Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πώς ο καφές θα σας κάνει να ζήσετε περισσότερο

A cup of latte is pictured at a cafe in Sydney

Είναι ο καφές πηγή μακροζωίας;  


Μια ακόμα έρευνα ήρθε να επιβραβεύσει την επιλογή σας να… πίνετε καφέ! Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ – άτομα δηλαδή που καταναλώνουν λιγότερο από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα , έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο καφές είναι η λύση στη μακροζωία, όμως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που πίνουν καφέ σε τακτική βάση έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από προβλήματα, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, παθήσεις του εγκεφάλου ή και να αυτοκτονήσουν. Τα ευρήματα της 30ετούς έρευνας έδειξαν απλά μια ένδειξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο καφές ευθύνεται άμεσα για τη μείωση του κινδύνου θανάτου από αυτές τις αιτίες. Παρόλ’ αυτά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι ενώσεις του καφέ είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη ή στην φλεγμονή – παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία.

Οι ερευνητές μελέτησαν 208.500 άτομα, άνδρες και γυναίκες, απ’ τους οποίους ζήτησαν να μοιραστούν μαζί τους τις καταναλωτικές τους συνήθειες, και κατέληξαν πως υπάρχει πραγματικά μια σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του χαμηλότερου ποσοστού θνησιμότητας ειδικότερα για τα άτομα που δεν έχουν καπνίσει ποτέ.
Οι ερευνητές παραδέχονται ότι οι αυτο- αναφορές σχετικά με την κατανάλωση καφέ δεν είναι απόλυτα αξιόπιστες, και η μελέτη δεν είχε σχεδιαστεί για να βρουν τα άμεσα οφέλη του καφέ στην υγεία. Υποστηρίζουν, όμως, πως η σύνδεση αυτή αξίζει περισσότερη έρευνα ώστε να κατανοήσουμε τι μπορεί να ευθύνεται δεδομένου ότι οι προηγούμενες μελέτες είχαν απομονώσει ορισμένες δυνητικές ευεργετικές ιδιότητες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα