Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ; ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ;




Γνώρισε τον ιδεατό εαυτό σου
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο περισσότερο απέχουμε από την ολότητα και γινόμαστε ένα με το εγώ μας, τόσο περισσότερο δεν θα μπορούμε να κατανοήσουμε τι είμαστε εμείς αλλά και τι είναι ο Θεός.


Η αρμονία φέρει την άνοδο, μέσα από την αγάπη προς όλα που έχουν φως!

Διότι πως να αγαπήσουμε κάτι το οποίο είναι ξένο για εμάς; 
όταν δεν έχει την ίδια ουσία από Φως; 
πως να αγαπήσουμε το σκοτάδι; απλά κατανοούμε τι είναι το σκοτάδι αναζητώντας συνεχώς την αλήθεια του Φωτός, τον αληθινή μας ουσία, και αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το Φως, τον Ουσιωδώς αληθινό εαυτό μας, και πλέον δεν θα φοβόμαστε ποτέ οτιδήποτε αρνητικό, διότι και ο φόβος είτε προς τον Θεό είτε προς το σκοτάδι προέρχεται από το σκότος.

Άρα αυτό που μας έλκει είναι και η ουσία που μας οδηγεί.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών ουσίες, ο Ιδεατός Νους και το πνεύμα.

Ο Νους αντιλαμβάνεται την ουσία του, αναζητώντας την συνεχώς για να την κατανοήσει.
Το πνεύμα απλά πιστεύει, χωρίς να προσπαθήσει να αντιληφθεί την ουσία του.
Ποιος πιστεύει αληθινά;
Αυτός που αντιλαμβάνεται αναζητώντας την ουσία του;
Η αυτός που πιστεύει χωρίς να αντιληφθεί την ουσία του;

Ο Νους είναι η ουσία από Φως.
Το πνεύμα είναι η ουσία που προέρχεται από το σκότος.
....




Ο Ιδεατός Νους και η ψυχή, το Πνεύμα και το σώμα της σάρκας

Και τώρα πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι ο Νους και τι το πνεύμα, όπως επίσης και τι είναι το σώμα.
Ο Νους όταν βρισκόμαστε σε στάση του σάρκινου σώματος, για παράδειγμα ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, και σε απόλυτη ηρεμία, νιώθει ότι είναι μια ξεχωριστή οντότητα, (συνειδητότητα), και μάλιστα εγκλωβισμένη, μέσα σε ένα άδειο δοχείο την σάρκα, 
η οποία είναι ένα σώμα μηδαμινής κινητικότητας, με μηδέν δυνατότητες, όπου πάσχει από παντού και σε όλα.

Οι πέντε αισθήσεις εκτός από τα θετικά, είναι και όλα τα αρνητικά που μας δίνει η σάρκα, και όλα τα αρνητικά συναισθήματα, 
μας τα δίνει απλόχερα το πνεύμα της σάρκας.

Συνεπώς, ως Νους συνειδητότητα που είμαστε, και μάλιστα από άπλετο Φως, εγκλωβιστήκαμε και φυλακιστήκαμε μέσα στο σώμα που εκδηλώνει τον ίδιο τον θάνατο ως ζωή.

Κι εμείς επειδή δεν επεξεργαζόμαστε με την σκέψη του Νου την κατανόηση του ιδεατού εαυτού μας, γινόμαστε ολοένα και περισσότερο ένα με τον θάνατο, δηλαδή την σάρκα, επειδή δεν κατανοούμε τι κάνουμε, και η σάρκα είναι ένα σώμα που μας προσφέρει μηδενικές δυνατότητες κίνησης, και είναι ένα σώμα που έχει απεριόριστες ανάγκες.

Αρα όταν γινόμαστε ένα με τις ανάγκες του σώματος, γινόμαστε ένα με τις ανάγκες, με κύρια ανάγκη να θέλουμε να ζήσουμε για πάντα, μέσα σε αυτό το άδειο δοχείο που ονομάζουμε σώμα και ζωή.
....
Αυτό το άδειο δοχείο όμως, έχει και πνεύμα!
Το σώμα της σάρκας είναι το πυρ.
Και τα συναισθήματα το πνεύμα.


Ο τρόμος του θανάτου, ο φόβος, ακινητοποιεί το σώμα της σάρκας, και εγκλωβίζει τον Νου στον θάνατο και την ανυπαρξία, που του προσφέρει απλόχερα το πνεύμα.

Και αν δεν έχει αντιληφθεί την αλήθεια ο ιδεατός και ουσιωδώς άνθρωπος, θα γίνει ένα με τον θάνατο την σάρκα, και θα αφεθεί και καταληφθεί στον τρόμο της ίδιας της ανυπαρξίας, που θα του επιτεθεί το πνεύμα, δηλαδή το σκότοςμ μέσα από τις αισθήσεις και τα συναισθήματα.

Αυτό είναι το σώμα που ενδυθήκαμε, ο ίδιος ο θάνατος, και η ίδια η ανυπαρξία, το πνεύμα.
Όπου ο θάνατος είναι  το σώμα της σάρκας, και όπου ή ανυπαρξία το πνεύμα της σάρκας.

..................






Στον Ποιμάνδρη που αναλύω τα λέει όλα, και απορώ που κανείς άλλος δεν τα είδε όλα αυτά. Αλλά να μου πεις ποιος κάθησε πέντε χρόνια αφιλοκερδώς να διαβάσει Ερμητικά κείμενα με οδηγό την ψυχή του; ειδικά αν δεν ξέρει καν τι είναι η ψυχή;

Γεννηθήκαμε αμέσως μετά την διπολική δημιουργία, και αφού κατανοήσαμε και ζήσαμε στα Φωτεινά Πεδία, θελήσαμε να ζήσουμε και κατανοήσουμε αυτή την νέα διπολική δημιουργία.

Τώρα γιατί θελήσαμε να κατανοήσουμε το σκότος; έστω και μέσα από την διπολική του μορφή; 
Γιατί σίγουρα προγνωρίζαμε το σκότος, αλλά δεν γνωρίζαμε την μίξη του φωτός με το σκότος, και μάλλον αυτό θελήσαμε να κάνουμε.
Αφού ο Άγιος Λόγος δεν μπόρεσε να απορροφήσει το σκότος, η αυτός είναι ο τρόπος για να απορροφήσει το σκότος, να γεννήσει τον Άνθρωπο όμοιο με τον εαυτό του, με σκοπό να απορροφήσει το σκότος.
Και αυτό κάνουμε τώρα εμείς εδώ, ζούμε και κατανοούμε το σκότος.
Και στο τέλος θα ενωθούμε ως Όλον ώστε να επιφέρουμε την ανακαίνιση των κύκλων και να τους κάνουμε άπλετο Φως.
Διότι είναι μόλυνση αυτό το σύμπαν για το Φως, και πρέπει να εξαλειφθεί και εξαγνιστεί!


........
Ο λαός έγινε έρμαιο της ανελευθερίας, πιστεύοντας ότι ο Θεός είναι ο βασιλιάς, και τιμωρεί όποιον κάνει ελεύθερη σκέψη, μήπως και πέσει σε πλάνη..δηλαδή να φέρω για παράδειγμα, το να δεχόμαστε ως αλήθεια ότι δεν κατανοούμε, άσχετα αν το Φως  δεν έχει καμία σχέση με το σκότος, άσχετα αν τα αρνητικά συναισθήματα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Άπλετο Φως που είναι ο Θεός!
και άσχετα αν το Άπλετο Φως δεν δύναται να γεννήσει ως Ζωή το άπλετο σκότος που είναι το πνεύμα! δηλαδή οι αρνητικές αγγελικές οντότητες! και μιλάω για την παραδείσια κατάσταση, τα φωτεινά πεδία που είναι από Άπλετο Φως!! διότι ο Θεός γεννά μόνον το Άπλετο Φως ως Ζωή!! και όχι τα πνεύματα που είναι σκοτεινές οντότητες! η..καλές, διότι και το καλό είναι ο διπολικός κόσμος του πνεύματος αυτής την διπολικής δημιουργίας, όπου αν ρέει μια οντότητα στο κακό γίνεται ένα με το κακό, και το αντίθετο γίνεται καλή, αλλά και το καλό, και το κακό, ανήκουν στον ίδιο θνητό διπολικό κόσμο, που όλα τα στοιχεία του είναι από πυρ και πνεύμα, το οποίο πυρ και πνεύμα γεννήθηκαν από το σκότος!..και όχι από τον αληθινό δημιουργό της Ζωής που είναι Άπλετο Φως.


Τίποτα δεν απαγορεύει ο Θεός, πόσο δε την σκέψη. 
Και όλοι οι λαοί έμαθαν να μην σκέφτονται και να σκύβουν το κεφάλι από τρόμο προς το σκότος! γιατί αυτό προσκυνούν!το πνεύμα! το διπολικό θνητό πνεύμα και πυρ.
Και ο Θεός δεν είναι πνεύμα αλλά 

ΠΥΡ ΦΩΣ
ΚΑΙ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ 
ΟΠΟΥ Ο ΝΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ 
ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΦΩΣ 
ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΝΟΥ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΦΩΣ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ

morfeas sky




σημ:Το θέμα δεν είναι αν θα αφυπνιστούν όλες οι ψυχές που φέρουν μέσα τους τον Νου.
Έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν ψυχές που θα βυθίζονται στο σκότος όλο και περισσότερο με χειρότερα σώματα.Ίσως κι αυτό είναι ένας λόγος για να γίνει κατανοητό το σκότος στην πιο σκοτεινή μορφή του, και αυτόν τον ρόλο έχουν οι βυθιζόμενες στο σκότος ψυχές.
Είναι σαν το ανθρώπινο σώμα, άλλα κύτταρα ζουν στον εγκέφαλο και εξουσιάζουν ολόκληρο το σώμα, και άλλα κύτταρα ζουν μέσα στα έντερα της αφόδευσης των αποβλήτων.
Χρειάζονται και αυτά τα κύτταρα, που ζουν μέσα στα κόπρανα, οπότε εμείς ας αποφασίσουμε με τις επιλογές μας,  τι αρμοδιότητα θέλουμε να έχουμε στην εδώ θνητή ζωή μας.




Μέχρι να έρθει ο καιρός που θα ενωθούν όλες οι ψυχές ως Όλον για να επιφέρει ο Άνθρωπος Όλον που είναι Καθ'Ομοίωσιν με τον Θεό διότι τότε, εγώ θα είμαι εσύ, και εσύ εγώ ως Ένα!
και θα επιφέρουμε την ανακαίνιση του σύμπαντος των επτά κύκλων σε Άπλετο Φως.

oneirosky

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα