Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Το όμορφο παραμύθι του Βάρντι


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Την 28η Νοεμβρίου θα την έχει πλέον ως ημέρα-σταθμό στη ζωή του ο Τζέιμι Βάρντυ. Πώς άλλωστε να μην είναι, όταν απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε στο 24ο λεπτό, για 11ο σερί ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Φαν Νίστελροι (10) που κρατούσε από το 2003; Αυτό φυσικά ισχύει για την περίοδο της εποποιίας της Πρέμιερ όπως την ξέρουμε σήμερα, από το 1992 και μετά. Διότι υπάρχει ένα ακόμα ρεκόρ που περιμένει να "σπάσει", αυτό του Τζίμι Νταν (12), ποδοσφαιριστή της Σέφιλντ την αγωνιστική περίοδο 1931-32 για την πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος!

Το αν θα γίνει (και) αυτό, εν τέλει μπορεί να μην έχει και καμία σημασία, ίσως μόνο για τους στατιστικολόγους. Για τον Τζέιμι Βάρντυ, το σημαντικότερο είναι ότι συνεχίζει να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά, με το ίδιο πάθος που είχε από πιτσιρικάς ακόμα. Από τότε που βρισκόταν στην αφάνεια, και αλώνιζε στα... "χωράφια" της Κόνφερενς, έπρεπε να φτάσει στη Λέστερ και στην ηλικία των 28 ετών για να αρχίζει να δρέπει τους καρπούς των κόπων του. Την 28η Νοέμβρη δεν την αναφέραμε τυχαία. Ακριβώς την ίδια ημερομηνία, 4 χρόνια πριν, το 2011, ο Τζέιμι σκόραρε για λογαριασμό της Φλίτγουντ Τάουν κόντρα στην Γκέιτχεντ. Αναμφίβολα, τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως ούτε ο ίδιος να μην την περίμενε...

Από τις ακαδημίες της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, όπου και εκδιώχθηκε ως ακατάλληλος to 2007, ο Βάρντυ περιπλανήθηκε έκτοτε στην Στόκσμπριτζ Παρκ Στιλς (της ερασιτεχνικής Division One South), τη Χάλιφαξ, τη Φλίτγουντ, για να φτάσει το 2012 στη Λέστερ, που αγωνιζόταν τότε στη Football League 2. Μέχρι να φτάσει εκεί όμως, τα πολύωρα μεροκάματα σε εργοστάσια, οι τραυματισμοί στα πονεμένα γόνατα ενίοτε, τα οικονομικά προβλήματα και οι ατελείωτες προπονήσεις, ήταν ο κανόνας στη ζωή του. Στη Λέστερ, ο Πίρσον τον αντιμετώπισε με σεβασμό, σοβαρότητα, και εκείνος άρχιζε σταδιακά να του το ανταποδίδει. H αγωνιστική άνοδος των "Αλεπούδων" συμπορευόταν με εκείνη του χαρισματικού επιθετικού, μέχρι που ήρθε επιτέλους και ο προβιβασμός στο ανώτατο επίπεδο, την Πρέμιερ, την άνοιξη του '14. Η περσινή χρονιά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Το πρώτο του τέρμα ήρθε στο 5-3 επί της -αγαπημένης του, όπως φαίνεται- Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας συνολικά άλλα 4, σε σύνολο 36 αγώνων! Την πρώτη αγωνιστική σκόραρε για παρθενική φορά φέτος στο 4-2 κόντρα στη Σάντερλαντ, ενώ από τα τέλη Αυγούστου μέχρι το Σάββατο είναι πρώτος σκόρερ με 14 τέρματα, σκοράροντας κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος είναι ένας απ' τους βασικούς λόγους που οι "Foxes" του Κλαούντιο Ρανιέρι βρίσκονται σταθερά ψηλά στη βαθμολογία μέχρι στιγμής. Ήδη μάλιστα οι "σειρήνες" της Τότεναμ και της Τσέλσι κάνουν λόγο για ενδιαφέρον προς τον παίκτη, με αντίτιμο περίπου στα 30 εκατομμύρια. Μπορεί φυσικά όλα αυτά να μην ισχύουν. Μπορεί επίσης να μην πάει και πουθενά, αφού στη Λέστερ έχει βρει την ποδοσφαιρική υγεία του. Ό,τι και αν γίνει πάντως, η περίπτωση του Τζέιμι Βάρντι είναι μια από τις ωραίες ιστορίες που αναδεικνύει το ποδόσφαιρο ως άθλημα και παράλληλα, μια υπενθύμιση πως στη ζωή η επιμονή και η υπομονή, αργά ή γρήγορα, επιβραβεύονται!

Χρήστος Γραβιάς


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα