Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Γιατί η Αστυνομία του Λονδίνου ονομάζεται "Σκότλαντ Γιάρντ";

Γιατί η Αστυνομία του Λονδίνου ονομάζεται

Η Σκότλαντ Γιάρντ είναι η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου. Σχηματίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Σερ Ρόμπερτ Πιλ, με την ψήφιση του νόμου της μητροπολιτικής αστυνομίας στο κοινοβούλιο το 1829.
248221CE00000578 0 image a 41 1420726972499
Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει γίνει διεθνώς γνωστή ως σύμβολο της τέλειας αστυνόμευσης και των έξυπνων επιθεωρητών (ντετέκτιβ) σε σοβαρά και μεγάλα εγκλήματα. Είχε συμμάχους, όπως ο Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στις Περίφημες Ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς, αλλά και ανταγωνιστές. Επίσης αναφέρεται στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες".

Πολλοί συγγραφείς έχουν τοποθετήσει Επιθεωρητές από την Σκότλαντ Γιαρντ ως ήρωες στις Ιστορίες Μυστηρίου τους. Μία από αυτές τις ιστορίες ήταν του Τζον Κρεζέι. Οι πρωταγωνιστές ήταν ο Διοικητής Αδάμ Ντάγκλας, ο Επιθεωρητής Ρίτσαρντ, το αριστοκρατικό θηλυκό, η ντετέκτιβ Μόλλι Ρόμπερτσον-Κιρκ, γνωστή ως Λαίδη Μόλλι. Στα μυθιστορήματα της Αγκάθας Κρίστι και του Ηρακλή Πουαρώ αναφέρεται πολλές φορές η Σκότλαντ Γιαρντ.
sherlock holmes in public domain
Κατά τη διάρκεια της Δεκαετίας του 1930, εκδόθηκε ένα περιοδικό που ονομαζόταν Ιστορίες Ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ ή Διεθνείς Ιστορίες της Σκότλαντ Γιαρντ. Παρά το όνομα, το περιοδικό ασχολήθηκε με υποθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι στην Αγγλία.
Το όνομά της δεν αποτελεί κάποια σπουδαία έμπνευση! Το πρώτο κτίριο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας βρισκόταν στην οδό Great Scotland YardΌπως και στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης που έγινε "Wall Street" από τον δρόμο που περνά μπροστά, έτσι και η Σκότλαντ Γιαρντ κράτησε το όνομα του δρόμου και όχι της πραγματικής της ονομασίας!
753281dad

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα