Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ότι ήταν να ειπωθεί, έχει ειπωθεί, και ότι ήταν να μαθευτεί, έχει γίνει γνωστό

"-Δάσκαλε, που είναι ο Μεσσίας;
-Δίπλα σου! Συνέχεια! Είναι αυτός που έβρισες, που χτύπησες, που έκλεψες, που εφάρμοσες πάνω του τη δύναμή σου, την αδιαλλαξία σου, το μένος σου, το φθόνο σου, τη ζήλια σου, το θυμό σου, την κακία σου. Είναι αυτός που έσυρες αλυσοδεμένο, που βίασες, που τραυμάτισες, που βασάνισες, που γέλασες με τον πόνο του, που αδίκησες, που δεν του άφησες χώρο να ζήσει και να εκφραστεί. Είναι αυτός που δεν φρόντισες, που τον αμέλησες, που αδιαφόρησες μέχρι θανάτου. Εάν αισθάνεσαι νικητής, είναι ο κάθε χαμένος σου!
Επειδή ο κάθε τέτοιος χαμένος, θα σηκώσει τα μάτια στον ουρανό και θα αναρωτηθεί: Για πόσο ακόμα;
Εκείνος, ξέρει τη δύναμη της αδυναμίας του. Αν και εσύ γνώριζες τη δύναμη της δύναμής σου, και αντί να την εκμεταλλεύεσαι, την πρόσφερες, δεν θα σταύρωνες κανέναν στην πορεία σου.
Ότι ήταν να ειπωθεί, έχει ειπωθεί, και ότι ήταν να μαθευτεί, έχει γίνει γνωστό. Η ομορφιά, έχει δειχτεί, και ο τρόπος είναι στην αγάπη. Η ύψιστη εντολή είναι η ελευθερία σου να επιλέξεις. Πόσους χρειάζεσαι να σταυρώσεις ακόμα;"

-Δάσκαλε, που είναι ο Μεσσίας;

-Δίπλα σου! Συνέχεια! Είναι αυτός που έβρισες, που χτύπησες, που έκλεψες, που εφάρμοσες πάνω του τη δύναμή σου, την αδιαλλαξία σου, το μένος σου, το φθόνο σου, τη ζήλια σου, το θυμό σου, την κακία σου. Είναι αυτός που έσυρες αλυσοδεμένο, που βίασες, που τραυμάτισες, που βασάνισες, που γέλασες με τον πόνο του, που αδίκησες, που δεν του άφησες χώρο να ζήσει και να εκφραστεί. 

Είναι αυτός που δεν φρόντισες, που τον αμέλησες, που αδιαφόρησες μέχρι θανάτου. Εάν αισθάνεσαι νικητής, είναι ο κάθε χαμένος σου!

Επειδή ο κάθε τέτοιος χαμένος, θα σηκώσει τα μάτια στον ουρανό και θα αναρωτηθεί: Για πόσο ακόμα;

Πώς να πειθαρχείτε το παιδί όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο


Πολύ συχνά, το να βρίσκονται οι γονείς με τα παιδιά σε δημόσιο χώρο, τους κάνει να νιώθουν σαν πρωταγωνιστές σε θεατρική παράσταση –ειδικά αν τα παιδιά έχουν αρχίσει να κουράζονται και να εκδηλώνουν, με καθόλου υπομονετικό τρόπο, το καθένα με τη σειρά του την δική του ανάγκη («πεινάω», «νυστάζω», «κουράστηκα», «πάμε να φύγουμε»)… Κι όσο κι αν προσπαθούν οι γονείς να τα αγνοούν ή να τα απασχολούν με κάτι άλλο, σιγά-σιγά η γκρίνια κλιμακώνεται, μέχρι που όλο και περισσότερα βλέμματα περαστικών στρέφονται στο «σόου» που πλησιάζει στην κορύφωση. Μέχρι ένα από τα παιδιά να πέσει κάτω και να αρχίσει να χτυπιέται.
child_tantrum

Η πίεση της «σωστής πειθαρχίας» μπροστά σε κόσμο

Το να προσπαθεί μια μαμά να πειθαρχήσει το παιδί της, μπροστά σε κόσμο, είναι ιδιαίτερα πιεστικό, καθώς νιώθει ότι όλοι την κοιτάζουν, έτοιμοι να την κρίνουν γιατί πόσο αυστηρή είναι ή δεν είναι. Τις στιγμές εκείνες, όταν το παιδί «κάνει νούμερα» μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα του κόσμου, δεν είναι δύσκολο για μια μαμά να σκεφτεί: Πόσο ανίκανη μπορεί να είμαι;

Διαφορετική οπτική γωνία...

Γεια σας φίλες και φίλοι
Πόσοι και πόσες ανάμεσά σας σκέφτεστε συχνά τα όσα θετικά έχετε και απολαμβάνετε στη ζωή σας;

Ακόμη και το ότι έχουμε νερό καθαρό και πίνουμε με το άνοιγμα μιας βρύσης, όταν σε μέρη της Αφρικής περπατούν χιλιόμετρα για να βρουν να κουβαλήσουν λίγο πόσιμο νερό, είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε συχνά να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Κι όμως το θεωρούμε τόσο φυσικό που δεν μας κάνει καμία εντύπωση και δεν μας προκαλεί κανένα θετικό συναίσθημα. Όπως περνάνε απαρατήρητα όλα όσα θετικά έχουμε και απολαμβάνουμε στη ζωή μας.

Το μόνο που μας απασχολεί είναι τα όσα αρνητικά αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας και μια συνεχής σύγκριση με όσους έχουν περισσότερα θετικά από εμάς, που με τη σειρά της μας οδηγεί σε καινούργια αρνητικά συναισθήματα.

Είναι γεγονός πως η σύγκριση οδηγεί σε ενέργειες που βελτιώνουν τη ζωή, τα αρνητικά συναισθήματα όμως που αυτή στο μεταξύ προκαλεί, μπορεί να αποβούν καταστροφικά για την υγεία.

Είναι δύσκολο να βλέπει κανείς τα πράγματα από την θετική τους πλευρά, παρ’ ότι είναι γεγονός πως και η πιο αρνητική κατάσταση κρύβει μέσα της κάποιο θετικό μήνυμα για όποιον είναι αποφασισμένος να το βρει. 

Το μυστικό μήνυμα στο Abbey Road των Beatles



The Beatles' Abbey Road album
 
 A funeral procession. 

Μια νεκρική πομπή.

Ο Λένον αντιπροσωπεύει τον Θεό. (φορά λευκά, με μακρυά μαλλιά και πώγωνα.)

Ο Ρίγκο αντιπροσωπεύει τον παπά. (φορά μαύρα.)

Ο Πωλ Μακάρτνευ  αντιπροσωπεύει τον νεκρό. (είναι ξυπόλητος.)

Ο Ρίγκο αντιπροσωπεύει τον νεκροθάφτη. (φορά πρόχειρα τζιν εργάτη νεκροταφείου.)

Περπατούν πάνω σε μία ασπρόμαυρη σκακιέρα (ο κόσμος)

Άν δεν είχα όνειρα...





Ονειρεύομαι ξύπνιος τον κόσμο του ονείρου
που θέλω βγω,
κι όταν ξεμυτώ απ το όνειρο που ονειρευόμουν
τότε σε όνειρο ξανά θα μπω..
να κρυφτώ.?
ή να ζήσω ονειρευτής στα όνειρα "μου?

...μην αφήσεις τον πόνο να σβήσει τα όνειρα  σου,
άλλο τα όνειρα,
άλλο οι φόβοι.

~Άν δεν είχαμε όνειρα,
τότε δεν θα φοβόμασταν να τα χάσουμε,
κι αν συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε,
τότε τόσο περισσότερο
θα εμφανίζονται κι οι φόβοι μας !!

Άλλο "Που θέλω να πάω..
Άλλο το "Πως θα πάω...

"Όταν θέλω κάτι,
απλά ξεκινώ να πηγαίνω εκεί..

...και στο δρόμο που περπατώ
μαθαίνω το δρόμο μου.."

Ανακαλύφθηκαν 9 νάνοι γαλαξίες στη γειτονιά μας


labels-2_0Βρετανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν εννέα άγνωστους έως τώρα νάνους γαλαξίες, που αποτελούν δορυφόρους του δικού μας γαλαξία, εμπλουτίζοντας έτσι την εικόνα της «γειτονιάς» μας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό γειτονικών γαλαξιών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Είναι επίσης η πρώτη ανακάλυψη νάνων γαλαξιών εδώ και μια δεκαετία.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον δρ. Σεργκέι Κοπόζοφ του Ινστιτούτου Αστρονομίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», ανέφεραν ότι τα ευρήματα, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της σκοτεινής ύλης, της μυστηριώδους ουσίας που συγκρατεί βαρυτικά τον γαλαξία μας και τους άλλους γαλαξίες του σύμπαντος, για να μη διαλυθούν.
Οι νέοι νάνοι γαλαξίες ανακαλύφθηκαν στο νότιο ημισφαίριο της Γης, κοντά στο Μεγάλο και στο Μικρό Μαγγελανικό Νέφος, τους έως σήμερα μεγαλύτερους και πιο γνωστούς νάνους γαλαξίες σε τροχιά γύρω από τον δικό μας μεγάλο γαλαξία.

Χρήσεις του σκόρδου με μεγάλα οφέλη!

χρησιμοποιεί-του-σκόρδο-που-μπορεί-να-του-μεγάλο-οφέλους


Το σκόρδο δικαίως αποκαλείται ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα. 

Είναι γενικά γνωστό ότι έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και μπορεί φυσικά να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 Αλλά ακόμα κι αν νομίζουμε ότι ξέρουμε όλες τις καλές πλευρές του σκόρδου, υπάρχουν μερικά στοιχεία που μπορούν να μας εκπλήξουν.

Εδώ είναι μερικές ασυνήθιστες χρήσεις του σκόρδου, που έχουν μεγάλα οφέλη.

Βοηθά το ''πόδι του αθλητή''

Αποτοξίνωση του ήπατος με χρήση βοτάνων!

ήπατος αποτοξίνωσης-χρησιμοποιώντας-βότανα


Το συκώτι είναι το όργανο που εκτελεί τις περισσότερες λειτουργίες του σώματος. 

Η νευρικότητα, το άγχος, η κακή διατροφή, και η λήψη φαρμάκων και αλκοόλ είναι συχνά οι αιτίες για την υπερφόρτωση του ήπατος. 

Προβλήματα που συνδέονται με την μη σωστή λειτουργία του συκωτιού επηρεάζουν τη μνήμη, το σωματικό βάρος, τον ύπνο, τον θυρεοειδή κ.λπ. 

Το ήπαρ συμβάλλει και βελτιώνει πολλές λειτουργίες του οργανισμού:

Η νοημοσύνη της καφετιέρας


Η νοημοσύνη της καφετιέρας

Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να κάνει η ανθρωπότητα τα εξελικτικά άλματα από τον homo habilis και τον homo erectus στον homo sapiens. Ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για όλη τη γνωστή ιστορία και τα επιτεύγματα που όλοι γνωρίζουμε, τον πολιτισμό που απολαμβάνουμε, τη διαδρομή που καμαρώνουμε και που με περισσή οίηση διδάσκουμε στα σχολεία.
Ο άνθρωπος ο σοφός. Αυτός έσπασε τα δεσμά της άγνοιας και της ανέχειας, καλλιέργησε την επιστήμη και τη φιλοσοφία, τσάκισε την προκατάληψη, πήρε πάνω του την ευθύνη και έγινε δημιουργός του εαυτού του.
Ανήμπορος σήμερα ο ίδιος στέκεται ακόμη απέναντι στο θάνατο, την αρρώστια, την κοινωνική και οικονομική απομόνωση, την ηθική και πνευματική πενία.
Μα είναι ο ίδιος άνθρωπος; Είναι ο μεγάλος αποικιστής του 6ου π.κ.ε. αιώνα αυτός που τόλμησε να περάσει απέναντι στο αιγαίο και να διακηρύξει το νόμο της Εξέλιξης και τη διαίρεση της Ύλης σε άτομα; Είναι εκείνος που πήρε το ρίσκο να φιλοσοφήσει, να γράψει ιστορία, να τραγουδήσει τα λυρικά συλλαβόλεξα της Σαπφούς και του Πινδάρου, να υμνήσει περήφανα τη συντριβή του Οιδίποδα, να ακροβατήσει ανάμεσα στην Ηθική και το Νόμο, να κατακτήσει νέες γαίες, να ανακαλύψει την επιστήμη, να υψώσει την Τέχνη, να κάνει επαναστάσεις και να αλλάξει την όψη του πλανήτη;
Ας ρίξουμε μια ματιά στο σημερινό άνθρωπο

το παιδι που δεν αγαπήθηκε

Από πολύ μικρή, χωρίς να ξέρω το γιατί, παρακολουθώ την γνωστή εκπομπή με τις εξαφανίσεις. Φυσικά και δεν είναι από απλή περιέργεια, βλέπω το υπόβαθρο πίσω από τον άνθρωπο που εξαφανίζεται και το κοιτώ από την κοινωνική πλευρά. 

Όταν πρόκειται για μικρά παιδιά ή πολύ νέους πονάω περισσότερο είναι η αλήθεια. Πρόσφατα εξαφανίστηκε ένας νεαρός φοιτητής από τα Γιάννενα. 

Η ιστορία του πήρε μεγάλες διαστάσεις και μπορώ να πω ότι με ενοχλεί να βλέπω το θέμα του σε κουτσομπολίστικες εκπομπές.

 Διάβασα ένα κείμενο από τον αγαπημένο μπλόγκερ Άσωτο γιο, που διαφέρει αρκετά και του ζήτησα να το φιλοξενήσω. Τον ευχαριστώ πολύ όχι μόνο για την άδειά του αλλά και για τα υπέροχα λόγια που μου λέει κάθε φορά, άμεσα και ατόφια σαν τον τρόπο γραφής του.


Το παιδί που εξαφανίστηκε

τις νύχτες που χιόνιζε πολύ 
στην νωθρή  επικράτεια
δεν σας πιστεύει
όταν συγκινήστε απο τις
κλίσε ατάκες των πλαστικών Τήλε παρουσιαστριών
βιδωμένοι στο καναπέ σας, 
με βίδες φτιαγμένες απο μυστικά και ψέματα

δεν σας πιστεύει 
όταν μιλάτε γι αυτό, 
στα κομμωτήρια που κάνετε τις βαφές των μυαλών σας
και στα απέραντα καφέ
αυτά τα καφέ που μοιάζουν
 με μετά μοντέρνα νεκροταφεία στιγμών σας
μιλώντας 
μονο για τις ζωές των άλλων
για τις εξαφανίσεις, 
για τις συλλήψεις των τρομοκρατών
για την εγκυμοσύνη της Ελένης και καθε Ελένης
για τα χρήματα τα κρυμμένα στις ντουλάπες σας

το παιδί που εξαφανίστηκε
κάνεις μας  δεν τον κατάλαβε

Δείτε πως να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της Άνοιξης




Την ώρα της αναγέννησης της φύσης,  εκατοντάδες άνθρωποι που πάσχουν από αναπνευστική αλλεργία, δηλαδή αλλεργική επιπεφυκίτιδα, ρινίτιδα και άσθμα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία λόγω κρίσεως αλλεργικού βρογχικού άσθματος. 
Ποιες είναι οι πιο συχνές αλλεργίες; πως αντιμετωπίζονται; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.
Γράφει ο Νικόλαος Τσαπτσίνος
Αλλεργιολόγος
Δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη μόνο τον κίνδυνο εισαγωγής στα νοσοκομεία αλλά και την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων, διότι η αναπνευστική αλλεργία αφορά ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της γης.
             
Ειδικότερα όσον αφορά τους πάσχοντες από ρινίτιδα, το ποσοστό πλησιάζει μέχρι το 25% του πληθυσμού, δηλαδή 1 στους 4 υποφέρει από το μπούκωμα της μύτης με τις συνέπειες της ιγμορίτιδος ή της ωτίτιδος κλπ. Όσον αφορά το άσθμα πάσχει ένα 10% του γενικού πληθυσμού, πολλές φορές με επικίνδυνες κρίσεις και τελευταία με αύξηση των θανάτων από άσθμα παρ΄ότι υπάρχουν πολλά και καλύτερα φάρμακα. Θέλω να επισημάνω και την αύξηση που έχουμε στις αλλεργικές καταστάσεις που αφορούν τα παιδιά. Δηλαδή τα τελευταία χρόνια έχουμε αύξηση των αλλεργιών, λόγω του τρόπου ζωής μας, των συνθηκών του περιβάλλοντος, δηλαδή της μόλυνσης από τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια κλπ.
            Θα κάνω μία ταχεία αναδρομή στις αλλεργικές νόσους :

Δείτε τι να τρώτε για καλή στύση!



Αν το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστώσει ότι οι επιδόσεις στο σεξ είναι... πεσμένες υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης χωρίς κόπο. Απλώς και μόνο τρώγοντας κάποιες τροφές όχι για να χορτάσετε την πείνα σας αλλά για να ανεβάσετε την ερωτική σας διάθεση. 
Ποιες είναι αυτές οι τροφές που μπορούν να '' αναστήσουν '' την ερωτική ζωή
Έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI), και πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα ερευνητή Αθανάσιο Αγγελή έδειξε ότι όσοι άνδρες ακολουθούν κατά γράμμα την μεσογειακή διατροφή  έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. 
 
Έτσι όσοι άνδρες έχουν εντάξει στη διατροφή τους σε λαχανικά, φρούτα, τροφές με φυτικές ίνες  και ψάρια αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν  στυτική δυσλειτουργία.  Επίσης ευεργετικά αποτελέσματα για την... πεσμένη διάθεση των ανδρών έχει γενικότερα η μεσογειακή διατροφή η οποία προστατεύει και τη γενικότερη υγεία τους.

Νικήστε τις κράμπες φυσικά



Μια συχνή και ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση είναι οι κράμπες στα πόδια οι οποίες εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα.
Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών η έντονη κόπωση αλλά και οι φλεβίτιδες.
Δείτε πως μπορείτε να ανακουφιστείτε από την ενοχλητική αυτή κατάσταση
 
Σκόρδο και πάλι σκόρδο
 
Μπορεί η μυρωδιά του να είναι ενοχλητική για τους περισσότερους αλλά η κατανάλωση σκόρδων ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος και έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να εμφανιστούν κράμπες.
 
Φάτε πικάντικα 

Διαλογισμός: Ένας Τρόπος Ζωής

Vibration

Ο διαλογισμός προσφέρει μια εναλλακτική κατεύθυνση στις αμιγώς υλιστικές αξίες της σύγχρονης ζωής. Είναι ένα μέσο για την εναρμόνιση ή επίλυση της φαινομενικής σύγκρουσης μεταξύ της πνευματικής και της υλικής όψης της ζωής.
Ο διαλογισμός δεν είναι ένας τρόπος διαφυγής από την πραγματικότητα αλλά ένα μονοπάτι για να ανακαλύψουμε τον πραγματικό Εαυτό, την πνευματική ύπαρξη, την ψυχή. Ο βασικός σκοπός του είναι να βοηθήσει το άτομο να φέρει σε εξωτερική εκδήλωση αυτό που πραγματικά είναι στην εσωτερική πραγματικότητα. 
Ο διαλογισμός οδηγεί, μέσω της ατραπού του γίγνεσθαι, προς την πνευματική ικανότητα του είναιγνωρίζειν και πράττειν. Ο διαλογισμός, επομένως, εμπλέκει όλες τις εκφάνσεις της ζωής, υποκειμενικές και αντικειμενικές. Αποβλέπει στη χρησιμοποίηση του νου από την ψυχή, ώστε να τον εισαγάγει σε δράση ευθυγραμμισμένη με το σχέδιο για την ανθρωπότητα. Μέσω αυτής της διαδικασίας, που επικεντρώνεται στο Σχέδιο, ο διαλογιζόμενος κινητοποιείται, φωτίζεται και απολαμβάνει την ευκαιρία να συνεισφέρει στην πλανητική εξέλιξη, με τον εν δυνάμει πλούτο, τον οποίο ο καθένας κομίζει μέσα του.
Ο πραγματικά αποκρυφιστικός διαλογισμός ασκείται ως υπηρεσία προς τη φυλή του ανθρώπου.

Σημάδια πνευματικής αφύπνισης

Galini


penγράφει η Κλημεντίνη Σοφού
Κάποιοι πιο γρήγορα και κάποιοι πιο αργά, οδεύουμε πλέον σταθερά σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης, σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης. Αυτό που ονομάζουμε πνευματική αφύπνιση, πνευματική ανάληψη. Τα παρακάτω σημάδια και συμπτώματα, είναι μερικά απ’ αυτά που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι βρίσκεστε σ’ αυτό το μονοπάτι, και όλα αυτά που αισθάνεστε δεν τα νιώθετε χωρίς λόγο. Δεν είναι απαραίτητο όλα να συμβαίνουν σε όλους ή όλοι να βιώνουμε την αφύπνιση με τον ίδιο τρόπο. Τα συμπτώματα αυτά είναι τα πιο κοινά και τα πιο συχνά καταγεγραμμένα. Κρατήστε ό,τι υπακούει στη δική σας αλήθεια και ό,τι ταιριάζει με τη δική σας λογική.

Ρόφημα για την γρίπη

Rofima


Tο ακόλουθο ζεστό ρόφημα είναι το πλέον κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί  σε κάθε περίπτωση γρίπης και κρυολογήματος, ακόμα και στα αρχικά στάδια.
Υλικά(για 2 άτομα)
2.5 φλιτζάνια νερό
1 κουτ γλυκού καρφιά γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλλα
2εκ φρέσκια πιπερόριζα
1 πρέζα πιπέρι cayenne
Χυμός λεμονιού
Μέλι

Γιατί δεν μας αρέσει η Δευτέρα; Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση


hate mornings
«Σιχαίνομαι τις Δευτέρες» είναι μια φράση που ακούμε ή λέμε συχνά καθώς το ξεκίνημα της εβδομάδας φαντάζει δύσκολο και βαρετό.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι σε κάνεναν δεν αρέσει η Δευτέρα, και αυτό έρχονται να τεκμηριώσουν μάλιστα και βρετανοί επιστήμονες, όπως δημοσιεύει η Mail Online.
Συγκεκριμένα, ο Δρ Τζέισον Έλλις και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Northumbria της Μ. Βρετανίας διαπίστωσαν ότι το ένα τέταρτο των Βρετανών υποφέρει από κυριακάτικη αϋπνία, η οποία πηγάζει από την ανησυχία που προκαλεί στο άτομο η επικείμενη έναρξη της εργασιακής εβδομάδας.

Κάθε παραπάνω ώρα σε καρέκλα ή καναπέ αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά


lying on the coach
Κάθε ώρα που περνά κανείς σε μια καρέκλα ή ένα καναπέ, αυξάνει τον κίνδυνο για τις στεφανιαίες αρτηρίες του και για την εκδήλωση καρδιολογικού προβλήματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, μελέτησαν 2.031 ενήλικους με μέση ηλικία 50 ετών, οι οποίοι κάθονταν στο γραφείο και στο σπίτι τους από δύο έως 12 ώρες μέσα στη μέρα (κατά μέσο όρο γύρω στις πεντέμισι ώρες).
Όπως διαπίστωσαν, για κάθε παραπάνω ώρα καθισιού, αυξάνεται κατά 14% η εναπόθεση ασβεστίου στις αρτηρίες, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και έμφραγμα. Η ασβεστοποίηση των αρτηριών διαπιστώνεται με τομογραφία της καρδιάς, που δείχνει πόσο ασβέστιο έχει εναποτεθεί στις πλάκες στο εσωτερικό των αρτηριών.

ΕΠΤΑ

lifehub-symvolismoi-18

ΕΠΤΑ


Ο  αριθμός του σύμπαντος του μακροκόσμου, πληρότητα, σύνολο. Με το τρία του ουρανού και της ψυχής και το τέσσερα της γης και του σώματος, είναι ο πρώτος αριθμός που περιέχει το πνευματικό και το παροδικό.
Είναι η τελείωση, σιγουριά, ασφάλεια, ανάπαυση, αφθονία εκ νέου ολοκλήρωση, σύνθεση, επίσης παρθενία και ο αριθμός της Μεγάλης Μητέρας. Υπάρχουν επτά κοσμικά στάδια, ουρανοί, κολάσεις, μεγάλοι πλανήτες και μέταλλα πλανητών, κύκλοι του σύμπαντος, ακτίνες του ηλίου, εποχές του ανθρώπου, στήλες σοφίας, σεληνιακές διαιρέσεις του ουρανίου τόξου, ημέρες της εβδομάδας, νότες της κλίμακας, θαύματα του κόσμου κτλ.

Η έβδομη ακτίνα του ηλίου είναι η ατραπός δια της οποίας περνάει ο άνθρωπος απ αυτό τον κόσμο στον άλλο. Επτά ημέρες είναι η περίοδος νηστεία και μετάνοιας. Η έβδομη δύναμη κάθε αριθμού είναι σύμφωνα με το Φίλωνα, ένα τετράγωνο και ένας κύβος και έτσι είναι μεγάλης σπουδαιότητας.
Ο επτακέφαλος δράκοντας  εμφανίζεται στην Ινδία, Περσία, Άπω Ανατολή  – ειδικά στην Καμπότζη – και στους κελτικούς και μεσογειακούς  μύθους.

Η δικτατορία της πίστης (εισαγωγή)



Οι άνθρωποι γενικά είναι ένα πολύ ηλίθιο είδος. Μπορεί να φέρετε αντιρρήσεις σε αυτό, λέγοντας ότι αν ήμασταν ηλίθιοι δεν θα είχαμε κυριαρχήσει στον πλανήτη σαν «κορυφή της τροφικής αλυσίδας».

Βασικά δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Οι κυρίαρχοι του πλανήτη είναι τα μικρόβια, αν και δεν έχουν κανενός είδους νοημοσύνη ή πολιτισμό. Απλά τρώνε και αναπαράγονται. 


Η μόνη διαφορά μας με τα μικρόβια είναι ότι εμείς (λόγω του διανοητικού κέντρου με τον οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας προίκισε η Φύση) στολίζουμε τις δύο βασικές αυτές λειτουργίες με πολιτισμικά «στολίδια» και θολές ψυχολογικές έννοιες.


Κατά τα άλλα δεν διαφέρουμε σε τίποτε από τα άλογα κτήνη, αφού συμπεριφερόμαστε βάσει του φυσικού νόμου «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Τα πιστεύω σου σε δεσμεύουν ?


Μήπως σου κρύβουν κομμάτια της αλήθειας ?
Μήπως το πιστεύω σου είναι μορφή εξαναγκασμού και υποβιβασμού ? ( όχι πιστεύω θρησκευτικού χαρακτήρα, αλλά γενικά για τη ζωή )
Πώς τα υιοθέτησες ?
Τι δεν βλέπεις εξαιτίας τους ?
Γιατί δεν ανοίγεσαι προς το αφήνομαι ?


Κάθε δρόμος προς την αναζήτηση και έρευνα της αλήθειας, είναι ένα φως που ανάβει μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας και το φόβου. Όμως υπάρχουν αρκετές φορές στη ζωή μας που θα «γαντζωθούμε» κάτω από κάποια πιστεύω ( όχι θρησκευτικού χαρακτήρα μόνο, αλλά γενικά) τα οποία μας βάζουν μπροστά σε τέλματα. Γιατί για κάθε τέτοιο πιστεύω, που εμείς το λάβαμε ως πληροφορία, ως «προίκα», ως «έτσι είθισται» και δεν περνάμε στην έρευνα και αναζήτηση, γίνεται ένας φράχτης που μας αναγκάζει να βλέπουμε μόνο ένα σημείο του πίνακα της ζωής. 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ…ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ

yunanistan-daki-karamanli-cocuklari-90-senedi-5464439_oΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα τελευταίους μήνες πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι έρχονταν στην Ελλάδα και προσπαθούσαν να εξερευνήσουν τα οθωμανικά ίχνη και τα οθωμανικά μνημεία. Έτσι περιδιαβαίνουν τα ελληνικά νησιά, πάνε στην κεντρική Ελλάδα και τελευταία έφτασαν και μέσα στο Άγιο όρος όπου είχαν και επαφές με πολλούς καλόγερους. Ένα από τα αντικείμενα έρευνας όλων αυτών, ήταν και ορισμένες ομάδες Ελλήνων που προέρχονται από την Μικρά Ασία και μάλιστα λόγω των ειδικών συνθηκών ζωής που είχαν στην πατρίδα τους, στην πρώτη γενιά της προσφυγιάς ήταν αποκλειστικά τουρκόφωνοι.

ΕΝ ΟΨΕΙ

Είναι το ματς της χρονιάς;  Κάπως έτσι έχει τοποθετηθεί η κατάσταση, με βάση όσα βλέπουμε. Sold out το ΟΑΚΑ, τοποθέτηση διχτυού ασφαλείας μπροστά από το πέταλο, τρεις χιλιάδες αστυνομικοί – ματατζήδες γύρω από το γήπεδο και τρεις ζώνες ελέγχου εισιτηρίων. Επίσης υπάρχει και το σχετικό ξήλωμα των προέδρων : Εκατό χιλιάρικα πριμ ο δικός μας ( δεν είναι πρόεδρος, είναι εγγυητής ) και πεντακόσια χιλιάρικα πρόστιμο ο Βαγγέλας στους παίκτες του.
Έχω την εντύπωση οτι κάπου φαίνεται ξανά η ελληνική υπερβολή. Η οποία είναι αποτέλεσμα κύρια της παρουσίας Μαρινάκη, Μελισσανίδη στις δυό ομάδες και δευτερευόντως του σκορ του πρώτου αγώνα. Οπότε όλοι είναι περίεργοι για το τι θα γίνει. Λες και θα παλέψουν οι δυό ισχυροί άνδρες ή έστω οι στρατοί που τους φυλάνε.
Μιλάμε για την απόλυτη παρακμή. Όπως μιλάμε οτι κανονικά το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να διοργανωθεί. Αφού δεν μπορούμε ρε γαμώτο. Αφού είμαστε απολίτιστοι. Και δεν είναι τόσο πολύ το δίχτυ. Μιλάμε για τις τρεις ζώνες ελέγχου των εισιτηρίων. Δηλαδή θα αποτύχουν οι δυό πρώτες και θα σώσει την κατάσταση η τρίτη; Ή θα αναχαιτίσει την όλη φάση αυτό το δίχτυ; ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΑΥΤΟ, ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ; ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΘΙΓΕΣΑΙ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα