Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΙΑ ΩΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ;


Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεται την πολυτέλεια που μπορεί να του δίνει η άγνοια.

Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί, αν μου συμβεί καλύτερα να μην το μάθω.
Τις περισσότερες φορές αυτή η πρόταση αφορά στην απιστία.

Γιατί μια τέτοια αλήθεια εκτός του ότι είναι σκληρή, βγάζει από μέσα σου περίεργα και πρωτόγνωρα συναισθήματα και φυσικά σε αναγκάζει να αποφασίσεις για το μέλλον σου με τον σύντροφο σου.

Να πάρεις μια απόφαση που είναι ικανή να ανατρέψει την ζωή σου από την μια στιγμή στην άλλη και να σε βάλει σε απρόβλεπτες διαδικασίες.
Γιατί τελικά την απόφαση δεν την παίρνει εκείνος που απατά , αλλά ο απατημένος.
Και πρέπει να αποφασίσει αν θα συγχωρήσει , αν θα μπορέσει να ξεχάσει, αν θα μπορέσει να εμπιστευτεί ξανά ή αν απλά μια πράξη και όχι ο άνθρωπος θα τον κάνουν να εγκαταλείψει την σχέση.

Πριν την απόφαση όμως περνά το στάδιο της συνειδητοποίησης της απιστίας.

Η γυναίκα μετά το αρχικό σοκ, είτε το εκφράσει με ζήλια και θυμό , είτε όχι, αυτό που βιώνει με την απιστία είναι απόρριψη. Ο σύντροφος της προτίμησε κάποια άλλη έναντι αυτής. Σύντομα θα αναρωτηθεί τι περισσότερο έχει η άλλη από αυτήν και θα μπει στην διαδικασία να καλύψει την υποτιθέμενη απόσταση, διεκδικώντας τον σύντροφο της όπως αυτή νομίζει σωστό. Η γυναίκα σπάνια φεύγει ακριβώς μετά την απιστία. Συνήθως φεύγει αφού έχει κερδίσει ξανά αυτό που θεωρεί δικό της ,αν δεν μπορεί να συγχωρέσει.
Ο άντρας μετά το αρχικό σοκ, είτε το εκφράσει με ζήλεια, είτε όχι, αυτό που βιώνει με την απιστία είναι προδοσία. Πως γίνεται η δική του σύντροφος να μπόρεσε να του το κάνει αυτό; Πως μπόρεσε να τον εξευτελίσει έτσι; Πως άγγιξε άλλον άντρα; Πως πρόδωσε τις υποσχέσεις της; Ο άντρας σπάνια συγχωρεί την απιστία, γιατί μεγαλύτερο πλήγμα από την προδοσία δεν υπάρχει για αυτόν.

Η γυναίκα ψάχνει το γιατί και ο άντρας ψάχνει το πώς.

Όταν τα πράγματα φτάσουν στο σημείο εκείνο , που ο χρόνος έχει κλείσει κάπως τις πληγές, αν ο σύντροφος που άφησες πίσω ή που δεν εμπιστεύεσαι πια, επειδή σε απάτησε, άξιζε, οι περισσότεροι εύχονται να μην είχαν μάθει ποτέ αυτή την σκληρή αλήθεια.
Γιατί υπάρχουν αλήθειες λυτρωτικές αλλά και αλήθειες καταστροφικές.

Η απόφαση δική σας.

ΕΥΑ ΤΣΕΔΟΥ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα