Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Μπορεί να αγοράσει ένας επιχειρηματίας την εκλογή προέδρου της ΝΔ; Από Palmografos.com: Palmografos.com - Μπορεί να αγοράσει ένας επιχειρηματίας την εκλογή προέδρου της ΝΔ;

 - Του Τάσου Τέλλογλου 

photo: Alexandros Michailidis / SOOC

Η ΝΔ είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα. Δεν διάθετε 800.000 ευρώ για να πληρώσει μια αξιοπρεπή ηλεκτρονική ψηφοφορία. Παρ’ όλα αυτά και στις προηγούμενες εκλογές, με την αναμέτρηση Αντώνη Σαμαρά – Ντόρας Μπακογιάννη, ιδιώτες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ένας μάλιστα, μεσολάβησε προκειμένου να ακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά γνωστό στέλεχος που σήμερα δεν βρίσκεται στη ΝΔ και ακολουθεί τον δικό του δρόμο κατά... της διαπλοκής.

Ο κ. Σαμαράς κέρδισε και χρώσταγε «γραμμάτια»... Αν κέρδιζε η κυρία Μπακογιάννη ίσως θα χρώσταγε εκείνη. Έτσι παίζεται αυτό το παιχνίδι. Το 1997,  όταν είχε αναλάβει την προεδρία της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής, ο συγχωρεμένος Γιάννης Βαρθολομαίος έλεγε ότι κόβονταν τα τηλέφωνα της Ρηγίλλης επειδή ήταν απλήρωτα. Πώς ξελάσπωσε τότε τη ΝΔ; Μα, με χορηγίες από εφοπλιστές, εργολάβους και, φυσικά, όπως αποκαλύφθηκε, κονδύλια της Siemens. Έτσι δεν έγινε και με το ΠΑΣΟΚ; Έτσι δεν γίνεται σε όλο τον κόσμο; Οι ιδιώτες κάνουν φανερές ή κρυφές δωρεές προς τα κόμματα. Όμως επρόκειτο για χρήματα που δεν είχαν σχέση με την εκλογή του ηγέτη της παράταξης. Δείτε τι συμβαίνει τώρα: ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάνει σαφώς πιο ακριβή εκστρατεία από τους αντιπάλους του. Τα χρήματα φαίνονται. Τουλάχιστον ένα εκδοτικό συγκρότημα αλλά και μια ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης μοιάζει να έχουν υιοθετήσει τον «Τζίτζι».


Έχω γνωρίσει τον κ. Τζιτζικώστα και την οικογένειά του όταν δεν είχε μπει στην πολιτική. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και ασφαλώς δεν έχουν χρήματα για πέταμα.

Κάποιοι δίνουν χρήματα σε αυτόν και στους άλλους υποψήφιους της ΝΔ. Αυτό δεν είναι κακό. Απεναντίας είναι καλύτερο από το να παίρνει το κόμμα τα χρήματα αποκλειστικά από το κράτος. Αλλά δικαιούμαστε να μάθουμε ποιοι είναι οι χρηματοδότες τόσο του κ. Τζιτζικώστα όσο και των συνυποψηφίων του Γεωργιάδη, Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και διεκδίκησης μιας νέας αρχής για ένα κόμμα που έχει απλήρωτους τους υπαλλήλους του αλλά και τις δαπάνες συντήρησης φαραωνικών γραφείων, η πλήρης διαφάνεια των οικονομικών είναι ελάχιστη προϋπόθεση. Τουλάχιστον για όσους δεν τρώνε σανό…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
ένα άρθρο των πρωταγωνιστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα