Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Πέντε λόγοι υγείας για να φάτε κάστανα

καστανα

Μπορεί να βρισκόμαστε ημερολογιακά στην αρχή του χειμώνα αλλά οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή δεν το δείχνουν
Συνήθως πάντα τέτοια εποχή εμφανίζονται στις γωνιές των δρόμων οι καστανάδες αφού τα κάστανα ταιριάζουν απόλυτα σε χειμερινό σκηνικό.
Όμως όπως και αν τα προτιμάτε είτε ψητά είτε βραστά αποτελούν το ιδανικό σνακ για το κρύο.
Επίσης σύμφωνα και με τιςτελευατίες έρευνες τα κάστανα κάνουν καλό στην υγεία.
Μάθετε γιατί!

Βιταμίνη C
Αν και ακούγεται παράδοξο τα κάστανα είναι πλούσια σε βιταμίνης C,  η οποία ως γνωστό θωρακίζει το ανοσοποιητικό σλύστημα  απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα.
Φυτικές ίνες
Μια ποσότητα 100 γραμμαρίων περιέχει 8 γραμμάρια φυτικές ίνες γεγονός που το καθιστά το νούμερο ένα τρόφιμο για δίαιτα αφού δίνει το άισθημα του κορεσμού αποτρέποντας μας έτσι  από το τσιμπολόγημα.
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Βάση μελετών στην επιθεωρηση plos τα κάστανα αποτελούν σημαντική πηγή των βιταμινών Β όπως Β6, Β1, Β2, Β3, Β9 οι οποίες  δίνουν ενέργεια, ενώ κάνουν καλό και στο νευρικό σύστημα κ.ο.κ.
Μέταλλα
Η ίδια μελέτη απέδεξε ότι τα κάστανα είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, ενώ αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου για τον οργανισμό.
Φυλλικό οξύ
Τα κάστανα είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ το οποίο είναιπριν τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, βοηθά στην αποτροπή εμφάνισης βλαβών στο νευρικό σωλήνα του εμβρύου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα