Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΛΙΑΔΑ - ΟΙ ΘΕΟΙ



ΚΕΝΝΕΤΗ  & FLORENCE  WOOD – HOMER’S  SECRET  ILIAD

ΘΕΟΣ = ΘΕΩ = ΤΡΕΧΩ

Η αναφορά για τους θεούς εγένετο στην Δοτική Πληθυντικού
ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ σίγουρα αναφορά στα άστέρια που τρέχουν στον ουρανό.

Απο την κοσμική αυτή αλληγορία της Ιλιάδας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά οι θεοί . Αλλοτε μνησίκακοι και εκδικητικοί , άλλοτε πάλι δίκαιοι ,τρυφεροί και συναισθηματικοί οι θεοί στην Ιλιάδα εμφανίζονται να ενθαρρύνουν και να αποθαρρύνουν τους πολεμιστές δίνοντάς τους ιδέες και συχνά ψεύτικες ελπίδες να στέκονται δίπλα τους στη μάχη προστατεύοντάς τους και να υποστηρίζουν μοιρασμένοι , τα δύο στρατόπεδα . Πραγματοποιούν συχνά πολεμικά συμβούλια και  κινούνται ασταμάτητα  σε όλα τα μήκη και πλάτη του ομηρικού σύμπαντος , ενώ άλλες φορές αποσύρονται στα ανάκτορά τους για να ξεκουραστούν . Παρατηρώντας όλα τα παραπάνω ...δεν δυσκολεύονται καθόλου να διαπιστώσουν την ταύτιση των θεών της Ιλιάδας με τους πλανήτες και τις ιδιότητες τους , τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις ,τις ανάδρομες κινήσεις τους ,  τις εκλείψεις και τις συζεύξεις . Ακολουθώντας την ίδια λογική και κατευθυνόμενοι από τις περιγραφές του Ομήρου και τα ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ποιητικά επίθετα που επιλέγει να χρησιμοποιήσει στις εξιστορήσεις του ...
αλλο – πρόσαλλος = αμφίδρομος = ανάδρομος Αρης

Αντιστοίχηση  ΘΕΩΝ & ΗΡΩΩΝ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

Ηρα = Σελήνη
Αφροδίτη και Αρης = τους εαυτούς τους , ομώνυμοι πλανήτες
Αθηνά = Δίας πλανήτης
Ποσειδώνα = Κρόνος πλανήτης
Δίας = δεν εκπροσωπεί πλανήτη , συμπαντικός νούς , θεϊκή νομοτέλεια
Ερμής + Απόλλων = Ερμή πλανήτη , τον μοιράζονται
Αχιλλέας = Σείριος , Άστρο του Κυνός
Εκτορας = Ωρίων
Πρίαμος = Πολικός Αστέρας
Αγαμέμνων = Αστερισμός του Λέοντος , έμβλημα των Μυκηνών

1-Εμφάνιση του Σείριου στον ουρανό της Ελλάδος το 8900 πΧ  μετά απο 7000 ετών απουσίας , συμβολίζεται με την επιστροφή του Αχιλλέα στην μάχη απο μακρά περίοδο απουσίας.

2-Η σύζευξη 5 πλανητών ορατών απο την χώρα μας όπως περιγράφεται στην Ιλιάδα Α493 στο συμβούλιο των θεών , το έτος 1953 πΧ αποτελώντας την θεαματικότερη των τελευταίων 6 χιλιετιών . Οι Κινέζοι επέλεξαν το κοσμο ιστορικό αυτό γεγονός ως έναρξη του ημερολογίου τους.

3- Η ασταθής περιστροφή του γήινου άξονα , η οποία επιφέρει και όλες τις μακρο πρόθεσμες μεταβολές στον ουράνιο χάρτη προκάλεσε την πτώση περίπου το 2800 πΧ του παλαιού πολικού αστέρα Thuban  απο τον ‘πολικό του θρόνο’. Τον διαδέχτηκε το 1800 πΧ ο γνωστός μας Polaris ο οποίος ανήκει στον Αστερισμό της Μεγάλης Αρκτου.

Το γεγονός αυτό πρέπει να άσκησε τεράστια επίδραση στις παραδόσεις όλων των πολιτισμών της εποχής .

MONOMAXIA  ΑΧΙΛΛΕΑ – ΕΚΤΟΡΑ = ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΕΙΡΙΟΥ – ΩΡΙΩΝΑ

Η αναπαράσταση του επεισοδίου αυτού στον χειμερινό ουρανό θα ξεκινούσε με τον αστερισμό του Ωρίωνα (Εκτορας) να κάνει την εμφάνισή του πρώτος, καθώς βρίσκεται υψηλότερα στην θέση του στον ουράνιο χάρτη, από τον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός (Αχχιλλέας). Ο Πολικός Αστέρας( Πρίαμος) παρακολουθεί από την θέση του στην κορυφή του ουρανού (τείχη της Τροίας) , αδυνατώντας να παρέμβει . Λίγο αργότερα ανατέλλει ο Μέγας Κύων (Αχιλλέας) και οι δύο αστερισμοί ταξιδεύουν στον ουρανό λόγω της περιστροφής της γης , με τον αστερισμό του Αχιλλέα να δίνει την εντύπωση ότι κυνηγά τον αστερισμό του Εκτορα .

Ο Μέγας Κύων όμως βρίσκεται πλησιέστερα στην βάση του ορίζοντα με αποτέλεσμα προχωρώντας στη νυκτερινή του διαδρομή να δίνει την εντύπωση ότι πλησιάζει τον Ωρίωνα . Λίγο πριν την αυλαία της νυχτερινής αυτής παράστασης το άστρο του Σείριου ευθυγραμμίζεται με το τριπλό άστρο που βρίσκεται στον λαιμό του σχήματος του αστερισμού του Ωρίωνα . Τελικά ο Ωρίωνας δύει, ο Εκτωρας σκοτώνεται και στην σκηνή απομένουν από τους βασικούς πρωταγωνιστές μόνο ο Αχιλλέας( Σείριος)  και ο Πρίαμος (Πολικός Αστέρας )


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα