Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Χριστιανικός Μυστικισμός / Θέωση




Το να μιλήσουμε για την Θέωση, δηλαδή την Κατάσταση Όπου Βιώνουμε την Θεία Πραγματικότητα, Όπου Είμαστε ένα με τον Θεό, θα ήταν προκλητικό αν επιχειρούσαμε να περιγράψουμε μια Κατάσταση που είναι Απερίγραπτη. Πρέπει να Προσεγγίζουμε το Ιερό με σοβαρότητα. Η Θέωση είναι Μια Βιωματική Κατάσταση που πρέπει κάποιος να ζήσει για να Κατανοήσει τι συμβαίνει. Μετά, είναι Μια Άλλη Πραγματικότητα από αυτή που βιώνουν συνήθως οι άνθρωποι, δεν υπάρχει στην συνηθισμένη ανθρώπινη εμπειρία, κι έτσι το να περιγράφεις κάτι που ο άλλος δεν έχει δει είναι σαν να μην λες τίποτα. Η διανόηση δεν μπορεί να το συλλάβει. Μετά η διανόηση προκαλείται να ερευνήσει ποιος μιλά, αν έχει βιώσει αυτό για το οποίο μιλά, κι έτσι ανοίγει μια διαμάχη σε διανοητικό επίπεδο. Όλα αυτά είναι παιδιάστικα. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα διαφορετικά.

Ο Ιησούς ποτέ δεν περιέγραψε την Θεία Κατάσταση. Βεβαίωσε μόνο ότι Υπάρχει η Δυνατότητα να την Βιώσουμε κι Έδειξε τον Δρόμο που Οδηγεί στο Εσωτερικό Βασίλειο, στο Θεό. Θα ήταν ασέβεια να επιχειρήσουμε να πούμε ή να κάνουμε κάτι περισσότερο από τον Ιησού. Μπορούμε όμως να επιχειρήσουμε να οδηγήσουμε την κατανόηση της πραγματικότητας με πιο απλό τρόπο στην Αλήθεια, να διαφωτίσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα.

Όταν Κάποιος Ακολουθεί την Οδό κάποια στιγμή η συνειδητότητα περνά στην Άμεση Αντίληψη της πραγματικότητας, πέρα από την σκέψη, τις παρεμβολές της σκέψης και τις παραμορφώσεις που δημιουργεί στην αντίληψη της πραγματικότητας. Αυτό πρέπει να γίνει με την Εγρήγορση, την Προσοχή, την Παρατήρηση αυτού που συμβαίνει σε Πραγματικό Χρόνο, στην πραγματική ζωή. Όχι με προσπάθειες του εγώ, με τεχνικές, πνευματικές ασκήσεις, κλπ. Όλα αυτά είναι ανόητα. Το Πέρασμα Πέραν της σκέψης, η Αφύπνιση του Κέντρου της Καρδιάς,  μας οδηγεί σε μια άλλη αντίληψη της πραγματικότητας, μας οδηγεί στην Παγκόσμια Συνείδηση. Αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε. 

Τι είναι το Πέρασμα Πέραν της σκέψης; Τι είναι η Παγκόσμια Συνείδηση; Σε τι αλλάζει η αντίληψή μας; Σε τι αλλάζει ο τρόπος που συλλαμβάνουμε την πραγματικότητα; 

Το Κυριότερο Χαρακτηριστικό της Παγκόσμιας Συνείδησης, Ένδειξη ότι Αφυπνίστηκε το Κέντρο της Καρδιάς, Σημάδι ότι πραγματικά βιώνουμε την Άλλη Κατάσταση, είναι η Αλλαγή στην Αντίληψη του Χώρου. Παρακαλώ, ας προσέξουμε λίγο. Όταν λειτουργούμε στο επίπεδο της διανόησης, της σκέψης, όταν δηλαδή ταυτιζόμαστε με την διαδικασία της σκέψης και υιοθετούμε σαν αληθινά όλα όσα μας παρουσιάζει η σκέψη κι όλα όσα κατασκευάζει η σκέψη (όταν δηλαδή λειτουργούμε στο διανοητικό κέντρο, στον μετωπιαίο εγκέφαλο), τότε έχουμε την (ψευδή) αντίληψη ότι είμαστε μέσα στον Χώρο, ότι ο Χώρος μας «περιβάλει». Όταν όμως η συνειδητότητα μετατοπίζεται πέραν της σκέψης, στην Άμεση Αντίληψη αυτού που συμβαίνει σε Πραγματικό Χρόνο (όταν δηλαδή Αφυπνίζεται το Κέντρο της Καρδιάς) η Αντίληψή μας αλλάζει, η Αίσθηση του Χώρου αλλάζει, η συνείδησή μας δεν είναι πια εγκλωβισμένη, απελευθερώνεται από την «σύνδεσή» της με το σώμα, από τους τοπικούς περιορισμούς που επιβάλει η λειτουργία μέσα στην διανόηση και στο σώμα. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι Είμαστε Εδώ, Τώρα, Έξω από το σώμα και ταυτόχρονα μέσα στο σώμα γιατί  βέβαια η σύνδεση  με το σώμα αλλάζει αλλά δεν σπάει, δεν διακόπτεται. Τώρα Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Χώρος Είναι Μέσα μας, μέσα στην Τωρινή Παγκόσμια Συνείδησή μας, μέσα στην Νέα Ανώτερη Επίγνωσή μας. Τα πράγματα έχουν αντιστραφεί πλήρως. Εκεί που είμασταν (όταν λειτουργούσαμε στην διανόηση) μέσα στον Χώρο, τώρα η Συνείδησή μας υπερβαίνει τον χώρο, ο χώρος είναι Μέσα μας. Στην πραγματικότητα Έχουμε Εισέλθει στο Εσωτερικό Σύμπαν, που είναι πιο πραγματικό από το εξωτερικό σύμπαν. Αν δεν Βιώσουμε αυτή την Μετάβαση δεν θα μπορέσουμε να Κατανοήσουμε τι συμβαίνει Εσωτερικά και πως Σταδιακά Ανυψωνόμαστε μέσα από τις Τρεις Εσωτερικές Καταστάσεις, τους Τρεις Εσωτερικούς Πνευματικούς Ουρανούς Ως τον Θεό.

Όταν Έχουμε Εισέλθει Έσω, στο Εσωτερικό Σύμπαν, οποιαδήποτε «αλλαγή» στην Αντίληψή μας σχετίζεται με την Αίσθηση του Χώρου, με την Σχέση μας με τον Χώρο κι όσα «περιλαμβάνει». Όσο Βαθαίνει η Εμπειρία μας στη Νέα μας Κατάσταση, όσο η Κατανόησή μας Διαφωτίζεται τόσο Αποκαλύπτεται η Αληθινή Φύση της Συνείδησης και ο Ρόλος της Αντίληψης. Όπως έχουμε πει πολλές φορές υπάρχουν Τρία Στάδια Εσωτερικής Εμβάθυνσης. Τώρα, πως και γιατί τρία, είναι άλλο θέμα. Απλά έτσι είναι. Αυτό βίωσαν όσοι έφτασαν μέχρις Εδώ. Δεν επιτρέπεται βέβαια να μιλήσουμε δημόσια για πράγματα Ιερά που πάντα μεταδίδονταν από τον Αληθινό Διδάσκαλο στον μαθητή, όπως έκανε ο Ιησούς όταν «εξηγούσε» ιδιαίτερα στους μαθητές του τα «Μυστήρια της Βασιλείας των Ουρανών». Αυτά λέγονται πάντα ιδιαίτερα. Όμως μπορούμε να πούμε ότι με την Διαρκή Εμβάθυνση της Εμπειρίας, της Κατανόησης, Αποκαλύπτεται Τελικά η Αληθινή Φύση της Συνείδησης που Είναι Καθρέφτης Αντίληψης, που Αντανακλά, όχι τις δικές του δραστηριότητες, αλλά μέσα στην Ιερή Σιγή Αντανακλά Αυτό που Υπάρχει Πραγματικά, τον Θεό.

Αλλά και σε Αυτή την Κατάσταση Όπου Προσβλέπουμε Ολοκληρωτικά στον Θεό, Όπου Ό,τι Αντιλαμβανόμαστε Είναι Θεός, υφίσταται ακόμα «διαχωρισμός», είμαστε ακόμα έξω από την Θεία Πραγματικότητα. Έχουμε Εισέλθει στον Ιερό Εσωτερικό Χώρο αλλά δεν έχουμε ακόμα Ενωθεί με τον Θεό. Σαν «κράτημα» της ανάσας και βαθιά αναπνοή, σαν μια Ολοκληρωτική Αλλαγή, Κάθε Αντίληψη Διαλύεται, Κάθε Συνείδηση Παύει να Υπάρχει, Υπάρχει Μόνον Θεός… Είναι η Είσοδος στον Κόσμο του ΕΙΝΑΙ, στην Θεία Πραγματικότητα, στον Αληθινό Υπέρτατο Τέταρτο Ουρανό.

Αδελφοί, η Οδός του Θεού είναι μία Οδός που πρέπει να Βαδίσουμε, κάτι που πρέπει να κάνουμε στην πραγματική ζωή, σε πραγματικό χρόνο. Όλα τα άλλα είναι μονάχα λόγια. 

«Βλέπετε. Αγρυπνείτε. Προσεύχεσθε. Ουκ οίδατε γαρ πότε ο καιρός εστιν» (Κατά Μάρκον, ιγ΄33).


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα