Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εσωτερική ομορφιά – Γίνετε ευτυχισμένες

εσωτερική ομορφιά

Οι γυναίκες συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με την περιποίηση του δέρματός μας, του προσώπου μας, με το σώμα μας γενικότερα αλλά μερικές φορές αφήνουμε στην άκρη την «περιποίηση» που θεωρείται πιο σημαντική από όλες και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να μην κοστίζουν αλλά θέλει προσπάθεια για να τα αποκτήσουμε. Η εσωτερική μας ομορφιά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξωτερική αν και κάποιες φορές φαίνεται να την φροντίζουμε πολύ λιγότερο από όσο πρέπει. Πόσες φορές δεν αντιληφθήκατε πως η καλή σας διάθεση ή τα ευγενικά σας αισθήματα ζωγραφίζονται στο πρόσωπό σας κάνοντάς το να λάμπει. Αυτό είναι κάτι που εννοείται πως γίνεται αντιληπτό από τους γύρω μας και το καταλαβαίνουμε όταν ακούμε το γνωστό «κάτι έκανες σήμερα και λάμπεις»!
Πολλές φορές τυχαίνει να βαφτούμε ακριβώς το ίδιο με την προηγούμενη μέρα ή ακόμα και να φορέσουμε το αγαπημένο μας ρούχο για ακόμα μία φορά αλλά κάτι δεν κολλάει. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως κάτι δεν πάει καλά μέσα μας και όσο και αν προσπαθούμε να ασχοληθούμε με την εμφάνισή μας με τίποτα δεν θα είμαστε ικανοποιημένες. Έτσι η εσωτερική μας ομορφιά είναι αυτή που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά «όμορφες»! Είναι κάτι που όταν το ακούμε θέλουμε πολύ να το κάνουμε αλλά ούτε ξέρουμε πώς ούτε ξέρουμε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πώς μπορείς να ασχοληθείς με την εσωτερική ομορφιά την οποία δεν μπορείς να καμουφλάρεις ούτε με βάψιμο ούτε με ντύσιμο; Είναι σαν να σου λέει κάποιος πως σήμερα πρέπει να βγεις έξω και να νιώθεις όμορφη αλλά δεν θα βαφτείς, δε θα φτιάξεις τα μαλλιά σου και δεν θα φορέσεις τα ρούχα που σε κολακεύουν! Κι όμως δεν είναι ακατόρθωτο η ομορφιά πηγάζει πραγματικά από μέσα μας και παρακάτω θα μπορέσετε να το αντιληφθείτε!

Εσωτερική ομορφιά
1)Χαμόγελο
Το χαμόγελό μας μπορεί να μας προσφέρει την δύναμη που χρειαζόμαστε για να προχωράμε μπροστά και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και αν δεν νιώθουν καλά προσπαθούν να χαμογελάνε ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν την διάθεσή τους. Άλλωστε υπάρχει κανείς που δεν λάμπει όταν χαμογελάει; Είναι κάτι που υποσυνείδητα επαναφέρει την αισιοδοξία και φροντίζει να μας τονώσει το ηθικό. Μπορείτε να παρατηρήσετε γύρω σας και θα προσέξετε πως οι άνθρωποι που χαμογελούν τραβάνε περισσότερο τα βλέματα. Όταν χαμογελάμε εκπέμπουμε κάτι θετικό που οι γύρω μας χρειάζονται και δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτό. Με ένα χαμόγελο μπορείς κι εσύ να νιώσεις πραγματικά όμορφα μέσα σου!
2)Θετική σκέψη
Τα τελευταία χρόνια αρκετές γυναίκες έχουν ασχοληθεί με την θετική σκέψη στην προσπάθειά τους να αλλάξουν διάφορα πράγματα στην ζωή τους αλλά περισσότερο αυτό που επιδιώκουμε είναι να νιώσουμε πιο όμορφα και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια που μέχρι τώρα μας φαίνονταν βουνά. Η θετική σκέψη μας βοηθάει να εκπέμπουμε μία εσωτερική ομορφιά η οποία πολλές φορές απλοποιεί τα πράγματα μπροστά μας. Μπορεί όλα αυτά να σας φαίνονται περίεργα αλλά σκεφτείτε κάτι το οποίο έχετε κληθεί να αντιμετωπίσετε παραπάνω από μία φορά στην ζωή σας! Πόσο δύσκολο σας φάνηκε σε συνδυασμό με την κακή διάθεση που είχατε και πόσο εύκολα το αντιμετωπίσατε την επόμενη φορά που νιώθατε όμορφα και εκπέμπατε αισιοδοξία! Η εσωτερική μας ομορφιά μπορεί να μας ανοίξει πόρτες που δεν είχαμε φανταστεί.
3)Αποβολή άσχημων συναισθημάτων
Υπάρχει μία άσκηση η οποία μπορεί να είναι πνευματική αλλά θέλει και αυτή προσπάθεια σαν να πρόκειται να γυμναστούμε για τουλάχιστον 3 ώρες! Το να αποβάλλουμε τα άσχημα συναισθήματα και να μην φωλιάζουν μέσα μας δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως μέχρι τώρα κάτι τέτοιο κάναμε και τελικά δημιουργούσαμε τεράστιο πρόβλημα στον ίδιο μας τον εαυτό! Εννοείται πως όλες μας μπλοκαριζόμαστε κατά καιρούς με τα άσχημα συναισθήματα αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα αναγνωρίζουμε σαν ξένο σώμα που δεν χωράει μέσα μας. Έτσι η εσωτερική μας ομορφιά θα διατηρείται στα επίπεδα που πρέπει και δεν θα καλύπτεται από άσχημα συναισθήματα χωρίς ουσία. Επιλέξτε έναν τρόπο χαλάρωσης την στιγμή που καταλαβαίνετε πως κατακλύζεστε από τέτοιου είδους συναισθήματα. Πάρτε βαθιές αναπνοές, εισπνέοντας από την μύτη και εκπνέοντας από το στόμα, κλείστε τα μάτια και χαθείτε σε όμορφες εικόνες που σας γεμίζουν. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος. Άλλοι το πετυχαίνουν κάνοντας κάτι δημιουργικό, άλλοι με εργασιοθεραπεία και άλλοι με διαλογισμό!
4)Άσκηση
Η σωματική άσκηση είναι πολύ χρήσιμη και για την εσωτερική ομορφιά μας και την ηρεμία. Δεν έχει σημασία αν έχετε ήδη το τέλειο σώμα ή αν δεν είστε από τις γυναίκες που το γυμναστήριο είναι η καθημερινότητά σας. Η άσκηση μπορεί να περιλαμβάνει ένα ελαφρύ τρεξιματάκι στην φύση, στο πάρκο, σε έναν πεζόδρομο. Επίσης μπορεί να είναι ο χορός, η γιόγκα, η κολύμβηση και πολλά ακόμα είδη άσκησης. Έτσι ηρεμεί το πνεύμα και χαλαρώνουμε νιώθοντας όμορφες και ανάλαφρες. Ακόμα και αν έχουμε συνηθίσει να βγαίνουμε έξω περιποιημένες από την κορυφή ως τα νύχια γρήγορα θα διαπιστώσετε πως με τη άσκηση θα νιώθετε το ίδιο ελκυστικές και όμορφες με μία φόρμα, άβαφες και με πιασμένο μαλλί. Θα εκπέμπετε αυτοπεποίθηση και θα καταλάβετε πως χωρίς την εσωτερική ομορφιά η εξωτερική γρήγορα χάνεται. Άρα για ποια από της δυο θα πρέπει να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο μέσα στην μέρα;
5)Εθελοντισμός
Έχει αποδειχθεί πως ο εθελοντισμός προσφέρει μία ευφορία! Άνθρωποι που ασχολούνται με την προσφορά και ψάχνουν διάφορους τρόπους γενικότερα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις δυσκολίες και χαμογελούν πολύ περισσότερο. Φυσικά και εκπέμπουν αισιοδοξία και νιώθουν πολύ περισσότερο θετικά συναισθήματα. Ο εθελοντισμός λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία και ταυτόχρονα δίνει ικανοποίηση στους ανθρώπους που προσφέρουν. Ο εθελοντισμός μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας και να δείτε τον κόσμο από μία άλλη οπτική γωνία!
Η εσωτερική μας ομορφιά είναι αυτή που θα μας χαρίσει την λάμψη και την νεανικότητα που επιθυμούμε! Ας μάθουμε να φροντίζουμε το μέσα περισσότερο από το έξω. Φυσικά και δεν παραμελούμε την περιποίηση της εμφάνισής μας αλλά η εσωτερική μας ομορφιά είναι αυτή που θα μας δώσει ολοκληρωτικά τα αποτελέσματα που επιθυμούμε! Εκμεταλλευτείτε τις συμβουλές και δώστε στον εαυτό σας έναν άλλο αέρα που θα σας κάνει γρήγορα να δείτε τα πράγματα πολύ διαφορετικά από ότι τα βλέπατε μέχρι τώρα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα