Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΝΗΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Η ΘΝΗΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ

Tα τέσσερα στοιχεία της φύσης και ο Αιθέρας




Tα τέσσερα στοιχεία της φύσης και το πέμπτο στοιχείο ο Αιθέρας

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο όπου ζούμε με λίγα λόγια θα ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα ώστε να γίνει κατανοητός ο αποσυμβολισμός των στοιχείων.



Τα τέσσερα στοιχεία προέρχονται από το δοχείο της γένεσης.
γίνεται όμως κατανοητό ότι το νερό και η γη η φωτιά και ο αέρας αποτελούν αποκλειστικά τον κόσμο της ύλης, και όχι τα ανώτερα επίπεδα της δημιουργίας των κύκλων των σφαιρών, διότι εκεί υπάρχουν άλλοι συμβολισμοί ως προς τη φύση του κόσμου που επικρατεί.

Έτσι λοιπόν η γη και το νερό είναι η ύλη, και το σάρκινο σώμα μας είναι φτιαγμένο από αυτή την ύλη, από γη και νερό, ο αέρας όμως ενώ βρίσκεται μέσα στον πλανήτη και ανήκει κι αυτός στο σώμα της σάρκας, και περικλείει το σώμα μας, και επειδή ο αέρας συμβολίζει τα πιο ελαφρά στοιχεία της φύσης που δεν ανήκουν στην σάρκα, είναι η λογική ο νους της σάρκας, είναι το πνεύμα της φύσης, όπου όλα τα βλέπει σύμφωνα με την λογική της ζωής που επικρατεί στην Γη, και στον πλανήτη μας, όπου τα συναισθήματα μας, οι αισθήσεις μας, είναι σαν των υπόλοιπων έμβιων όντων, με πάθη κι επιθυμίες.


Το τέταρτο στοιχείο της φωτιάς, η οποία ροή της φλόγας είναι πάντα προς τα πάνω, συμβολίζει το πυρ τον ενεργειακό μας κόσμο, τον Αιθέρα, που βρίσκεται έξω από την ατμόσφαιρα και το πεδίο της Γης, ενώ βρισκόμαστε μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης, άρα συμβολίζει τον ενεργειακό κόσμο, το δυαδικό πνεύμα, και το Πυρ και Πνεύμα με τις τέλειες ενέργειες της Αρμονίας, προερχόμενες εκ του Φωρός! και ο Νους της ψυχής ενώ ζει μέσα στην φύση του πλανήτη και της πλάνης της υλικής πραγματικότητας, έχει την δυνατότητα με τον Νου της ψυχής να δει την αλήθεια πέρα από την ύλη.

Όλες οι θρησκείες όμως, και όλες οι επιστήμες, κάνουν το μεγάλο λάθος να συνδυάζουν το πνεύμα, με την ανθρωποκεντρική αντίληψη του ανθρώπου της Γης και της ύλης, και προσπαθούν να αναλύσουν την ουσία του πνεύματος με ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα μας εδώ στην Γη, ενώ το πνεύμα μας, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον υλικό κόσμο και το πεδίο του, μα ούτε και με το πνεύμα του δυαδικού διπολικού κόσμου των σκέψεων μέσα από τα αντίθετα τους, με ότι μπορεί να σκεφτεί ο άνθρωπος με τον νου της λογικής του αέρα της θνητής φύσης, το πνεύμα της φύσης, που συλλέγει πληροφορίες αποκλειστικά από το δικό της πνεύμα και όχι από τον Αιθέρα με τις τέλειες ενέργειες της Αρμονίας προερχόμενες από τα Φωτεινά Πεδία απ'όπου προέρχονται και οι ανθρώπινες ψυχές.




Η φωτιά συμβολίζει την ψυχή μέσα μας, η οποία είναι το ενεργειακό σώμα του φωτεινού μας πνεύματος, το οποίο για να το δούμε και αναγνωρίσουμε, πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά, έξω από την πραγματικότητα της ύλης!! και του υλικού της πεδίου, είτε αφορά την σκέψη, είτε αφορά την ζωή μέσα από την ύλη.
Αλλά συμβολίζει και το θνητό πνεύμα της σάρκας τον δυαδικό διπολικό τρόπο σκέψης.

morfeas sky


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα