Δημοσίευμα του περιοδικού Life από το 1945 αποκαλύπτει το παρανοϊκό σχέδιο των Ναζί. Πώς οραματίστηκε το Τρίτο Ράιχ την εξαφάνιση των εχθρικών πόλεων και την εξάτμιση θαλάσσιων περιοχών.

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή έστω ταινίας με πρωταγωνιστή τον James Bond. Κι όμως, δημοσίευμα του περιοδικού Life από το 1945 αποκαλύπτει το σχέδιο των Γερμανών, να εξολοθρεύσουν μία ολόκληρη πόλη ή να βράσουν μέρος ωκεανών, μέσω “δορυφόρου”, που θα αντλούσε ενέργεια από τον Ήλιο.
Δημοσίευμα της Daily Mail φέρνει στο “φως” τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το σχέδιο των Ναζί, που περιελάμβανε την κατασκευή “ηλιακού όπλου”, με διάμετρο μεγαλύτερη του 1,5 χιλιομέτρου.
Ο τεράστιος καθρέφτης, θα έκανε την ίδια δουλειά με τον μεγεθυντικό φακό, που χρησιμοποιούν τα παιδιά, για να βάλουν φωτιά σε εστιασμένο σημείο.
Στο άρθρο του 1945 οι συντάκτες εξηγούσαν στους αναγνώστες, το πώς “τεχνικοί του αμερικανικού στρατού ανακάλυψαν το εξωπραγματικό σχέδιο των Γερμανών επιστημόνων, να κατασκευάσουν ένα ηλιακό όπλο”.