Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ρομπέρτο Ρίβας, ο πυροσβέστης που αρνήθηκε να κάνει εξώσεις



Ήγγικεν η ώρα των εξώσεων στην Ελλάδα και είπα να θυμίσω μια παλιά ιστορία γιατί… η τιμή, τιμή δεν έχει και χαρά σ’ όποιον την έχει!

Ο Ρομπέρτο Ρίβας είναι πυροσβέστης. Τον Φεβρουάριο του 2013 κλήθηκε από την Υπηρεσία του να σπάσει το λουκέτο στο σπίτι 83χρονης προκειμένου να της κάνει έξωση. Εκείνος αρνήθηκε να πετάξει στο δρόμο μια ηλικιωμένη και τιμωρήθηκε από την Υπηρεσία με πρόστιμο 600 ευρώ.
Το περιστατικό είχε συμβεί στην πόλη Λα Κορούνια της βορειοδυτικής Ισπανίας. Την ημέρα που θα γινόταν η έξωση είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πολυκατοικία που ζούσε η 83χρονη Αουρέλια Ρέι μέλη της οργάνωσης «STOP στις εξώσεις», δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμα και βουλευτές του τοπικού κόμματος BNG.
Το πλήθος γινόταν όλο και μεγαλύτερο, ιδίως τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα οχήματα της πυροσβεστικής για να σπάσουν την αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου.

Στο σημείο μάλιστα εμφανίστηκαν και αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώθηκαν συγκρούσεις των συγκεντρωμένων με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα.
Όταν ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης ζήτησε από τον Ρομπέρτο Ρίβας να βάλει μπροστά το μηχάνημα για να σπάσει την αλυσίδα, εκείνος απάντησε: «εγώ αυτό δεν μπορώ να το κάνω». Και αποχώρησε προς το όχημά του μαζί με έναν συνάδελφο. Τελικά, η έξωση δεν έγινε.
Ο Ρίβας κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων του σε όλη την Ισπανία, αλλά και εκπροσώπων κομμάτων.
Η Δικαιοσύνη όμως τού άσκησε δίωξη για υποκίνηση σε περιστατικό βίας. Η ποινή που του επιβλήθηκε, 20 μήνες μετά, ήταν 600 ευρώ πρόστιμο.   
«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Αυτό που έκανα έξω από το σπίτι της Αουρέλια Ρέι ήταν να εκφράσω όλο το Σώμα, ότι οι πυροσβέστες δεν πρέπει να πετάμε κόσμο έξω από το σπίτι του. Είμαι ένοχος που δεν συμμετείχα σε διαδικασία έξωσης, αλλά είμαι αθώος για την υποκίνηση σε βία» δήλωσε.
Μάλιστα, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση και να πληρώσει το πρόστιμο.
Όσο για την 83χρονη γυναίκα, όπως γράφει η τοπική εφημερίδα της Γαλικίας «La Voz de A Coruna», ήλθε σε φιλικό διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού για να παραμείνει εκεί μέχρι να της βρουν άλλο σπίτι. Όπως και τελικά έγινε.

 «Γίνε η Αλλαγή που Θες να Δεις»


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα