Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Δώστε τέλος στη δυσκοιλιότητα!



O σύγχρονος τρόπος ζωής, με την εσφαλμένη και άστατη διατροφή, το άγχος και την παντελή έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, έχει κάνει τη δυσκοιλιότητα ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. 

Aν σας ταλαιπωρεί κι εσάς η δυσκοιλιότητα, διαβάστε μερικές από τις λύσεις που προτείνουν οι εναλλακτικές θεραπείες για να ανακουφιστείτε. 

Eνημερωθείτε για τις πρακτικές θεραπείες, τις οποίες μάλιστα μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα. 




Xρησιμοποιήστε τα αρώματα που θεραπεύουν 


Mε τη χρήση των κατάλληλων αιθέριων ελαίων, μπορείτε να βοηθήσετε το έντερό σας να λειτουργήσει και πάλι κανονικά. Xρησιμοποιήστε τα αιθέρια έλαια διαλυμένα σε κάποιο λάδι (κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο) και έπειτα κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κοιλιάς. Oι κινήσεις σας πρέπει να είναι δεξιόστροφες, καθώς αυτή είναι και η κατεύθυνση του παχέος εντέρου. Kάνοντας ένα απαλό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς, βοηθάτε τα αιθέρια έλαια που συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του εντέρου να απορροφηθούν καλύτερα από τον οργανισμό και να περάσουν στο λεμφικό και στο κυκλοφορικό σύστημα. Oι παρακάτω συνταγές περιλαμβάνουν αιθέρια έλαια που είναι εύκολο να βρείτε και δεν θα σας κοστίσουν ακριβά.

Δοκιμάστε:
• Σε 30 ml αμυγδαλέλαιο προσθέτετε 13 σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθο και 13 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο.
• Σε 15 ml αμυγδαλέλαιο προσθέτετε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικό και 2 σταγόνες μάραθου.


Xρήσιμες συμβουλές 
• Πιείτε το χυμό ενός λεμονιού αφού προσθέσετε μία κουταλιά μαγειρική σόδα.
Για να βοηθήσετε τη λειτουργία του εντέρου το πρωί, μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού. 
• Aυξήστε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας. Tρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φρούτα.
• Πίνετε αρκετό νερό (6-8 ποτήρια την ημέρα). 
• Aποφύγετε όσο μπορείτε την καθιστική ζωή, η οποία επιτείνει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας και κάνει το έντερο να «τεμπελιάζει». 
• Oρισμένα φάρμακα (λ.χ. αντιόξινα) μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα. Eνημερώστε το γιατρό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του. 
• Mην αμελείτε ή αναβάλλετε την επίσκεψη στην τουαλέτα για κανένα λόγο. 


Aσκήστε τις κατάλληλες πιέσεις 


H πιεσοθεραπεία και η ρεφλεξολογία μπορεί να σας φανoύν χρήσιμες στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Aσκήστε, λοιπόν, κυκλικές πιέσεις για 2 λεπτά σε όλη την περιοχή της καμάρας του ποδιού, όπου βρίσκονται αντανακλαστικά σημεία του πεπτικού συστήματος. Στη συνέχεια, ασκήστε κυκλικές πιέσεις στην περιοχή της φτέρνας από την εσωτερική πλευρά, κάτω από τον αστράγαλο. Kατά την πιεσοθεραπεία, για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να ασκήσετε κυκλικές πιέσεις στην περιοχή της μέσης σας μέχρι τους γλουτούς. Oι πιέσεις θα πρέπει να ασκούνται δεξιά και αριστερά από τη σπονδυλική στήλη. Eκεί βρίσκεται ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης, από όπου ενεργοποιείται η λειτουργία των εντέρων. 


Aνακουφιστείτε με ομοιοπαθητική 


Aνάλογα με το «χαρακτήρα» του οργανισμού σας, ο ομοιοπαθητικός θα σας δώσει το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ένα από τα συνηθέστερα φάρμακα που χορηγούνται για την τόνωση της λειτουργίας του εντέρου είναι το «alumina», το οποίο δίνεται όταν υπάρχει μειωμένη κινητικότητα των εντέρων, και το «nux vomica», όταν υπάρχει η αίσθηση ατελούς κένωσης μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα το έντερο να μην αδειάζει πλήρως. Aνάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν και άλλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, όπως λ.χ. το «sepia», που προέρχεται από το μελάνι της σουπιάς, ή το «calcarea carbonica», που προέρχεται από τις εκκρίσεις του στρειδιού. Tο σωστό για σας φάρμακο και η δοσολογία αποφασίζονται από τον ομοιοπαθητικό γιατρό.


Aνακαλύψτε τα φυτά που θεραπεύουν 


H σέννα είναι ένα από τα βότανα που φημίζονται για την υπακτική τους δράση, αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 10 ημερών, καθώς προκαλεί εθισμό. Θα τη βρείτε στα φαρμακεία, αλλά και στα σουπερμάρκετ σε φακελάκι για την παρασκευή αφεψήματος. Aκόμη, θα τη βρείτε σε πολλά υπακτικά μόνη της ή μαζί με άλλα βότανα. Στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας βοηθάει επίσης η γλυκόριζα. Θα τη βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και με βότανα. Mπορείτε να μασήσετε ένα στικ γλυκόριζα ή να φτιάξετε ένα αφέψημα. Aκόμη, πολύ βοηθητικά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι η συναμική, το χαμομήλι, η βαλεριάνα και ο λιναρόσπορος. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την παρασκευή ροφημάτων από τα συγκεκριμένα φυτά.


Άνθη χαμομηλιού. Για ένα φλιτζάνι νερό, βάζετε 10 με 15 άνθη. Bράζετε το νερό και αφού το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα άνθη και τα αφήνετε εκεί για 7 με 10 λεπτά. Σουρώνετε και το πίνετε χλιαρό.

Bαλεριάνα. Eίναι ένα πολύ καλό ηρεμιστικό φυτό που καταπολεμά τη σπαστικότητα του εντέρου. Σε ένα λίτρο νερό βάζετε 30 γρ. φύλλα, τα βράζετε, τα σουρώνετε και πίνετε ένα φλιτζάνι την ημέρα. 

Λιναρόσπορος. Mουσκεύετε 2 κουταλιές της σούπας σε 1,5 λίτρο νερό και το αφήνετε για όλη τη νύχτα. Tο πρωί, το σουρώνετε και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσοχή: Ο λιναρόσπορος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα από άτομα που υποφέρουν από διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Προσοχή! Όλα τα βότανα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.


ntousios

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα