Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Πού δεν πρέπει να έχεις τηλεόραση;



Η έκφραση «χαζεύω τηλεόραση» ίσως να μην απέχει τελικά πολύ από την πραγματικότητα. Μπορεί να μην έχει κυριολεκτική έννοια, αλλά η υπερβολική τηλεθέαση δημιουργεί μια κατάσταση στη ζωή μας όχι και τόσο ευχάριστη. Οπωσδήποτε μας αποτρέπει από άλλες πολύ πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και μας απομονώνει από αγαπημένους και φίλους περιορίζοντας την κοινωνική μας ζωή σε τέσσερις τοίχους και μια φωτεινή οθόνη. Με αποτέλεσμα σιγά – σιγά να αισθανόμαστε όλο και πιο δυστυχείς. Το τελευταίο αποτελεί και επιστημονική διαπίστωση: Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ, όσοι βλέπουν τηλεόραση επί πολλές ώρες κάθε μέρα δεν απολαμβάνουν άλλα ωραία της ζωής, όπως μια φιλική παρέα, το σεξ, τη γυμναστική ή διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο χαρούμενο. Και αποφάνθηκαν ότι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν 30% περισσότερη τηλεόραση από τους ευτυχισμένους.

Τα δελτία ειδήσεων «σκοτώνουν» το σεξ…

Επιπλέον, έρευνες του δικού μας Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας αλλά και αντίστοιχου Σεξολογικού Ινστιτούτου στην Ιταλία έδειξαν ότι τα ζευγάρια που έχουν τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι τους τείνουν να έχουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές συγκριτικά με τα ζευγάρια που βλέπουν τηλεόραση μόνο στο καθιστικό. Λογικό, αφού η προσοχή στρέφεται στην οθόνη και όχι στο έτερον ήμισυ. Ούτε καν ταινίες με ερωτικό περιεχόμενο δεν είναι ικανές να οδηγήσουν στο σεξ, πόσο μάλλον άλλες με απαισιόδοξο ή σκληρό περιεχόμενο. Το χαστούκι στην ερωτική ζωή έρχεται φυσικά από τις ειδήσεις και τις κοινωνικές ή πολιτικές εκπομπές, με θέματα δυσάρεστα, όπως η οικονομική κατάσταση, οι φυσικές καταστροφές, τα δυστυχήματα κ.ά.
Συμπέρασμα: Μείωσε τις ώρες της τηλεθέασης κάνοντας άλλα πιο ενδιαφέροντα πράγματα και βγάλε την τηλεόραση από την κρεβατοκάμαρα, γιατί κάνει κακό στο σεξ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα