Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γιατί τα λεφτά δεν είναι ΠΟΤΕ η λύση;

Μπορεί να πιστεύετε ότι λίγα χρήματα παραπάνω θα έλυναν όλα σας τα προβλήματα, αλλά δεν ισχύει. Δεν ισχύει τουλάχιστον στο βαθμό που το πιστεύετε, καθώς μπορεί τα χρήματα να έλυναν κάποια από τα προβλήματα, αλλά δεν θα τα έλυναν όλα και –σίγουρα- δεν θα έλυναν τα πιο σημαντικά.
Money-no-enoughΓιατί είναι, λοιπόν, μάταιο να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για μια ζωή χωρίς έννοιες σε μερικά παραπάνω ευρώ;
1.Κακιές συνήθειες
Θα πρέπει να αναρωτηθείτε, πριν ζητήσετε από τον Άγιο Βασίλη ή το αφεντικό σας, αύξηση στο μισθό σας, τι είναι αυτό που σας κάνει να ζητάτε το έξτρα εισόδημα. Αν, δηλαδή, το πρόβλημα σας είναι η κακή διαχείριση και η άλογη σπατάλη των εσόδων σας, τότε το χρέος δε θα μικρύνει με το μεγαλύτερο μισθό, αλλά αντιθέτως θα διογκωθεί. Ζητήστε λοιπόν από τον Άγιο Βασίλη, ένα καλό λογιστή που θα σας μάθει να διαχειρίζεστε σωστά τα οικονομικά σας και στη συνέχεια, αν τα πάτε καλά, κάντε και το αίτημα για εκείνο το bonus.

Γκρέιπφρουτ. Το Φυσικό αντιφλεγμονώδες!

Γκρέιπφρουτ. Το Φυσικό αντιφλεγμονώδες!

Σε όλους αρέσουν τα μανταρίνια. Όλοι τρελαίνονται για ένα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Το λεμόνι έχει καθιερωθεί ως το πρωινό ρόφημα αποτοξίνωσης από χιλιάδες Έλληνες, που γνώρισαν μέσα από το spartacus.gr το κλασσικό, πλέον, "υδρόμελο". Τι γίνεται, όμως, με το καταφρονημένο και παρεξηγημένο ξάδερφο του πορτοκαλιού; Αναφέρομαι, φυσικά, στο υπέροχο γκρέιπφρουτ και στις θαυματουργές ιδιότητές του, που, δυστυχώς, λίγοι άνθρωποι απολαμβάνουν.
Λίγα λόγια, πολύ ουσία
«Το γκρέιπφρουτ είναι πικρό» ακούω πολύ συχνά. Όχι, δεν είναι πικρό. Απλώς, συλλέγεται άγουρο από τους βιαστικούς κερδοσκόπους παραγωγούς. Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών (μανταρίνια, λεμόνια, λάϊμ, πορτοκάλια, κουμκουάτ, φράπες, περγαμόντα),ωριμάζει απόλυτα μόνο πάνω στα δέντρα. Οι πιο γλυκές και, συνεπώς, οι πιο ωφέλιμες ποικιλίες είναι αυτές που συλλέγονται από τα τέλη Φεβρουαρίου και, κυρίως, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Ο αέναος κύκλος της ζωής

Ο αέναος κύκλος της ζωής


Η ζωή είναι ενέργεια. Η ζωή είναι βίωμα. Η ζωή είναι εμπειρία. Η ζωή είναι διδαχή. Η ζωή είναι δημιουργία. Η ζωή είναι προσφορά. Η ζωή είναι θυσία. Η ζωή είναι χαρά. Η ζωή είναι αγάπη.
Μου αρέσει να γράφω. Μου αρέσει να νηστεύω. Όταν νηστεύω βρίσκομαι στο αιώνιο παρόν και ζω έντονα την κάθε στιγμή. Όταν νηστεύω μπορώ και «ταξιδεύω» με το νου παντού. Είμαι παντού και πουθενά. Είμαι παρέα και συντροφιά με τον πραγματικό εαυτό μου. Αυτό μου δίνει απέραντη χαρά, γαλήνη και πληρότητα. Όταν νηστεύω, ζω...
Δεν χρειάζομαι τίποτα και κανέναν. Έχω τα πάντα μέσα μου. Είμαι ψυχή. Είμαι γεμάτος αγάπη που επιθυμεί να εκφραστεί. Είμαι μια ψυχή που εκλιπαρεί να μοιραστεί. Είμαι γιος, κόρη, πατέρας, μάνα, αδερφή, αδερφός, φίλος, φίλη, άγιος, αμαρτωλός. Είμαι ΕΓΩ!

Βάζει παγάκια στο στεγνωτήριο. Ο λόγος είναι καταπληκτικός και θα σας αρέσει! (Βίντεο)

She Puts Ice Cubes In The Dryer. The Reason Why Is Amazing And You Will Love It!

Σε κανέναν δεν αρέσει το σιδέρωμα. Είναι μία από τις βαρετές δουλειές του σπιτιού που πρέπει όμως να γίνουν. Ή μήπως όχι;
Αυτό το  τέχνασμα θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια! Σιδέρωμα ρούχων στο στεγνωτήριο σας απλά βάζοντας μερικά παγάκια σε αυτό.
Δείτε το!!!

Απαλλαγείτε από τις μυκητιασικές λοιμώξεις των ποδιών με ​​τη βοήθεια μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου!

Πείτε αντίο σε λοιμώξεις από μύκητες στα νύχια με τη βοήθεια μηλόξυδου και μαγειρικής σόδας!
πόδια treatmant

Ο μύκητας στα πόδια και τα νύχια είναι συνήθως αποτέλεσμα υγρασίας, μούχλας ή ζύμης, και συχνά είναι επώδυνη και δυσάρεστη.
Μία λευκή ή κίτρινη κηλίδα, που είναι μύκητας, στην κορυφή του νυχιού, είναι συνήθως το πρώτο στάδιο της μόλυνσης των νυχιών. Με τον καιρό μπορεί να αλλάξει το σχήμα και το χρώμα, και το νύχι μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και επώδυνο. Χωρίς θεραπεία, ο μύκητας συνήθως δεν μπορεί να θεραπευτεί, και αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα φάρμακα για τον μύκητα.

Πώς να θεραπεύσετε το έντερο και τον εαυτό σας!

έντερο


Γνωρίζετε ότι το 60-80% του ανοσοποιητικού σας συστήματος βρίσκεται στο έντερο σας; Γι 'αυτό και η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας.
Εκτός από το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το έντερο είναι υπεύθυνο για το 90% των νευροδιαβιβαστών του σώματός σας - οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της διάθεσης. 
Εκθέσεις σχετικά με την γαστρεντερική οδό την συνδέουν με καταστάσεις όπως ορμονικές ανισορροπίες, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο , ο διαβήτης, η χρόνια κόπωση, η ινομυαλγία, το άγχος, η κατάθλιψη, το έκζεμα και η ροδόχρους ακμή.
Έτσι τι μπορείτε να κάνετε για να θεραπεύσετε το έντερό σας; 
Η γιατρός Amy Myers δημιούργησε το πρόγραμμα 4 R για να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε το έντερο σας, και να επουλώσετε τον εαυτό σας.
Το Πρόγραμμα 4 R 

1. Απομάκρυνση (Remove)

ΟΤΑΝ Η ΜΠΙΛΙΑ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ «9»


Έλα εσύ να μου πεις ότι ήταν όλα τυχαία εκείνο το αξέχαστο βράδυ πριν 44 χρόνια στο Γκούντισον Παρκ και στο παιχνίδι Έβερτον-Παναθηναϊκός. Εγώ σου λέω ότι τίποτα δεν είναι συμπτωματικό, ότι όλα υπακούουν σε δυνάμεις άγνωστες, μαγικές που γίνονται «ορατές» και «μιλάνε» με τη γλώσσα των άστρων.
Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 9 του μηνός, τη στιγμή που το ρολόι του γηπέδου έδειχνε ακριβώς 9 το βράδυ, ο παίκτης με το Νο 9 στη φανέλλα πέτυχε το 9ο γκολ του στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης τη σαιζόν 1970-71, στο 81 λεπτό. Το 81 σημαίνει 8+1, άρα και εδώ βγαίνει ο αριθμός 9.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΣ... ΤΟΥΑΛΕΤΑ!


Αληθινή ιστορία. Αυτό που θέλω να σου πω βγαίνει από τη συγκεκριμένη ιστορία. Σπουδαία Ελληνίδα δημοσιογράφος επισκέπτεται τον μακαρίτη Κάρολο Κουν στην οικία του για να του πάρει συνέντευξη. Δεν το είχε ξανασυναντήσει αυτό που είδε. Δεν το είχε καν φανταστεί. Ο ιδρυτής του Θεάτρου Κουν ήταν σε χώρους άδειους! Δεν υπήρχε τίποτα, ούτε έπιπλα, ούτε άλλα αντικείμενα, όπως και στο πιο φτωχικό σπίτι.
-Εδώ ζείτε, ρώτησε με απορία η δημοσιογράφος.
«Ναι, αυτό είναι το σπίτι μου... Δικαιολογημένα παραξενεύεστε, αλλά θεωρώ βάρος οτιδήποτε μου είναι αχρείαστο. Έχω μόνον ότι χρησιμοποιώ, αν κρατούσα κάτι άλλο θα ήταν σα να το κουβαλάω...».
Μιλάμε για φιλοσοφία ζωής. Μιλάμε για τη βασιλεία της απλότητας. Μιλάμε για την καταδίκη του περιττού. Κάποτε μ' ένα κομμάτι χαρτιού ίσως σωνόταν μια ζωή. Έγραψες κάτι επάνω, αν όχι με στυλό, με το αίμα σου, για να μεταδώσεις μια επείγουσα πληροφορία. Σήμερα τόνους χαρτί αμεταχείριστο, μισομεταχειρισμένο πέφτει στα σκουπίδια.

Οι κανίβαλοι μοναχοί του Βαρανάσι: Τρέφονται από την ανθρώπινη σάρκα, πίνουν από κρανία και ζουν ανάμεσα στους νεκρούς

VARANASI

Προκαλούν φόβο σε όλη την Ινδία, οι εξόριστοι μοναχοί Aghori που μένουν κοντά στα νεκροταφεία και σε χώρους αποτέφρωσης, σε αναζήτηση πνευματικής φώτισης.
Εμφανίζονται με βαμμένα πρόσωπα και χάντρες γύρω από το λαιμό τους, και τρώνε ανθρώπινη σάρκα ως μέρος των τελετουργιών τους.
Οι Aghoris αφήνουν τα πτώματά τους να επιπλέουν για πέντε ημέρες στο Γάγγη και επιπλέον, πίνουν από ανθρώπινα κρανία, μασούν κεφάλια ζωντανών ζώων και διαλογίζονται πάνω από πτώματα.
Ισχυρίζονται μάλιστα ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον, να περπατήσουν στο νερό και να κάνουν κακές προφητείες. Χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό μαριχουάνας, αλκοόλ και διαλογισμού που τους βοηθά να φτάσουν σε μια κατάσταση απόλυτης επίγνωσης και εγγύτητας στο θεό Shiva.
Ζουν κοντά στα νεκροταφεία της χώρας, εκεί όπου πιστεύεται ότι ζούσε ο Shiva και η θεά Kali Ma.

Η Γενοκτονία των λαών της Ευρώπης : Το σχέδιο COUDENHOVE-KALERGI

Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη. 
Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα "αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας", είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς την Γηραιά Ήπειρο.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. 
Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι  Richard Coudenhove  Kalergi. Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich von Coudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsuko Aoyama. 
Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη -διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα σχέδιά του τους πιο σημαντικούς  αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους υποστηρικτές και  συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. 
Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. 

Τι πρέπει να τρώει το …μάτι?



Επηρεάζονται τα μάτια μας από τις τροφές που τρώμε ή που αποφεύγουμε? Η απάντηση ανεπιφύλακτα είναι καταφατική. Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ματιού και επομένως την καλή όραση. Γι’ αυτό καλόν είναι να προσέξουμε τα παρακάτω

Γράφει η ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ, Οπτομέτρης, επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Complutense Μαδρίτης, ειδικευμένη στη Χαμηλή Όραση MSc Low Vision , εισηγήτρια και εξετάστρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Οπτομετρίας

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από πληθώρα επιβαρυντικών για την υγεία παραγόντων, όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία, η λήψη φαρμάκων, το άγχος αλλά και η κατανάλωση τροφίμων σε υδατάνθρακες και κεκορεσμένα λιπαρά.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες αποτελούν φορείς, αλλά και δότες ελευθέρων ριζών που όταν υπάρχουν σε περίσσεια στον οργανισμό προκαλούν μεταξύ άλλων, μεταλλάξεις των κυττάρων των ιστών των ματιών, δημιουργώντας οφθαλμικές παθήσεις καθώς και σοβαρές διαταραχές στην όραση.
Επίσης, η υπερβολική πρόσληψη σακχάρων αυξάνει τις τιμές της γλυκόζης στο αίμα, που είναι η αιτία της διαβητικής αμιφιβληστροειδοπάθειας.

Απελευθερώστε την καρδιά σας, διώξτε από μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα

anapnoes.gr : paidi109 612x382 Απελευθερώστε την καρδιά σας, διώξτε από μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα
Διώξτε από μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα που σας βαραίνουν και δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να ελευθερώσετε την ψυχή σας βοηθώντας ταυτόχρονα την υγεία της καρδιάς σας.
Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη, ο θυμός και το άγχος, είναι επιζήμια όχι μόνο για την ψυχή, αλλά και για την καρδιά σας. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα «Interheart», μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τις καρδιαγγειακές νόσους (περιλαμβάνει 24.767 άτομα από 52 χώρες), τα στρεσογόνα αυτά συναισθήματα ευθύνονται για ένα σημαντικό ποσοστό εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οι επιστήμονες συμπεριέλαβαν τις ψυχοκοινωνικές παραμέτρους ανάμεσα στους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καθώς ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και συμβάλλουν στην έκκριση υψηλών επιπέδων δυνητικά επικίνδυνων ορμονών, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την καρδιά σας.

Μην περιμένεις για την έμπνευση. Εσύ είσαι η έμπνευση!


inspireτου Γιάννη Αραχωβίτη
Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να τους «έρθει» η έμπνευση και ο ενθουσιασμός για να κουνηθούν, να κάνουν το πρώτο βήμα προς το σκοπό της ζωής τους. Και μένουν εκεί παθητικά , μάταια περιμένοντας για την στιγμή που θα ανοίξουν οι ουρανοί και τους έρθει η επιφοίτηση και η όρεξη για να ανοίξουν τα φτερά τους για το ταξίδι της ζωής.
Και ενώ γνωρίζουν προς τα πού πέφτει η ανατολή, περιμένουν συνεχώς τον άνεμο να φυσήξει ούρια και βεβαίως ποτέ δεν ξεκινούν γιατί την μία κάνει κρύο, την άλλη ζέστη, την άλλη φυσάει πολύ και την παρ’ άλλη έχει άπνοια. « Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει» μου έλεγε η μάνα μου κάθε φορά που έμενα άπραγος εξ αιτίας της αναβλητικότητας, της φοβίας μου και της μη εσωτερικής παρακίνησης.
Ο αετός δίνει μια στα αετόπουλα και τα γκρεμίζει από την ασφάλειας της φωλιάς τους και τα αναγκάζει να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους και τα φτερά τους για να μάθουν να πετάξουν στα ουράνια, εκεί ψηλά όπου ανήκουν και τους ταιριάζει. 

Αποτελεσματική αφοσίωση

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποτελεσματική αφοσίωση

Ειδική εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να κάνετε την αφοσίωσή σας ένα αυξανόμενο πεδίο υπηρεσίας. 

Μερικοί ζηλωτές είναι ικανοποιημένοι με την προσευχή και τη λατρεία όλη την ημέρα· αλλά προκειμένου να γίνει το αντικείμενο της αφοσίωσης σας ένα μέσο μεταμόρφωσης, θα πρέπει να αναπτύξετε πολλές δεξιότητες, τέχνες και ακόμη και ειδικότητες.

 Πρέπει να δημιουργήσετε σωστά κανάλια για να φέρετε την ομορφιά, το πυρ, και τις θεραπευτικές ιδιότητες του αντικειμένου της αφοσίωσής σας στον κόσμο.

Δράση, μόχθος και αφοσιωμένη υπηρεσία χρειάζονται διάφορες δεξιότητες, τέχνες, τεχνικές για να φέρετε το αντικείμενο της αφοσίωσης σας σε εκδήλωση και να το κάνετε μια αναγεννητική δύναμη στον κόσμο.

Από πότε η δημοκρατία είναι κίνδυνος για μια χώρα;

Από πότε η δημοκρατία είναι κίνδυνος για μια χώρα;

Έχουμε την εντύπωση πως ζούμε σε μια δημοκρατία. Έτσι μας λένε κάθε μέρα οι εφημερίδες και τα κανάλια. Έτσι μας λένε κάθε μέρα στο σχολείο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Αυτό που δε μας λένε όμως όλοι αυτοί, είναι πως η δημοκρατία στην οποία ζούμε, δεν έχει ως κύριο πυλώνα το λαό αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις "αγορές". Οπότε λοιπόν μιλάμε για μια "αγοραία δημοκρατία". Ξεπουλημένη!
Του Θάνου Κοφινά
Ώρες ώρες είναι να τρελαίνεσαι με αυτά που ακούς. Έδωσε συνέντευξη ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, ο κύριος Βαρουφάκης, σε ιταλική εφημερίδα. Μέσα στα πολλά που είπε ήταν, πως "αν οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν αποδεχθούν τις προτάσεις μας τότε μπορεί να προσφύγουμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα ". Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις αυτές, ήταν λες και ανακοινώθηκε πως πλησιάζουν εξωγήινοι τη γη και η ανθρωπότητα έχει λίγες ημέρες ζωή. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει από χθές. Εκπρόσωπος δημοκρατικά εκλελεγμένης κυβέρνησης, μιας ανεξάρτητης (τύποις) χώρας, δήλωσε πως οι αντιπρόσωποι του λαού προτίθεται να χρησιμοποιήσουν δημοκρατικές διαδικασίες και να δώσουν λόγο στο λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Έγινε σεισμός!

Ο καυγάς για μια Ferrari "γέννησε" τη Lamborghini!

Σε 10

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ferrucio Lamborghini άνοιξε ένα μικρό συνεργείο και επισκεύαζε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

 Σιγά σιγά επέκτεινε την επιχείρηση του, αγοράζοντας στρατιωτικά οχήματα που δεν χρειάζονταν ο στρατός και τα μετέτρεπε σε τρακτέρ.

 Το 1960 η Lamborghini Trattori S.p.A, προχώρησε και στην κατασκευή καυστήρων θέρμανσης και μονάδων κλιματισμού για κτίρια. 

Καμμία σχέση με σπορ αυτοκίνητα μέχρι εδώ! 

Σα μηχανικός που ήταν, ο Lamborghini είχε αδυναμία στα γρήγορα σπορ αυτοκίνητα. 

Η άνοδος των επιχειρήσεων του του επέτρεψαν να έχει αρκετά στη συλλογή του.

 Ένα από αυτά ήταν και μια Ferrari 250 GT

Κάποια στιγμή, η Ferrari του παρουσίασε πρόβλημα στο συμπλέκτη (κλατς). 

Γυναικεία απιστία - Η άποψη της συζύγου


Σύμφωνα με την παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδα της απιστίας AshleyMadison.com η βέρα δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα είναι εκτός ορίων. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η κορυφαία ιστοσελίδα για εξωσυζυγικές γνωριμίες,  αποφάσισε να ερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους η απιστία δυναμώνει άλλα και “ωριμάζει” τις γυναίκες. 
Η απιστία ήταν μια δραστηριότητα που κάποτε πίστευαν ότι προοριζόταν αποκλειστικά για τους άνδρες. Τώρα όμως εκατομμύρια γυναίκες επιδίνονται στην ίδια δραστηριότητα! Το ποσοστό των παντρεμένων γυναικών που δημιουργούν εξωσυζυγικές σχέσεις συναγωνίζεται αυτό των ανδρών. Το φαινόμενο της γυναικείας απιστίας παρατηρείται σε γυναίκες-μέλη της ιστοσελίδας-ηλικίας 30 έως 45, όπου η αναλογία των γυναικών προς τους άνδρες είναι περίπου 1: 1.

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ροζ αλάτι Ιμαλαΐων!!

Φανταστείτε ότι κάθεστε σε ένα φοβερό οικογενειακό γλέντι. Το καλύτερο κινέζικο, μεταξωτό ύφασμα, κρυστάλλινα ποτήρια - είναι όλα εκεί. Ναι, υπάρχει φρέσκος ​​χυμός μήλου-κανέλα-τζίντζερ στα ποτήρια. Υπάρχουν ψητά, στον ατμό βρασμένα και σοταρισμένα λαχανικά σε όλο το τραπέζι. Ξαφνικά, κάποιος αρπάζει το αλάτι και φωνάζει, "Γιατί είναι ροζ το αλάτι σας;"
Να είστε ευγενικοί και να εξηγήσετε σε όλους ότι είναι αλάτι Ιμαλαΐων , και ότι είναι πάρα πολύ υγιεινό.
αυτό-είναι-τι-συμβαίνει-to-the-σώμα-όταν-σας-eat-ροζ-Ιμαλαΐων-αλάτι
Καταγωγή
Η οροσειρά των Ιμαλαΐων διασχίζει όλη την Ασία, και περνά μέσα από την Κίνα, το Νεπάλ, την Μιανμάρ, το Πακιστάν, το Μπουτάν, το Αφγανιστάν και την Ινδία. Οι άνθρωποι συνήθως συνδέουν τις Ιμαλάια με  το Έβερεστ, την υψηλότερη κορυφή του πλανήτη, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα πιο αποκλειστικό γι 'αυτό - το αλάτι Ιμαλαΐων.
Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν στρώσεις κρυσταλλωμένου θαλασσινού αλατιού καλύφθηκαν με λάβα. Σήμερα, βρίσκονται βαθιά μέσα στα Ιμαλάια .
Το αλάτι δεν είναι μόνο διατηρημένο σε ένα καθαρό περιβάλλον που περιβάλλεται με  χιόνι και πάγο, αλλά η λάβα το προστατεύει επίσης από τη ρύπανση. Αυτός είναι ο λόγος που το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων  θεωρείται ότι είναι το πιο αγνό αλάτι. Σήμερα εξορύσσεται με το ''χέρι'' από τα βουνά και αργότερα πωλείται στην αγορά.

Που χρησιμεύει το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει η καρδιά; Τι είναι ο φλεβόκομβος; Σε ποιες παθήσεις τοποθετείται βηματοδότης;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.

Η καρδιά αποτελείται από 4 κοιλότητες. Οι δύο πάνω κοιλότητες ονομάζονται κόλποι και βοηθούν να γεμίσουν με αίμα οι κοιλίες. Οι κοιλίες είναι μεγαλύτερες από τους κόλπους και τροφοδοτούν με αίμα τους πνεύμονες καθώς και το υπόλοιπο σώμα.

Ο καρδιακός ρυθμός υπό φυσιολογικές συνθήκες ρυθμίζεται από τον φυσικό καρδιακό βηματοδότη, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πάνω δεξιό μέρος της καρδιάς και ονομάζεται φλεβόκομβος. Είναι μία μικρή ομάδα ειδικών κυττάρων που παράγουν ηλεκτρικά σήματα σε κανονικά διαστήματα. Ο φλεβόκομβος αυτόματα αυξομειώνει τον καρδιακό ρυθμό ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος. Για παράδειγμα κατά την διάρκεια ασκήσεως ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται καθώς απαιτείται μεγαλύτερη ροή αίματος στο σώμα.

Κοτζιάς: Να μας πει η Γερμανία ποιούς δωροδόκησε στην Ελλάδα



Η Γερμανία κέρδισε 80 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση, υποστήριξε ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF και κάλεσε τη γερμανική δικαιοσύνη να δώσει τα πρωτόκολλα των καταθέσεων Ελλήνων.

«Η Γερμανία, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, κέρδισε περί τα 80 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς, και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, στη Ρίγα της Λετονίας, το περασμένο Σάββατο 7 Μαρτίου.
Αυτή την τοποθέτηση ο Έλληνας υπουργός την έκανε αναφορικά με το ζήτημα που επανέρχεται συχνά στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα χρήματα που έχει χάσει η Γερμανία, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς συμβαίνει «ακριβώς το αντίθετο».

Ερωτικές επιστολές για τον Βαρουφάκη βρέθηκαν στην Κουμουνδούρου μετά την κατάληψη των αντιεξουσιαστών!


koumoundourou
Με ακόμη ένα δείγμα της μεγάλης ερωτικής απήχησης που έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης στον γυναικείο πληθυσμό ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα μόλις λεπτά μετά την λήξη της κατάληψης που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να απουσίαζε από την Κουμουνδούρου λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας που τον κρατά συνεχώς απασχολημένο στο Υπουργείο Οικονομικών,αυτό όμως δεν πτόησε ορισμένες από τις Βαρουφίτσες που συμμετείχαν στην κατάληψη να εκφράσουν την έντονη έλξη που νιώθουν για τον νέο τσάρο της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα που εισήλθε στα γραφεία λίγα μόλις λεπτά μετά τη λήξη της συμβολικής κατάληψης,τουλάχιστον 20 χειρόγραφες επιστολές ερωτικής εξομολόγησης που απευθύνονταν στον Γιάνη Βαρουφάκη βρέθηκαν επάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού. 

Τα 6 μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης


Στις μέρες μας, είναι αξιοσημείωτο το πόσα ζευγάρια δεν είναι ευτυχισμένα στη σχέση τους. Υπάρχουν και ζευγάρια όμως τα οποία είναι, όπως ο Jake και η Hannah Eagle, οι οποίοι είναι προγραμματιστές ενός online προγράμματος για διαπροσωπικές σχέσεις. Ως σύζυγος και ψυχοθεραπευτής ο Jake ρωτήθηκε σχετικά με το τι κάνουν διαφορετικά τα ζευγάρια που διατηρούν μια αρμονία στη σχέση τους και είναι πιο ευτυχισμένα. Ανέφερε λοιπόν 6 σημεία που διαφοροποιούν τα ευτυχισμένα ζευγάρια.


1.   Αφιερώνουν περισσότερο χρόνο ώστε να αισθανθούν ο ένας τον άλλο.
Μια γρήγορη αγκαλιά και ένα γρήγορο φιλί στο μάγουλο ίσως να φαίνεται φυσιολογικό αλλά τα ευτυχισμένα ζευγάρια αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να αισθανθούν ο ένας το σώμα του άλλου. Οι αληθινές αγκαλιές και τα φιλιά στα οποία αισθάνεται κανείς τα χείλη του άλλου οδηγούν στην ουσιώδη σύνδεση των δυο ανθρώπων.
Μελέτες έχουν δείξει πως η νούμερο 1 συμβουλή είναι η επαφή, ειδικότερα η σωματική η οποία ενισχύει την οξυτοκίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τους ανθρώπινους δεσμούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, τα ζευγάρια που κοιμούνται χωρίς ρούχα είναι πιο ευτυχισμένα.

Οι σύντροφοι με χαμηλή αυτοεκτίμηση παραμένουν σε προβληματικές ερωτικές σχέσεις


Οι άνθρωποι που βιώνουν χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι πιθανότερο να παραμείνουν σε προβληματικές σχέσεις, υποδεικνύει νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Waterloo. Νιώθωντας χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι σύντροφοι επιλέγουν να μην εκφράζουν τα παράπονα για τη σχέση τους με το σύντροφό τους, διότι φοβούνται την απόρριψη.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να είναι πιο αρνητικοί και να διαμαρτύρονται πολύ περισσότερο», λέει η Μέγκαν McCarthy συγγραφέας της μελέτης και υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας. «Ενώ αυτό μπορεί να συμβαίνει σε ορισμένες κοινωνικές συνθήκες, η μελέτη μας δείχνει ότι στις ερωτικές σχέσεις, ο σύντροφος με χαμηλή αυτοεκτίμηση δυσκολεύεται να εκφράσει και ουσιαστικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του».

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;;..ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;;..ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


"ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

1)ΤΖΑΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Τα τζάμια στο παράθυρο της κουζίνας μαζεύουν λιπαρούς ατμούς. Για να καθαρίσουν καλύτερα, περάστε τα με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο με ζεστή σαπουνάδα και ξεβγάλετε τα με υγρό πανί. Όταν στεγνώσουν εξαφανίστε τη θαμπάδα που ίσως μείνει τρίβοντας τα με ένα στεγνό πανάκι.
2)ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΜΙΩΝ
Τα τζάμια σας θα αστράψουν κυριολεκτικά, αν τα τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε άσπρο ξίδι ή κρύο τσάι ( χωρίς ζάχαρη !!). Η βρεγμένη εφημερίδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική φτάνει να διαλέξετε την σωστή ποιότητα χαρτιού!!! Οι ιλουστρασιόν εφημερίδες με γλασέ χαρτί δεν προσφέρονται γι' αυτή τη δουλειά.
3)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ
Αν το μάρμαρο είναι πολύ λερωμένο, διαλύετε στο νερό λίγο σαπούνι ελαιολάδου σε σκόνη. Αφού το πλύνετε, θα πρέπει να το ξεβγάλετε και να το τρίψετε με ένα στεγνό μάλλινο πανί, για να εξαφανίσετε τυχόν θαμπάδες. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ χλωρίνη ή άλλα καυστικά απορρυπαντικά για να καθαρίσετε μαρμάρινες επιφάνειες.
4)ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
Η καλύτερη προστασία των μαρμάρων είναι να τα περάσετε με διαφανές ματ βερνίκι, που μειώνει την απορροφητικότητά τους. Επειδή όμως το βερνίκι αυτό δεν είναι αιώνιο και σιγά - σιγά φεύγει, καλό είναι κάθε 5-6 χρόνια να το ανανεώνετε. Στο μεταξύ, για να καθαρίζετε τις μαρμάρινες επιφάνειες, χωρίς να ανησυχείτε για τα σημεία όπου έχει φθαρεί το βερνίκι, χρησιμοποιείτε σκέτο νερό και ένα καθαρό πανί.
5)ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑ
Για αποτελέσματα πολύ καλύτερα όταν γυαλίζετε τα έπιπλά σας, προσθέστε σε όποιο στιλβωτικό αγοράσετε λίγες σταγόνες ξίδι.
6)ΛΑΜΠΕΡΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ
Τέλος στο θάμπωμα των καθρεφτών στο μπάνιο, αν τους τρίψετε με ένα πανί εμποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα. Ένα πέρασμα με ένα μαλακό πανί αρκεί για να λάμπουν πάντα οι καθρέφτες σας.
7)ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ
Καθαρίστε και γυαλίστε τα έπιπλα από ξύλο με ένα στιλβωτικό που θα φτιάξετε μόνη σας : Πάρτε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε χονδρό αλάτι φαγητού και ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Βρέξτε ένα πανί με το μείγμα και τρίψτε πολύ καλά το έπιπλο μέχρι να γυαλίσει. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε και αν χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από λάδι και ξίδι, σε ίσες ποσότητες.
8)ΘΑΜΠΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ
Για να αποφύγετε το θάμπωμα στους καθρέφτες του λουτρού όταν κάνετε μπάνιο ρίξτε πρώτα στη μπανιέρα 2-3 εκ. κρύο νερό προτού ρίξετε το ζεστό. Έτσι οι υδρατμοί μειώνονται αισθητά!!
9)ΒΑΖΑ
Για να καθαρίσουν τα κρυστάλλινα βάζα σας, ξεπλύνετέ τα με ξίδι και πασπαλίστε τα με χοντρό αλάτι. Μετά από μερικές ώρες ξεβγάλετε τα με νερό και τρίψτε τους λεκέδες που επιμένουν με μια παλιά οδοντόβουρτσα.. 
10)ΤΖΑΜΙΑ
Αν τα τζάμια σας έχουν μικρούς λεκέδες και στίγματα, τρίψτε τα με μισό λεμόνι προτού τα περάσετε με το απορρυπαντικό.
11)ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΖΑΜΙΩΝ

Ξίδι : Σε έναν ψεκαστήρα χρησιμοποιήστε το αδιάλυτο ή αναμείξτε ίσα μέρη ξίδι και νερό...

Λεμόνι : Ψεκάστε με το διάλυμα 2 φλιτζανιών νερού και 1/2 φλιτζανιού χυμού λεμονιού...

Καλαμποκάλευρο : Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο με 8 φλιτζάνια ζεστό νερό, απλώστε με ένα σφουγγάρι και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Για τζάμια απαλλαγμένα από στίγματα, αναμείξτε 1/4 φλιτζανιού λευκό ξίδι, 1 κουταλιά καλαμποκάλευρο και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό σε έναν ψεκαστήρα, ψεκάστε και σκουπίστε με μία εφημερίδα...
12)ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

1. Αφού έχετε χρησιμοποιήσει τη σχάρα και όσο είναι ακόμα ζεστή, ξύστε τα υπολείμματα φαγητού με μία σιδερόβουρτσα. Έτσι δε θα σκληρύνουν και δε θα μαυρίσουν επάνω της και θα είναι καθαρή την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε.

2. Ένα κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα λίπη από ένα τηγάνι ή κατσαρόλα: Παίρνετε 4-5 αναβράζοντα δισκία για τον πονοκέφαλο, γεμίζετε το σκεύος με νερό και αντί να τα πιείτε εσείς, τα... ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα / τηγάνι. Περιμένετε καμιά ωρίτσα και μετά πλένετε το σκεύος κανονικά (χωρίς να ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα).

3. Ένα διάλυμα από 1 κουταλιά σόδα σε 4 λίτρα ζεστό νερό θα εξαφανίσει τις περισσότερες μυρωδιές από τα πλαστικά σκεύη. Απλά βυθίστε τα στο διάλυμα για λίγη ώρα πριν τα πλύνετε.
13)ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Για να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου). Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι, και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Τρίψτε τα με νωπό πανί μετά.
14)ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΓΥΑΛΙ
Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τρίψτε τον με μια χαρτοπετσέτα. Θα αστράφτει!
15)ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; 
 Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε 1 λίτρο. Άριστο για καθαρισμό και οιασδήποτε γυάλινης επιφάνειας.
15)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
 Ο καθαρισμός του φούρνου είναι από τις πλέον σκληρές εργασίες στο σπίτι γι' αυτό απαιτούνται και σκληρά χημικά. Χρησιμοποιήστε ακίνδυνα υλικά όπως αλάτι, σόδα, και βορικό οξύ. Βάλτε 2 κουταλιές σούπας υγρό σαπούνι, 2 κουταλιές βορικό οξύ, ανακατέψτε το και φυλάξετέ το σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκάσματος. Με το μείγμα αυτό μπορείτε να ψεκάζετε το φούρνο και να τα αφήνετε 20 λεπτά. Αν λοιπόν σας χύθηκαν υγρά ή φαγητά καθόσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετέ τα μετά.Μετά τρίψτε τον.
16)ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
Αν τρέξουν λάδια, λίπη ή υγρά κατά το μαγείρεμα στο φούρνο σας, καθαρίστε τα αμέσως, πριν προλάβουν να καούν, οπότε δε θα χρειαστεί να καταφύγετε στα τοξικά σπρέϊ.... 
17)ΑΣΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ
Για γυαλιστερά ασημικά, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό με αλάτι. Η χημική αντίδραση απομακρύνει τους λεκέδες από την οξείδωση του ασημιού.
18)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΞΕΡ
Θέλετε να καθαρίσετε το μίξερ σας χωρίς να το αποσυναρμολογήσετε ; Γεμίστε το ως τη μέση με χλιαρό νερό με λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και βάλτε το να δουλέψει λίγα δευτερόλεπτα. Μετά απλώς ξεβγάλτε το...
19)ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ
Για να εξαφανιστούν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους, αφήστε το σε ένα μπολ με ξίδι μια ολόκληρη μέρα.
20)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥ
Αν το σφουγγάρι στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας μυρίζει έντονα, τότε έχει συγκεντρώσει βακτήρια. Είναι ώρα λοιπόν είτε να το πετάξετε είτε να το πλύνετε στο πλυντήριο. Αν πλένεται βέβαια με ζεστό νερό και σαπούνι, δεν υπάρχει λόγος να το πετάξετε, αλλά ούτε και να το βλέπετε σαν τρομερή εστία μόλυνσης που χρειάζεται αντιβακτηριακό σαπούνι. Το κοινό αρκεί...
21)ΑΛΑΤΑ
Μπορείτε να καθαρίσετε τα πορσελάνινα είδη υγιεινής από τα άλατα του νερού, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου. Ψεκάζετε και αφήνετε για 1-2' να λειτουργήσει ο αφρός και κατόπιν ξεπλένετε με άφθονο νερό..
22)ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
1. Ξίδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό επιφανειών.

2. Μαγειρική σόδα : Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου...

3. Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές εφαρμογές - πλακάκια, πατώματα, συσκευές, κ.λ.π. - μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό. Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο. Προσέξτε μα μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη γιατί είναι δηλητηριώδης !!.Να συμπληρώσω στα Φυσικά Καθαριστικά, πως η σόδα θαυμάσια (και φθηνά) μπορεί ν' αντικαταστήσει τις σκόνες κατά των αλάτων του πλυντηρίου ρούχων! Έτσι, δεν θα φρακάρουν τις αποχετεύσεις οι συμπαγείς μάζες απ' τις διάφορες σκόνες.

Ένα κουτί σόδας στο πρόγραμμα των 60 βαθμών χωρίς πρόπλυση (και φυσικά χωρίς ρούχα) κάθε 2-3 μήνες, διαλύει τα άλατα στον κάδο.

Για περισσότερο οικολογικό σπίτι, αποφύγετε τελείως τη χρήση χλωρίνης! Διότι εκτός απ' τις διαβρώσεις που προκαλεί, βγάζει στο περιβάλλον αέρια τα οποία καταστρέφουν τους πνεύμονές μας και το όζον!

Να θυμάστε πως το καλύτερο καθαριστικό είναι το ζεστό νερό!!!!.
23)ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΗ ΠΙΑΤΕΛΑ
Οι πιατέλες από διάφανο γυαλί λεκιάζουν και αποκτούν μαυρισμένες κηλίδες στα πλάγια. Αφήστε την πιατέλα μέσα σε ξύδι και λίγο αλάτι όλη τη νύχτα. Τρίβοντας την μ' ένα ξυστήρι, οι λεκέδες εξαφανίζονται.
(Μεταφρασμένο από το βιβλίο μου 'Herbs and Special Botanical'' )"

1)ΤΖΑΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣΤα τζάμια στο παράθυρο της κουζίνας μαζεύουν λιπαρούς ατμούς. Για να καθαρίσουν καλύτερα, περάστε τα με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο με ζεστή σαπουνάδα και ξεβγάλετε τα με υγρό πανί. Όταν στεγνώσουν εξαφανίστε τη θαμπάδα που ίσως μείνει τρίβοντας τα με ένα στεγνό πανάκι.

2)ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΜΙΩΝΤα τζάμια σας θα αστράψουν κυριολεκτικά, αν τα τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε άσπρο ξίδι ή κρύο τσάι ( χωρίς ζάχαρη !!). Η βρεγμένη εφημερίδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική φτάνει να διαλέξετε την σωστή ποιότητα χαρτιού!!! Οι ιλουστρασιόν εφημερίδες με γλασέ χαρτί δεν προσφέρονται γι' αυτή τη δουλειά.

3)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝΑν το μάρμαρο είναι πολύ λερωμένο, διαλύετε στο νερό λίγο σαπούνι ελαιολάδου σε σκόνη. Αφού το πλύνετε, θα πρέπει να το ξεβγάλετε και να το τρίψετε με ένα στεγνό μάλλινο πανί, για να εξαφανίσετε τυχόν θαμπάδες. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ χλωρίνη ή άλλα καυστικά απορρυπαντικά για να καθαρίσετε μαρμάρινες επιφάνειες.

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;;..ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

"ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;;..
.................
1)ΚΟΥΖΙΝΑ
α)ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αν θέλετε η κουζίνα σας να μυρίζει ευχάριστα, βράστε σε μια κατσαρόλα λίγη κανέλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά.
β)ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αυγό, κρεμμύδι, σκόρδο, ψάρι, βαριά φαγητά, αφήνουν έντονη την παρουσία τους στα ποτήρια. Για να εξαφανιστούν οι οσμές πρέπει τα ποτήρια να πλυθούν καλά με άφθονο νερό και απορρυπαντικό με αιθέρια έλαια.
γ)ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στην κουζίνα οι πάγκοι, τα μαχαιροπίρουνα, τα σφουγγάρια, τα βουρτσάκια και οι πετσέτες πρέπει να διατηρούνται πάντα στεγνά. Ότι παραμένει υγρό ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Ειδικότερα οι πετσέτες πρέπει να στεγνώνουν καλά μετά από κάθε χρήση, να αλλάζονται συχνά και να πλένονται με καυτό νερό. Επίσης, φροντίστε να είναι απόλυτα στεγνά τα σκεύη όπου φυλάσσονται το αλεύρι, ο καφές, το ψωμί, οι ξηροί καρποί και τα βότανα.
δ)ΤΗΓΑΝΙΛΑ
Είσαστε αφηρημένοι ή χάλασε ο απορροφητήρας. Φυσικά ανοίγετε τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά από όλα τα αποσμητικά χώρου στον κόσμο!
ε)ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Βανίλια : Τοποθετήστε μία ποσότητα καθαρής βανίλιας μέσα σε βαμβακερό ύφασμα, κλείστε το με ένα σπάγκο και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιατάκι μέσα στο ψυγείο ή σε οποιοδήποτε σημείο της κουζίνας..

Μαγειρική σόδα : Ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι του ψυγείου ή σε κάποιο ντουλάπι θα τα διατηρήσει καθαρά από οσμές. Μην ξεχνάτε να την αντικαθιστάτε κάθε δύο μήνες, ρίχνοντας την παλιά σόδα μέσα στο νεροχύτη, απαλλάσσοντας έτσι και αυτόν από τις οσμές..

Ξίδι ή κλαδάκια σέλινου : Αν θέλετε να αποφύγετε ή να απομακρύνετε τις ενοχλητικές μυρωδιές των φαγητών από τα χέρια σας, τρίψτε τα πριν και μετά από το μαγείρεμα με ξίδι ή με την άκρη ενός κλαδιού σέλινου...

Αιθέρια έλαια : Για κάθε 2 φλιτζάνια νερό προσθέστε 4 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ( λεβάντα, ευκάλυπτος, λεμόνι, δενδρολίβανο, κ.λ.π. ) ή συνδυασμούς τους. Βάλτε το διάλυμα σε έναν ψεκαστήρα και τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος. Η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα αν μετά το καθάρισμα περνάτε με αυτό όλες τις επιφανείς...
στ)ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
Για να μην μυρίζουν τα χέρια σας (π.χ. κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.)τρίψτε τα με μια λεμονόκουπα.
ζ)ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του καμένου στην κουζίνα σας, βράστε για λίγα λεπτά ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
η)ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Για να δημιουργήσετε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας, βάλτε μία κατσαρόλα με βραστό ξύδι στο κέντρο του δωματίου. Το ξίδι θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.
θ)ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια ή κρεμμύδια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα.
ι)ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΜΥΡΩΔΙΑΣ
Η ενοχλητική και έντονη μυρωδιά του πεπονιού μέσα στο ψυγείο, μπορεί να εξουδετερωθεί, εάν σε ένα από τα ράφια του ψυγείου τοποθετήσετε ένα μπαστουνάκι κανέλας ή αφήστε για μερικές μέρες ένα μπολάκι με ξίδι. Τόσο η κανέλα όσο και το ξίδι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν όλες τις μυρωδιές.
κ)ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
Για να φύγει η μυρωδιά από τα πλαστικά σκεύη, βάλτε τα, πλυμένα και σκουπισμένα, στο ψυγείο μία μέρα. Αν παραμένει, γεμίστε τα σκεύη με νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα έτσι για μία μέρα..
λ)ΜΥΡΩΔΙΑ ΧΛΩΡΙΟΥ
Συμβαίνει συχνά το νερό της βρύσης να μυρίζει χλώριο. Για να περιοριστεί η έντονη μυρωδιά χλωρίου, ένας απλός τρόπος είναι, όταν γεμίζετε τα μπουκάλια, να τα αφήνετε για μερικές ώρες χωρίς καπάκι μέσα στο ψυγείο.
μ)ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΣ
Αν το θερμός σας μυρίζει άσχημα, γεμίστε τον με ζεστό νερό και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού. Κλείστε το καλά και αφήστε το για είκοσι λεπτά. Ξεβγάλετε το με άφθονο νερό και αφήστε το ανοιχτό να στεγνώσει καλά. Έτσι όλες οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.
ν)ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
Εξαφανίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα βράζοντας σε λίγο νερό καμιά εικοσαριά γαρίφαλα.
ξ)ΜΥΡΩΔΙΑ ΧΛΩΡΙΝΗΣ.Διώχνετε τη δυσάρεστη μυρωδιά της χλωρίνης από τα χέρια σας, τρίβοντας τα με ξίδι ή λεμόνι. Μετά τα πλένετε με σαπούνι λαδιού.
ο)ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΥΔΙ
Ένας άριστος τρόπος αποσμητικού των φούρνων μικροκυμάτων είναι μία κούπα ξύδι. Ανάβετε τον φούρνο μέχρι να βράσει, βρέχετε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου.
π)ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Είναι ιδανικό ένα χάρτινο σακουλάκι καφέ στο ψυγείο. Εξαφανίζει όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!
ρ)ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
Αν κόψετε κρεμμύδια ή σκόρδα και μυρίζουν τα χέρια σας, πάρτε μια πρέζα ελληνικό καφέ και τρίψτε καλά τα χέρια σας.
σ)ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ
Βάλτε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας. Να είστε σίγουροι ότι η κουζίνας σας θα γεμίσει ένα ευχάριστο άρωμα καφέ.

τ)ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Για να έχετε πάντα ένα ευχάριστο, διακριτικό και πάνω απ` όλα υγιεινό άρωμα στο σπίτι, σας χρειάζονται μόνο δύο δόσεις βανίλιας, που βάζουμε στα γλύκα, και η ηλεκτρική σας σκούπα. Ρουφήξτε τη σκόνη βανίλιας με τη σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Όταν τελειώσετε, το άρωμά της θα διαχέεται ευχάριστα παντού. Στα επόμενα σκουπίσματα δεν χρειάζεται να προσθέσετε ξανά βανίλια.

(Μετάφραση από το βιβλίο μου ''Herbs and Special Botanical'' )"

1)ΚΟΥΖΙΝΑ
α)ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αν θέλετε η κουζίνα σας να μυρίζει ευχάριστα, βράστε σε μια κατσαρόλα λίγη κανέλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά.

β)ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αυγό, κρεμμύδι, σκόρδο, ψάρι, βαριά φαγητά, αφήνουν έντονη την παρουσία τους στα ποτήρια. Για να εξαφανιστούν οι οσμές πρέπει τα ποτήρια να πλυθούν καλά με άφθονο νερό και απορρυπαντικό με αιθέρια έλαια.

γ)ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στην κουζίνα οι πάγκοι, τα μαχαιροπίρουνα, τα σφουγγάρια, τα βουρτσάκια και οι πετσέτες πρέπει να διατηρούνται πάντα στεγνά. Ότι παραμένει υγρό ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Ειδικότερα οι πετσέτες πρέπει να στεγνώνουν καλά μετά από κάθε χρήση, να αλλάζονται συχνά και να πλένονται με καυτό νερό. Επίσης, φροντίστε να είναι απόλυτα στεγνά τα σκεύη όπου φυλάσσονται το αλεύρι, ο καφές, το ψωμί, οι ξηροί καρποί και τα βότανα.

Εξωγήινες κατασκευές βρέθηκαν στον κομήτη Vesta!!!





Ημερομηνία  ανακάλυψης: 8, Μαρ 2015 
Τοποθεσία ανακάλυψης: αστεροειδής Vesta 
πηγή NASA:http://www.nasa.gov/mission_pages/dawn/multimedia/pia14317.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα