Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ
Ο ήχος και η φωνή μας επικοινωνούν άμεσα με τις υποσυνείδητες περιοχές του νου μας, ως μέσο θεραπείας….όπου πλέον και σήμερα…έγινε αποδεκτή η θεραπευτική δύναμη του ήχου. Ο ήχος ως ένα είδος συχνότητας έχει πρόσβαση εις τις βαθύτερες καταστάσεις της συνείδησης μας.
Οι πρόγονοί μας ΕΛΛΗΝΕΣ ήξεραν και γνώριζαν πολύ καλά τις απεριόριστες χρήσεις της δύναμης του ήχου και ήταν γνωστές ειδικότερα εις τη χρήση των επωδών, που θεωρούνταν ιαματικά άσματα ή λόγια, που αποδίδονταν εις τον Ασκληπιό.
Από την Μυθολογία μαθαίνουμε ότι θεός Πάν-ας με την άγρια δυνατή φωνή του τρομοκρατούσε τους εχθρούς του και τους έτρεπε εις φυγήν…δηλαδή προκαλούσε (πανικό), ενώ με τη μουσική του αυλού του προσέλκυε τις νύμφες, που δεν μπορούσαν να αντισταθούν εις το άκουσμα της μουσικής του.
Ο φιλόσοφος επίσης Εμπεδοκλής γαλήνεψε έναν εξαγριωμένο νέο, που ήταν έτοιμος να επιτεθεί στον συκοφάντη του πατέρα του.
Ο Αμφίονας, ο γιος της Αντιόπης, γνώριζε την τέχνη εμψύχωσης των λίθων και μ' αυτή τη γνώση που κατείχε, κατάφερε να οικοδομήσει τα τείχη των Θηβών. Εις το άκουσμα της λύρας και του τραγουδιού του…οι πέτρες κινούνταν και τα δέντρα άφηναν τις ρίζες τους εις το χώμα και παραδίνονταν εις τους ξυλουργούς. Οι κινούμενες πέτρες έμπαιναν σε τάξη με τον ήχο της λύρας και έτσι υψώθηκε το τείχος με τις επτά πύλες, διότι η λύρα του είχε επτά χορδές.(επτάχορδη…!!!) Μ' αυτό τον τρόπο η Θήβα έγινε ισχυρή πόλη.
Ο Ορφέας με τη μουσική του μάγευε όλους θεούς και τους ανθρώπους. Να επισημάνω εδώ ότι οι ορφικοί ύμνοι με τη σωστή χρήση τους και τη σωστή εκφορά τους μπορεί να επιταχύνουν τους ρυθμούς της πνευματικό-νοητικής εξέλιξης του κάθενός μας. Ο Ορφέας ψέλνοντας με την συνοδεία ενός μουσικού οργάνου είχε την δύναμη να επιδρά εις την συναισθηματική και νοητική σφαίρα των ανθρώπων εξαγνίζοντας τις και βοηθώντας εις την εξέλιξή τους. Χρησιμοποιώντας τη μελωδική φωνή του και επαναλαμβάνοντας τους ήχους μπορούσε να δημιουργήσει εικόνες στα μάτια των μαθητών του και να διευρύνει την αντίληψή τους για την πραγματικότητα. Μ' αυτό τον τρόπο τους οδηγούσε σε επαφή με ανώτερους κόσμους. Αυτή η συγκεκριμένη τεχνοτροπία χρησιμοποιήθηκε….αργότερα στις τελετουργίες των Ελληνικών Μυστηρίων.
Ο αγαπημένος μου…Πυθαγόρας, δούλεψε τόσο εις την εξέλιξη του ήχου, όσο και στη συστηματοποίηση της μαθηματικής βάσης της μουσικής κλίμακας. Πίστευε ότι τα άστρα και οι πλανήτες παράγουν ήχους, που δεν γίνονται αντιληπτοί, λόγω ατέλειας του ανθρώπινου αυτιού. Μπορούν όμως και επηρεάζουν τον ψυχισμό του ανθρώπου. Ανά πλανήτη…αφήνοντας πάντα έναν….και προχωρώντας έχουμε τη μουσική κλίμακα….ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ-ΦΑ-ΣΟΛ-ΛΑ-ΣΙ….τα έχει γράψει παλαιότερα…φτιάχνοντας τη μουσική αρμονία των σφαιρών.
Ο θεός Απόλλων επίσης με τη δύναμη των μελωδιών της λύρας του έχτισε τα τείχη της Τροίας.
Η μουσική…ΑΔΛΕΦΙΑ…μας οδηγεί εις την ενοποίηση του σώματος και της ψυχής μας και διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.
Η γενεσιουργός αιτία των δομών της ύλης είναι η…ΔΟΝΗΣΗ.
Η μουσικοθεραπεία βασίζεται εις την επιστήμη της Κυματικής, σύμφωνα με την οποία κάθε υγιές όργανο εκπέμπει μία συγκεκριμένη δόνηση και η μεταβολή της σημαίνει την εμφάνιση κάποιας ασθένειας. Πίσω από τη δημιουργία των δομών του ορατού κόσμου κρύβονται οι ηχητικές δονήσεις.
Ο Πλωτίνος τέλος ταύτιζε τον ήχο με την δημιουργό ενέργεια. Οι δονήσεις, οι συχνότητες, η περιοδικότητα και τα ρυθμικά μοτίβα…ίσως είναι η γενεσιουργός αιτία της ύλης, αποτελώντας ταυτόχρονα μια γιγάντια…μουσική ορχήστρα ηχοχρωμάτων, που αέναα εκτελεί ένα μουσικό έργο…εν αγνοία μας.
Τα 7 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου….αφυπνίζονται με την εκφορά επαναλαμβανόμενων λεκτικών φράσεων. Η αφύπνιση αυτή….μας οδηγεί εις την ανάπτυξη των ψυχικών δυνάμεων του κάθε ανθρώπου.
Εσείς τι λέτε....τυχαία ήταν φτιαγμένα τα θέατρα...ως προς τη δομή τους...και γιατί τα είχαν έτσι;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα