Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Εφτά αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού

Εφτά αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Η σημασία της έγκαιρης πρόληψης και διάγνωσης, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε γυναίκα.Και αυτό γιατί σύμφωνα με στοιχεία (του 2000), τα περιστατικά καρκίνου στο μαστό ανέρχονται σε 216.199 για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκ των οποίων τα 4.254 καταγράφηκαν στην Eλλάδα, ενώ οι θάνατοι από τη νόσο ανήλθαν σε 79.138 για την Eυρωπαϊκή Ένωση, εκ των οποίων οι 1.660 σημειώθηκαν στη χώρα μας.
Εμφανίζεται σε νέες γυναίκες;

Παρά τη άποψη ότι ο καρκίνος του μαστού αφορά νεαρές ηλικίες η αλήθεια είναι ότι μια γυναίκα έχει ελάχιστες πιθανότητες να νοσήσει. Αντίθετα όσο μεγαλώνει τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος.
Μήπως φταίει το μεγάλο στήθος;
Η αλήθεια είναι ότι στις γυναίκες με μεγάλο στήθος η ψηλάφηση των μαστών είναι δύσκολη τόσο από την ίδια τη γυναίκα όσο και από τον ειδικό.
Υπάρχει κίνδυνος από το στηθόδεσμο
Ο σφικτός στηθόδεσμος δεν προκαλεί κακοήθεια απλά μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση κάποιου ερεθισμού στο δέρμα.
Ο θηλασμός προστατεύει
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο πολλά παιδιά κάνει μια γυναίκα και όσο περισσότερο τα θηλάζει, τόσο αυξάνεται η προστασία της από τον καρκίνο του μαστού.
Με τα ενθέματα σιλικόνης τι γίνεται;
Μακροχρόνιες έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι οι γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στο μαστό σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό.
O πόνος είναι σημάδι;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πόνος στο στήθος δεν είναι ενδεικτικός της ύπαρξης καρκίνου. Aν και υπάρχουν περιπτώσεις κακοήθειας που προκαλούν πόνο, συνήθως ο καρκίνος του μαστού είναι ανώδυνος.
Είναι σημαντική είναι η αυτοεξέταση του στήθους
Tόσο οι ειδικοί όσο και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επισημαίνουν ότι, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι γυναίκες ανακαλύπτουν μόνες τους την ύπαρξη καρκίνου στο μαστό. Γι’ αυτό και κάθε γυναίκα πρέπει να εξοικειωθεί με την ανατομία του στήθους της.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα