και γάλα!

Η δήθεν συμπόνοια του πολιτικού σαρκοβόρου...όχι ρε υποκριτή...δεν ξέρεις τι έκανες στον φτωχό...κι ούτε σ’ ενδιαφέρει άτιμε...


Lex malla, lex nulla.
ο κακός νόμος,δεν είναι καθόλου νόμος
Θωμάς Ακινάτης
 

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

12 Μαρτίου 2015...
Μια ακόμη φορά το πρωινάδικο εκπλήρωσε τον ρόλο του.

Πλυντήριο πολιτικών και πολιτικών.

Η καλή η πλύστρα που καθαρίζει και λευκαίνει τα πάντα...όσο βρώμικα κι αν είναι...

Όσο κι αν ζέχνουν ψοφίλα απ’ τους νεκρούς της φτωχολογιάς...άταφοι, ζωντανοί νεκροί που αργοπεθαίνουν, που αργοσαπίζουν καθημερινά οι πιο πολλοί...


«Εδώ η καλή αναμόρφωση αναμνήσεων...εδώ το καλό συγύρισμα μουτσούνας και φαίνεσθαι»...

Δεν έχει σημασία ποιόν είχε αυτή τη φορά καλεσμένο.
Έναν πασόκο πρώην υπουργό.

Έναν καλοζωϊσμένο οργανισμό...καταστροφικό βακτήριο...επίμονο παράσιτο...όλα μαζί...προϊόν κι αιτία μιας φονικής επιδημίας που σαν άλλος Μαύρος Θάνατος αποδεκάτισε την φτωχολογιά...μεταφορικά και κυριολεκτικά...αίτιο κι αιτιατό μαζί δεινών ανομολόγητων...

Τι κι αν ήταν δηλαδή νεοδημοκράτης;
Σε τι θα διέφερε;

Τα ίδια λένε όλοι τους για τα πολύπαθα πέτρινα χρόνια της Κρίσης...

 Νεκροταφικές θύμισες και παθήματα...Όχι γι’ αυτά τα ασυναίσθητα, τα άπονα σαρκοβόρα βέβαια...γι’ αυτούς είναι «άχρωμες εικόνες»...γκρίζες άνευρες καταστάσεις...


Είπαμε:

ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον νογάει...δεν νοιάζεται να τον εννοήσει...να τονε καταλάβει...

Το πιο υγιεινό τσάι στον κόσμο - Τσάι Ελιάς!!!

η πιο υγιεινή-τσάι-in-the-world-ελιά-τσάι
Η ιστορία της χρησιμοποίησης της ελιάς, η οποία μπορεί να ζήσει μέχρι και 3000 χρόνια, για διαφορετικούς σκοπούς είναι αρκετά παλιά. Στο σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι δίνουν έμφαση στον καρπό της ελιάς και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από το δέντρο της ελιάς. Αλλά ξέρατε ότι τα φύλλα της ελιάς έχουν σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες;

Το φύλλο ελιάς έχει πολλές "κρυφές" θεραπευτικές ιδιότητες. Μία από τις δραστικές ενώσεις του είναι η ελαιοευρωπεΐνη . Στην πραγματικότητα, η ελαιοευρωπεΐνη και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την υδρολυτική αποικοδόμηση της έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας με τη χρήση των φύλλων της ελιάς. Ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια, όπως η πνευμονία, η φυματίωση, η γρίπη, η ηπατίτιδα, ο έρπητας και άλλες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και σε χειρουργικές λοιμώξεις.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη για εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας και για την χρήση σπιτικών φαρμάκων φαρμάκων/υλικών όπως το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μέλι κ.α.π., που είναι πιο υγειινά απο τα πανάκριβα φάρμακα της αγοράς και δεν έχουν παρενέργειες. Επίσης και συμβουλές για μια υγειινή ζωή

του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη

Η  ιατρική  του  οικολογικού  χωριού  είναι  επιθυμητό  να  είναι  αειφορική και  αυτάρκης . Να  βασίζεται   δηλαδή  σε  υλικά  που  δεν  τελειώνουν ποτέ   και  υπάρχουν  στο  χωριό .  Λάδι  , αλάτι  , κρασί , μέλι ,  σκόνη  ξυλοκάρβουνου , βότανα  , ρετσίνι  , σκόνη  πετρωμάτων  είναι  τα  υλικά  που  ερευνά  πρώτα  ο  εναλλακτικός  θεραπευτής . Παραθέτω  εδώ  τις  θεραπείες   που  ανακάλυψα   ή  ξεχασμένες  θεραπείες  που  ανέσυρα  απο  την  λήθη .Οφείλω  να  διευκρινήσω  ( για  νομικούς  λόγους ) :
#  Δεν  έχω  κάποιο  πτυχίο  Ιατρικής
#  Οι  γνώσεις  μου  στην  ανθρώπινη   ανατομία και  φυσιολογία  βασίζονται   στα  μαθήματα  Βιολογίας  ( που  έχω  παρακολουθήσει  στο  πανεπιστήμιο )  και  σε  μελέτη  ιατρικών  βιβλίων  και   άρθρων  σε   επιστημονικά   περιοδικά  ή  άλλα  έντυπα .
#  Δεν   εισέπραξα   ούτε   πρόκειται  να  εισπράξω   αμοιβή   για  βοήθεια   ή  συμβουλές  που   έδωσα  ή  θα  δώσω  στο  μέλλον .
#  Οι  θεραπείες   που   παρουσιάζω    έχουν  δοκιμασθεί   σε   μικρό  αριθμό   ασθενών  . 

  
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ   ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ   ΣΤΗΝ  ΠΡΑΞΗ 
Έλκος   δωδεκαδακτύλου  :  Μετά  το   φαγητό  μήν  κάθεστε  και  μην  ξαπλώνετε  . Περπατήστε  ή  δουλέψτε  χειρωνακτικά  μία  ώρα  . Πιθανόν  η  ίδια  τεχνική   βοηθά  και  το  έλκος  στομάχου . 
Για  την  ιστορία  :  Πρίν  χρόνια  κάποιος  Έλληνας  γιατρός   είχε  παρατηρήσει  οτι  υποχώρησε  το  έλκος  του  όταν  πήρε  αντιβιοτικά  . Ανακοίνωσε  την  υποψία  του  οτι  το  έλκος  οφείλεται  σε  μικρόβια   και  όλοι  γέλασαν  μαζί  του  . Πρόσφατα   ανακαλύφθηκε απο  ξένους  ερευνητές  οτι  πράγματι  οφείλεται  σε  μικρόβια  !  Σε  άρθρα   εφημερίδων  έχει  γραφτεί  οτι  η   μαστίχα  Χίου   καταπολεμά  αυτά  τα  μικρόβια . Ίσως  και  το  ρετσίνι  των  πεύκων  έχει  παρόμοια  δράση  ( εξ' άλλου  και  η  μαστίχα   είναι  το  ρετσίνι  κάποιου θάμνου ) .

SCRUB ΣΩΜΑΤΟΣ



SCRUB ΣΩΜΑΤΟΣ


ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνα αλάτι Ιμαλαϊων
3 κάψουλες Βιταμίνη Ε
1 φλυτζάνα αμυγδαλέλαιο
1 κουταλ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας
(αν θέλετε να ενισχύσετε το άρωμα 2-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο)




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

SCRUB ΠΡΟΣΩΠΟΥ


(Μεταφρασμένο από το βιβλίο των σπουδών μου''Beauty and The Secrets'' )



SCRUB ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλυτζάνα αλάτι από Ιμαλάια
1 κάψουλα Βιταμίνης Ε
1/2 φλυτζάνα σησαμέλαιο
2 κουτ. σούπας εκχύλισμα άγριου βατόμουρου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΕΦΑΡΜΟΓΗ:

Νέες διατροφικές οδηγίες από την Αμερική

Επιτέλους !!! φίλες και φίλοι μου

Πόσο καιρό τώρα προσπαθώ να σας πείσω πως το θέμα της χοληστερίνης δεν είναι έτσι όπως  το περιγράφει η κλασσική ιατρική; Σας έχω μιλήσει επανειλημμένα γι αυτό το θέμα τόσο σε βίντεο όσο και σε αναρτήσεις και στα σεμινάριά μου.  Λίγοι όμως με πιστεύετε και δεν έχετε άδικο, γιατί βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά συστήματα ιατρικής και δεν ξέρετε τι να πιστέψετε.

Το ένα (αυτό της ενοποιημένης ιατρικής, στην οποία εγώ πιστεύω) συστήνει αλλαγή γενική στον τρόπο ζωής (διατροφή, άσκηση, επαφή με τη φύση, γέλιο) και σκέψης (απαλλαγή από αρνητικά συναισθήματα και χαλάρωση) και το άλλο (της κλασικής ιατρικής) μόνον περιορισμό κάποιων τροφών και φάρμακα.

Η πληροφόρηση για το πρώτο σύστημα ιατρικής είναι ακόμη ελλιπής, δεν είναι πολλοί ακόμη στον τόπο μας οι γιατροί που ασχολούνται με αυτό, και είναι φυσικό να είσαστε μπερδεμένοι και να μην ξέρετε τι να κάνετε.

Ευτυχώς τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και η αρχή γίνεται όπως πάντα, από την Αμερική. Οι καινούργιες οδηγίες που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν εκεί και αφορούν την πρόληψη και καλύτερη αντιμετώπιση όλων των νοσημάτων συστήνουν : 

Το έλαιο καρύδας, θαυματουργό υποκατάστατο των ακριβών καλλυντικών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον των ραγάδων, των λοιμώξεων και των κηλίδων του δέρματος!

coconut-oil-is-a-miraculous-that-can-be-great-substitute-for-expensive-cosmetics-and-used-against-stretch-marks-infections-and-skin-spots

- Λεύκανση κηλίδων γήρανσης
Οι ηλικιωμένες γυναίκες αγαπούν αυτό το έλαιο, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να καλύψει τις κηλίδες στο δέρμα που προκαλούνται από τη γήρανση.
Απλώστε λίγο λάδι καρύδας στην πληγείσα περιοχή, τρίψτε βαθιά και αφήστε το να δράσει για λίγο. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το λάδι τακτικά, θα παρατηρήσετε σταδιακή λεύκανση εντός δύο εβδομάδων.

Δύο δοκιμασμένες συνταγές για την αντιμετώπιση των όγκων!

Σπόρους λιναριού και κούπα λάδι λιναρόσπορου
Η θεραπεία του καρκίνου με εναλλακτικές μεθόδους και φυσικές θεραπείες μπορεί να είναι πολύ επιτυχής, αλλά μόνο αν είστε αρκετά γενναίοι να μην αποδεχθείτε τις μεθόδους της σύγχρονης ιατρικής με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία, που καταστρέφουν το ανθρώπινο σώμα.

1. Μια κυρία, που είχε καρκίνο των ενδοκρινών αδένων και συνδέθηκε σε μηχανήματα για περίπου είκοσι ημέρες, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χωρίς χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία, χάρη σε αυτή τη συνταγή:

Ελληνική θεραπεία για τον καθαρισμό του πεπτικού σωλήνα

Έλληνες-θεραπεία-για-καθαρισμού-ο-πεπτικού σωλήνα-
Το Καλό και υγιές πεπτικό σύστημα είναι μία από τις βάσεις της καλής υγείας και της συνολικής λειτουργίας του οργανισμού. Όλες οι ασθένειες, συχνά, προκαλούνται από τα τρόφιμα και τις τοξίνες που εισέρχονται μέσα από την καθημερινή μας διατροφή.
Ο καθαρισμός και η απόρριψη των αποβλήτων από το πεπτικό σύστημα είναι ένα από τα καλύτερα και πιο υγιεινά πράγματα που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει για το σώμα και την υγεία του.
Ένα Έλληνας ''λαϊκός'' γιατρός ανέπτυξε μια μέθοδο για τη θεραπεία του προβλήματος αυτού που ονομάζεται θεραπεία με πουρέ σιταριού. 
Η θεραπεία σχεδιάστηκε και χρησιμοποιείται κατά των ασθενειών του πεπτικού σωλήνα, δηλαδή, τον καθαρισμό των εντέρων και του στομάχου, καθώς και για τον συνολικό καθαρισμό και την αναγέννηση ολόκληρου του σώματος, με έναν απλό, γρήγορο, πολύ αποτελεσματικό και επιτυχή τρόπο

Η θεραπεία εφαρμόζεται με τον ακόλουθο τρόπο:

Η τέχνη του να αντιμετωπίζετε το θυμό σας

Ο θυμός είναι αναπόφευκτος, εάν δυο άνθρωποι ζουν μαζί, αναμφισβήτητα θα διαφωνήσουν για μικρά ή εμφανιζόμενα ως μικρά πράγματα, καθώς και για μεγαλύτερα ή πιο σημαντικά θέματα. Όμως, ο θυμός καθαυτόν δεν αποτελεί το πραγματικό πρόβλημα. Το πώς τα ζευγάρια τον χειρίζονται και διαχειρίζονται είναι αυτό που ξεχωρίζει μια υγιή σχέση από μια σχέση που βρίσκεται σε κίνδυνο.
  KidsArguing
Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το θυμό τους με διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί τον αρνούνται. Εκ πρώτης όψεως, κάτι τέτοιο είναι ευκολότερο και λιγότερο επώδυνο από το να τον παραδεχτείς και να τον χειριστείς, με όλες τις σωματικές επιπτώσεις. Όταν φτάνουν στην καρδιά μιας διαφωνίας, <<κομματιάζονται>> μόλις ο σύντροφός τους γίνεται αμυντικός ή, ακόμα χειρότερα, αντεπιτίθεται.
Το πρόβλημα είναι ότι ο θυμός που δεν εκφράζεται, δεν εμφανίζεται.

Φροντίστε τα λόγια σας να έχουν καλοσύνη και αγάπη

Είναι εύκολο να αποκτήσει κάποιος τη συνήθεια να μιλάει πίσω από την πλάτη των άλλων, να απευθύνεται σαρκαστικά στους άλλους, να κάνει αρνητικά και κακόπιστα σχόλια για τη ζωή και τους ανθρώπους, να υπονοεί προσβλητικά πράγματα για κάποιον τρίτο, να κουτσομπολεύει και να εκφράζεται με διάφορους άλλους αρνητικούς τρόπους. Δυστυχώς, αυτή η συνήθεια, όσο αθώα και άκακη κι αν μοιάζει, έχει κάποιες σοβαρές συνέπειες.
5201089266_d236e1e92b_z
Αν βάλουμε για μια στιγμή στην άκρη το γεγονός ότι το να μιλάς άσχημα είναι αγενές, ας σκεφτούμε τις επιπρόσθετες συνέπειες. Καταρχάς, μιλώντας αρνητικά ή με έντονο ύφος σε κάποιον, μπορεί αυτός να το εκλάβει ότι προσπαθούμε να τον μειώσουμε ή να τον πληγώσουμε. Σε κανέναν – και ειδικά στα μέλη της οικογένειάς σας – δεν αρέσει να του επιτίθενται, και όλοι νιώθουν άσχημα όταν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η ίδια η πράξη της λεκτικής επίθεσης ενθαρρύνει αντιδράσεις αντεπίθεσης και αντιποίνων. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αντιμάχεται το κλίμα αγάπης μέσα στο σπίτι σας.

Ο Αρνητικός Διάλογος με τον Εαυτό μας

aspetando

Ο σημαντικότερος τρόπος με τον οποίο ένας άνθρωπος πληγώνει τον εαυτό του, είναι ο υποκειμενικός. Ασκεί βία στον εαυτό του μέσα από έναν αρνητικό διάλογο. Το κυριότερο σύμπτωμα του αρνητικού αυτού διαλόγου είναι το αίσθημα ότι δεν αξίζει, το αδιέξοδο και η αυτολύπηση. Με την αυτολύπηση αρνείται τη δύναμή του να δημιουργήσει κάτι περισσότερο στη ζωή του και έμμεσα θεωρεί τους άλλους υπεύθυνους γι΄αυτό, κι έτσι αποδέχεται την αδυναμία του.

Για παράδειγμα, όταν λυπάται τον εαυτό του, μπορεί να λέει: <<Κανείς δεν με παραδέχεται, κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο σκληρά εργάζομαι και πόσες θυσίες κάνω>>. Με το να παραδέχεται ότι είναι <<καημένος>>, αρνείται την εσωτερική του δύναμη για να γίνει ευτυχισμένος και να καλυτερέψει τη ζωή του. Με τον τρόπο αυτό, η λύπη για τον εαυτό του είναι ένα είδος εσωτερικής εκδίκησης. Όπως η εξωτερική βία εμποδίζει κάποιον να είναι ευτυχισμένος, όταν λυπόμαστε τον εαυτό μας εμποδίζουμε την ικανότητά μας να γίνουμε ευτυχισμένοι.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πληγώνουμε τον εαυτό μας, όταν τον λυπόμαστε. Μερικά παραδείγματα:

Το αλάτι μπορεί να προστατεύει από τα μικρόβια

altΟι άνθρωποι που καταναλώνουν πιο πολύ αλάτι από ότι πρέπει, κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα και εγκεφαλικό, κυρίως λόγω αυξημένης αρτηριακής πίεσης. Όμως μια νέα γερμανοαμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το αλμυρό φαγητό ίσως παρέχει και μια θετική πλευρά, καθώς φαίνεται ότι μια διατροφή πλούσια σε αλάτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει καλύτερα τον οργανισμό από τα μικρόβια.



Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Γιόναθαν Γιαντς του Πανεπιστημίου και της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ρέγκενσμπουργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell Metabolism" (Μεταβολισμός Κυττάρου), σύμφωνα με το "Science", πειραματίστηκαν με δύο ομάδες ποντικιών που έφεραν λοιμώξεις του δέρματος λόγω ενός παρασίτου.
Όπως διαπιστώθηκε, όσα πειραματόζωα ακολουθούσαν επί δύο εβδομάδες μια διατροφή με πολύ αλάτι, εμφάνισαν ισχυρότερη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματός τους (κυρίως ενισχύοντας τη δράση των μακροφάγων κυττάρων) και έτσι κατάφεραν να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, σε σχέση με τα ποντίκια που έτρωγαν λιγοστό αλάτι. Η διαπίστωση αυτή σημαίνει ότι το αλάτι, πέρα από τα γνωστά μειονεκτήματά του, μπορεί να έχει και θεραπευτική δράση έναντι των λοιμώξεων.

Ροχαλητό: Μην αμελείτε, επιβάλλεται διερεύνηση, διάγνωση και θεραπεία!


Το ροχαλητό εκδηλώνεται σε 20% έως 40% του πληθυσμού και μπορεί να προκαλεί χρόνιο πονοκέφαλο.
Το ροχαλητό δεν είναι αστεία υπόθεση. Οι άνθρωποι που ροχαλίζουν είναι πολλοί και συχνά δεν δίνεται η σημασία που απαιτείται για την αναπνευστική αυτή διαταραχή του ύπνου.
Το ροχαλητό μπορεί να εκδηλώνεται σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα. Δεν είναι μια πάθηση αλλά ένα σημείο που προκύπτει εξαιτίας μιας άλλης διαταραχής ή ασθένειας.
Οι παθήσεις που προκαλούν ροχαλητό είναι πολλές. Η άπνοια του ύπνου (υπνική άπνοια ή αποφρακτική άπνοια του ύπνου) είναι από τις σοβαρότερες ασθένειες που προκαλούν ροχαλητό.
Η παχυσαρκία και το κάπνισμα και είναι από τις συχνότερες παθήσεις ή καταστάσεις που δημιουργούν ροχαλητό. Σε κάθε περίπτωση ατόμου με ροχαλητό είναι απαραίτητο να διενεργείται έλεγχος από το γιατρό για να βρεθεί η αιτία που το προκαλεί.
Οι συνέπειες του ροχαλητού σε όλες τις ηλικίες είναι σοβαρές. Σε αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Κούραση, ατυχήματα κάθε μορφής, μειωμένη επαγγελματική απόδοση, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα ύπνου στο άτομο που κοιμάται μαζί με αυτόν ή αυτήν που ροχαλίζει, συζυγικές δυσκολίες και προβλήματα σεξ.
Είναι σημαντικό να θυμάστε μερικά σημαντικά δεδομένα για το ροχαλητό:

Όσοι κρατούν το σπέρμα τους 10 φορές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής, θα γίνουν αθάνατοι.


Η ανατολική πλευρά του πλανήτη, μάλλον έχει βαθιά γνώση του σεξ, και ας μην της φαίνεται.

Ίσως οι δυτικοί έχουμε …μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, κάποιες από τις απόψεις μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά εκκεντρικές. Ανεξάρτητα όμως από το αν συμφωνείτε ή όχι κάποιες από τις ανατολικές θεωρίες σπάνε ταμπού τις οποίες εμείς της προοδευτικής Δύσης, ακόμα παλεύουμε να ξεπεράσουμε.

Αυτοί που κάνουν πολύ σεξ, θα έχουν μακροζωία, υγεία και θα αισθάνονται πλήρεις (Ko Hung, Κινέζος φιλόσοφος, γύρω στο 300 π.Χ.)

Η δυτική επιστήμη λέει περίπου τα ίδια πράγματα, με άλλα λόγια. Οι χτύποι της καρδιάς του ανθρώπου, υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι 70-80. Όταν κάποιος κάνει σεξ ανεβαίνουν στους 110 και στη φάση του οργασμού μπορούν να φτάσουν τους 180. Σε επίπεδο θερμίδων καίγονται έως και 360 θερμίδες κατά τη διάρκεια του σεξ. Πρακτικά αυτό σημαίνει βελτίωση στη λειτουργία της καρδιάς, άρα καλύπτεται μια βασική παράμετρος μακροζωίας.

Τα 8 «πρέπει» που αξίζει να αναθεωρήσετε στη ζωή σας


Ο ψυχολόγος Άλμπερτ Έλις μας προτείνει να ξανασκεφτούμε τα «πρέπει» που μας καταδυναστεύουν. Το μεγαλύτερο μέρος του συναισθηματικού πόνου και οι ψυχολογικές διαταραχές είναι άσκοπες, υπερβολικές αντιδράσεις και μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Μια από τις πιο μεγάλες πηγές της δυστυχίας μας είναι η σύγκρουση των θέλω μας με των άλλων, ή των θέλω που μας «κληροδοτήθηκαν».

Η συμμόρφωσή μας δεν είναι η λύση. Σύμφωνα με τον Έλις, αυτά είναι τα 8 πρέπει που βασανίζουν τους περισσότερους ανθρώπους στον δυτικό κόσμο και οφείλουμε να τα ξανασκεφτούμε.

1. Πρέπει να έχω την αγάπη και την αποδοχή των άλλων.

2. Πρέπει να είμαι τέλειος, εστιασμένος στην επιτυχία. Δεν πρέπει να κάνω λάθη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα