Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Όταν μια γυναίκα κάνει την πρώτη κίνηση!


Όταν μια γυναίκα κάνει την πρώτη κίνηση!
Ένα ερώτημα αντίστοιχο με το σεξπιρικό «To be or not to be»! Σου αρέσει, τον σκέφτεσαι. Να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση ή θα σε παρεξηγήσει; Δύσκολο να απαντήσει κανείς, γιατί εξαρτάται τόσο από τον τρόπο που η γυναίκα θα κάνει το πρώτο βήμα, όσο και από την ψυχολογία του άντρα.

Τι συμβαίνει όταν η γυναίκα παίρνει το θάρρος να σταθεί μπροστά σε έναν άντρα και να του δείξει ξεκάθαρα πως της αρέσει;

Νέα εποχή, νέες συνήθειες

Έχουμε μάθει πολύ εύκολα να λέμε πως οι ρόλοι έχουν αλλάξει, ότι οι γυναίκες έχουν γίνει κυνηγοί και οι άντρες δεν τολμούν.... Τα νούμερα όμως μιλούν από μόνα τους. Σε έρευνα που έγινε στη Βρετανία βρέθηκε πως μόλις 1 στις 4 γυναίκες θα έκανε το πρώτο βήμα. 
Από την άλλη, οι άνδρες σε ποσοστό 72% δηλώνουν πως δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν μια γυναίκα έκανε την πρώτη κίνηση να τους πλησιάσει.

Το ρίσκο μια τέτοιας κίνησης
Τον είδες, έπαθες, θέλεις να γίνει κάτι. Δεν τον βλέπεις και πολύ έτοιμο να περπατήσει προς το μέρος σου και αποφασίζεις να το κάνεις εσύ. Η ελευθερία σου είναι μη διαπραγματεύσιμη. Και το ρίσκο όμως υπαρκτό. Γιατί...

1. Μπορεί να σε περάσει για εύκολη. Μπορεί. Άρα; Άρα εκείνος μάλλον ζει με στερεότυπα και ταμπού. Όχι εσύ. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος. Κι ένας τέτοιος άντρας, ναι, μπορεί να σκεφτεί πως μια «επιθετική» αρχή μυρίζει σεξ και μόνο σεξ.

2. Μπορεί να σε περάσει για απελπισμένη. Μήπως άφησες μια αύρα ανασφάλειας να φανεί στην κίνησή σου; Η ανασφάλεια «μυρίζει» και δεν δίνει ποτέ καλή εντύπωση στον άλλο. Προσοχή στον τρόπο που θα κάνεις την κίνηση σου λοιπόν. Γιατί εκεί έξω, ναι, ναι, υπάρχουν και κάποιοι που το πρώτο βήμα το θεωρούν «απόγνωση» και όχι τόλμη.

3. Μπορεί να νιώσει άβολα και να ξενερώσει. Οπότε δεν ξέρεις σε τι φάση τον πετυχαίνεις. Ας υποθέσουμε πως εκείνος είναι στο bar μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα και το μόνο που θέλει είναι να μείνει μόνος του. Πόσο ενοχλητικό μπορεί να του φανεί, αν μια άγνωστη τον πλησιάσει σε αυτή την κατάσταση; Οπότε πριν το «μεγάλο» βήμα... τσέκαρε καλά, αν έχεις ανταπόκριση όντως. 

Οι παραπάνω υποθέσεις δεν είναι για να σε αποθαρρύνουν. Απλά, αν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί από μια σου κίνηση, είσαι πάντα πολύ πιο έτοιμη να την κάνεις χωρίς παρατράγουδα.

Η αρετή της... τόλμης

1. Η αυτοπεποίθηση είναι σέξι. Όταν λοιπόν σταθείς μπροστά του σίγουρη για αυτό που κάνεις, το πιθανότερο είναι να ανέβεις σημαντικά στην εκτίμησή του. Ο δυναμισμός της γυναίκας που ξέρει τι θέλει, όσο κι αν μοιάζει τρομακτικός για κάποιους, είναι σίγουρα σέξι για άλλους τόσους.
2. Μετανιώνεις περισσότερο για κάτι που δεν έκανες. Όλους τους ανθρώπους τους τρώει η αμφιβολία για το τι θα συνέβαινε αν έκαναν κάτι, παρά για το αντίθετο. 
3. Αν κάνεις την κίνηση έχεις κάνει και την επιλογή. Δεν είναι πιο ωραίο να έχεις εσύ τον πρώτο λόγο στον άνθρωπο που θέλεις να έχεις δίπλα σου. Αν αφήσεις την πρωτοβουλία κινήσεων σε έναν άντρα, υπάρχει πάντα η αίσθηση πως είσαι η επιλογή του και όχι εκείνος η δική σου, σωστά; Ενώ με την κίνησή σου, νιώθεις αυτό το ωραίο συναίσθημα πως ήσουν εσύ εκείνη που τον ξεχώρισες και τον πλησίασες!

Μια ερωτική έλξη, αν έχει τα εχέγγυα να γίνει δυνατή, αμφίδρομη και παράφορη θα βρεθεί η ευκαιρία. Δύσκολα ένας έρωτας μπορεί να συγκρατηθεί είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας. Και τότε απλά μια αόρατη δύναμη θα σας σπρώξει τον έναν δίπλα στον άλλο. Θυμήσου: Πώς γνώρισες τον έρωτα της ζωής σου; Έχει σημασία; Ή μήπως εκείνο που μετράει είναι πως τελικά ερωτευτήκατε;

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που χρειάζεται να προκαλέσεις και εσύ λίγο την τύχη σου. Ένα όμως είναι σίγουρο! Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να αισθάνεσαι πως έκανες αυτό που σου έλεγε η ψυχή σου.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα