Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Κουρκουμάς: Που κάνει καλό στην υγεία;

Κουρκουμάς:  Που κάνει καλό στην υγεία;

Το τελευταίο καιρό έχει γίνει το απόλυτο mast. Επώνυμοι και μη το χρησιμοποιούν στην καθημερινά στην διατροφή τους ενώ δε λείπει από κανένα γαστρονομικό πιάτο.
Ο λόγος για τον κουρκουμά ένα μπαχαρικό βαθύ κίτρινο χρώμα  το οποίο  το τελευταίο διάστημα κάνει  τρελές πωλήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι κατέχει την πρώτη θέση  στα  βασικά φάρμακα της παραδοσιακής Ινδικής ιατρικής, της Αγιουβέρδα  και πλέον χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μια σειρά από παθήσεις.
Πού ωφελεί;

Έρευνα  από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια απέδειξε ότι η κουρκουμίνη έχει αντίστοιχες ιδιότητες με αυτή της κορτιζόνης. Έτσι  είναι δυνατόν να καταπολεμήσει τη φλεγμονή και να σας απαλλάξει  από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο συκώτι.
Δείτε που κάνει καλό
Ο κουρκουμάς έχει αντικαρκινική του δράση ενώ είναι γνωστός για τις  αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Το κυριότερο πλεονέκτημα τους είναι  ότι χτυπά  τη χολολιθίαση, τη σπαστική κολίτιδα και άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος.
Την ίδια στιγμή επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης
Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του κουρκουμά ή της  κιτρινόριζας είναι το γεγονός ότι είναι μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της άνοιας.
Άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι το μπαχαρικό αυτό μπορεί να ανακουφίσει από όλες  τις αλλεργικές καταστάσεις, είτε του δέρματος (έκζεμα), είτε του αναπνευστικού.
Στην περίπτωση των τραυμάτων ο κουρκουμάς  έχει αποδειχτεί ότι  σταματάει γρήγορα την αιμορραγία ενώ έχει αντισηπτικές ιδιότητες.
Κατά της αναιμίας
Κατά της διάρροιας

Πώς χρησιμοποιείται
Θυμείτε ότι όταν ο κουρκουμάς συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι ή με πράσινο τσάι παρουσιάζει μεγαλύτερη απορροφητικότητα από τον οργανισμό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα