Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Κυτταρίτιδα στην κοιλιά – Αντιμετώπιση

κυτταρίτιδα στην κοιλιά

Η λέξη αυτή για τις περισσότερες γυναίκες είναι ο φόβος και ο τρόμος! Είναι ο κάθε φόβος μιας γυναίκας καθώς, πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών εμφανίζει είτε πολύ, είτε λίγο κυτταρίτιδα κάποτε. Τι είναι όμως, γενικά η κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα γενικά, είναι μια αντιαισθητική όψη. Συνήθως η όψη αυτή μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού και είναι το συσσωρευμένο λίπος που αποθηκεύεται ανάμεσα στις δύο στρώσεις του δέρματος. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται αυτή η εμφάνιση στα διάφορα σημεία του σώματος. Ένα από αυτά είναι και η κυτταρίτιδα στην κοιλιά! Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να έλειπε καθώς, υπάρχει μεγάλος χώρος αποθήκευσης στο σημείο αυτό. Ποιοι είναι όμως, οι λόγοι που εμφανίζεται και οι τρόποι αντιμετώπισής της; Όλα αυτά θα τα δείτε παρακάτω!
Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι
Πραγματικά, η ηλικία δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Αν δεν κάνεις σωστή διατροφή (που είναι το βασικό) και να έχεις δραστήρια ζωή τότε η κυτταρίτιδα θα σου χτυπήσει την πόρτα! Οι λόγοι λοιπόν, που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα στην κοιλιά (και όχι μόνο) είναι οι εξής:

  1. Κακή διατροφή: ( Αν δεν τρώτε σωστά και υγιεινά, φρούτα και λαχανικά ξεχάστε το ωραίο κορμάκι!)
  2. Καθιστική ζωή: ( Όχι! Καθιστική ζωή και κακή διατροφή, ο καλύτερος συνδυασμός για την κυτταρίτιδα. Η τηλεόραση και ο καναπές δεν είναι η μόνη σας παρέα.)
  3. Όχι γυμναστική: ( Μέγα λάθος! Με το να λέτε αύριο και αύριο το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιδεινώνετε την κατάσταση. Η γυμναστική είναι το παν και βοηθά τον οργανισμό να λειτουργεί καλύτερα!)
  4. Κάπνισμα: ( Εσείς κάνετε κακό στην υγεία σας και προκαλούνται περισσότεροι τοξίνες.)
  5. Αλκοόλ: ( Καταστρέφει το στομάχι και όχι μόνο. Αυξάνονται οι τοξίνες. Το ίδιο δηλαδή, που ισχύει και για το κάπνισμα.)
  6. Κληρονομικότητα: (Σε αυτό το σημείο δεν μπορείτε να κάνετε κάτι διότι, είναι σίγουρο πως κάποια μέρα κάποτε θα εμφανίσετε σίγουρα. Αν όμως προσέξετε τον εαυτό σας σίγουρα επίσης, δεν θα είναι εμφανής.)
Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης
1. Γυμναστική
Η γυμναστική είναι ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης και φυσικός. Αν ακολουθήσετε προγράμματα κατά της κυτταρίτιδας στην κοιλιά με πρόγραμμα και συνεχής άσκηση σίγουρα θα δείτε διαφορά. Αρκεί δυο φορές την βδομάδα και σε 2 μήνες θα βλέπετε τον εαυτό σας αλλιώς! Η άσκηση είναι σημαντική όχι μόνο για να διορθώσετε μερικές ατέλειες του σώματος αλλά και για την ψυχική σας κατάσταση που και αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση της κυτταρίτιδας.
2. Ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά
Το περιττό βάρος δεν είναι σύμμαχος σας. Αντίθετα αυξάνει το πρόβλημα στην περιοχή αυτή. Γι’αυτό καλό είναι να χάσετε μερικά παραπανίσια κιλά που ίσως μπορεί να έχετε. Με μια σωστή και υγιεινή διατροφή που να συμπεριλαμβάνει φρούτα, λαχανικά και ψάρι, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να χάσει τα κιλά που είναι αναγκαία. Για να χάσετε όμως, αυτά τα περιττά κιλά πίνετε και 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα. Το νερό θα βοηθήσει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού σας, καθώς και στην κατακράτηση υγρών.
3. Μασάζ
Είναι καλό να κάνετε κάθε μέρα λίγο μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς. Το καλύτερο είναι κάθε πρωί που ξυπνάτε, να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ στην κοιλιά σας με κυκλικές κινήσεις. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του αίματος και θα διώξετε μακριά τις τοξίνες από τον οργανισμό σας. Έτσι θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα στην κοιλιά!
4. Κρύο νερό
Μπορεί να μην το αντέχετε κι όμως, κάνει θαύματα! Όταν τελειώνετε το μπάνιο σας, προς το τέλος χρησιμοποιήστε λίγο κρύο νερό. Θα βοηθήσει κι αυτό στην καλή λειτουργία του αίματος στην περιοχή της κοιλιάς.  Επιπλέον, καλό θα ήταν αν έχετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι παπάγιας. Η παπάγια είναι γνωστή για την απομάκρυνση του φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται. Οπότε όσο πιο συχνά το εφαρμόζετε τόσο πιο γρήγορα αποτελέσματα θα έχετε! Σημαντικό! Αφού τελειώσετε το μπάνιο σας, απλώστε γαλάκτωμα στην περιοχή αυτή και με κυκλικές κινήσεις κάντε πάλι ένα ελαφρύ μασάζ.
Συμβουλές: Τι να αποφύγετε
Μακριά από τα λιπαρά τρόφιμα. Δεν βοηθούν καθόλου. Δηλαδή, όχι σε μπισκότα, λουκάνικα, τυριά και κέικ.
  • Καφές.
  • Κάπνισμα. ( τοξίνες)
  • Αλκοόλ. ( τοξίνες, σάκχαρα)
  • Ζάχαρη. ( μειώνει το κολλαγόνο που υπάρχει μέσα μας. Άρα μείωση ζάχαρης ίσον όχι κυτταρίτιδα στην κοιλιά!)
Ζάχαρη επίσης έχουν και:
  • Δημητριακά.
  • Ζυμαρικά.
  • Γιαούρτια εμπορίου.
Αυτά λοιπόν, ήταν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα στην κοιλιά! Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτές και σίγουρα θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα