Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Το Αρχιπέλαγος Κροζέ κρύβει κάποιο “μυστικό”;

Το Αρχιπέλαγος Κροζέ είναι ένα υπό-ανταρκτικό αρχιπέλαγος μικρών νησιών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Σχηματίζουν ένα από τα πέντε διοικητικά διαμερίσματα των Γαλλικών Νοτίων και Ανταρκτικών Εδαφών.

Οι Νήσοι Κροζέ ανακαλύφθηκαν από την αποστολή του Γάλλου εξερευνητή Μαρκ-Ζόσεφ Μάριον ντου Φρεζν, που έφτασε εκεί σ΄ στις 24 Ιανουαρίου1772 και διεκδίκησε το αρχιπέλαγος για την Γαλλία. Έδωσε στα νησιά τα ονόματα των αξιωματικών του ξεκινώντας από τον δεύτερο σε ιεραρχία Τζουλς Κροζέ (είχε ήδη ονομάσει την Νήσο Μάριον από το δικό του όνομα). 
Η Γαλλία αρχικά διοικούσε τα νησιά ως εξαρτημένη περιοχή τηςΜαδαγασκάρης, αλλά έγιναν τμήμα των Γαλλικών Νότιων Εδαφών το 1955. Το 1961, στήθηκε ένας πρώτος ερευνητικός σταθμός, αλλά μόλις το 1963άνοιξε ο μόνιμος σταθμός Άλφρεντ Φωρέ στο Πορτ Άλμπερτ στην Νήσο Ιδιοκτησίας (και τα 2 ονομάστηκαν από τον πρώτο αρχηγό του σταθμού). Ο σταθμός επανδρώνεται από 18 έως 30 άτομα (ανάλογα την εποχή) και κάνει μετεωρολογική, βιολογική, και γεωλογική έρευνα και διατηρεί έναν σεισμογράφο.
Την προσοχή μου τράβηξαν τα νησιά κάνοντας τη συνηθισμένη βόλτα στις εικόνες της ΝΑΣΑ για να δω τα του καιρού.

Ποιο πραγματικά είναι το άλλο μας μισό;



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Από την αρχαία ελληνική γραμματεία γνωρίζουμε για τον ερμαφρόδιτο που τα έβαλε με τους θεούς και τον χώρισαν στα δυο.

Το γένος αυτό είχε ουράνια καταγωγή από την Σελήνη που κρυπτογραφεί το τριπλό ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ.

Σήμερα η μισή ανθρωπότητα έχει μισό Κοσμικό Εγώ πέραν των επτά σωμάτων της. 

Η ουράνια καταγωγή σημαίνει, όπως έχω καταγράψει στο βιβλίο μου: " ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ", πως ένα ανώτερο τμήμα της ψυχής είναι σε άλλη διάσταση και, το ονομάζουμε Ανώτερο Εαυτό.  Ωστόσο οι ψυχές αυτές χωρίζονται και το κατώτερο μέρος ενσαρκώνεται. 

Οι μύστες αναγνώρισαν τις ερμαφρόδιτες ψυχές και τις προτιμούσαν να μυηθούν στα μυστήρια, διότι μπορούσαν καλύτερα να ξεπεράσουν τα στάδια  των μυήσεων. Μιας και δεν είναι εύκολο να  περάσει κανείς από τα βαρυτικά πεδία της μαύρης "τρύπας του Σκύλου"....

ΠΥΛΕΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ MATRIX


Παρασκηνιακά χρησιμοποιείται άγνωστη προηγμένη τεχνολογία από την μετατροπή της εγκεφαλικής ενεργειακής ισχύος  προς ασύρματη δικτυακή ισχύ μέχρι τις αποκωδικοποιήσεις πρωτοκόλλων επικοινωνίας του δια-δικτύου.

Αναφορικά, με την μετατροπή της εγκεφαλικής ισχύος προς ασύρματη, ας επισημάνουμε πως  είναι η διαδικασία που καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα της σκέψης και τα διακινεί στο δια-δίκτυο. Ενεργοποιείται δια μέσου της εγκεφαλικής ενεργειακής διέγερσης.

Όσον αφορά για τις  προσπάθειες αποκωδικοποιήσεως  του "χαρακτηριστικού" τόνου των γραμμών του ΟΤΕ, ενδεικτικά ας αναφερθούν τα εξής:

 Η πολύπλοκη μετατροπή των εντολών ΑΤΧ1/ ΑΤΧ3 για να υπάρξει έλεγχος διαμέσου των υποκλοπών.... Δεν σταματά εκεί ...

Η πρώτη λίστα των μέτρων του κ. Βαρουφάκη

Η πρώτη λίστα των μέτρων του κ. Βαρουφάκη
Στα χέρια της Τρόικα (θεσμοί) βρίσκεται από τις 3 μετά το μεσημέρι το πρώτο κείμενο με τις ελληνικές προτάσεις για μέτρα και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η ανταλλαγή παρατηρήσεων έως την κατάθεση του τελικού κειμένου που θα αποσταλεί απόψε ή αύριο το πρωί και θα αξιολογηθεί ακολούθως σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Όπως αποκάλυψε η Σοφία Δήμτσα στο κεντρικό δελτίο του MEGA, το πρώτο αυτό κείμενο αριθμεί 6 σελίδες και περιλαμβάνει 12 τομείς μεταρρυθμίσεων, χωρίς σε αυτό να υπάρχουν συγκεκριμένα ποσά και κοστολόγηση μέτρων.
Στο πεδίο της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναδιάρθρωση του εισπρακτικού μηχανισμού και για μέτρα που προβλέπουν την περαιτέρω ανεξαρτησία Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων.
Συγκεκριμένη αναφορά στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν περιλαμβάνει η πρώτη λίστα, στην οποία όμως σημειώνεται ότι θα δοθούν κίνητρα σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, με πρόβλεψη για αντιμετώπιση του ηθικού κινδύνου.

Αν κάποιες κουβέντες πάλλονται μέσα στην καρδιά σου, άκουσέ τις! Ίσως να σου δείχνουν το μονοπάτι που ψάχνεις.

"-Εσύ, τι κάνεις για το κάθε τι δάσκαλε;
-Και γιατί θα πρέπει να κοιτάζεις το τι κάνω εγώ; Παρέα νοιώθουμε; Όταν εγώ έχω χαρά, την έχεις και εσύ; Όταν εγώ κλαίω, έχεις εσύ βουρκώσει; Άμα κάτσω κάτω και δεν κάνω τίποτα, εσύ θα λυτρωθείς; Άμα εγώ λυτρωθώ, θα λυτρωθείς και εσύ;
Ποτέ να μην σε απασχολεί το τι κάνουν ή καταλαβαίνουν ή το πώς τοποθετούνται οι άλλοι! Δεν είναι αυτό το μέλημά σου. Κανείς δεν θα ζήσει τη δική σου τη ζωή, και εσύ, δεν μπορείς να βιώσεις τις εμπειρίες των άλλων.
Αν κάποιος με τις πράξεις του σε συγκινεί, βρίσκεις νόημα σε αυτά που κάνει, και αισθάνεσαι την ψυχή σου να φτερουγίζει από αυτά που βλέπει, τότε παρατήρησε πως το κάνει, γιατί σου ταιριάζει. Έχεις να μάθεις από αυτόν, επειδή εκεί θέλεις να φτάσεις και εσύ!
Αν κάποιες κουβέντες πάλλονται μέσα στην καρδιά σου, άκουσέ τις! Ίσως να σου δείχνουν το μονοπάτι που ψάχνεις. Ίσως αισθάνεσαι πως σου ξεκαθαρίζουν τον υψηλότερο εαυτό σου! 
Δες εσύ τι έχεις να πάρεις από αυτά, πάρε τα, πάρε το μέγιστο δυνατό που μπορείς, ρούφα αυτό που τραβάει η ζωή σου, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εσένα. Και μην κοιτάς γύρω σου το τι απορροφούν οι άλλοι!
Όταν εσύ φτάσεις, αποκλειστικά για εσένα, τότε θα δεις και άλλους που έχουν φτάσει, και θα επηρεάζετε πολλούς άλλους που θα θέλουν να φτάσουν, και τότε δεν θα σε νοιάζει το τι κάνουν οι άλλοι, γιατί θα έχεις δει τα λόγια και τις πράξεις να λειτουργούν μέσα από εσένα, θα έχεις γίνει τα λόγια και οι πράξεις και θα είσαι στον ύψιστο σκοπό σου.
Ο αθλητής, έχει πάντα καλύτερες επιδόσεις από τον προπονητή του, και πάντα τον ακούει και ακολουθεί το πρόγραμμά του για να βελτιωθεί και άλλο, χωρίς να αναρωτιέται τι κάνει ο προπονητής του."

-Εσύ, τι κάνεις για το κάθε τι δάσκαλε;

-Και γιατί θα πρέπει να κοιτάζεις το τι κάνω εγώ; Παρέα νοιώθουμε; Όταν εγώ έχω χαρά, την έχεις και εσύ; Όταν εγώ κλαίω, έχεις εσύ βουρκώσει; Άμα κάτσω κάτω και δεν κάνω τίποτα, εσύ θα λυτρωθείς; Άμα εγώ λυτρωθώ, θα λυτρωθείς και εσύ;


Ποτέ να μην σε απασχολεί το τι κάνουν ή καταλαβαίνουν ή το πώς τοποθετούνται οι άλλοι! Δεν είναι αυτό το μέλημά σου. Κανείς δεν θα ζήσει τη δική σου τη ζωή, και εσύ, δεν μπορείς να βιώσεις τις εμπειρίες των άλλων.

Αν κάποιος με τις πράξεις του σε συγκινεί, βρίσκεις νόημα σε αυτά που κάνει, και αισθάνεσαι την ψυχή σου να φτερουγίζει από αυτά που βλέπει, τότε παρατήρησε πως το κάνει, γιατί σου ταιριάζει. Έχεις να μάθεις από αυτόν, επειδή εκεί θέλεις να φτάσεις και εσύ!

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ 87Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΣΚΑΡ

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ έφτασε στο τέλος της. Ήταν μία όμορφη βραδιά χωρίς σχετικά μεγάλες εκπλήξεις. Παρουσιαστής αυτής ο κωμικός N. P. Harris, ο οποίος ήταν καλός στον ρόλο του, είχε κάποιες αξιομνημόνευτες στιγμές αλλά υπήρξε αρκετά χλιαρός στο σύνολο. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το “Birdman” του Inarritu, το οποίο απέσπασε συνολικά 4 Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας.  Ίδιο αριθμό χρυσών αγαλματιδίων κέρδισε και το “The Grand Budapest Hotel” του Wes Anderson, το οποίο επιβραβεύτηκε για τα τεχνικά του κυρίως στοιχεία. Με 3 Όσκαρ έφυγε από την αίθουσα το εξαιρετικό“Whiplash” με σημαντικότερο αυτό του J.K. Simmons για την μοναδική του ερμηνεία. Χαμένο και αδικημένο της βραδιάς θα χαρακτηρίζαμε το “Boyhood”, το οποίο απέσπασε 1 μόλις βραβείο αυτό της Patricia Arquette, στην κατηγορία Β’ Γυναικέιου Ρόλου.
Θα έλεγα πως ήταν υπερβολή η απονομή και των τριών σημαντικών  Όσκαρ (Ταινία, Σκηνοθεσία, Πρωτότυπο Σενάριο) στο “Birdman”, χωρίς καμία επιβράβευση για την επική 12-χρόνων γυρισμένη ταινία του Richard Linklater (“Boyhood”). Περίεργα γούστα και ιδιαιτερότητες της Ακαδημίας είναι αυτά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το σημαντικό είναι πως το “Boyhood” κέρδισε αναμφίβολα το κινηματογραφικό κοινό και με το παραπάνω. Από 1 επίσης αγαλματίδιο μοιράστηκαν οι ακόλουθες ταινίες: “American Sniper” (που πήγαινε για περισσότερα αλλά δεν τα άξιζε είναι η αλήθεια), “Interstellar” (που του στέρησαν τα ηχητικά βραβεία), “The Imitation Game”, “Selma”, “Still Alice” (βραβείο για την Julianne Moore, η οποία το άξιζε εξίσου με την Rosamund Pike του “Gone Girl”) και το βιογραφικό “The Theory of Everything” (όπου ο νεαρός Eddie Redmayne έκλεψε την παράσταση και δικαίως κέρδισε ένα Όσκαρ που δεν χανόταν με τίποτα). Στην αιώνια διαμάχη ‘Disney’ vs ‘Dreamworks’, η πρώτη αναδείχθηκε λαμπρή νικήτρια χάρη στο πολύ καλό “Big Hero 6″απέναντι στο επίσης δυνατό “How to Train your Dragon 2″. Τέλος στις ξενόγλωσσες επικράτησε -όπως ήταν αναμενόμενο- το “Ida” κόντρα στο “Leviathan”.

Ρευστή αγάπη

10402024_850542631671847_296327236181421586_n
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ποτέ άλλοτε δεν γινόταν τόσος λόγος για ανθρώπινες σχέσεις, ή, απλώς, για «σχέση» (εννοώντας, στην περίπτωση αυτή, τη σχέση άντρα και γυναίκας), και ποτέ άλλοτε όσο σήμερα οι σχέσεις αυτές δεν ήταν τόσο ασταθείς και εύθραυστες. Ο άνθρωπος της ρευστής νεωτερικότητας (Liquid Modernity) -όπως αποκαλεί ο Ζ. Μπάουμαν τη μετανεωτερικότητα, την κοινωνία δηλαδή των τελευταίων δεκαετιών, με τους ραγδαίους ρυθμούς αλλαγής, διακρίνοντάς την από την καθαυτό νεωτερικότητα (Solid Modernity)- δημιουργεί δεσμούς εξαρχής χαλαρούς, ώστε να μπορούν να λύνονται εύκολα, γρήγορα και δίχως πόνο, κάθε φορά που αλλάζουν οι περιστάσεις. Η κεντρική μορφή της ρευστής μοντέρνας εποχής μας είναι ακριβώς ο άνθρωπος χωρίς μόνιμους, σταθερούς, διαρκείς, ανθεκτικούς δεσμούς, γεγονός που, αφενός, τον οδηγεί σε μια απελπισμένη αναζήτηση ταυτότητας, αυτοπροσδιορισμού και αυτοκατάφασης, και, αφετέρου, του προκαλεί βαθύ αίσθημα ανασφάλειας. Ο θρίαμβος του ατομικισμού κατά τη μετανεωτερικότητα οδήγησε τελικά στο θάνατο το αυτόνομο άτομο της νεωτερικότητας και έβαλε στη θέση του ένα άλλο, ανίκανο να εμπιστεύεται και να δεσμεύεται, βουτηγμένο στον κομφορμισμό και το φόβο.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

walking
Δεν θα αναμένατε να αυξήσετε την ανάπτυξη ενός φυσιολογικού παιδιού που ζει σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον εξαναγκάζοντας ή επιτρέποντάς του την συχνή έκθεσή του σε συναρπαστικές σκηνές διασκέδασης ή ταξιδιών. Το αν τέτοιες σκηνές  από μόνες τους  είχαν είτε καλό  είτε κακό περιεχόμενο, το γεγονός παραμένει ότι τα φυσικά άτομα τα οποία αποτελούν το σώμα ενός παιδιού δεν θα δημιουργούσαν καμία ώθηση για ανάπτυξη μέσα από τέτοιες εμπειρίες. Ούτε αν έβλεπαν τα «Θεία Πάθη», ούτε αν παρακολουθούσαν μία ταυρομαχία θα άλλαζε η υλική δομή των φυσικών ατόμων, ό,τι αποτέλεσμα κι αν είχε το πρώτο ή το δεύτερο πάνω στην ουσία του εσώτερου ή αστρικού σώματος. Παρόλα αυτά πολλοί απ’ εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ακόμα το χάσμα που χωρίζει το κάθε πεδίο ύλης ή ουσίας από οποιοδήποτε άλλο πεδίο, πιστεύουν ότι η ψυχή μπορεί να δυναμώσει με την προσωρινή απόσπαση του αστρικού σώματος από το φυσικό και επιτρέποντας στα ρεύματα του αστρικού πεδίου (το Ουπάδι ή την βάση του αέρα) να το μεταφέρουν – ενώ είναι χωρίς οδηγό και πυξίδα – οπουδήποτε μπορούν.
Χωρίς την κατοχή αυτής της πνευματικής δύναμης και γνώσης, η οποία μπορεί να αποκτηθεί μόνο μέσα από μακρά παρατεταμένη μάχη με τους πνευματικούς γίγαντες που ελέγχουν αυτό το συγκεκριμένο πεδίο – γίγαντες οι οποίοι λόγω έλλειψης καλύτερων όρων τους συμβολίζουμε με τους όρους Φιλοδοξία, Υπερηφάνεια, Φιλαργυρία και Εγωιστική ικανοποίηση, αλλά που είναι στην πραγματικότητα καταστάσεις της ύλης και ως εκ τούτου Οντότητες, – το αστρικό σώμα θα ήταν στο έλεος των φυσικών ανταγωνιστών του και θα μπορούσε μόνιμα να αποκολληθεί από το φυσικό του σώμα και αυτό να καταληφθεί από κάποια πρόσγεια οντότητα ή δαίμονα.
Με το να δίνει μάχη και είτε να ξεπερνάει είτε να κερδίζει ισόποση δύναμη με αυτήν που έχουν ήδη κερδίσει αυτές οι οντότητες ή δυνάμεις, η ατομική ψυχή μέσα από την ένταση και την κούραση του αγώνα, δημιουργεί μια κατάσταση εν-ότητας μέσα από την οποία μπορεί να εισέλθει κατά βούληση σε επικράτειες, που διαφορετικά θα της απαγορευόταν. Δίχως μια τέτοια δύναμη η ψυχή είναι τόσο αβοήθητη όσο ένα παιδάκι καταμεσής μιας μεγαλούπολης, όπου η αρετή και η κακία μάχονται στήθος με στήθος και όπου σε κάθε στροφή  κακοτοπιές και παγίδες παραμονεύουν τον απερίσκεπτοž διότι, θυμηθείτε, το αστρικό πεδίο κρατάει το πανομοιότυπο κάθε πλάσματος και πράγματος που έχει ποτέ υπάρξει ή έχει δημιουργηθεί από θεούς, δαίμονες ή ανθρώπους.

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ – ΥΛΗΣ


quantumΗ Διδασκαλία που πρόκειται να σας δώσω είναι απείρου σημασίας και θα προσπαθήσω να την καταστήσω όσο πιο απλή γίνεται με την ελπίδα ότι θα γίνει κατανοητή από εκείνους τους μαθητές των οποίων οι ευκαιρίες για την απόκτηση γνώσης είναι περιορισμένες. Από την πλήρη κατανόηση αυτού του θέματος εξαρτάται η πλήρης αντίληψη πολλών προηγούμενων Διδασκαλιών, καθώς και εκείνων που θα ακολουθήσουν.
Το ορατό Σύμπαν σαν σύνολο, καθώς και κάθε συστατικό ή οργανικό μέρος του, είτε πρόκειται για ήλιο, πλανήτη, άνθρωπο  ή ένα μόριο, αρχικά έρχεται σε εκδήλωση στο φυσικό πεδίο, σαν Ουσία ή Ύλη, από το εσώτερο ή Πνευματικό πεδίο της Ζωής, από την δύναμη την ενεργοποιημένη, μέσω θέλησης (την Φοχατική), από τις δυνάμεις που περιέχονται δυνητικά ή εμπερικλείονται σε συγκεκριμένα χρώματα τα οποία εκδηλώνονται σε μια μεγάλη εποχή ή Κάλπα, στην σφαίρα του Νου. Αυτά τα χρώματα είναι πολύ μεγαλύτερης τάξης απ’ ότι οι αντανακλάσεις τους, τα χρώματα του φυσικού πεδίου. Όταν αρχίζει ένας νέος κύκλος εκδήλωσης ζωής, για οποιοδήποτε  διαχωρισμένο ή ατομικοποιημένο τμήμα του Συμπαντικού Όλου, πρωτοεμφανίζεται σαν μια μάζα σπινθηροβόλων χρωμάτων ταχύτατα δονούμενη, η οποία από ένα συγκεκριμένο σημείο του Αιθερικού Διαστήματος, εκτείνεται προς τα έξω, μέσα στο αποκαλούμενο φυσικό σύμπαν μέσω ενός κυκλικού τρόπου κίνησης, σε μια σπείρα.
Η διάμετρος της τελευταίας προς τα έξω κυκλικής κίνησης της σπείρας,  θα καθοριστεί από την ποσότητα της  επεκτατικής ενέργειας που μεταδόθηκε στην μάζα από την αρχική ώθηση. Όταν αυτή η ενέργεια φτάσει στο ζενίθ της ισχύος της στην τελευταία σπειροειδή κυκλική κίνηση, ένα ουδέτερο κέντρο βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας μέσω της επαφής και αλληλεπίδρασης των αρνητικών δυνάμεων της συστολής, χαρακτηριστικής του φυσικού πεδίου, με αυτές που παράγονται από την δράση της Πνευματικής, ή της Θετικής ενέργειας, που προαναφέρθηκε. Αυτό το ουδέτερο κέντρο, το οποίο στην δημιουργία ενός κόσμου γίνεται η ζώνη του ισημερινού, εκδηλώνεται στο ανθρώπινο και στο ζωικό βασίλειο σαν το Ηλιακό Πλέγμα.

Ο απολογισμός…


Έχοντας λιώσει το άγαλμα της αιώνιας δυστυχίας, αναπολώ τις ημέρες που έφυγαν και χαζεύω τον πυρωμένο χαλκό…
Αναρωτιέμαι αν όλα όσα πέρασαν τα αγάπησα για τη δική τους ομορφιά ή για τη δική μου που έβλεπα μέσα από αυτά… και αν όσα αντιπάθησα – το μίσος είναι πολύ υψηλό συναίσθημα για έναν μετριοπαθή άνθρωπο σαν εμένα, τα αντιπάθησα γιατί έβλεπα στοιχεία του δικού μου εαυτού..
apologismos-camera-girl-past-photography-vintage-INGOLDEN.GR

Ποιος ή τι με έφερε ως εδώ και ποιος ή τι με οδηγεί παρακάτω και ως που μπορεί να με φτάσει; Προσπαθώ να σχεδιάσω τα μελλούμενα, να ονειρευτώ και δεν τα καταφέρνω.Ίσως φταίει που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα… Οπότε, παρηγορώ τη σκέψη με τη μνήμη και την καταδικάζω στην αϋπνία. Πόσο γρήγορα πέρασε αυτή η εποχή της ζωής μου και τι άφησε..
Πρώτα θα μιλήσω για όσα ξεθώριασαν, για όσα χάθηκαν και για όσα ο χρόνος κατάφερε να επιτάξει. Για την εμπιστοσύνη που συνέτριψαν τα λάθη, τα δικά μου και τα δικά μας. Για τις ζωές και τις σχέσεις που ήρθαν ανάποδα χωρίς, τελικά, ιδιαίτερο όφελος, παρά μόνον υψηλό κόστος. Για τις ανθρώπινες μάσκες που έπεσαν και αποκάλυψαν την πραγματική ασχήμια, τον ίδιο τον σκοταδισμό που επιβάλλει η υποκρισία στα ανθρώπινα μυαλά. Δεν εξαιρώ ποτέ τον εαυτό μου από τα λάθη. Κι αυτά δικά μου είναι… 

UFO έπεσε στον Καναδά και το κρύβει ο στρατός (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναφορές λένε αυτή την εβδομάδα για μυστηριώδη φώτα πάνω από τον καταυλισμό Jackhead στη Μανιτόμπα του Καναδά, μια πιθανή συντριβή UFO στη λίμνη Winnipeg και για στρατιωτικές δυνάμεις με σνόουμομπιλς που τράβηξαν ένα μεγάλο δίσκο από τη λίμνη. Απαντώντας σχετικά με τις φήμες αυτές εκπρόσωπος των καναδικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι επρόκειτο απλώς για στρατιωτική άσκηση.



Αλήθεια; 

Ο Νιμπίρου; -Κόκκινο αστέρι νάνος πέρασε από το Ηλιακό μας σύστημα 70.000 χρόνια πριν


Τον καιρό σχεδόν που πιστεύεται ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι εξαπλώθηκαν στην Ασία, ένα κόκκινο αστέρι νάνος πέρασε μόλις 0,8 έτη φωτός από τον ήλιο. Αυτό συμπέρανε μια ομάδα αστρονόμων.
Να πρόκειται άραγε για τον μυθικό Νιμπίρου;



Οι περιπλανώμενοι πρόγονοί μας πιθανόν ποτέ δεν το πρόσεξαν. Το αστέρι του Scholz, όπως είναι το παρατσούκλι του αστεριού κόκκινου νάνου, είναι τόσο αμυδρό που, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 20 έτη φωτός μακριά, ανακαλύφθηκε μόλις το 2013. Ακόμα και το 25 φορές πιο κοντά, και ως εκ τούτου, 600 φορές πιο φωτεινό, αστέρι επίσημα γνωστό ως WISE J072003.20-084651.2 θα απαιτούσε κιάλια για να ανιχνευτεί (αν είχαν υπήρχαν εκείνη την εποχή). Ωστόσο, ένα μαγνητικά ενεργό αστέρι, όπως το αστέρι του Scholz μπορεί να λάμπει και είναι πιθανό ότι μπορεί περιστασιακά να έγινε αρκετά φωτεινό ώστε να προβληματίσει τους παρατηρητικούς πρώτους ανθρώπους. 

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποκαλύπτει: λεφτά υπάρχουν (ή φτιάχνονται)




του Ντέιβιντ Γκρέιμπερ[1]
Παλιά, στη δεκαετία του 1930, ο Χένρι Φορντ φέρεται να είπε ότι είναι καλό πράγμα που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί πραγματικά ο τραπεζικός τομέας, διότι αν ήξεραν, «θα γινόταν επανάσταση πριν φτάσει το πρωί». Την περασμένη εβδομάδα, κάτι εντυπωσιακό συνέβη. Η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε το τζίνι να βγει απ’ το μπουκάλι. Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Money Creation in the Modern Economy» [Η δημιουργία χρήματος στη σύγχρονη οικονομία], που συνέγραψαν από κοινού τρεις οικονομολόγοι από τη Διεύθυνση Νομισματικής Ανάλυσης της Τράπεζας, παραδέχτηκε απερίφραστα πως πιο κοινές παραδοχές για το πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα είναι απλούστατα λάθος, και ότι «λαϊκιστικές», ετερόδοξες θέσεις σαν αυτές που συνδέουμε συνήθως με ομάδες όπως η Occupy Wall Street είναι σωστές. Με τον τρόπο αυτό, πραγματικά πέταξαν όλες τις θεωρητικές βάσεις της λιτότητας έξω από το παράθυρο.
Για να σχηματίσετε μια ιδέα για το πόσο ριζοσπαστική είναι η νέα θέση της Τράπεζας, σκεφτείτε τη συμβατική άποψη, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση κάθε σοβαρής συζήτησης περί δημόσιων πολιτικών.

Συγχώρεση: το τέλος του πόνου



Η συγχώρεση από πολλούς θεωρείται η λύτρωση από ένα βάρος: αυτό που κουβαλάει εκείνος που προδόθηκε από κάποιο πρόσωπο σημαντικό, αυτός που εξαπατήθηκε, που αδικήθηκε, που εγκαταλείφθηκε.

Πολλές φορές επιλέγουμε τη συγχώρεση για κοινωνικούς λόγους, επειδή "έτσι πρέπει". Φοράμε τη μάσκα του "δεν πειράζει, φτάνει ο άλλος να είναι καλά". Έτσι όμως παραλείπουμε την υγιή διαδικασία της "ανάρρωσης" από το τραύμα μας. Προσπερνάμε όλα τα στάδια των συναισθηματικών αντιδράσεων που μας είναι επιτρεπτό να έχουμε και δεν εκφράζουμε ποτέ το θυμό μας, παρά τον κλειδώνουμε κάπου βαθιά μέσα μας.

Κι όμως, είναι φυσιολογικό να θυμώσουμε, να μισήσουμε, να απογοητευτούμε από κάποιον, και μας επιτρέπεται να εκφράσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα με έναν υγιή τρόπο. Έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεσή μας να επεξεργαστούμε την απώλεια, να βιώσουμε τη θλίψη, να ζήσουμε με το τραύμα μας. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εκδίκηση. Είναι απλά η αποδοχή, και όχι η καταπίεση, μίας αληθινής και επίπονης συναισθηματικής διεργασίας.

Εμπιστέψου τα βήματα της Καρδιάς..




Εφόσον όλα τα βήματα που έκανες 
ήταν βήματα Καρδιάς..
Τι σε πειράζει που περνάς ακόμα μια μπόρα 

κι ας είναι ακόμη μεγαλύτερη από τη προηγούμενη..



Εφόσον τα βήματα που κάνεις προέρχονται από τον Διδάσκαλο της Καρδιάς 
τότε ότι κι αν είναι αυτό που περνάς Τωρα,
θα φέρει αποτελέσματα Καρδιάς την ώρα της "πληρωμής..


Εμπιστέψου 
εσύ 
εσένα!


....άσε με εμένα, 
κι εγώ τα ίδια ζω..

Οι επιστήμονες συγκλονισμένοι ανακάλυψαν μουμιοποιημένο μοναχό μέσα σε άγαλμα του Βούδα!!!

Μουμιοποιημένο βουδιστής δάσκαλος Liuquan.  Άγαλμα (L), αξονική τομογραφία (R).  (Φωτογραφίες: Drents Μουσείο)


Μια πρόσφατη μελέτη για ένα κινέζικο άγαλμα του Βούδα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία αποκάλυψε μια αναπάντεχη ανακάλυψη - το άγαλμα περιέχει το μουμιοποιημένο λείψανο ενός βουδιστή μοναχού. 

Το Irish Archaeology αναφέρει ότι η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Meander υπό την επίβλεψη του Erik Bruijin, ειδικού στην βουδιστική τέχνη και τον πολιτισμό.  Βοηθήθηκε από τον Reinoud Vermeijeden,  γαστρεντερολόγο, και τον Ben Heggelman, ακτινολόγο, οι οποίοι πραγματοποίησαν αξονική τομογραφία και ενδοσκόπηση. 

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι το άγαλμα περιείχε τα καλοδιατηρημένα λείψανα ενός μοναχού που πέθανε γύρω στο 1100 μ.Χ.. 

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΧΕΙ…ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ..


Η Ουρανία, μετά τις σπουδές της στην Ελλάδα και την Αμερική,
γύρισε στην¨πατρίδα¨όπως είπε, και με γεμάτη την ¨φαρέτρα¨ των σπουδών της αναζήτησε εργασία,
σ ένα δύσκολο τοπίο. Ομως είπαμε, οταν διαθέτεις προσόντα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο…
Μια μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, την προσέλαβε αμέσως με εξαιρετικές αποδοχές.
Στο πλαίσιο των ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας, η Ουρανία βρέθηκε με…πολυκυστικές ωοθήκες…
Για την Ουρανία   ( Σελεστίνα την φωνάζουν…),
θα πουμε δυό λόγια, σχετικά με το κοινό αυτό σύνδρομο..που επηρεάζει περίπου το 10% των γυναικών..
στην αναπαραγωγική  ηλικία.
Κατ αρχάς.. πρόκειται για μια μεταβολική και ορμονική κατάσταση που προκαλεί
(όταν προκαλεί, γιατί μπορεί και να μην  δώσει κανένα σύμπτωμα, όπως στην Ουρανία..)
δυσλειτουργίες  σε διάφορα συστήματα του οργανισμού, τότε και μόνο μπαίνει κανείς στη διαδικασία της έρευνας.      

«Σκέψεις της Καθαράς Δευτέρας»


χαρταετόςΤο πέταγμα του Χάρτινου Αετού στον ουρανό, συμβολίζει την Πτήση του Νου στον ευαγή Αιθέρα.
Οι Έλληνες έδωσαν στον Δία για τοτεμική του μορφή, ανάμεσα στα άλλα ζώα, και τον Αετό… ο ΖΖΖΖΖεύς είναι ο Νους, η Αστραπή του οποίου σκίζει τον Ουρανό, όμοια με την Σκέψη που φωτίζει τα σκοτάδια της Άγνοιας, όμοια με τον Αετό που ΛΕΥΤΕΡΑ σχίζει τον Άνεμο…
Η Σκέψη των Ελλήνων ήταν πάντα σύμφωνη με το Μέτρο, αυτό είναι άλλωστε που φέρνει την Ισορροπία.

ΣΕΞ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

lifehub-diatrofi-5

 

Στην αρχαία Ελλάδα στα Ασκληπιεία υπήρχε μόνο ένας ναός ,της θεάς Αφροδίτης .
Ο αναγραμματισμός της λέξης Αφροδίτη δίνει την λέξη διατροφή .Η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς .Οι πρόγονοι μας, μας λένε ότι αν θέλουμε στην  ζωή μας να έχουμε ενέργεια (έρωτας= η ενέργεια που ρέει)σωματική , ψυχική και πνευματική ισορροπία (ομορφιά) απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατροφή

Η αγάπη ,το σεξ και η υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι είναι δραστήριοι σεξουαλικά έχουν υψηλότερο ποσοστό ερυθρών αιμοσφαιρίων
στο αίμα τους και καλύτερη κυκλοφορία αίματος . Επίσης δεν αρρωσταίνουν εύκολα έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα .Αυτό συμβαίνει γιατί το σεξ διεγείρει και ανανεώνει τους αδένες μας .Oι επιστήμονες συνέκριναν τις απολήξεις των νευρώνων ανθρώπων που είχαν μια ευτυχισμένη σεξουαλική σχέση με τις απολήξεις δυστυχισμένων και σεξουαλικά ανικανοποίητων ανθρώπων .Διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμυντικών κυττάρων ήταν συγκεντρωμένος κοντά στους νευρώνες των ευτυχισμένων ανθρώπων. Αυτή η συγκέντρωση δεν υπήρχε στην άλλη ομάδα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι απολήξεις των νευρώνων των ευτυχισμένων ανθρώπων ελευθερώνουν νευροδιαβιβαστές όπως η αδρεναλίνη και ακετυλχολίνη. Είναι οι ουσίες που διευκολύνουν την μεταβίβαση των μηνυμάτων από το ένα νεύρο στο άλλο .Συμπέραναν ότι οι νευροδιαβιβαστές τρέφουν και δυναμώνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος
Ο Βίλχεμ Ράιχ ,ένας από τους σημαντικότερους ψυχιάτρους του αιώνα μας δίδασκε ότι  οι νευρωτικοί άνθρωποι που έκαναν σεξ γίνονταν γρηγορότερα καλά ,επίσης δεν πάθαιναν κατάθλιψη .

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

lifehub-diatrofi-8
Τα παλιά τα χρόνια, οι γιαγιάδες μας  όταν ήθελαν να συντηρήσουν τροφές έβαζαν αλάτι ή ζάχαρη. Τώρα χρησιμοποιούμε ουσίες Ε .Τι είναι αυτές ; Είναι συνθετικές ουσίες που προστίθενται στις έτοιμες τροφές με σκοπό όχι μόνο την διατήρηση τους αλλά και την βελτίωση του χρώματος ,της γεύσης ,της οσμής και γενικά της εμφάνισης τους  πχ.
Οι χρωστικές ουσίες Ε 100-199 είναι μπογιές τροφίμων, δίνουν χρώμα στα τρόφιμα.
Χρησιμοποιούνται κυρίως σε : πατατάκια, γαριδάκια, αναψυκτικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, γρανίτες, καραμέλες, ζελέδες, έτοιμες τούρτες, κέικ, τσίχλες, γλειφιτζούρια, λουκάνικα, μουστάρδα, μαργαρίνες, λικέρ, κόκα κόλα  κλπ.
Αν οι χρωστικές ουσίες δεν έμπαιναν στο κρέας για να το κάνουν να φαίνεται κόκκινο και φρέσκο, η κατανάλωση του θα έπεφτε 40% ! Φυσικά οι βιομηχανίες κρέατος προτιμούν να πέφτει ο δείκτης υγείας παρά ο δείκτης εισόδων τους !!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 2.900 !
Ένας μέσος άνθρωπος τρώει 4 – 10 κιλά τον χρόνο συντηρητικά, αν προσθέσουμε και τα 70 κιλά ζάχαρης που καταναλώνει τον χρόνο καταλαβαίνουμε γιατί έχουμε τόσα προβλήματα υγείας.

Ούτε Πύρρειος Νίκη Oύτε Ήττα∙ Mόνο Aνακωχή



Εντάξει, λοιπόν! Ας το δούμε αλλιώς κι ας προσγειωθούμε στη θλιβερή πραγματικότητα. Ας δεχθούμε τη σκληρή αλήθεια που ομολογεί ότι οι περισσότεροι από εμάς τους Έλληνες, δεν θέλαμε να παιχτεί το δυνατό χαρτί της σύγκρουσης με το ευρω-ιερατείο. 

Ας δεχθούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς τους Έλληνες, μέσα στη μαλθακότητά μας, δεν είχαμε καμία όρεξη να ρισκάρουμε την έστω και ελάχιστη πιθανότητα να πάμε στο μηχάνημα της τράπεζας και να το βρούμε μπλοκαρισμένο∙ έστω κι αν οι περισσότεροι από μας έχουμε καταθέσεις μικρότερες από τα απλήρωτα φέσια που μας έχει φορέσει η εφορία. Όσο μικρή κι αν ήταν αυτή η πιθανότητα, ας παραδεχθούμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε καμιά θυσία για το ευρώ. Καμία θυσία για να χάσομε το ευρώ, εν προκειμένω…

Ας δούμε κατάματα την αδυσώπητη αλήθεια, που λέει ότι ενώ οικτίραμε τους Αδώνιδες, πράξαμε ακριβώς όπως αυτοί μας συμβούλευαν: την ώρα που οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, πράγματι, διαπραγματεύονταν για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια, εμείς πηγαίναμε και αναλαμβάναμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες, δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, συνεισφέροντας, δια της διασφάλισης του οβολού μας, σε μιαν πιθανή αυτοεκπληρούμενη προφητεία και συμβάλλοντας στο μύχιο πόθο των σύγχρονων μαυραγοριτών, που ανέκραζαν από τους δίαυλους της Τηλεδημοκρατίας μας «Βάστα Ρόμελ», ελπίζοντας στη σύντομη «αντιμνημονιακή» παρένθεση… Μάλιστα, κακά τα ψέμματα! Αυτοί είμαστε…

Δελαστίκ: Τους έλιωσαν οι Γερμανοί! Τσίπρας – Βαρουφάκης σύρθηκαν γονατιστοί μπροστά στην Καγκελάριο

delastik
Το άρθρο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Πριν” και το υπογράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.
Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!
Υπόδουλοι στο Δ΄ Ράιχ θα παραμείνουν οι Έλληνες και με την κυβέρνηση Τσίπρα – και μάλιστα χωρίς να πάρουν ούτε καν ανάσα ανακούφισης στο αστικό πλαίσιο που εκπροσωπούσαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της παράδοσης άνευ όρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛστην ευρωομάδα τη νύχτα της Παρασκευής. Μέχρι και να νομοθετούν οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέτρο τους απαγόρευσαν οι Γερμανοί και οι του ΣΥΡΙΖΑ το αποδέχθηκαν!
Ούτε ένα μήνα δεν κατόρθωσαν να αντισταθεί η κυβέρνηση στις πιέσεις του Βερολίνου!
Η επίσημη τελετή παράδοσης της κυβέρνησης Τσίπρα θα ολοκληρωθεί αύριο, όταν προς μεγάλη χαρά των σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» και των πάσης φύσεως συνεργατών των γερμανικών αρχών κατοχής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει ευπειθώς και γονατιστή τον πλήρη κατάλογο των αντιλαϊκών μέτρων και θα προσπαθήσει να επιβάλει εναντίον του ελληνικού πληθυσμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα