Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ


Τελικά, η γέννηση του Σωτήρα του κόσμου, που τελικά δεν τον έσωσε, προκάλεσε με το φτούκα προ ένα στυγερό μαζικό έγκλημα. Μέχρι που μπορείς να υποθέσεις ότι έχει τη σημασία του αυτό το συμβολικό και συνάμα τόσο τραγικό γεγονός.
Αθώα πλάσματα, βρέφη, εντελώς απροστάτευτα, να σκοτωθούν με τον πιο άγριο τρόπο, επειδή ο Θεός αποφάσισε με καθυστέρηση εκατομμυρίων χρόνων να στείλει τον Υιό του.
Έτσι είναι. Αν δεν γεννούσε η Μαρία τον γιό της όλα τα άλλα παιδάκια της Ιουδαίας θα ζούσαν μια χαρά.
Έχουμε ερωτήματα. Τόσο της πλάκας ήταν αυτός ο φοβερός και τρομερός εξουσιαστής, ο Ηρώδης; Τι πιο αναμενόμενο να στείλει πράκτορες να παρακολουθούν τους Τρεις Μάγους. Το πιο εύκολο να ανακάλυπτε που βρισκόταν η φάτνη, εκεί που γεννήθηκε ο Χριστός.

Πέρα απ’ αυτό. Η Μαρία και ο Γιόζεφ που παρίστανε τον σύζυγό της γνώριζαν ότι το νεογέννητο ήταν εντολή του Ύψιστου και ερχόταν στη ζωή με τη δύναμη του αγίου πνεύματος. Είναι δυνατόν να σταθεί άξιος να κάνει κακό στον ουράνιο εκλεκτό κάποιος γήϊνος εξουσιαστής;
Ποιος είναι ο λόγος, ποιο είναι το νόημα του έργου να εμφανιστεί σαν ο κακός του παραμυθιού ο Ηρώδης. Επειδή δεν σκότωσε μιζαδόρους της Siemens, ούτε διαπλεκόμενους υπουργούς, τίποτα παιδεραστές, τοκογλύφους, αλλά ό,τι πιο αθώο, μωρά στην κούνια.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ JUMBO ΣΤΟΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα