Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Αγάπη για τον εαυτό & Αποδοχή



Το απόλυτα πιο σημαντικό για να προσελκύσεις περισσότερα θαύματα είναι η Αγάπη για τον Εαυτό σου και η Αποδοχή. 
Οι άνθρωποι πάντα ρωτούν: «Πώς μπορώ να αγαπήσω και να αποδεχτώ περισσότερο τον εαυτό μου?» 
Πριν απαντήσουμε αυτή την ερώτηση, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι πραγματικά η αγάπη.

Από μια διευρυμένη οπτική γωνία, αγάπη είναι να έχεις μια βαθειά επίγνωση ποιος πραγματικά είσαι και από πού πραγματικά έρχεσαι. 
Αγάπη είναι να κατανοείς ότι στην πραγματικότητα είσαι το Σύμπαν ενσαρκωμένο, που στην πραγματικότητα βιώνει περισσότερο τον εαυτό του μέσω εσένα, ως εσύ. 
Η αληθινή αγάπη, η οποία είναι στην πραγματικότητα ένα θαύμα, δεν βάζει ποτέ όρους, και υποτίθεται ότι δεν είναι ποτέ δύσκολη ή προκαλεί πόνο. 
Οτιδήποτε μπορεί να σε έχει πείσει για το αντίθετο συνήθως προέρχεται από δικά μας συναισθήματα που προβάλουμε στο τι εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να είναι η αγάπη. 
Αγάπη είναι η ενέργεια που κυλάει μέσα από σένα, από μένα, μέσα από τα δέντρα, τα ζώα, τους πλανήτες, τους γαλαξίες, τα Σύμπαντα, τα πάντα, και ακόμα παρά πέρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να εκφραστεί η αγάπη. 
Η ρομαντική αγάπη, η πλατωνική αγάπη, η οικογενειακή αγάπη, η αγάπη για τα ζώα, και η αγάπη για τον πλανήτη μας μπορεί να είναι λίγα μόνον παραδείγματα για το πώς εκφράζουμε την αγάπη. 
Ακόμα και αν μπορεί να εκφράζουμε την αγάπη με διαφορετικούς τρόπους, όλοι οδηγούν τελικά στην ίδια Μοναδική Αγάπη.

Αλλά πώς ευθυγραμμιζόμαστε με αυτήν την Μία Αγάπη; 

Μια καλή αρχή είναι απλά να θέσουμε σαν στόχο να κάνουμε τον εαυτό μας την νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή μας. 
Κάνουμε τον εαυτό μας προτεραιότητα επιλέγοντας να τον φροντίζουμε σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά, και με κάθε τρόπο. 
Μέχρι τώρα, πολλοί από εμάς έχουμε διδαχθεί να βάζουμε πρώτα τους άλλους, και αν δεν το κάνουμε θεωρούμαστε εγωιστές. 
Δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο, πολλοί από εμάς καταλήγουμε να δίνουμε τόσα πολλά ώστε εξαντλούμαστε. 
Κυριολεκτικά αρχίζουμε να λειτουργούμε όντας εμείς οι ίδιοι άδειοι. 

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που συχνά συμβαίνει είναι ότι δίνοντας στους άλλους ενώ είμαστε οι ίδιοι εξαντλημένοι, αρχίζουμε να δυσανασχετούμε με εκείνους στους οποίους δίνουμε. 
Αρχίζουμε να περιμένουμε πράγματα από αυτούς και πάντα βρισκόμαστε απογοητευμένοι επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες μας. 
Έτσι, βασικά, αρχίζουμε να παρουσιαζόμαστε στους άλλους γύρω μας από ένα σημείο όχι τόσο ψηλά όσο θα μπορούσαμε.
Όταν συνειδητά θέσουμε σαν προτεραιότητα μας να φροντίσουμε τον εαυτό μας, αρχίζουμε να αισθανόμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι και πλήρεις. 
Δεν ψάχνουμε πλέον έξω από εμάς να γεμίσουμε κάποιο είδους κενού μέσα μας.
 Τότε, καθώς αρχίζουμε να ζούμε τη ζωή μας από αυτό το σημείο, μπορούμε να δώσουμε πολλά περισσότερα σε όλους γύρω μας, απλά με το να είμαστε ο εαυτός μας. 
Δεν θα χρειάζεται πλέον να παίζουμε θέατρο ή να υπεραποζημιώνουμε με το να δίνουμε με σκοπό να είμαστε αρεστοί. 
Η προσφορά μας, τότε, έρχεται από ένα σημείο υπερ-πληρότητας, επειδή έχουμε δώσει πρώτα στον εαυτό μας. 
Τι μαγικός τρόπος σκέψης, σωστά;

Παρακάτω δίνονται κάποιοι τρόποι/διαδικασίες που θα σου επιτρέψουν να καλλιεργήσεις μια ενστικτώδη αίσθηση αγάπης για τον εαυτό σου. 
Να θυμάσαι πάντα ότι η ουσία του να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας είναι στο να αφιερώνουμε χρόνο και προσπάθεια στο να φροντίζουμε τον εαυτό μας σε καθημερινή βάση.

Το Ντους των Θαυμάτων

Ένας από τους πιο απλούς αλλά και πιο δυνατούς τρόπους να προσελκύσεις περισσότερα θαύματα στη ζωή σου είναι να κάνεις κάθε μέρα ένα ντους των θαυμάτων. 
Όπως αφιερώνεις χρόνο κάθε μέρα στο να βουρτσίσεις τα δόντια σου, να κάνεις ένα μπάνιο, να φας, το να αφιερώσεις κάποιο χρόνο στο να κάνεις ένα ντους των θαυμάτων θα προσελκύσει πολλά περισσότερα θαύματα στη ζωή σου.
 Θα σε ενθάρρυνα να αφιερώνεις περίπου ένα λεπτό τρεις φορές την ημέρα στην άσκηση του ντους, για καλύτερα αποτελέσματα. 
Παρόλα αυτά, αν αφιερώνεις ακόμα και 30 δευτερόλεπτα την ημέρα στο να κάνεις ένα ντους των θαυμάτων, θα αυξήσεις κατά πολύ την ικανότητα σου να προσελκύεις περισσότερα θαύματα στη ζωή σου. 
Το υπέροχο σε αυτή την άσκηση είναι ότι μπορείς να είσαι οπουδήποτε όταν το κάνεις.

Η Διαδικασία του Ντους των Θαυμάτων

1. Πάρε τρεις βαθιές αναπνοές.

2. Άρχισε να παρατηρείς με την φαντασία σου ένα υπέροχο χρυσό σύννεφο να σχηματίζεται στον ουρανό ακριβώς από πάνω σου. (Αν χρειάζεσαι να κλείσεις τα μάτια σου να το οραματιστείς, μην διστάσεις να το κάνεις).

3. Τα μπράτσα σου να είναι ελεύθερα και ανοικτά, χαλαρά, και οι παλάμες ανοικτές προς τα πάνω.

4. Άρχισε να παρατηρείς σταγόνες λευκό-χρυσης ενέργειας (της ενέργειας των θαυμάτων) να πέφτουν από το χρυσό σύννεφο επάνω σου. Παρατήρησε κάθε κύτταρο, ίνα, και μόριο της ύπαρξης σου μέσα και έξω να μουσκεύεται σε αυτήν την υπέροχη λευκό-χρυση ενέργεια των θαυμάτων. Δες τις λευκό-χρυσες σταγόνες να κάνουν μασάζ στο μυαλό σου και να το μουσκεύουν τελείως με την ενέργεια των θαυμάτων.

5. Παρατήρησε ότι η λευκό-χρυση ενέργεια διαλύει τελείως κάθε μπλοκαρισμένη ενέργεια μέσα σου (αμφιβολίες, ανησυχίες, στρές, φόβους, κλπ) που θα μπορούσαν να σε εμποδίσουν να προσελκύσεις θαύματα στη ζωή σου.
6. Όταν νοιώσεις ότι το ντους σου έχει ολοκληρωθεί, άνοιξε τα μάτια σου καθώς ευχαριστείς το υπέροχο χρυσό σύννεφο που σε ευλόγησε με την ενέργεια των θαυμάτων.

Η Χαμογελαστή Καρδιά

Το να χαμογελάμε με την καρδιά μας είναι μία από τις πιο απλές αλλά και πιο δυνατές διαδικασίες θαυμάτων που ένας άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει!
 Όταν χαμογελάμε με την καρδιά μας, αμέσως μια ενεργειακή αλλαγή συμβαίνει μέσα μας η οποία μας ανοίγει στην ροή της Ιερής Αγάπης του Σύμπαντος. 
Πριν μπεις σε ένα δωμάτιο ή βγείς από το σπίτι, επικεντρώσου για μερικά δευτερόλεπτα στο σημείο της καρδιά σου, και δοκίμασε την διαδικασία θαυμάτων που περιγράφεται παρακάτω. 
Καθώς βγεις έξω στον κόσμο, παρατήρησε πόσο γρήγορα η ενέργεια αλλάζει μέσα σε ένα δωμάτιο όταν είσαι εσύ μέσα, ή πόσο διαφορετικά σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Προφανώς θα παρατηρήσεις ότι οι δυσκολίες ή οι δονήσεις που βρίσκεις μπροστά σου και που κάποτε σου δημιουργούσαν δυσκολία, δεν έχουν πια το ίδιο αποτέλεσμα που είχαν κάποτε. 
Θα αρχίσεις να προσελκύεις τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που εναρμονίζονται με την καινούργια ενέργεια της αγάπης που έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου, και η οποία με την σειρά της οδηγεί σε νέες ευκαιρίες, ευλογίες, και θαύματα στην ζωή σου.

Η Διαδικασία της Χαμογελαστής Καρδιάς

1. Για μερικά δευτερόλεπτα επικεντρώσου στο μέρος της καρδιάς.

2. Για περίπου 30 δευτερόλεπτα, φαντάσου πώς θα έμοιαζε η καρδιά σου εάν είχε μια χαριτωμένη χαμογελαστή από το ένα αυτί στο άλλο φατσούλα, και η οποία δείχνει όσα περισσότερα δόντια είναι δυνατόν. Μπορείς ακόμα και να δεις την καρδιά σου να κάνει μερικές χαζές γκριμάτσες, έτσι ώστε να προκαλέσεις την ενέργεια της χαράς.

3. Νοιώσε την ενέργεια της ευγνωμοσύνης για αυτή τη στιγμή χαράς που δημιούργησες.

4. Ζήτα από το υποσυνείδητο σου να σου υπενθυμίζει κατά καιρούς να χαμογελάς με την καρδιά σου κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα αλλάξει τον τόνο ολόκληρης της ημέρας σου.

Γέλιο

Έχεις ακούσει ποτέ την φράση «Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο;» 
Το χαρούμενο γέλιο ανεβάζει στην στιγμή την συχνότητα του κάθε κυττάρου και μορίου της ύπαρξης σου στα ύψη! 
Το γέλιο μας ευθυγραμμίζει με την ροή του Σύμπαντος, και όταν είμαστε στην ροή, η λαμπερή υγεία και η αφθονία σε όλες τους τομείς της ζωής μας γίνονται καθημερινή πραγματικότητα μας.

Το γέλιο μας συνδέει σε επίπεδο ψυχής με τους άλλους, επιτρέποντας να δημιουργηθούν βαθύτερες σχέσεις. 
Έχει καταγραφεί ακόμα και επιστημονικά ότι τα κύτταρα μας αρχίζουν να ανανεώνονται και να λειτουργούν με τις καλύτερες προδιαγραφές τους όταν γελάμε. 
Όσο περισσότερο γέλιο επιτρέπουμε στη ζωή μας τόσο περισσότερο με θαύματα γεμίζει η ζωή μας.

Η Διαδικασία του Γέλιου

1. Βρες ένα μέρος όπου αισθάνεσαι άνετο να κάνεις λίγο θόρυβο χωρίς να νοιώθεις ότι κάποιον ενοχλείς.

2. Για τουλάχιστον 3-5 λεπτά κάθε ημέρα, άρχισε να γελάς με τρόπο που θα γελούσες αν έβρισκες κάτι που ήταν υστερικά αστείο. Στην αρχή μπορεί να αισθάνεσαι λίγο αφύσικα ή μπορεί να είναι ακόμα και δύσκολο, αλλά συνέχισε το. Όσο περισσότερο εξασκείσαι τόσο ευκολότερο γίνεται. (Αν δεν μπορείς να ξεκινήσεις το γέλιο μόνος σου, βρες ένα αστείο βίντεο ή θυμήσου κάποια φορά που γέλασες πραγματικά πολύ).

Ευγνωμοσύνη

Η Ευγνωμοσύνη είναι ένας από τους πιο γρήγορους και πιο δυνατούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερα θαύματα στη ζωή μας.
 Η ευγνωμοσύνη έχει επίσης την ικανότητα να ανεβάζει την συναισθηματική μας κατάσταση η οποία μας επιτρέπει να βιώνουμε περισσότερη χαρά, άνεση, και αγάπη. 
Κάτι πολύ σημαντικό όταν δουλεύουμε με την ευγνωμοσύνη είναι το να μπορούμε να νοιώσουμε την ενέργεια της ευγνωμοσύνης. 
Αυτό είναι το σημείο όπου η καθημερινή εξάσκηση στην ευγνωμοσύνη μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμη, γιατί πολλοί από εμάς μπορεί να χρειαζόμαστε να αναπτύξουμε τους μυς της ευγνωμοσύνης περισσότερο. 
Στην αρχή, θα μπορούσε να μοιάζει σαν να κάνουμε κάποια πράγματα τυπικά όταν εξασκούμαστε στην ευγνωμοσύνη, αλλά, με τον καιρό, η ευγνωμοσύνη θα γίνει δεύτερη φύση όπου μπορούμε εύκολα να συνδεθούμε με το συναίσθημα του να είμαστε ευγνώμονες.

Η Διαδικασία της Ευγνωμοσύνης

1. Κάθε πρωί, αφού έχεις ετοιμαστεί για την ημέρα και κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, βάλε τα χέρια σου πάνω στην καρδιά σου καθώς παίρνεις 3 βαθιές αναπνοές.

2. Πες δυνατά τουλάχιστον 5 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, και τους λόγους για τους οποίους είσαι ευγνώμων για αυτά. Νομίζω ότι το να εκφράζω λίγο πάθος μαζί με τις λέξεις μου βοηθάει πραγματικά στο να με συνδέσει με το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης.

Παραδείγματα:

Είμαι βαθιά ευγνώμων για τις 5 αισθήσεις μου, γιατί μπορώ να βιώνω τα πολλά υπέροχα χρώματα, την υφή, τους ήχους, και τις ευωδιές γύρω μου.

Είμαι ευγνώμων για το κρεβάτι μου, γιατί μου προσφέρει άφθονη άνεση.

Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να μοιράζομαι τα χαρίσματα μου και τα ταλέντα μου με τους άλλους, γιατί μου επιτρέπει να βιώσω την ικανοποίηση της δημιουργίας.

Είμαι ευγνώμων για τους φίλους μου, γιατί με βλέπουν όπως είμαι πραγματικά.

Είμαι ευγνώμων για την καλή μου υγεία σε κάθε κύτταρο, ίνα, και μόριο της ύπαρξης μου, γιατί μου επιτρέπει να επικεντρωθώ στα πράγματα που αγαπώ περισσότερο στην ζωή.

Γιόρταζε Συχνά

Το να αφιερώνουμε χρόνο στο να γιορτάζουμε συχνά, μεγαλώνει τις ευχές και τα θαύματα στη ζωή μας. 
Όταν γιορτάζουμε, στέλνουμε ένα μήνυμα στο Σύμπαν, το πληροφορούμε ότι βλέπουμε και εκτιμούμε τα καλά στη ζωή μας. 
Το Σύμπαν, τότε, αμέσως απαντά στέλνοντας μας περισσότερα καλά για να γιορτάσουμε. 
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάποιες ιδιαίτερες περιστάσεις για να γιορτάσουμε. 
Μπορούμε να γιορτάσουμε μια καλή μέρα στη δουλειά, μια ωραία κουβεντούλα με έναν φίλο, ένα κατόρθωμα, κλπ.

Η Διαδικασία του να Γιορτάζουμε Συχνά

Κάθε ημέρα της εβδομάδας, γράψε τουλάχιστον 5 επιτυχίες που είχες εκείνη την ημέρα. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

5 Επιτυχίες της Ημέρας

1. Έφτασα στη δουλειά 5 λεπτά νωρίτερα.

2. Μου έκαναν ένα κομπλιμάν για την γκαρνταρόμπα μου.

3. Είχα μια καταπληκτική ιδέα για το πώς θα αναπτύξω την επιχείρηση μου.

4. Είχα ένα ωραίο γεύμα με έναν φίλο.

5. Γέλασα πολύ σήμερα.

Στο τέλος της εβδομάδας, διάβασε από την αρχή όλες τις επιτυχίες σου και κέρασε τον εαυτό σου με έναν ιδιαίτερο τρόπο με στόχο να γιορτάσεις εσένα και τις επιτυχίες σου. 
Μπορείς να γιορτάσεις πηγαίνοντας κάπου έξω για δείπνο, πηγαίνοντας για μασάζ, αγοράζοντας κάτι όμορφο για σένα, και η λίστα συνεχίζεται. 
Το μυστικό βρίσκεται στο να γιορτάζεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ή και περισσότερο.
(Απόσπασμα από το βιβλίο του Emmanuel Dagher, “Easy, Breezy Miracle: A powerful, exciting and simple guide to creating an extraordinary life”)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα