Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Εσείς γνωρίζετε τη Βικτοριανή δίαιτα;

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Ξεχάστε τα όσα γνωρίζετε μέχρι σήμερα για τις δίαιτες. Η νέα τάση ακούει στο όνομα Victorian diet.
Εσείς, δοκιμάσατε τη… Βικτωριανή δίαιτα;

Όπως αποδείχθηκε από επιστημονικές μελέτες οι άνθρωποι του 19ου αιώνα (της Βικτοριανής δηλαδή εποχής, που θεωρείται η χρυσή εποχή της διατροφής), που κατανάλωναν κρεμμύδια, παντζάρια, μήλα, λάχανα ήταν πιο υγιείς και είχαν δυνατότερο ανοσοποιητικό από ότι εμείς σήμερα.

Μάλιστα η παχυσαρκία τότε ήταν άγνωστη λέξη και απασχολούσε μόνο ανθρώπους της ανώτατης τάξης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας τότε ήταν για τους άνδρες τα 75 χρόνια και για τις γυναίκες τα 73.


Η Δρ. Judith Rowbotham, από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, που ήταν επικεφαλής της έρευνας μαζί με τον Δρ. Paul Clayton, από το Institute of Food, Brain and Behaviour, εξήγησαν ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής ήταν υγιέστεροι από εμάς αν και έτρωγαν περίπου 4000 με 5000 θερμίδες την ημέρα οι άνδρες και οι γυναίκες περίπου 3000! Σήμερα, κατά μέσο όρο καταναλώνουμε 2200 θερμίδες την ημέρα. 
Οι άνθρωποι της βικτοριανής εποχής έτρωγαν πολύ μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, μπορεί και 10 μερίδες καθημερινά. Ο μέσος όρος ηλικίας τότε ήταν για τους άνδρες τα 75 χρόνια και για τις γυναίκες τα 73.

Μετά τα πλεονεκτήματα αυτά της βικτοριανής δίαιτας συνιστούν στους σημερινούς καταναλωτές να ακολουθούν αυτό το μοντέλο διατροφής αν θέλουν όχι μόνο να ζήσουν πολλά χρόνια αλλά και να είναι πιο αδύνατοι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα