Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Επιλογή και Ψευδαίσθηση (Μέρος Β)


Οι Άνθρωποι Κοτόπουλα
Ας χρησιμοποιήσουμε λίγη φαντασία και ας αρχίσουμε από την αρχή. 
Παρακαλώ, θεωρήστε για λίγο ότι αντί για άνθρωπος, στην πραγματικότητα είστε ένα κοτόπουλο. 
Όχι οποιοδήποτε κοτόπουλο, αλλά ένα ιδιαίτερο, προηγμένο είδος κοτόπουλου. 
Το είδος σας έχει μια ιστορία μεγάλων στοχαστών.
 Έχουν προβληματιστεί με το πρώτο ερώτημα, «Από πού ήλθα;» 
Πολλοί φιλόσοφοι έχουν χρησιμοποιήσει την γλώσσα σας για να συγχέουμε τα πάντα: «Τι ήλθε πρώτο; Η κότα ή το αυγό;» 
Οι επιστημονικά σκεπτόμενοι καλύτεροι στοχαστές σας επιμένουν ότι το ερώτημα δεν είχε σημασία, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι προήλθατε από την εξέλιξη ενός μόνον κυττάρου που κτίστηκε από μοριακά δομικά στοιχεία, συνεχώς προσαρμοζόμενα στις συνθήκες του φυσικού σας περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι τα ίδια τα δομικά υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή του πρώτου μορίου DNA δεν υπήρχαν – και μόνον DNA μπορεί να δημιουργήσει DNA. 
Πολλοί από τους ψυχολόγους σας έχουν προωθήσει την γενική άποψη ότι η βασική ανάγκη σας για επιβίωση, οι μηχανισμοί ώθησης σας – πάλη, φυγή, διατροφή και ζευγάρωμα – αποτελούν την βάση των περισσότερων συμπεριφορών. 

Πράγματι, οι μηχανισμοί της επιβίωσης του ισχυρότερου, βασική ώθηση, απαραίτητη για την αναπαραγωγή του είδους σας, εξηγούν τις προηγμένες θεωρίες που καθορίζουν την συμπεριφορά κατά τρόπους με τους οποίους ακόμα και οι ψυχολόγοι διαφωνούν. 
Μερικοί από τους μεταφυσικούς σας δασκάλους διακηρύττουν μια θεωρία της ατέλειας και ηλικία της Γης μόνον μερικών χιλιάδων χρόνων, παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο. 
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, τα κοτόπουλα θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί τέλεια, αλλά δεν συνέβη έτσι. 
Φτιάχτηκαν για να υποφέρουν, και όσο περισσότερο υπέφεραν και όσο καλύτερα υπέφεραν, τόσο περισσότερο πιθανόν ήταν να σωθούν, ή να πάνε στον παράδεισο των κοτόπουλων. 
Τα κοτόπουλα που πίστεψαν σε αυτό το σενάριο εργάστηκαν για να φέρουν και άλλα κοτόπουλα σε αυτήν την πεποίθηση, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλά κοτόπουλα πείστηκαν. 
Η ζωή είναι χάλια και μετά πεθαίνεις, αλλά όταν πεθάνεις κάτι υπέροχο θα συμβεί αν έχει επιδείξει την προθυμία να τιμωρηθείς για τον ατελή και ανεπαρκή εαυτό σου – τον εαυτό που ο Δημιουργός δημιούργησε.
Οι κοινωνικοί επιστήμονες σας έχουν ποσοτικοποιήσει την ομαδική συμπεριφορά και παρέχουν στατιστικά συμπεράσματα, ως αποτέλεσμα. 
Είναι πλέον σε θέση να κάνουν πολλές προβλέψεις σχετικά με τη φύση του κοινωνικού οργανισμού σας, τις συνήθειες ζευγαρώματος, και πολλά άλλα. 
Εξειδικευμένες ομάδες έχουν ακόμη αναπτύξει διεπιστημονικές θεωρίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν χαρτογραφήσει το μυαλό σας και σας έχουν πληροφορήσει για το πώς είναι φτιαγμένο, πώς επεξεργάζεται την πληροφορία, και ούτω καθεξής.
 Οι επιστήμες σας είναι πραγματικά εκπληκτικές!! 
Γιατί, ακόμη και το DNA του είδους σας έχει χαρτογραφηθεί. 
Τέτοιο προηγμένο είδος είστε!

Με όλη αυτήν την πρόοδο, το κοτέτσι σας, ή η μικρή σας κοινωνία, εξακολουθεί να αποτελείται από ομαδικά σπίτια κοτόπουλων με ατομικές φωλιές. 
Τώρα ας προσθέσουμε λίγο περαιτέρω φαντασία και ας χρησιμοποιήσουμε μια ιστορία ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα αυτού που προσπαθώ να περιγράψω. 
Σε αυτήν την ιστορία θα φανταστείτε ένα πλάσμα που το μεγάλωσαν τα κοτόπουλα.
(Απόσπασμα από το βιβλίο του Eldon Taylor, “Choices and Illusions: How Did I Get Where I Am, and How Do I Get Where I Want to Be?”)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα