Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μάθε ποια ορμόνη προκάλεσε αποχή στις εκλογές


Μάθε ποια ορμόνη προκάλεσε αποχή στις εκλογές Πιο επίκαιρο από ποτέ το θέμα των εκλογών στην Ελλάδα και το πολιτικό σκηνικό φαίνεται να αλλάζει άρδην. Τι έγινε, όμως, την Κυριακή 25/01/2015; Προσήλθαν όλοι οι πολίτες στην κάλπη με συνέπεια; Τα ποσοστά αποχής ήταν υψηλά, καθώς στις κάλπες προσήλθε το 62,68% των 9,8 εκατ. ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Η αποχή είναι μία εχθρική στάση απέναντι στη δημοκρατία ή υποδηλώνει ανευθυνότητα; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα και το Πανεπιστήμιο Rice δίνουν μία άλλη εξήγηση στο φαινόμενο αυτό αποδεικνύοντας ότι τα επίπεδα των ορμονών είναι ικανά να επηρεάσουν την πολιτική συμπεριφορά των ψηφοφόρων.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου στο περιοδικό Physiology and Behavior, αναφέρει ότι ενώ η συμμετοχή στις εκλογές επηρεάζεται από μια σειρά κοινωνικών και δημογραφικών μεταβλητών, υπάρχουν και βιολογικοί παράγοντες που μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο. Συγκεκριμένα, τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, αποτελούν έναν ισχυρό προγνωστικό δείκτη της πραγματικής συμπεριφοράς κατά την ψηφοφορία.

Το διατροφικό πιάτο του HARVARD και οι διαφορές του με το πιάτο του FDA

Harvard vs FDA
Το Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ διαμόρφωσε μια εναλλακτική πυραμίδα και ένα εναλλακτικό πιάτο, βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής διατροφής. Το Harvard παίρνει θέση για το τι είναι καλό και υγιές για το πιάτο μας και το τι θα πρέπει να περιέχει καθημερινά.

Αρχικά γίνεται αναφορά στα Φρούτα και τα Λαχανικά, στην ποικιλία αυτών και στο ότι πρέπει να καλύπτουν το 50% του πιάτου μας. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Αποτελούν την ασπίδα της υγεία μας!
Στη συνέχεια μιλά για τους υδατάνθρακες και πώς να τους διαλέξουμε: να αυξήσουμε τις τροφές ολικής αλέσεως, και να μειωθούν τα επεξεργασμένα δημητριακά όπως το ρύζι ή οι τροφές που παράγονται από αυτά όπως το άσπρο ψωμί. Κάνει ένα βημα παραπάνω και πέρα από την αναγακιότητα ύπαρξής τους, δίνει έμφαση στην ποιότητα των υδατανθράκων.
Έπειτα αναφέρεται στο πόση πρωτεΐνη και τι πηγές πρωτεΐνης πρέπει να καταναλώνουμε. Επιλέγουμε τις εξής πηγές:ψάρια, πουλερικά, ξηρούς καρπούς (με πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά) και περιορίζουμε το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα κρέατα γιατί συσχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, καρκίνο του παχέος εντέρου καθώς και αύξηση βάρους.

Τροφές κατάλληλες για το ουροποιητικό. Πως να αποφύγετε τις συχνές λοιμώξεις.


trofes katallhles gia to oyropoihtiko
Το ουροποιητικό μας σύστημα αποτελείται από το ζεύγος νεφρών, την ουροδόχο κύστη, τους ουρητήρες που συνδέουν το κάθε νεφρό με την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα, από την οποία απόβάλλονται τα ούρα. Τα νεφρά είναι το φίλτρο του οργανισμού μας: αποβάλλουν τα περιττά υγρά ως ούρα, διατηρούν την ισορροπία στα άλατα και ρυθμίζουν την πίεση του αίματος. Αν δεν λειτουργούν σωστά τα νεφρά, τα απόβλητα συσσωρεύονται στο αίμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λοιμώξεις.
Οι διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να οφείλονται :

Όταν δουλεύεις την νύχτα

otan doyleyeis nyxtaΟι σωματικές λειτουργίες ακολουθούν ένα βιολογικά προγραμματισμένο ρυθμό όλο το 24ωρο, τον λεγόμενο κιρκάδιο ρυθμό. Ο ύπνος, η εγρήγορση, το βάδισμα, η όρεξη, η πέψη, η έκκριση ορμονών, η πνευματική και σωματική απόδοση, η θερμοκρασία του σώματος και άλλα στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς ρυθμίζονται από τον κιρκαδιανό κύκλο.
Χάρη σε αυτές τις σταθερές διεργασίες οι άνθρωποι είναι πιο δραστήριοι την ημέρα και λιγότερο τη νύχτα. Ουσιαστικά οι άνθρωποι που εργάζονται νύχτα πρέπει να λειτουργήσουν αντίθετα με τη φυσιολογία του οργανισμού τους. Έτσι είναι επόμενο η εργασία που πραγματοποιείται τις βραδινές ώρες να αποτελεί αρκετά στρεσογόνο κατάσταση για το σώμα. Φυσικά από αυτή την κατάσταση επηρεάζονται και η διατροφή τους και κατ' επέκταση το σωματικό βάρος και η υγεία τους. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ύστερα από πειράματα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στον φυσιολογικό κύκλο ύπνου - εγρήγορσης, οδηγούσαν σε σταδιακή αδυναμία του σώματος να ελέγξει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί το σωματικό βάρος, καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός του μεταβολισμού κατά 8% κατά μέσο όρο.

«Σήμερα πήρα ανάσα!»

     

«Σήμερα νιώθω πως κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη απέναντι στον φόβο» 
            

Λίγο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, «με την υπερβολή της συγκίνησης», ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ένα συγκινητικό κείμενο που περιγράφει τα συναισθήματά του.

Το κείμενο του Αλκ. Ιωαννίδη:
Σήμερα πήρα ανάσα! Είτε ξαναβουτήξω είτε όχι, έχω αέρα στα πνευμόνια και χαρά στην καρδιά.

Σήμερα νιώθω πως κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη απέναντι στον φόβο, στην κακογουστιά, στην ασχήμια, στην ανηθικότητα, στην αδικία και στην ανοησία που μας μικραίνει.

Σήμερα ελπίζω πως θα γίνει σύντομα παρελθόν αυτό που κυρίως εκπροσώπησε τα όσα μ’ έδιωχναν απ’ τη χώρα μου, αυτό που, όποτε ξεπηδούσε μέσα απ’ την οθόνη, ή εμφανιζόταν απρόσκλητο σε κάθε πτυχή της ζωής μου, μ’ έκανε να θέλω να κλείσω τα αυτιά και τα μάτια των παιδιών μου.

Σήμερα χαίρομαι που όλα αυτά τα χρόνια απέφυγα κάθε κομματική ανάμιξη και θέση, ώστε να μπορώ να γράφω απ' την καρδιά μου, χωρίς βαρίδια, τα όσα γράφω.

Σήμερα εγώ, ο εμμονικά ακομμάτιστος, ο (λόγω καθοριστικών για τη διαμόρφωσή μου εμπειριών) καχύποπτος απέναντι σε κάθε ηγεσία, ο χωρίς συμφέρον να εκτίθεται (και ειδικά σε περιπτώσεις που νομοτελειακά μόνο εναντίον του θα γυρίσουν), εκθέτω τη συγκίνησή μου ευχαρίστως, κι ας μου βγει και σε κακό.

Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα της αρθρίτιδας;

Το ανέβασμα της σκάλας είναι η πρώτη δραστηριότητα που αφορά μεταφορά βάρους στην οποία παρατηρούν πόνο άνθρωποι με αρχή οστεοαρθρίτιδας.

Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα της αρθρίτιδας;

Ο πόνος στα γόνατα κατά το ανέβασμα μιας σκάλας μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί αρχικό σύμπτωμα αρθρίτιδας, υποδεικνύει νέα έρευνα.
Ο ερευνητής Philip Conaghan, του University of Leeds, δήλωσε ότι επι του παρόντος γνωρίζουμε λίγα για την αρχική οστεοαρθρίτιδα και ότι συχνά εξετάζονται μόνο οι άνθρωποι που έχουν σημαντικό μακροχρόνιο πόνο και απώλεια της λειτουργικότητας. Η έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση των αρχικών συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα.

Ερευνητής εμπόδισε τον διαβήτη τύπου 1 στο εργαστήριο

Ερευνητής εμπόδισε τον διαβήτη τύπου 1 στο εργαστήριο

Ερευνητής του Saint Louis University, στο Μισούρι, ανακάλυψε νέο τρόπο πρόληψης του διαβήτη τύπου 1 σε ζώα, ο οποίος σταματά την καταστροφή των βήτα κυττάρων και διατηρεί την παραγωγή ινσουλίνης.
Ο Thomas Burris εστίασε στο μπλοκάρισμα της αυτοάνοσης διαδικασίας που καταστρέφει τα βήτα κύτταρα και οδηγεί στο διαβήτη.
Ο Burris δήλωσε ότι κανένα από τα ζώα που ακολούθησαν την αγωγή δεν εμφάνισε διαβήτη, ακόμα και όταν ξεκίνησε αγωγή μετά την εμφάνιση σημαντικής βλάβης στα βήτα κύτταρα.
Τέτοιου είδους αγωγή θα μπορούσε να επιβραδύνει την εξέλιξη του διαβήτη 1 σε ανθρώπους ή δυνητικά ακόμα και να εξουδετερώσει την ανάγκη για θεραπευτική αγωγή με ινσουλίνη.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν ήδη ότι τουλάχιστον 2 είδη Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου Ι.

«Θ.Β. made in Russia»: Γκάφα ολκής πρακτόρων, δεν το πίστευε το FBI

Η εξάρθρωση από το αμερικανικό FBI, την αμερικανική αντικατασκοπεία δηλαδή, ρωσικού δικτύου συλλογής πληροφοριών, που σχετιζόταν με αυτό που εξαρθρώθηκε το 2010, με την Άννα Τσάπμαν, έχει προκαλέσει πολυποίκιλα σχόλια στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Το FBI λοιπόν συνέλαβε τον φερόμενο ως πράκτορα των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, Γιεβγένι «Ζένια» Μπουριακόφ, 39 ετών, με την κωδική ονομασία «NOC»,εργαζόμενου σε τράπεζα ρωσικών συμφερόντων, ως του προσώπου που είχε βάλει στόχο γυναίκες φοιτήτριες στα πανεπιστήμια, συμβούλους επιχειρήσεων, αλλά και οικονομικές πληροφορίες, μέσω της τράπεζας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στην οποία εργαζόταν.
Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ακόμα και 20 ετών, αν και πολλοί υποστηρίζουν, ότι είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι οι Ρώσοι να βρουν τον κατάλληλο στόχο, κάποιον πράκτορα των Αμερικανών στη Ρωσία, ώστε να τον συλλάβουν και εν ευθέτω χρόνω να ακολουθήσει η γνωστή ανταλλαγή, με το μέλλον του μετά ως ήρωα του ρωσικού κράτους, να προδιαγράφεται λαμπρό…
Όπως όμως αναφέρει και το περιοδικό «TIME», το μέλλον των δύο χειριστών του πράκτορα οι οποίοι επιχειρούσαν σε αμερικανικό έδαφος υπό την κάλυψη – πολυτέλεια της διπλωματικής ασυλίας, δεν προδιαγράφεται εξίσου λαμπρό, αφού κατά τα φαινόμενα χρεώνονται τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην εξάρθρωση του κατασκοπευτικού δικτύου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ, Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

lifehub-diatrofi-7

Οι χαρούμενες γυναίκες δεν παθαίνουν καρκίνο
                                                                                                     (Γαληνός)
 Ο καρκίνος είναι από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες της εποχής μας. Ένας στους τέσσερις θανάτους έχει να κάνει με καρκίνο.Οι αιτίες για την εμφάνιση του πολλές ,περιβαλλοντικοί παράγοντες, ψυχολογικοί ,διατροφικοί. Πως είναι δυνατόν να είμαστε υγιείς όταν μολύνουμε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί;;;
Ας εξετάσουμε τους ψυχολογικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του.
 Τι είναι ο καρκίνος ; ένας κ α κ ο ή θ ης όγκος δηλ ένας όγκος που δεν έχει ήθος .
Έτσι ακριβώς είναι ,το νεοπλασματικό κύτταρο παραβιάζει τους κανόνες της φυσιολογικής συμβίωσης στη κοινωνία των κυττάρων  και με άγρια επιθετικότητα ,εξαπλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις .Είναι ένα κύτταρο απόλυτα εγωκεντρικό .
Ο Πλάτων δίδασκε ότι είναι τρελό να θεραπεύεις το σώμα χωρίς το πνεύμα .
Ο Ryke Geerd Hamer(1978-1986) έρχεται να το επιβεβαιώσει .Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μία γερμανική κλινική έτσι ήρθε σε επαφή με πολλούς καρκινοπαθείς Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι καρκίνοι ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε .Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εμφανιστεί η ασθένεια.

Ισχαιμικά και Αιμορραγικά Εγκεφαλικά Επεισόδια και οι αιτίες που τα προκαλούν


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

Το 85% περίπου των εγκεφαλικών είναι ισχαιμικά επεισόδια ενώ τα υπόλοιπα μπορεί να είναι αιμορραγικά, δηλαδή να οφείλονται σε ρήξη των αγγείων και σχηματισμό ενδοεγκεφαλικού αιματώματος, ή συνδυασμό φραγής και ρήξης αγγείου ή αγγείων. 
Μερικές φορές μπορεί το επεισόδιο να είναι τόσο βαρύ ώστε να προκαλέσει κώμα ή και θάνατο. Στις δυτικές κοινωνίες, το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί το τρίτο αίτιο θανάτου μετά τα καρδιακά επεισόδιο και τον καρκίνο. Είναι συχνότερο στους άνδρες, αν και προκαλεί στις γυναίκες περισσότερους θανάτους από τον καρκίνο του μαστού.
Υπάρχουν βέβαια και τα παροδικά επεισόδια, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, μετά από τα οποία η λειτουργικότητα αποκαθίσταται πλήρως. Κι αυτά όμως έχουν μεγάλη κλινική σημασία και πρέπει να αξιολογούνται ανάλογα. Σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου παίζει και η χρόνια φθορά που προκαλεί η αρτηριοσκλήρωση, δηλαδή η εναπόθεση αθηρωματικών πλακών στα τοιχώματα των αγγείων.

ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ;



Εσύ τι θα γίνεις όταν θα μεγαλώσεις; Μια ερώτηση γνώριμη, οικεία που ακούμε από παιδιά. Το τί δεν προσδιορίζεται , υπονοείται. Δείχνει πόσο καθοριστικό είναι το επάγγελμα για την προσωπικότητα και τη ζωή ενός ανθρώπου. Η επιλογή του προσδιορίζει τον τρόπο ζωής του, το κοινωνικό στάτους, τον περίγυρο του. Η ερώτηση είναι απλή, κατανοητή. Η απάντηση  ωστόσο είναι πολύπλοκη. Δεν είναι ελεύθερη.Την βαραίνουν πολλές λέξεις. Οικονομική αποκατάσταση, χρήμα, κύρος, ένα σωρό πρέπει και μη που  γατζώνονται πάνω απο τις επιθυμίες μας. Άραγε πόσοι αγαπάμε αλήθεια τη δουλειά που επιλέγουμε;
Στα δεκαοχτώ μας καλούμαστε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση για τη ζωή μας. Τον επαγγελματικό δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Ωστόσο πόσο σίγουροι και ώριμοι  μπορούμε να είμαστε σε αυτήν την ηλικία; Πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε έρθει σε τριβή με το αντικείμενο που θέλουμε να σπουδάσουμε;
Κάποιοι συνειδητοποιούν απο νωρίς τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, είτε γιατί το επιθυμούν τόσο που δεν χωρά καμία αμφιβολία, καμία δεύτερη σκέψη στο μυαλό τους είτε γιατί κατά έναν ανεξήγητο τρόπο νιώθουν γεννημένοι γι’ αυτό λόγω κάποιας έμφυτης κλίσης ή ταλέντου. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν το δρόμο που επέλεξαν για αυτούς. Βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι με πολλές κατευθύνσεις.

“Οπλισμένη Επιθυμία”


Αναρχία και Ώθηση για Δημιουργία


Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη στην αναρχική πρακτική. Πρόκειται για ένα κλισέ το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Όταν, όμως, ένα ατελείωτο αναμάσημα παλιακών ιδεών και πρακτικών, μιας μόνιμης ανάγκης για την ύπαρξη προτύπων και, ίσως χειρότερο απ’όλα, μια στροφή σε μαρξιστικές και ακαδημαϊκού τύπου αριστερές ιδέες, ως πηγές πνευματικής διέγερσης, φανερώνουν ένα μαρασμό σε επίπεδο πρακτικής φαντασίας μέσα στους αναρχικούς κύκλους των ΗΠΑ τουλάχιστον, ίσως έφτασε η ώρα να εξετάσουμε το ζήτημα της δημιουργικότητας πιο διεξοδικά. Αναμφίβολα, θα ήταν ένα πιο ευχάριστο θέμα συζήτησης από το να πούμε πάλι για όλες τις αποτυχίες των σημερινών αναρχικών πάνω σ’αυτό το ζήτημα. Θα ήθελα, λοιπόν, να μοιραστώ κάποιες ιδέες σχετικά με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την επιθυμία, τις οποίες επεξεργάζομαι εδώ και χρόνια, εξερευνώντας και κάνοντας πειράματα με τρόπους με τους οποίους θα τις εφαρμόσω στη ζωή και στις σχέσεις μου, με την ελπίδα ότι όσοι θέλουν να ξεπεράσουν αυτό το αίσθημα δυσφορίας, ίσως τις βρούν ενδιαφέρουσες.

Θα ξεκινήσω από μια βασική προυπόθεση: δεν είναι δυνατό να μιλάμε επί της ουσίας, είτε για δημιουργικότητα, είτε για επιθυμία, χωρίς ν’αναφερόμαστε και στα δύο. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η επιθυμία, στην ζωτικής σημασίας, υγιή, ολοκληρωμένη μορφή της, δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από τη δημιουργική παρόρμηση, η οποία αντιλαμβάνεται την ύπαρξή της μέσα από την πρακτική εφαρμογή της φαντασίας στη ζωή κάποιου και στον κόσμο του. Σε κάποιο σημείο αυτής της πορείας, όμως, ακόμα και οι αναρχικοί μοιάζουν να χάνουν τα ίχνη αυτής της δυναμικής σύλληψης της επιθυμίας, αποδεχόμενοι, αντίθετα, μια παθητική αντίληψη της, ως τίποτα περισσότερο από μια απλή ανάγκη για ένα εξωτερικό αντικείμενο που λείπει σε κάποιον, μια αντίληψη εξαιρετικά χρήσιμη στο σύγχρονο καπιταλισμό.

Χρόνος







   Χρόνος. Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση.
Κοιτάς πίσω και νοιώθεις πως πέταξε.
Κοιτάς μπροστά και νοιώθεις ότι δε θα περάσει ποτέ.
 
Κι όμως αυτός είναι πάντα εκεί, στη θέση του.
Εμείς είμαστε που περνάμε μέσα απ’ αυτόν
και τον αφήνουμε να κυμαίνεται κατά τις διαθέσεις μας.
Τόσο σχετικός ο χρόνος, όσο η ματιά που τον ορίζει.

Εγκαρτέρηση (Τζάι Γιού)




alt

                            Τζουάνγκ Τσε

''Έχω ακούσει ότι είναι καλύτερα να αφήσει κανείς την ανθρωπότητα να ακολουθήσει τον δρόμο της και να μη αποπειραθεί να την κυβερνήσει. Να την αφήσει, για να μην διαστρεβλωθεί η αληθινή φύση των ανθρώπων και να μην αποπειραθεί, για να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της φύσης τους. Όταν η φύση τους δεν διαστρεβλώνεται, ούτε αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους, είναι εξασφαλισμένη η καλή διακυβέρνηση.
Παλιά, όταν ο αυτοκράτορας Γιάο κυβερνούσε την χώρα, η ευτυχία ήταν υπερβολική στην φύση των ανθρώπων. Αντίθετα, όταν κυβερνούσε ο βασιλιάς Τζιέ, η θλίψη ήταν υπερβολική στην φύση τους, γι' αυτό και οι άνθρωποι δεν ήταν ικανοποιημένοι. Η δυσφορία και η δυσαρέσκεια υπονομεύουν την αρετή και χωρίς αρετή δεν υπάρχει σταθερότητα στην αυτοκρατορία.
Όταν ο άνθρωπος χαίρεται πολύ, γέρνει προς το στοιχείο Γιάνγκ. Όταν θλίβεται βαθιά, γέρνει προς το στοιχείο Γιν.
Αν η ισορροπία του Γιάνγκ και του Γιν διαταραχθεί, οι τέσσερις εποχές παρεμποδίζονται, η ισορροπία θερμότητας και ψύχους ανατρέπεται και έτσι ο άνθρωπος υποφέρει φυσικά.
Επειδή οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι να χαίρονται και να θλίβονται και να μετατοπίζουν το κέντρο βαρύτητάς τους, χάνουν την σταθερότητά τους και είναι ανεπιτυχείς στην σκέψη και στην δράση. Έτσι γεννήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο η ιδέα να ξεπεράσει κανείς τους άλλους, κι αυτό ακολουθήθηκε από την εμφάνιση τέτοιων ανθρώπων όπως ο ληστής Τζε, ο Τζάνγκ και Σι, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην απονέμει ορθά τις ανταμοιβές για το καλό, ούτε να επιβάλλει τις τιμωρίες για το κακό στους ανθρώπους.

Αφύπνιση-Έκχαρτ Τόλε




 ''Η αφύπνιση είναι μια μεταβολή στην συνειδητότητα στην οποία η σκέψη και η επίγνωση χωρίζουν. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι ένα συμβάν αλλά μια διαδικασία την οποία υφίστανται. Ακόμα κι εκείνα τα σπάνια όντα που βιώνουν μια απότομη, θεαματική και φαινομενικά μη αντιστρέψιμη αφύπνιση και πάλι θα περάσουν μέσα από μια διαδικασία κατά την οποία η νέα κατάσταση της συνειδητότητας ρέει σταδιακά μέσα σε ό,τι κάνουν και το μεταμορφώνει κι έτσι ενσωματώνεται στην ζωή τους.

Αντί να χάνεσαι μέσα στη σκέψη σου, όταν είσαι αφυπνισμένος αναγνωρίζεις τον εαυτό σου ως την επίγνωση πίσω του. Η σκέψη  παύει τότε να είναι μια ιδιοτελής αυτόνομη δραστηριότητα που σου κάνει κατοχή και διαφεντεύει την ζωή σου. Η επίγνωση παίρνει την θέση της σκέψης. Αντί να έχει τα ινία της ζωής σου, η σκέψη γίνεται ο υπηρέτης της επίγνωσης. Η επίγνωση είναι συνειδητή σύνδεση με την συμπαντική νοημοσύνη. Μια άλλη λέξη γι' αυτήν είναι Παρουσία: συνειδητότητα χωρίς σκέψη.


Το ξεκίνημα της διαδικασίας της αφύπνισης είναι μία πράξη της θείας χάριτος.

Τι είναι η Αφύπνιση;




του  Έκχαρτ Τόλλε
Από τους αρχαίους χρόνους, ο όρος αφύπνιση έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά για να δείξει τον μετασχηματισμό της ανθρώπινης συνειδητότηταςΥπάρχουν παραβολές στην Καινή Διαθήκη που μιλάνε για τη σημασία του να είσαι ξύπνιοςνα μην «κοιμάσαι» πνευματικά. Η λέξη Βούδας προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Budhπου σημαίνει "να είναι ξύπνιος". Έτσι, η λέξη ‘Βούδας’ δεν είναι ένα όνομα, δεν είναι ένα πρόσωποαλλάμια κατάσταση συνειδητότητας: της αφυπνισμένης συνειδητότηταςΌλα αυτά σημαίνουνότι οι άνθρωποι είναι δυνητικά σε θέση να ζουν σε μια κατάσταση συνειδητότητας η οποία, συγκρινόμενη με την ‘αφυπνισμένη’, μοιάζει σαν το άτομο να κοιμάται ή να ονειρεύεταιΓι 'αυτό μερικές πνευματικές διδασκαλίες χρησιμοποιούν όρους όπως «κοινά μοιραζόμενη ψευδαίσθηση» ή «καθολική ύπνωση» όταν περιγράφουν την φυσιολογική ανθρώπινη ύπαρξη. Διαλέξτε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίαςκι εγώ προτείνω να ξεκινήσετε με τη μελέτη του 20ου αιώνα, και θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του είδους μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εφιάλτη ή μιας παράλογης παραίσθησης.

Δεν έχεις πια κανέναν να κατηγορήσεις




Στους «άλλους» και στη μοίρα ρίχνουν το φταίξιμο για τα δεινά τους οι περισσότεροι άνθρωποι. Ο Πλάτωνας όμως επέμενε: «αιτία ελομένου θεός αναίτιος» δηλαδή: ο θεός δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις εκείνων που έχουν ελευθερία επιλογής. Δεν είμαστε έρμαια της τύχης, ούτε θύματα των συνανθρώπων μας. Είμαστε όντα που παίρνουν αποφάσεις, είμαστε υπεύθυνοι για όσα κάνουμε και για όσα δεν κάνουμε. Όταν αποποιούμαστε την ευθύνη, υποτασσόμαστε στις επιθυμίες των άλλων και στην κρατική εξουσία.

 
Το στοίχημα του ανθρώπου είναι να καθορίζει ανά πάσα στιγμή τον ρόλο της τύχης καθώς και το δικό του μερίδιο στις καταστάσεις και να μην αναλώνεται σε υπερβολικά και ανούσια παράπονα για την αδικία του κόσμου. Οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε ότι κανείς δε θα έλθει να μας σώσει και ότι η σωτηρία μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Η συγγραφέας Erica Jong μας λέει: 

«Παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου 
και τότε συμβαίνει κάτι φοβερό:  
δεν έχεις πια κανέναν να κατηγορήσεις»

Γιατί επιλέχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρος της Βουλής

Τι φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς ότι θα κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως νέα Πρόεδρος της Βουλής; Κάποιοι που γνωρίζουν κάτι παραπάνω μιλούν για εφιάλτη που έχει κυκλώσει τον τέως πρωθυπούργό και ακούει στο όνομα Εξεταστικές Επιτροπές.
Γνωρίζοντες τα κοινοβουλευτικά σημειώνουν ότι ως Πρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει όλες τις δικογραφίες ενώ η συνεργασία της με τον Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς μπορεί να φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Μάλιστα, ως Πρόεδρος της Βουλής θα έχει πρόσβαση σε περίπου 120 δικογραφίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κλειδωμένες.
Ίσως έτσι εξηγείται και η αντίδραση της ΝΔ η οποία σχολιάζοντας την επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου, μέσω του εκπροσώπου της δήλωσε:
“η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά.”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα