Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τα 9 Συχνότερα Είδη Ψεμάτων

Μικρά ή μεγάλα, προμελετημένα ή όχι, για καλό ή κακό σκοπό, τα ψέματα είναι μέσα στη ζωή μας.



Το να λέει κανείς ψέματα είναι κακή συνήθεια, όμως μερικές φορές γίνεται τεράστιο πρόβλημα που επηρεάζει τη ζωή και του ατόμου που ψεύδεται αλλά και των γύρω του.  Για κάποια άτομα τα ψέματα είναι δεύτερη φύση τους και τους έχουν γίνει καταστροφική συνήθεια.

Τα Κατά Συνθήκη Ψεύδη

Δεν είναι σημαντικά ψέματα, αλλά παρόλα αυτά είναι ψέματα!  Συνήθως τα λέμε για να μην πληγώσουμε έναν φίλο, για να καλύψουμε μια κατάσταση, για να εμφανιστούμε ως ευγενικοί ή με τακτ.  Όμως, ακόμα και έτσι μπορεί να βλάψουμε τον άλλον.  Για παράδειγμα, όταν δε λέμε την αλήθεια στη φίλη μας που έχει παχύνει εμφανώς και αυτό τη στεναχωρεί αλλά την παρηγορούμε λέγοντας «μια χαρά είσαι, δε σου φαίνεται καθόλου», με το ψέμα μας όχι μόνο δε τη βοηθάμε, αλλά, ενδεχομένως εντείνουμε το πρόβλημα γιατί δε της δείχνουμε το δρόμο για τη λύση του.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΝΥΧΤΟΒΑΤΗΣ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Αν δεν είναι στόχος μας ο Ουρανός, τότε γιατί να υπάρχει;

Όμως τα άστρα μπορούν να περιμένουν κι απόψε.

Αν πρόκειται να τα κληρονομήσεις, ποτέ δεν είναι αργά…

Free Energy 2015

«Μέσα στον υπόνομο βρισκόμαστε -όλοι μας. Όμως αυτό δεν εμποδίζει όσους προτιμούν ν’ ατενίζουν τ’ αστέρια»

Όσκαρ Ουάιλντ

Απαξιώστε τους

10 μέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 10 μέρες με κλειστές τράπεζες, διαβατήρια στα δόντια και θρυμματισμένο Χρηματιστήριο. Τί, όχι;

Πάμε πάλι.


10 μέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 10 μέρες Αριστερά, με τον ελληνικό λαό να πανηγυρίζει ξέφρενα στους δρόμους κι έναν ολόκληρο πλανήτη να υποκλίνεται στο μεγαλείο του Αλέξη Τσίπρα. Τί, όχι;

Και τότε τί στο διάολο ακούμε και διαβάζουμε παντού;

Από τη μία μιλάνε για εκτροχιασμό της Ελλάδας, για σοβιετίες που έρχονται και για διεθνή απομόνωση και από την άλλη για το πόσο κουλ και βαρβατάντρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης που γράφει το όνομά του με ένα ν, για τα χαμόγελα ελπίδας που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στα πρόσωπά μας και για τον Αλέξη Τσίπρα που δε θα φορέσει γραβάτα μέχρι να τον παρακαλέσει γονατιστή η Μέρκελ.

Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει.

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που εκφράζονται από όλους τους τύπους ανθρώπων, από δήθεν σοβαρούς οικονομικοπολιτικούς αναλυτές και έγκριτους δημοσιογράφους μέχρι την κυρά Κούλα που έχει το ψιλικατζίδικο στη γωνία και τον μπαρμπά Μήτσο τον φούρναρη, οι οποίοι ερμηνεύουν τις ειδήσεις - γεγονότα δεν υπάρχουν πια - κατά πώς συμφέρει τα αφεντικά τους ή τους ίδιους ανάλογα με το τί ψήφισαν.

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Καλλιέργεια κλίματος για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και απενοχοποίηση της προ 10 ημερών ψήφου.

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ




Ανιαρό το ΣΚ που πέρασε χωρίς εκλογές. Πώς να το ανεχθείς αυτό σαν δημοκράτης; Να ψηφίζεις μόνο μιά φορά την τετραετία; Τι κατάντησαν οι προθέσεις του γίγαντα λαού; Φλεβάρης σε δίσεκτο έτος;
Και πάνω που ήμασταν βαριεστημένοι και ξαναβλέπαμε την σταθερή μικροψυχία των νεοδημοκρατών και των νεοβενιζελικών απέναντι στη νέα κυβέρνηση, τάραξε τα νερά ο τέως βασιλιάς της χώρας. Και μάλιστα με δημόσια δήλωση κι όχι με non paper επιπέδου Καμμένου προ διετίας. Προσέφερε ο τέως λοιπόν, στήριξη στον Τσίπρα και στις λοιπές συνιστώσες του.
Μοιραία στο μυαλό μου, ήρθαν οι παλιοί στίχοι :
Θα τον φέρουμε παιδιά τον βασιλιά,
θα τον φέρουμε παιδιά τον βασιλιά,
θα τον πάμε στο παλάτι να πουλάει Ριζοσπάστη
κι ό,τι άλλο διατάξει η ΕΔΑ.
Για όσους δεν ξέρουν το τραγούδι, απλά να πω οτι τραγουδιόταν όταν η αριστερά ήταν ενωμένη. Επίσης να συμπληρώσω οτι το τέμπο του πονήματος ήταν γρήγορο, σαν τον ταχύτατο μυαλό του ελέω Θεού ηγέτου. Που αποδεικνύει όμως γι” άλλη μιά φορά, το μεγαλείο της μοναρχίας.

Τα Επτά Κλειδιά Για την Επιστήμη του να Γίνεις Πλούσιος

By Denis Waitley

Δύο από τα αγαπημένα μου βιβλία αυτοβοήθειας είναι  του
Napoleon Hill το "Think and Grow Rich"  και του Wallace D. Wattles το κλασσικό "The Science of Getting Rich". Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι τι βιβλίο του Wattles γράφτηκε πριν 110 χρόνια και περισσότερο  ακόμη, και ήταν αυτό που ενέπνευσε  την Rhonda Byrnes να κάνει το φιλμ και το βιβλίο "The Secret"  (Το Μυστικό),  στο οποίο έχω κάνει κι εγώ μια μικρή συνεισφορά. Ο Νόμος της Έλξης μας διδάσκει ότι οι σκέψεις μας γίνονται πράγματα και ότι γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, κι εγώ στη σαραντάχρονη καριέρα μου έχω βοηθήσει στη δημιουργία νικητών  σε κάθε τομέα, και καταλήγω να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι διαχρονικοί, συμπαντικοί νόμοι ή δυνάμεις που αν τους εσωτερικεύσουμε, μας οδηγούν στην οικονομική ασφάλεια, ασχέτως κλάδου ή επαγγέλματος.

Πρώτα θα πρέπει να αγκαλιάσεις μια Νοοτροπία Αφθονίας, ότι δηλαδή υπάρχει αρκετή επιτυχία για όλους, και να παραιτηθείς από τη Νοοτροπία Έλλειψης που λέει ότι θα πρέπει να ανταγωνίζεσαι επειδή δεν υπάρχουν αρκετά για όλους.
 
Δεύτερο θα   πρέπει να ζεις με το Νόμο της Συνέργειας  και να παρατηθείς από την ανταγωνιστική νοοτροπία η οποία λέει ότι για κάθε νικητή θα πρέπει να υπάρχει και ένας χαμένος , και να ζήσεις με μια δημιουργική νοοτροπία , σε αρμονία με το Σύμπαν, το οποίο επεκτείνεται δεν αντιτίθεται. Ο Νόμος της Συνέργειας αποδεικνύει πως το ΟΛΟΝ είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των μερών του όταν ζεις με την Διπλή Νίκη : « Αν σε βοηθήσω να κερδίσεις , τότε κερδίζω κι εγώ»
 
Tρίτο, θα πρέπει να καταλαβαίνεις και να εφαρμόζεις τη Δύναμη της Πίστης. Οι νικητές  πιστεύουν στα όνειρα τους, όταν αυτά είναι τα μόνα από τα οποία μπορούν να κρεμαστούν. Να γνωρίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να είσαι πλούσιος. Ότι είσαι τόσο καλός όσο είναι ο καλύτερος, κι όχι απαραίτητα καλύτερος από τους υπόλοιπους. Η τύχη είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μπορείς να μην αποκτήσεις στη ζωή όσα θα ήθελες, αλλά το πιο πιθανό είναι πως μακροχρόνια θα λάβεις όσα περίμενες
Αυτά που το μυαλό ελλιμενίζει,, το σώμα τα πραγματοποιεί .

Ποιο φρούτο σας ανακουφίζει από τους πόνους στα γόνατα;



Ποιο φρούτο σας ανακουφίζει από τους πόνους στα γόνατα; 


Οι πόνοι στα γόνατα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στην παρουσία οστεοαρθρίτιδας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από φθορά των χόνδρων μεταξύ των αρθρώσεων.

Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα άνω των 45 ετών, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν οστεοαρθρίτιδα σε σχέση με τους άνδρες.

Διατροφικά στοιχεία έχουν κατά καιρούς με την αντιμετώπιση της. Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, έρχεται να συσχετίσει την τακτική κατανάλωση σταφυλιών με ανακούφιση από τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος και βελτίωση της ελαστικότητας των αρθρώσεων.

Ο κόσμος είναι ακριβώς όπως τον ονειρεύεσαι


"Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας δεν υπάρχει καμιά απόσταση η διάσπαση. 'Οπως δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ του είμαι και του έχω, μεταξύ του πιστεύω και του βλέπω...Εκείνο που ο άνθρωπος ονειρεύεται είναι ήδη πραγματικότητα. Του χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος για να το καταστήσει ορατό...
Dream + Time= Reality
Το όνειρο εκδηλώνεται μέσα από τον χρόνο. Η στενότητα της αντίληψής μας είναι αυτή που χρειάζεται χρόνο για να το κατανοήσει. Ο χρόνος για τον άνθρωπο είναι μια μαγική μπογιά και αποκαλύπτει αυτά που, διαφορετικά, θα παρέμεναν αόρατα στα μάτια του.
Πίσω από όλα αυτά που βλέπεις και αγγίζεις πρέπει να βρίσκεται το όνειρο για να υπάρξουν. 'Ενας υπέροχος κόσμος ή ένας οδυνηρός κόσμος, για να υλοποιηθεί, πρέπει πρώτα να περάσει μέσα από το όνειρο. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ...και πίσω από το όνειρο υπάρχει το σώμα. Τα κύτταρά μας, τα όργανά μας, ονειρεύονται......Δεν υπάρχει ένας κόσμος αντικειμενικός, σταθερός, ίδιος για όλους...
Ο κόσμος είναι ακριβώς όπως τον ονειρεύεσαι...

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ...

 
"Η πιο ακράδαντη πίστη σου...η πιο βλαβερή πεποίθησή σου, είναι ότι υπάρχει ένας κόσμος έξω από τον εαυτό σου, κάποιος ή κάτι που μπορεί να σου δώσει ή να σου πάρει, να σε επιλέξει ή να σε καταδικάσει...Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ...Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από το να εξαρτάσαι από τους άλλους, από την κρίση τους...Για να απελευθερωθείς από όλα αυτά χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία.....

Νιάου !!!




Ένας σαμουράι, άγριος πολεμιστής, ψάρευε πλάι σ’ ένα ποτάμι. Έπιασε ένα ψάρι και ετοιμάζονταν να το ψήσει όταν ένας γάτος, που ήταν καταχωνιασμένος κάτω από έναν θάμνο, έδωσε ένα σάλτο και του έκλεψε τη λεία του. Οργισμένος ο σαμουράι έβγαλε το σπαθί του, ζύγωσε τον γάτο και τον έκοψε στα δύο. Ο πολεμιστής αυτός ήταν ένθερμος βουδιστής και άρχισε να κατατρύχεται από τύψεις επειδή είχε σκοτώσει ένα πλάσμα της φύσης.


Όταν γύρισε στο σπίτι του, το θρόισμα του ανέμου στα αυτιά του τραγουδούσε νιάου.


Ο θόρυβος των βημάτων του στη γη αντηχούσε νιάου.


Οι άνθρωποι που συναντούσε στο δρόμο του έμοιαζαν να του κάνουν νιάου.


Το βλέμμα των παιδιών του αντανακλούσε κάμποσα νιάου.


Οι φίλοι του επίσης νιαούριζαν αδιάκοπα σαν τους πλησίαζε.

Ο σκύλος μου εδώ και μισό χρόνο λερώνει μέσα

Προβλήματα τουαλέτας, έτσι, ξαφνικά; Τι μπορεί να φταίει; Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν
fox terrier
Ερώτηση: «Ο σκύλος μου είναι ένα αρσενικό Φοξ Τεριέ 2 ετών και τον αποκτήσαμε τρεις μήνες μετά τη γέννησή του. Από την αρχή καταφέραμε να μη λερώνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, εδώ και μισό χρόνο λερώνει συνεχώς μέσα στο σπίτι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στο μπαλκόνι, που του έχουμε αφήσει ανοιχτά για να πίνει νερό. Σχεδόν κάθε φορά που γυρίζει από τη βόλτα του, η οποία διαρκεί τουλάχιστον είκοσι λεπτά, πρωί και βράδυ, λερώνει. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς φταίει γι’ αυτό.»

Απαντά η σύμβουλος συμπεριφοράς Marilyn Peters

Ο πραγματικός μονόδρομος

Άνθρωπος βγαίνει μέσα από τούβλα
«The more you tighten your grip, Tarkin, the more star systems will slip through your fingers.» (Princess Leia)
Τι είναι μονομερής ενέργεια; Μονομερής ενέργεια είναι να υπάρχουν δύο (ή περισσότερες πλευρές) γύρω από ένα ζήτημα, και η μία από τις δύο (ή περισσότερες) πλευρές να κάνει κάτι το οποίο θα έχει συνέπειες για την άλλη (ή τις άλλες πλευρές), και να το κάνει αυτό το κάτι χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευτεί με την άλλη πλευρά (ή τις άλλες πλευρές) σχετικά με αυτό το κάτι. Σωστά;
Αν όμως η μία πλευρά διαβουλεύεται ενεργά, και ωστόσο αποδειχθεί ότι παρ’ όλ’ αυτά η άλλη πλευρά είναι από την αρχή μέχρι το τέλος απολύτως αδιάλλακτη κατά τη διαβούλευση, (ή αν αποδειχθεί ότι οι άλλες πλευρές αναγκαστικά συμπτύσσονται και γίνονται όλες τους αυτές μία πλευρά, ενιαία και αδιάλλακτη), τότε πια δεν θα μιλάμε για μονομερή ενέργεια από τη μεριά της πρώτης. Θα μιλάμε για προσπάθεια καθυπόταξης της πρώτης πλευράς από την άλλη (ή τις άλλες), και για εξώθησή της σε μονομερή ενέργεια. Τότε πια, εκείνο που θα δικαιούται κάποιος να επικρίνει δεν θα είναι η μονομερής ενέργεια, αλλά η αποδεδειγμένη προσπάθεια καθυπόταξης και η εξώθηση. Και τότε πια θα μιλάμε για πραγματικό μονόδρομο.
Αυτά για να είμαστε συνεννοημένοι.

Πίστη στην μετενσάρκωση



Ήταν μια οικογένεια με δυο παιδιά, ένα απ’ τα οποία ήταν μαθητής γυμνασίου που ερχόταν να δουλέψει για μένα στον κήπο μου. Συνηθίζαμε να μιλάμε σχετικά με την θρησκεία και την πνευματική ζωή. Ένα απ’ τα θέματα που τον ενδιέφεραν περισσότερο ήταν η μετενσάρκωση. Κάθε φορά που ερχόταν να δουλέψει για μένα στον κήπο, ρωτούσε πολύ έξυπνες ερωτήσεις σχετικά με το Νόμο της Μετενσάρκωσης. Μου έφερε ακόμα κι ένα βιβλίο του Ωριγένη, και διαβάζοντας μερικές σελίδες, προσπάθησε να δείξει ότι ο συγγραφέας πίστευε στην μετενσάρκωση, “σαν κι εμάς”.
Πέρασαν μερικά χρόνια· ο πατέρας του πέθανε σε τροχαίο ατύχημα. Στην κηδεία, όταν κατέβαζαν το φέρετρο στον τάφο, ο αδερφός του αγοριού ρίχτηκε πάνω στο φέρετρο και άρχιζε να οδύρεται για τον πατέρα του, λέγοντας ότι ήθελε να πεθάνει μαζί του.

~Αλλαγές


~Αλλαγές





Άλλαξε γιατί το θέλεις ΕΣΎ
Όχι γιατί το θέλει ο ΆΛΛΟΣ.

~Άλλαξε επειδή έτσι νιώθεις ΕΣΎ!!
....γιατί κανείς ΆΛΛΟΣ δεν μπορεί να νιώσει ΕΣΈΝΑ
και γιατί ΕΣΎ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
ώστε ν αλλάξεις ΕΣΎ για τον ΆΛΛΟΝ .

~Άλλαξε γιά ΣΈΝΑ,
ΕΣΎ ζεις μαζί με ΣΈΝΑ άλλωστε!!

....Και
το ξέρεις το ΜΥΣΤΙΚΌ?

Βρέθηκε μικροοργανισμός που δεν έχει εξελιχθεί εδώ και 2 δισ. χρόνια



organism
Τομή σε βράχου με απολιθώματα ηλικίας 1,8 δισ. ετών

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν μικροοργανισμό που ζει στα βάθη των θαλασσών, στον οποίο το ρολόι της εξέλιξης έχει σταματήσει για τα καλά, καθώς φαίνεται να μην εξελιχθεί καθόλου για πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι η πιο μακρόχρονη απουσία εξέλιξης που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη μας – και παρόλα αυτά τελικά επιβεβαιώνει τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη.
 

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών Ουίλιαμ Σοπφ του Πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια – Λος Άντζελες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στα «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, μελέτησαν βακτήρια αόρατα με γυμνό μάτι, τα οποία είναι ηλικίας 1,8 δισεκατομμυρίων ετών και διατηρούνται σε υποθαλάσσια βράχια στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας.

Άι σιχτίρ, ρε Μπαρουφάκη!

 

Δεν χρειάστηκε, τελικά, να περάσει και πολύς χρόνος για να χάσω εκείνο το πλατύ χαμόγελό που μου είχε καρφωθεί στο πρόσωπο από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και μετά -και που με έκανε να μοιάζω λίγο και με ηλίθιο.

Ο λόγος είναι, ποιος άλλος,  ο φοβερός κ. Βαρουφάκης κι ο Θεός να με βοηθήσει τώρα από τις βαρουφίτσες κι από το μένος τους, αλλά σφίγγω τα δόντια και πορεύομαι χωρίς φόβο… Μόνο με πάθος…

Να σου πω το κρίμα μου, τον είχα άχτι από την εποχή των αγανακτισμένων, τον κ. Βαρουφάκη, από τότε που καλούσε τον φίλο του τον Γιωργάκη και τον άλλο ανεκδιήγητο, τον  Αντωνάκη, αλήστου μνήμης και τα δύο αυτά πολιτικά σκύβαλα, να πιαστούν χέρι-χέρι και να κατέβουν στις πλατείες για να σμίξουν με τους αγανακτισμένους της εποχής. Τόσα είχε καταλάβει, τόσα έλεγε…

Αλλά το μεγαλύτερο μένος -και τότε ήταν που για πρώτη φορά τον αναβάπτισα Μπαρουφάκη- μου το είχε προκαλέσει όταν εξηγούσε γιατί δεν είχε συνυπογράψει  το πάνδημο αίτημα για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Σοκ και δέος από το Βερολίνο: Απορρίπτει τα πάντα εν όψει της συνάντησης Σόιμπλε - Βαρουφάκη


Σοκ και δέος από το Βερολίνο: Απορρίπτει τα πάντα εν όψει της συνάντησης Σόιμπλε - Βαρουφάκη 

 «Οχι» σε φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις στον κατώτατο μισθο και στις συντάξεις, επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων ετοιμάζεται να πει το Βερολίνο στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το Reuters.
Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση λέει «όχι» στη διάλυση της τρόικας.

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο κατά το πρακτορείο ειδήσεων θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο Euro Working Group, η Γερμανία θα καλέσει την Ελλάδα «να τηρήσει τα συμφωνηθέντα» (σ.σ. από την προηγούμενη κυβέρνηση) και όχι να επιχειρήσει να τα ανατρέψει.

Η διαρροή του εγγράφου-σοκ έγινε την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι και μόλις ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.

Αυτά είναι τα 13 μαθήματα που έχουν δώσει νόημα στη ζωή μου μετά τον καρκίνο

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που είναιο αφιερωμένη στον καρκίνο, η Ταμίκα Φέλντερ, συγγραφέας, και ομιλήτρια σε θέματα σχετικά με τον καρκίνο, μοιράζεται με την The Huffington Post την προσωπική της εμπειρία και τους τρόπους που άλλαξε η ζωή της μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο στον τράχηλο, δεκατρία χρόνια πριν.

CANCER 

1. Μην αγχώνεστε για μικροπράγματα. Ξέρω πόσο μικρή είναι η ζωή και δεν θέλω να σπαταλήσω χρόνο σε πράγματα (ή ανθρώπους) που δεν έχουν σημασία.

2. Να εκτιμάτε τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί. Ο καρκίνος μου έδειξε ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι και ο κοινωνικός μου περίγυρος έγινε πολύ μικρότερος από τότε. Αυτόν τον ενοχλητικό φίλο που αποφεύγετε συνέχεια, ήρθε η ώρα να τον αποχωριστείτε. Ακόμα, κι αν δεν είναι τόσο εύκολο να τον βγάλετε εντελώς από τη ζωή σας, μπορείτε απλά να μειώσετε τις επαφές μαζί του. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, οπότε να επιλέγετε να τον περνάτε με τους ανθρώπους που έχουν σημασία.

3. Να αγαπάτε αυτό που είστε. Για πάρα πολύ καιρό, λαχταρούσα τη ζωή που είχα πριν τον καρκίνο. Η αλήθεια είναι ότι αναγκαστικά αλλάζεις, οπότε αποδεχτείτε το νέο σας εαυτό. Μπορεί αν σας εκπλήξει!

4. Μη ζείτε στο παρελθόν. Μην αφήσετε αυτή σας την εμπειρία να σας εμποδίσει από το να ζείτε. Έχω έναν γνωστό που έχει καρκίνο που βλεπόμαστε τακτικά και φοβάται να ζήσει. Ζει στον φόβο, συνεχώς, αγωνιώντας μήπως εμφανιστεί και πάλι ο καρκίνος. Το καταλαβαίνω. Αλήθεια. Αλλά όσοι από εμάς, έχουν την τύχη να είναι ακόμα ζωντανοί, ανεξάρτητα από τα σωματικά ή τα συναισθηματικά όρια, πρέπει να ζήσουμε, όσο δεν έχουμε ξαναζήσει!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα