Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πότε πρέπει να γυρίσεις στον πρώην σου και πότε όχι;

Aναγνώστριά μας ρωτά:
Βοηθήστε με να καταλάβω κατι που μου συμβαίνει. Είχα μια σχέση 10 χρονών, Μου έβγαλε ένα χαρακτηρα πιεστικο με ζηλευε υπερβολικα, δεν με άφηνε να έχω φίλες και τσακωνομαστε εφευγα αλλα εκανα πισωγυρισματα που στο τελος περνουσα χειροτερα, γιατι γυρνουσα όμως τωρα; Προσπαθω να μη γυρισω πιστευω να τα καταφερω...
Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 

Αγαπητή αναγνώστρια:
 
Τα "πισογυρίσματα" είναι μια αυστηρή έκφραση που χρησιμοποιεί κανείς για τον εαυτό του ώστε να ασκήσει κριτική για το γεγονός πως πειθόταν να γυρίσει σε μια σχέση όπου εφόσον γύριζε κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο. 

Αυτή η αίσθηση πως "κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο" δεν είναι απλά μια αφέλεια που έχουμε οι άνθρωποι στο νου μας για να μας κρατήσει παρηγοριά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. 

Είναι μια κινητήριος δύναμη για να ανανήψουμε όταν δεν έχουμε από πουθενά να κρατηθούμε. 

Και φυσικά όταν φεύγετε από τη σχέση σας είναι δυνατόν να νιώσετε μια απέραντη μοναξιά η οποία παρέα με την υπόσχεση ότι "κάτι θα αλλάξει" να είναι αρκετή για να σας "πισογυρίσει". 

Με τα πισωγυρίσματα δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Αν καταλάβατε πως η πραγματικότητα της σχέσης σας πάει ενάντια στην ελπίδα της αλλαγής που έχετε τότε καλά κάνατε και φύγατε. 

Αν δηλαδή το να γυρίσετε πίσω στη σχέση σας σημαίνει μια αδιέξοδη συναισθηματική κατάσταση για σας όπου δε μπορείτε να χαρείτε, δε μπορείτε να κάνετε σχέδια, δε μπορείτε να μοιραστείτε τη χαρά σας ή άλλα πράγματα όπως οι κοινωνικές σας δραστηριότητες, τότε αυτό που αγαπάτε σ'αυτό τον άνθρωπο δεν είναι αρκετό για να σας κρατήσει μαζί του. 

Πάρτε το χρόνο σας. 

Για να γίνει μια συνειδητοποίηση μπορεί να πάρει πολλές δοκιμές. 

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που τα "λάθη" στην πραγματικότητα δεν είναι λάθη όταν συνειδητοποιήσουμε ότι μας χρειάζονταν ως δοκιμές για να καταλάβουμε τί μας ταιριάζει και τί όχι.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα