Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Προσπαθώ να αποδράσω από την πραγματικότητα




Η ανάγκη για απόδραση είναι πια και πιο συχνή. Ακούς ξανά και ξανά ανθρώπους να θέλουν να εγκαταλείψουν τη ζωή τους, να έχουν ανάγκη από αλλαγή. Μπορεί όμως η απόδραση αυτή να μην είναι μόνο λεκτική, αλλά να συμβαίνει και μέσα από τα ξεσπάσματά μας.
Ξεσπάσματα που όμως δεν τα αναγνωρίζουμε έτσι.

Όπως για παράδειγμα ο ύπνος- υπερκόπωση, ατονία. Ο ύπνος είναι μία ένσταση από το σώμα μας, αλλά και από το μυαλό μας, όταν θέλει να αποφύγει τα δρώμενα της πραγματικότητας. Αυτό μας δείχνει ότι εμείς κατά τη διάρκεια της ημέρας χάνουμε ενέργεια. Χάνουμε ενέργεια πως ? Με τις σκέψεις, με τους φόβους και τις ανασφάλειες και με το ότι νιώθουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις. Καταστάσεις που έχουν μετατραπεί σε τεράστια κύματα. Εμείς νιώθουμε ότι κάνουμε καθημερινή μάχη με αυτά τα κύματα και έτσι έρχεται ο ύπνος να μοιάζει με ανάγκη. Κι όμως δεν είναι ανάγκη. Είναι μεν μία βιολογική υπερφόρτωση, αλλά δεν έρχεται η κόπωση από το σώμα, αλλά από το αποτράβηγμα μας από την καθημερινότητα. 

Αποτραβιέμαι από την καθημερινότητα όταν κάνω ξεσπάσματα στο φαγητό. Αυτό θα πει ότι έχω τομείς που συμπιέζομαι και κάνω άλλα από αυτά που πραγματικά θέλω και μπορώ.
Αποφυγή από την πραγματικότητα είναι και το ποτό, που σημαίνει ότι σε κάποιους βασικούς τομείς πνίγομαι και δεν ξέρω πώς να αντιδράσω.
Ο τζόγος επίσης είναι κι αυτός μία αποφυγή, που μας δείχνει ότι παίζουμε την ζωή μας μονά ή ζυγά. Δηλαδή ότι είμαστε μεταξύ μαύρου άσπρου και δεν βλέπουμε πουθενά μία μέση οδό.

Αναζητώ πως κάνω απόδραση στην καθημερινότητά μου και ύστερα ψάχνω να βρω τι είναι αυτό που με ωθεί στην απόδραση αυτή. Πόσα «δεν πειράζει, θα περάσει κι αυτό» χρησιμοποιώ ? Πόσο νομίζω ότι την αυριανή μέρα θα είναι όλα καλύτερα ? Πόσο θυσιάζω το αυθεντικό μου σήμερα, σε ένα μελλοντικό καλύτερο αύριο ? Πόσο με βοήθησε όλο αυτό τόσα χρόνια ? Μήπως ήρθε η ώρα να με οδηγήσω στην ίαση μου, αναγνωρίζοντας στο αυθεντικό μου σήμερα που και με ποιο τρόπο με καταβάλω ?

Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα