Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η αριστερά μου


 
Δεκαπέντε μέρες μετά την ιστορική νίκη της αριστεράς και αφού ο κουρνιαχτός κατέκατσε, προγειωθήκαμε στην πραγματικότητα. Την πραγματικότητα των αριθμών. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς, ενώ οι αριθμοί σήμερα καθορίζουν τις ζωές μας και τις επιλογές μας, έχουμε παντελή άγνοια για τον τρόπο που λειτουργούν ( τουλάχιστον για τους περισσότερους από μας).

Παρολ αυτά μακροσκελέστατα άρθρα δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, μπλόγκερς και ότι άλλο βάλει ο νους σας μας μιλούν για spreads, για πλεονάσματα, για ομόλογα και για πολλά άλλα ακατανόητα. Μέσα σ αυτόν τον πανικό εμείς συζητάμε και αναλύουμε γι αυτά και μάλιστα τους επιτρέπουμε να καθορίζουν τις επιλογές μας σαν να έχουμε επίγνωση του τρόπου λειτουργίας ενός συστήματος τόσο ανούσια περίπλοκου που η μαγκιά του βρίσκεται ακριβώς εκεί, στην δυνατότητα του να καμουφλάρεται και να γίνεται ακατανόητο.

Νομίζω πως η στιγμή έφτασε πια που πρέπει να κάνουμε στροφή προς τα πράγματα που γνωρίζουμε και τα γνωρίζουμε βιωματικά γιατί τελικά αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για τις επιλογές μας. Να επιστρέψουμε στο ανθρώπινο στοιχείο και την δημιουργία μιας ουσιαστικής νέας ταυτότητας που θα ορίσει την διαδρομή μας. Οι αριθμοί είναι το μέσον (και ευτυχώς πρώτη φορά έχουμε ανθρώπους πραγματικά ηθικούς τεχνοκράτες και όχι ανδρείκελα), δεν είναι ούτε η διαδρομή μα ούτε και ο προορισμός. Ας καθορίσουμε που θέλουμε να φτάσουμε και με τι κόστος.

Η αναγκαιότητα της μη χρησιμοθηρικής επιστημονικής έρευνας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
«Η καινοτομία είναι απρόσμενη, οπότε δεν ξέρεις τι θα δημιουργήσει κάποιος»
Τιμ Μπέρνερς-Λι

Στις 12 Νοεμβρίου 2014 το διαστημικό σκάφος Ροζέτα προσγείωσε το όχημα προσεδάφισης Φίλαι στον κομήτη 67Ρ. Η 20χρονη αποστολή περαιώθηκε από τον ΕΟΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), κόστισε περίπου 1,4 δις ευρώ, και σκοπό είχε την βελτίωση της κατανόησής μας για την προέλευση και εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος. Και ενώ δεν πρόλαβε να μετριαστεί ο ενθουσιασμός από επιστήμονες και από το κοινό, δεν έλειψαν οι συνηθισμένες φωνές που άλλη μια φορά εξέφρασαν παράπονα για την ενασχόλησή μας, και την απασχόληση ανθρώπινων και υλικών πόρων, σε μια αόριστη, και για πολλούς ακατανόητη, συνεισφορά στην επιστήμη, την ίδια ώρα που «υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που πεινάνε».
 
«Ας λύσουμε πρώτα τα προβλήματά μας, και μετά ας ασχοληθούμε με το σύμπαν και τα αστέρια» σαν να μας λένε. Βρίσκω αυτήν την αντίληψη μάλλον άχαρη, αλλά και ρηχή όπως και παιδιάστικη. Η επιστήμη από πάντα χάριζε στον άνθρωπο ένα αίσθημα δέους και ταπεινότητας, που είναι ανυπολόγιστα χρήσιμα και εμπλουτίζουν τη ζωή μας και τη σκέψη μας. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις είναι η τέχνη της φύσης (εικόνες όπως η παρακάτω που μας χάρισε ο δορυφόρος Hubble έρχονται στο νου), και όσοι υποστηρίζουν πως ο μοναδικός λόγος της έρευνας πρέπει να είναι χρησιμοθηρικός, έχουν λανθασμένη εικόνα του κόστους της αλλά και των οφελών της. 

Στο παράδειγμα του Ροζέτα, αν επιμερίσουμε τα 1,4 δις που δαπανήθηκαν σε κάθε ευρωπαίο πολίτη ανά έτος, για τα 20 χρόνια που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η αποστολή, το κόστος είναι μερικά λεπτά του ευρώ στον κάθε ευρωπαίο. Στην πραγματικότητα, το κόστος για έρευνα είναι πολύ μικρό, και οι προϋπολογισμοί ακόμα μικρότεροι, αφού είναι αυτές ακριβώς οι αρνητικές φωνές που κερδίζουν έδαφος ακόμα και στους χώρους αποφάσεων για την κατανομή εθνικών ή υπερεθνικών πόρων. Στην πραγματικότητα, ο ΕΟΔ, η NASA, το CERN και οποιοδήποτε άλλο κέντρο έρευνας που έχετε, και δεν έχετε, ακούσει, απορροφά ένα ελάχιστο ποσοστό του εθνικού προϋπολογισμού οποιασδήποτε χώρας συμμετέχει σε αυτά.

Αεριώδη στρώματα ενός αστεριού σαν τον Ήλιο, που εκτοξεύτηκαν μακριά του όταν το αστέρι έφτασε στο τέλος της ζωής του. – Για περισσότερες φωτογραφίες του δορυφόρου Hubble, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.
Αεριώδη στρώματα ενός αστεριού σαν τον Ήλιο, που εκτοξεύτηκαν μακριά του όταν το αστέρι έφτασε στο τέλος της ζωής του. – Για περισσότερες φωτογραφίες του δορυφόρου Hubble, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Καταργούνται τα ΜΑΤ (και) στο σκάκι με εντολή Τσίπρα!


Chess_board_opening_staunton
Ξαφνική απόφαση-βόμβα του Έλληνα πρωθυπουργού αλλάζει δραματικά τους μέχρι σήμερα ισχύοντες κανόνες στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι!

Και ενώ μέχρι το πρωί της Δευτέρας όλοι πίστευαν ότι η νέα κυβέρνηση αναφερόμενη σε κατάργηση των ΜΑΤ εννοούσε μόνο τις γνωστές αστυνομικές μονάδες αποκατάστασης τάξης, δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην αγγλική εφημερίδα Guardian που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγο, προκαλούν ήδη μεγάλες αναταράξεις στην παγκόσμια διεθνή σκακιέρα.
Στις δηλώσεις του αυτές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ακόμη την άμεση κατάρτιση ενός νέου και άκρως ριζοσπαστικού εθνικού πλαισίου κανόνων για το γνωστό πνευματικό άθλημα εντός του οποίου η κίνηση ΜΑΤ δεν θα περιλαμβάνεται καν.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα σε όποιον Έλληνα πολίτη επιθυμεί να συνεχίσει να παίζει σκάκι με τους μέχρι σήμερα ισχύοντες -στην Ελλάδα- κανόνες, να μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Είναι το παιδί σας έτοιμο για κατοικίδιο; Κι, εδώ που τα λέμε, είστε εσείς;

Τα παιδιά, που ενθουσιάζονται εύκολα και με οτιδήποτε, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα σας ζητήσουν ένα κατοικίδιο. Πριν ενδώσετε, κάντε το πείραμα που σας προτείνουμε.


paidia k zwa 1 www
Το πρώτο οκτάχρονο που μου ράγισε την καρδιά, το συνάντησα στο πάρκο της γειτονιάς μου ένα πρωινό του Αυγούστου. Πλησίασε την Κίρκη, τη χάιδεψε και μου ξεφούρνισε, με την αφοπλιστική ωμότητα (λέγεται εσφαλμένα και «αθωότητα») που έχουν τα ανήλικα: «Είχαμε πάρει κι εμείς ένα σκυλάκι. Αλλά η μαμά το έδωσε σε κάτι άλλα παιδάκια, γιατί λέρωνε. Μετά πήραμε ένα άλλο, αλλά λέρωνε κι αυτό και το δώσαμε…».
Δύο αποτυχημένες απόπειρες, δύο μικρά εγκλήματα («το έδωσε σε άλλα παιδάκια» δεν αποκλείεται να σημαίνει και «το αμόλησε στο βουνό»…), αποτελέσματα της αδυναμίας μας να συλλάβουμε το προφανές: τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδια, θέλουν παιχνίδια…
Και, εκτός από παιχνίδια, θέλουν κι άλλα πολλά. Θέλουν χρόνο, χρήμα, χώρο (τα τρία «Χ» της αρμονικής συμβίωσης), χρειάζονται ενσωμάτωση στην οικογενειακή «αγέλη», απαιτούν την αποδοχή μιας σκληρής αλήθειας: τα σκυλιά είναι παιδιά που δεν μεγαλώνουν ποτέ!

Παιχνίδια



Θέλετε παιχνιδάκια. Οι άνθρωποι κάθονται και αρχίζουν να κουτσομπολεύουν. Τι κάνουν στην πραγματικότητα; Παίζουν χαρτιά. Είναι ένα παιχνίδι. Λένε, “Πέντε για μένα, πέντε για σένα.” “Είδες τι έγινε?” “Το άκουσες αυτό; Το άκουσες εκείνο;” “Α, άκουσα κάτι άλλο.” Τι κάνουν; Περνούν τον χρόνο τους με άσχημα παιχνιδάκια.
Φυσικά υπάρχουν επίσης και όμορφα παιχνίδια, αλλά τελικά πρέπει να δείτε τα παιχνίδια της ζωής και να τα ξεπεράσετε. Η πραγματική ιεροπρέπεια είναι μια κατάσταση συνειδητότητας στην οποία στέκεστε πάνω από τα παιχνίδια και ασχολείστε με τις πραγματικότητες της ζωής.

Όσο περισσότερο παίζετε με παιχνίδια, τόσο περισσότερο θα έχετε πόνο και δεινά στην ζωή σας. Γι’ αυτό επιλέξτε υψηλότερα παιχνίδια και πιο περιεκτικά, πιο χρήσιμα παιχνίδια. Αντί για παιχνίδια, δημιουργείτε πράγματα τα οποία μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε. Η χρήση δεν είναι παιχνίδι. Υπάρχει διαφορά μεταξύ παιξίματος και χρήσης. Όταν παίζετε με πράγματα, ξοδεύετε τον χρόνο σας, για να πούμε το λιγότερο.

Με το να σχετίζεστε με μέντιουμ, η συνειδητότητά σας δεν διευρύνεται

 
 
Οποιοδήποτε μέντιουμ ή οποιοδήποτε άτομο που σχετίζεται με μέντιουμ, σταματά την διεύρυνση της συνειδητότητάς του.
 
Η νεκρομαντεία εμποδίζει την συνειδητότητα απ’ το ν’ αναπτυχθεί.
 
Τα channeling σκοτώνουν τις δυνατότητες της διεύρυνσης της συνειδητότητάς σας και σας κάνουν ανίκανους στο να επιβιώνετε μόνοι σας.
 
Ένα μέντιουμ βασίζεται σε πνεύματα, σε αστρικές δυνάμεις, σε αόρατα σκουπίδια. Τελικά το άτομο που βασίζεται στο μέντιουμ γίνεται πολύ εξαρτώμενο και ψάχνει για οποιοδήποτε μέντιουμ και όλα τα άτομα που σχετίζονται με μέντιουμ και κανάλια. Η συνειδητότητά τους εξασθενεί και τελικά γίνονται θύματα της εξάρτησής τους.

Η υγεία αυξάνει την χαρά σας και η χαρά αυξάνει την υγεία σας

 
 
Η υγεία αυξάνει την χαρά σας και η χαρά αυξάνει την υγεία σας. Προσπαθήστε να είστε υγιείς. Είναι τόσο ωραίο αίσθημα να είστε υγιείς και να κάνετε πράγματα για τους άλλους.
 
Η υγεία είναι πολύ σημαντική και η υγεία σχετίζεται με αυτές τις συσσωρευμένες στιγμές στη ζωή σας που είχατε χαρά. Εάν οι συσσωρευμένες στιγμές είναι στιγμές που ενοχλούν την συνείδησή σας ή είναι αρνητικές σκέψεις και λέξεις και πράξεις, όταν αυτές οι στιγμές συσσωρευτούν, σας χτυπούν δυσμενώς.

Όταν αγαπάμε εκπέμπουμε στις Ανώτατες συχνότητες του Σύμπαντος!

Όλοι μαζί είμαστε ΕΝΑ! Δεν είμαστε ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον. Είμαστε όλοι μέρη του Συνόλου, του Όλου, της Πηγής, του Θεού! Η ξεχωριστότητα, το εγώ του καθενός μας είναι μια αυταπάτη, μια ψευδαίσθηση των αισθήσεών μας. Τα πάντα γύρω μας, οι εικόνες, οι ήχοι, οι μυρωδιές δεν υπάρχουν σαν κάτι ξεχωριστό. Τα πάντα είναι μια ομοιόμορφη παλλόμενη ενέργεια. Οι εν-τυπώσεις μας δημιουργούνται στο μυαλό μας. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εξαρτάται από τις έμμονες σκέψεις μας, τις πεποιθήσεις μας, από τον τρόπο που μάθαμε να σκεφτόμαστε, από τον προγραμματισμό του νου μας από τότε που γεννηθήκαμε σε αυτόν τον πλανήτη. Όταν ενεργούμε σε κάποιον ή σε κάτι έχει άμεσο αντίκτυπο σε εμάς του ίδιους γιατί ενεργούμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι νόμος του Σύμπαντος! Όταν αγαπάμε εκπέμπουμε στις Ανώτατες συχνότητες του Σύμπαντος και συντονιζόμαστε με αυτές της Πηγής μας και τότε αποκτούμε τις ιδιότητές Της

Όλοι μαζί είμαστε ΕΝΑ! Δεν είμαστε ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον. 

Είμαστε όλοι μέρη του Συνόλου, του Όλου, της Πηγής, του Θεού! 

Η ξεχωριστότητα, το εγώ του καθενός μας είναι μια αυταπάτη, μια ψευδαίσθηση των αισθήσεών μας. Τα πάντα γύρω μας, οι εικόνες, οι ήχοι, οι μυρωδιές δεν υπάρχουν σαν κάτι ξεχωριστό. 

Τα πάντα είναι μια ομοιόμορφη παλλόμενη ενέργεια. 

Οι εν-τυπώσεις μας δημιουργούνται στο μυαλό μας.

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας επηρεάζει όλες τις ενέργειες που παράγονται στο σώμα μας και όταν αυτό είναι αρμονικό, πράγμα που επιτυγχάνεται όταν νιώθουμε θετικά συναισθήματα, τότε όλες οι ενέργειες που παράγονται στο σώμα ομαλοποιούνται και συγχρονίζονται καθιστώντας μας ένα «λέιζερ»

Είμαστε κόμβοι ενέργειας μέσα σε ένα ενεργειακό σύμπαν. Η φυσική το έχει πλέον αποδείξει αυτό, το έχει εξηγήσει  πολύ καλά και σε βίντεό του ο Έλληνας αστροφυσικός Μάνος Δανέζης.
Η ύλη από την οποία αποτελούμαστε δεν είναι παρά συμπυκνωμένη ενέργεια. Ο όρος «εν-έργεια» δείχνει πως αυτή είναι μία κατάσταση κατά την οποία μπορεί να παραχθεί έργο. Και, όπως η καινούργια φυσική (η κβαντική) έχει αποδείξει, για να παραχθεί αυτή η ύλη, πρέπει να υπάρχει κάποιος παρατηρητής (πείραμα διπλής σχισμής).

Ως συμπυκνωμένα σημεία ενέργειας λοιπόν μέσα στο σύμπαν, εμείς οι άνθρωποι παράγουμε κάποιο έργο, όπως κάθε τι υλικό γύρω μας. Η διαφορά μας από τα άψυχα υλικά είναι πως εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε το έργο που παράγουμε, με αυτό που λέμε ψυχή, Εαυτό, ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει κάποιος, το μέρος αυτό της ύπαρξής μας που μας διαφοροποιεί από την άψυχη ύλη. 
Εκείνη, η άψυχη, παράγει, κατά την άποψή μου, το έργο με το οποίο την έχει επιφορτίσει ο παρατηρητής που την έχει υλοποιήσει, έστω και αν αυτό είναι αδύνατον να γίνει κατανοητό με το τόσο μικρό εύρος της ανθρώπινής μας συνείδησης. 
Εμείς όμως, τα έμψυχα όντα, μπορούμε και επηρεάζουμε το έργο που παράγουμε. Πώς ; 
Μα, επηρεάζοντας τη συχνότητα της ενέργειας που μας αποτελεί και που εκπέμπεται από εμάς. Γιατί η ενέργεια δεν είναι κάτι στατικό, μεταδίδεται κατά κύματα  τριγύρω και συχνότητα είναι, χονδρικά, ο αριθμός των κυμάτων που εκπέμπεται κάθε δευτερόλεπτο.  Είναι δε γνωστό πως οι πολύ υψηλές συχνότητες συνοδεύονται από μεγάλα ποσά ενέργειας.

Βγες έξω



Σε περίμενα… πολλά χρόνια σε περίμενα
κρυβόσουν βαθιά μέσα μου και καρτερούσες
να σου δώσω ανάσα και αποδοχή.

Κι εγώ σε έθρεφα…
όχι με πολλή αγάπη μα ούτε και με μίσος.

Όχι και με τόσο πείσμα ούτε με επιμονή.

Καρτερικά μόνο σε άφηνα να στέκεσαι
στο πιο σκοτεινό σημείο της ψυχής μου
και με υπομονή να περιμένεις
ένα νεύμα για τη διαδοχή.

Δεν σε έντυσα με ιδιαίτερα ή φανταχτερά στολίδια
μα μήτε και τα κουρέλια σου ταίριαζαν πολύ.

Μόνο το πέπλο της σιωπής με προσοχή στο διάλεξα
κι έγινε εκείνο σώμα μου και νους μου και ψυχή.

ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ και ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: ΜΙΑ ΕΘΝΟΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ



 
Κατά τον 4ο αι. π.Χ., πριν τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μικρά Ασία ήταν μία πολυφυλετική περιοχή κατοικούμενη από αρκετούς λαούς με διαφορετική καταγωγή. Οι Λυδοί, Κάρες, Λύκιοι και οι αυτόχθονες της Παμφυλίας και της Κιλικίας είχαν λουβική καταγωγή. 

Οι Λυκάονες, οι Πισίδες και οι Φρύγες ανήκαν στη φρυγική ομάδα λαών. Η Ιωνία, η Αιολίδα, η Δωρίδα, η Τρωάδα και οι ακτές της Παμφυλίας και της Κιλικίας είχαν ελληνικό πληθυσμό (προερχόμενο τόσο από τον μυκηναϊκό και τον Αρχαϊκό ελληνικό αποικισμό όσο και από εξελληνισμό των γηγενών). 

Οι Μυσοί και οι Δολίονες συνιστούσαν πρωτοθρακικούς πληθυσμούς, ενώ οι γειτονικοί τους Βιθυνοί ήταν καθαυτό Θράκες. 

Οι Καππαδόκες της καθαυτό Καππαδοκίας και του δυτικού Πόντου μιλούσαν διάφορες «υβριδικές» φρυγικές, ιρανικές και χουρριτικές-ουραρτικές διαλέκτους, όπως και οι γειτονικοί τους Αρμένιοι, αλλά ο μικτός ιρανοφρυγικός χαρακτήρας με ένα προβάδισμα του φρυγικού στοιχείου, έτεινε να επικρατήσει και στους δύο αναφερόμενους λαούς. Στον ανατολικό Πόντο επικρατούσαν οι καρθβελικοί πληθυσμοί (Παλαιοκαυκάσιοι). 

Η αλήθεια βρίσκεται εκεί όπου δεν κοιτάς ποτέ


10481159_749254961798075_6160299963071011405_n
Εκείνο που είναι σημαντικό στο διαλογισμό είναι η ποιότητα του νου και της καρδιάς. Δεν είναι το τι θα πετύχεις μ’ αυτόν ή το τι νομίζεις πως έχεις πετύχει, αλλά σημαντική είναι η ποιότητα του νου, που στο διαλογισμό είναι αθώος και τρωτός. Η θετική κατάσταση έρχεται μέσα από την άρνηση του αντίθετού της κι όχι από την προσπάθεια να την πετύχεις. Με το να ζεις και να συσσωρεύεις εμπειρίες με το διαλογισμό, αρνείσαι την καθαρότητά του. 
Ο διαλογισμός δεν είναι μέσο για να πετύχεις κάποιο σκοπό· είναι και τα δύο: είναι και το μέσο και ο σκοπός. Ο νους δεν μπορεί ποτέ να γίνει αθώος μέσα από τις εμπειρίες· η άρνηση της εμπειρίας είναι αυτή που φέρνει εκείνη τη θετική κατάσταση της αθωότητας που δεν μπορεί να καλλιεργηθεί από την σκέψη. Η σκέψη δεν είναι ποτέ αθώα. Ο διαλογισμός είναι το τέλος της σκέψης, αλλά όχι από τον διαλογιζόμενο, γιατί ο διαλογιζόμενος είναι ο διαλογισμός. Αν δεν υπάρχει διαλογισμός στη ζωή σου, τότε είσαι σαν τυφλός σ’ ένα κόσμο γεμάτο μεγάλη ομορφιά, φως και χρώματα.

Εκπαιδεύστε τον Εγκέφαλό σας Ώστε Να Απαλλαχθείτε από Συνήθειες – 10 Μέθοδοι για Να Δημιουργήσετε Νέες Νευρικές Οδούς

Εκπαιδεύστε τον Εγκέφαλό σας Ώστε Να Απαλλαχθείτε από Συνήθειες – 10 Μέθοδοι για Να Δημιουργήσετε Νέες Νευρικές Οδούς


Όταν κατανοήσουμε πώς δημιουργούνται οι νευρικές οδοί στον εγκέφαλο, μπορούμε να πάρουμε το “μπροστινό κάθισμα” για να κατανοήσουμε πραγματικά πως να απαλλαχθούμε από ανεπιθύμητες συνήθειες. Οι νευρικές οδοί είναι σαν λεωφόροι των νευρικών κυττάρων που μεταδίδουν μηνύματα. Ταξιδεύουμε μέσω της λεωφόρου πολλές φορές, και το μονοπάτι γίνεται ολοένα και πιο γνώριμο και σταθερό. Μπορείτε να πάτε σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή μάρκα τσιγάρων για την άνεσή σας ξανά και ξανά, και αυτό σχηματίζει ένα μονοπάτι στον εγκέφαλο. Το ελπιδοφόρο γεγονός, πάντως, είναι ότι ο εγκέφαλος αλλάζει συνεχώς και μπορείτε να σφυρηλατήσετε νέες οδούς, οπότε να δημιουργήσετε νέες συνήθειες. Αυτό είναι που ονομάζεται νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου.
Συνήθιζα να οδηγώ με το ένα πόδι στο φρένο και το άλλο στο γκάζι, και να εκπαιδεύσω τον εαυτό ώστε να οδηγώ μόνο με το ένα πόδι. Χρειάστηκε κάποιος χρόνος, καθώς είχα ένα ισχυρό νευρικό μονοπάτι για οδήγηση με δύο πόδια. Αλλά επειδή είχα τη θέληση να το κάνω, έφτιαξα ένα νέο μονοπάτι, και επανακαλωδίωσα ή επαναπρογραμμάτισα το μυαλό μου. Μπορείτε να αφαιρέσετε μία συμπεριφορά ή σκέψη ή εξαρτήσεις απευθείας από τον εγκέφαλο.
Εξαιτίας της νευροπλαστικότητας, τις συνεχώς μεταβαλλόμενες δυνατότητες του εγκεφάλου, όλα είναι δυνατά. Οι άνθρωποι που είχανε εγκεφαλικά επεισόδια μπορούν να επανεκπαιδεύσουν τους εγκεφάλους τους ώστε να λειτουργούν και πάλι μέσω της κατασκευής νέων νευρικών οδών. Οι καπνιστές, οι λαίμαργοι και πολλοί άλλοι μπορούν να μάθουν νέες συμπεριφορές και στάσεις και να αλλάξουν τη ζωή τους.
Είτε εργάζεστε με άλλους και τις συνήθειές τους είτε εργάζεστε με τις δικές σας (ή και τα δύο), μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις αντιλήψεις για την ενίσχυση της επιτυχία σας.

Ερωτικός απολογισμός ενός 46άρη (Γιατί οι "γυναικάδες" έχουν πέραση;)

 
Για να είμαι ειλικρινής, κάποια περίοδο της ζωής μου υπήρξα αυτό που λέμε "γυναικάς"!
 
Για να μην παρεξηγηθούμε, "γυναικάς" δεν σημαίνει ο "γόης", ο "κατακτητής", αυτός που δεν μπορεί να του αντισταθεί καμιά γκόμενα. Κάτι τέτοιο ποτέ μου δεν ήμουν ούτε και πρόκειται να γίνω.
 
"Γυναικάς" είναι ο τύπος που έχει σοβαρές ψυχολογικές εκκρεμότητες, ένα σωρό ανικανοποίητες ανάγκες, ελαττωμένη αυτοεκτίμηση και τεράστια κενά στην προσωπικότητά του!
 
Και για να τα κουκουλώσει όλ’ αυτά προσπαθεί να φέρει το παιχνίδι στο γήπεδο που νομίζει πως τα καταφέρνει κάπως καλύτερα. Το ρίχνει στα "σεξουαλικά επιτεύγματα" γιατί θεωρεί πως είναι το μόνο πεδίο που μπορεί να αξιολογηθεί κάπως θετικά.
 
Γι’ αυτό και ο "γυναικάς" είναι συνήθως αθεράπευτη περίπτωση. Καμιά γυναίκα δεν πρόκειται ποτέ να του καλύψει τις πραγματικές του ανάγκες, όσο κι αν η ίδια αυταπατάται ή αυτοπαραμυθιάζεται πως θα τον συνετίσει.
 
Το μέγα ερώτημα είναι γιατί κάποιες γυναίκες γουστάρουν να έχουν σχέσεις με "γυναικάδες".
 
Κι εδώ η εξήγηση είναι ψυχολογική.

"ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ, Η ΙΕΡΗ_ΦΩΤΙΑ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟ_ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΓΩ_ΕΙΜΑΣΤΕ_ΕΝΑ"


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ  “ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ” ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΡΑ,
ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..

~ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ “ΜΑΤΙA”  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ  “ΑΣΘΕΝΕΙΑ”,
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ .
(ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΡΑΣ ΤΟΥ.)

~Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, Η ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ 6ΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ .

~ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, “ΤΗΝ 6ΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ” ,
ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΤΗ ΔΙΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΗ.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ “ΒΛΕΠΟΥΜΕ”,
Η ΝΑ “ΑΚΟΥΜΕ”,
Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ,
“ΔΙΑ_ΤΟΥ_ΧΡΟΝΟΥ”.

Εξάγωνο Ufo Ακολουθεί Τον Διαστημικό Σταθμό Αναπτύσσοντας Την Ίδια Ταχύτητα! (Βίντεο)


Ημερομηνία παρατήρησης: 8 Φλεβάρη του 2015
Τοποθεσία παρατήρησης: Διαστημικός Σταθμός, τροχιά γαίας 

Παρακολουθούσα την ζωντανή μετάδοση, στο Ιντερνετ, από τον Διαστημικό Σταθμό όταν έπιασα μια φευγαλέα εικόνα ενός δίσκου προς τα αριστερά της οθόνης. 

Αυτό το εξάγωνο UFO εμφανίστηκε από το πουθενά και στη συνέχεια ανέπτυξε την ίδια ταχύτητα με τον διαστημικό σταθμό. 

Τα Φώτα Του Phoenix Συμβαίνουν Ξανά! (Βίντεο)





Ημερομηνία παρατήρησης: 3 Φεβρουαρίου 2015 
Τοποθεσία παρατήρησης: Goodyear, Αριζόνα, ΗΠΑ
 


Τα φώτα φαίνονται παρόμοια με τα φώτα UFO που είδαμε πάνω από την Αριζόνα πριν από λίγους μήνες σε δύο παρόμοιες περιπτώσεις, αυτή είναι η τρίτη. 

Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε (πολύ) λάθος σχέση


bitter_moonΤο μακρινό 1992, ο Ρομάν Πολάνσκι είχε κάνει μια ταινία που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία. Λεγόταν τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα (ή Bitter Moon, αν προτιμάτε τον original τίτλο) και θα είχε απαλλάξει τις ανθρώπινες κοινωνίες από ένα σωρό σύνδρομα-κατάλοιπα καταστροφικών σχέσεων.
Επειδή, απ’ ό,τι φαίνεται, έχουμε πολύ χρόνο να διανύσουμε μέχρι τα ανά τον κόσμο υπουργεία παιδείας να συνειδητοποιήσουν ότι τα ψυχικά τραύματα που μπορεί να σου αφήσει μια τέτοια σχέση έχουν απείρως περισσότερες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή από τα μιτοχόνδρια ή τα ευκλείδεια διανύσματα που επιμένουν να μας εξηγούν, ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ξεκινώντας από το…
Τι θα πει λάθος σχέση;
Παρά την ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη, «λάθος» δεν είναι μόνο εκείνη η σχέση που είναι καταδικασμένη να αποτύχει –που σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε μήνες θα χωρίσετε και θα καταλήξεις στα πατώματα αγκαλιά με αλκοόλ, παγωτά και χαρτομάντιλα. Για την ακρίβεια, αυτό το σενάριο είναι πολλές φορές περισσότερο θεμιτό (και λιγότερο λάθος) από εκείνο που σε όρους ψυχολογίας θα περιγράφαμε ως σχέση που κάνει κακό στην ψυχοσύνθεση του ενός ή και των δύο εμπλεκομένων.

«ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΕ», ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΝΙΖΛΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

denizli_mezarrrrr_25102013_1242_480p_wmp4Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δέος έχει προκαλέσει την Τουρκία μια εξόχως σημαδιακή ανακάλυψη στην βυζαντινή πόλη της Ιεράπολης, στην δυτική Μικρά Ασία, όπου έχει βρεθεί η εκκλησία και ο τάφος του αποστόλου Φίλιππα. Πρόκειται για μια μαρμάρινη πλακά όπου αναγράφεται στην ελληνική γλώσσα η σημαδιακή ευχή-προσευχή, «ΜΝΗΣΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩ CΩ ΔΟΥΛΟ CΟΥ», που στα τουρκικά αποδόθηκε ως, «Tanrım beni koru», δηλαδή, «Θεέ μου προστάτεψε με»!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, στην περιοχή του Pamukkale, στην επαρχία του Denizli, στις ανασκαφές που γίνονται υπό την αιγίδα της UNESCO στην βυζαντινή πόλη της Hierapolis, βρέθηκε η εκκλησία του αγίου αποστόλου Φίλιππα. Εντός της εκκλησίας αυτής οι Τούρκοι ανέσυραν μια περίτεχνη μαρμάρινη πλακέτα που ανέγραφε στην ελληνική γλώσσα την ευχή, «ΜΝΗΣΤΗΤΗ ΚΕ ΤΩ CΩ ΔΟΥΛΟ CΟΥ».

Καφές λοιπόν…Είναι Ρόφημα υγείας ή δηλητήριο τελικά;


Όπως και με πολλές αλλές τροφές (όπως τα αυγά, το κρέας και η .."αναγκαιότητα" της ζωικής πρωτείνης), οι "ειδικοί" δεν μπορούν να αποφανθούν για το τι θα κάνουν με τον καφέ..

Έρευνες έρχονται καθημερινά πως η κατανάλωση καφέ "φαίνεται" (προσέξτε την λέξη!) να μειώνει τον κίνδυνο για ασθένειες όπως Alzheimer's(1), dementia(2), Parkinson's(3), heart disease(4), Type 2 diabetes.
(Αγάλλεσθε καφέ-πότες!)


Μετά εμφανίζονται άλλες έρευνες που δείχνουν ότι η συχνή χρήση καφεινούχων αυξάνει το ρίσκο για γαστρεντερικές παθήσεις ή καρδιακές νόσους και ανεμία(5)


Τι μπορεί να αναλογιστεί ένα λογικά σκεπτομένο άτομο λοιπόν;


Γιατί μια τέτοια συζήτηση μπορεί να είναι άσχετη με τη πραγματικότητα

Στα περισσότερα από 100 εκκατομύρια Αμερικανούς και σε μερικά εκκατομυρία Ελληνες που ρουφούν τον πρωινό τους καφέ η συζήτηση εξ’ορισμού είναι άκυρη.. 

Εξαιτίας ενός φαινομένου που όλοι συμφωνουν σε αυτό:Σύνδρομο απ-εξάρτησης.. 

Η εξάρτηση και εθισμός είναι το θέμα.Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα αποτελεσματα της απαγκίστρωσης από τον καφέ δεν είναι και τα καλύτερα.

Αυτο σημαίνει ότι ολη η επιστήμη και δη εκείνη που ,δεν είναι και τόσο βεβαία για τα αποτελέσματα-δεν πρόκειται να αλλάξει την συμπεριφορά κανενός! 

Το ίδιο ισχύει και ολους εκείνους που δεν πίνουν καφέ,για αυτούς η πιο συγχρόνη έρευνα δεν θα αποτελέσει και σηματοδότη για κάποια αλλαγή..

Την ίδια στιγμή ,εσεις όλοι εισαστε περίεργοι ,σωστά;

Είτε λοιπόν επιδρά στην καφεινούχα συμπεριφορά σας ή όχι γνωρίζουμε πως ολοι μας θα θέλαμε να μάθουμε τελικά: Κανει ή δεν κάνει καλό αυτό το πράγμα;!

Τρεις Λόγοι, Γιατί Να Μην Τρώτε Μέλι...

“Μοναδικό ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα του Θεού, μόνο η μέλισσα βελτιώνει το περιβάλλον και δε θηρεύει κανένα άλλο είδος.”
~ Royden Brown.

Από το βασιλικό ένα δυνατό βουητό ακούγεται, πανάλαφρα φτερά δονούνται στον αέρα, ψάχνοντας αδιάκοπα για νέκταρ. Για να δείτε πραγματικά αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα να λεηλατούν και να γονιμοποιούν χωρίς σκέψη αυτά τα μικροσκοπικά λουλούδια κάνει κάποιον να αναρωτιέται, πώς ένα τόσο μικρό πλάσμα μπορεί να κάνει μια τόσο μεγάλη διαφορά στις ζωές μας. 

Χωρίς τις ταπεινές μέλισσες
Το φαγητό στο τραπέζι σου
Τα λουλούδια στον κήπο σου
~ Τα ρούχα που φοράς

μπορεί απλά να εξαφανιστούν. 

Οι μέλισσες* γονιμοποιούν περίπου το 80% όλων των φρούτων, των λαχανικών και των καλλιεργιών με σπόρους στις Η.Π.Α. Μπορεί να ψεκάζουμε δηλητηριώδη λιπάσματα και εντομοκτόνα στα φυτά για να "γλιτώσουμε" τους εαυτούς μας από κάποια προβλήματα (και να δημιουργήσουμε νέα). Αλλά δεν έχουμε ακόμα δημιουργήσει ένα χημικό που μπορεί με επιτυχία να γονιμοποιήσει μεγάλες σοδειές. Παρ' όλ'αυτάδημιουργήσαμε ένα αγροτικό σύστημα που απειλεί να θανατώσει έναν από τους πιο δυνατούς συνεισφέροντες, στο κυνήγι της εύκολης γονιμοποίησης και του μελιού

* Παρόλο που υπάρχουν πολυάριθμα είδη μελισσών που γονιμοποιούν λουλούδια και σοδειές, αυτή η δουλειά έχει σε μεγάλο και δυσανάλογο βαθμό καταληφθεί αποκλειστικά από τις εκτρεφόμενες για το μέλι τους μέλισσες. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα