Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Επιβολή παράλληλου νομίσματος με πλαστικό χρήμα



Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, “διαψεύδει” το δημοσίευμα για την υποχρεωτική χρήση καρτών επιβεβαιώνοντας το!

Μιλώντας στο Mega, εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου να επεκταθεί η χρήση πλαστικού χρήματος αλλά… με κίνητρα, ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να λαμβάνει το κράτος γρηγορότερα τον ΦΠΑ.
Ο Τρ. Αλεξιάδης υποστήριξε πως ό,τι αποφασιστεί δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Θα μας έχουν προετοιμάσει και θα συμβεί σιγά σιγά.
Όπως ανέφερε, οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα, επισήμανε πως το ΥΠΟΙΚ ολοκληρώνει τον σχεδιασμό του και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση και συνεννόηση με τις τράπεζες. Πρέπει να πάμε σε αλλαγή νοοτροπίας και στους φορολογούμενους και στο κράτος, είπε.
Αγωνιούμε να μαζέψουμε 45 – 50 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από άμεσους και έμμεσους φόρους, εάν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή θα εισπράττονται 15-20 δισ. ευρώ, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι «καθένας μας μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Στην ουσία, το να “ξοδεύουν” υποχρεωτικά οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι το μισό (κι αργότερα ολόκληρο) του μισθού τους με κάρτα, δηλαδή πλαστικό χρήμα, είναι άτυπα ένα είδος παράλληλου νομίσματος. Οι λογαριασμοί τους πιστώνονται σε αριθμούς και θα ξοδεύονται σε αριθμούς, οι πολίτες δεν θα έρχονται σε επαφή με ζεστό μετρητό. Που θα πηγαίνει το μετρητό που κυκλοφορεί στη χώρα;
Το σύστημα αυτό έχει εφαρμοστεί εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες ανεπιτυχώς σε ΗΠΑ και Βρετανία -δυο χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα και υποτίθεται με ανάπτυξη και οικονομικά ισχυρές. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Καταστρεπτικό. Η φούσκα μεγαλώνει, η ανάπτυξη σε ύφεση, η Βρετανία σε απόλυτη λιτότητα και μεταρρυθμίσεις που έχουν γονατίσει τους Βρετανούς χωρίς καν να είναι σε μνημόνιο. Οι μόνοι Βρετανοί που χαίρουν άκρας οικονομικής υγείας και άνθισης, είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα οικογένεια των Rothschilds που έχουν μαζέψει τα… πάντα όλα!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα